Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Boxa membrana tweeter infundata

ajutor

Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay
 Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...
 De ce sunt oamenii nostalgici

Cum vand casa fara factura Hidroe...

Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?
 polita RCA ONLINE

Termostat frigider - verificare

Mai au PC-urile vreun viitor?

Centrala termica immergas
 

RCS & RDS intenționează să lanseze servicii de PPV si VOD

- - - - -
  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1
RODigitalum-megafanro

RODigitalum-megafanro

    *Pro-Digital*

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,752
  • Înscris: 07.04.2006
Evenimentul Zilei Online
  Versiunea pentru tiparire
  Sambata, 15 Aprilie 2006, 01:14
  Programe la bucata
  15 Aprilie 2006
  Elena Vladareanu
  Pana la sfarsitul acestui an, si telespectatorii romani vor putea sa-si aleaga,  contra unei taxe suplimentare, sa vizioneze anumite programe de televiziune la  cerere, in orice moment al zilei, informeaza Mediafax.
  Compania de comunicatii prin cablu RCS & RDS intentioneaza sa lanseze  servicii de "Pay per View" (PPV) si de "Video on Demand"  (VOD)
  Serviciile PPV, foarte populare in Occident, permit telespectatorilor sa  achizitioneze orice program dintr-un pachet special si sa plateasca separat  pentru vizionarea lui. Programul achizitionat va fi difuzat la aceeasi ora  pentru toti cei care il comanda. In schimb, serviciile "Video on  Demand" permit telespectatorilor sa urmareasca programul achizitionat in  orice moment al zilei.
  Telespectatorii isi pot alege programele dintr-un ghid TV electronic, care va  fi disponibil in meniul echipamentului de receptie digital si care poate fi  consultat pe ecranele televizoarelor. Continutul video pe care il pot alege  utilizatorii face parte dintr-un sistem de televiziune interactiva, iar  programele pot fi vizionate fie in timp ce sunt descarcate, fie dupa  descarcarea integrala.
  Noutate absoluta
  Serviciile sunt o noutate absoluta pentru piata din Romania. Pentru inceput,  sistemul "Pay per View" va fi integrat doar in grila de programe a  Digi TV Cablu (serviciu de televiziune digitala prin cablu, lansat de curand pe  reteaua terestra RCS & RDS).
  Atat PPV, cat si VOD se vor axa mai ales pe difuzarea de filme si muzica, fiind  disponibile si productii foarte noi.
  Ionut Tarcea, directorul de marketing al RCS & RDS, considera discutia  referitoare la preturile practicate pentru aceste servicii ca fiind prematura.  Tarcea a specificat insa ca a fost luata in calcul ca modalitate de plata aceea  cu cartele preplatite. Cele doua serivicii vor putea fi vizionate de la  televizoarele obisnuite, fara a necesita investitii in echipamente tehnice.
Aștept comentarii... :worthy:

Edited by rz, 15 April 2006 - 15:01.


#2
LR

LR

    Active Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 1,706
  • Înscris: 27.02.2002
Bravo lor dar ramane de vazut cat de rentabile vor fi ;).

Quote

Serviciile PPV, foarte populare in Occident

Poate ca vroiau sa spuna " erau foarte populare in occident " in perioada 1998 - 2002 !

Edited by LR, 15 April 2006 - 15:27.


#3
nortton

nortton

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 343
  • Înscris: 05.08.2005
Poti sa o mai zici de o mie de ori ca erau populare acuma lumea sa cam lipsit de acest PPV ,a doar daca vreo unul are nevoie sa inregistreze vreo unul din concerte live ce sant puse la vizionare ,caci in rest filme cred ca sant destule modalitati de vizionare si chiar achizitionare.

Edited by nortton, 15 April 2006 - 16:21.


#4
RODigitalum-megafanro

RODigitalum-megafanro

    *Pro-Digital*

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,752
  • Înscris: 07.04.2006

View Postnortton, on Apr 15 2006, 16:20, said:

Poti sa o mai zici de o mie de ori ca erau populare acuma lumea sa cam lipsit de acest PPV ,a doar daca vreo unul are nevoie sa inregistreze vreo unul din concerte live ce sant puse la vizionare ,caci in rest filme cred ca sant destule modalitati de vizionare si chiar achizitionare.
:naughty: sunt de acord cu tine, dar la noi e o noutate și cred că va prinde...cei mai câștigați vor fi cei de la case, care vor avea jiji tv cablu rcs&rds... :w00t:

#5
MrMxyzptlk

MrMxyzptlk

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,479
  • Înscris: 30.08.2003
nu va suparati, cititi putin statisticile din SUA sau din Spania, si veti vedea ca inca sunt populare. In america a fost introdus pentru un canal Anime serviciul VOD si a scazut vizionarea programului cu program drastic, deoarece VOD-ul era mai comod pentru clienti. Voi traiti in lumea furam tot ce se poate de pe DC++ in DivX si credeti ca lumea face asta. INternet-ul este patruns la numai 10% dintre RO, iar credeti ca toti stau langa PC si cauta filme, si se uita daca mai are seederi, daca n-are cauta seederi noi etc? Asta nu este reprezentativ. Crede-ma ca si pentru mine, si pentru multi altii este mai comod, ca dupa o zii grea de munca vii acasa, te bagi in pat, si te uiti lejer pe TV la un eveniment PPV sau VOD, care este si mai comod si care va revolutiona piata de emisiuni din TV. Ok ca VOD inca nu este raspandit dar imagineza-ti putin: te duci acasa, si vrei sa te uiti la o emisiune X (stiri, divertisment), la un film Y sau ceva muzica. Si stii ca ai stat pana tarziu si ai baut cu baietii si ai mai si pierdut serialul tau prefereat. Imaginizea-ti ca un canal TV in sistem VOD are toate aceste emisiuni, si in loc sa-ti bati capul in perete sau sa astepti reluarea de la ora 3:25 dimineata, comanzi prin VOD si in cateva minute te uiti la aceea emisiune tac-pac, si chiar dai PAUSE cand vrei sa te duci, in acel loc, unde si regele se duce singur. Nu dau 10 ani, si o sa vezi de ce success imens se va bucura serviciile VOD. (okay, ca in realitate in acest moment Digi n-are infrastructura si receptor special cu HDD si meniu special ca sa mearga VOD, deci VOD inca tine de domeniul viselor ...)

Nici PPV nu este de lasat neconsiderat, mai ales in randul tinerilor si a oamenilor cu varsta "mijlocie". Nu uitati: nu toata lumea sta la DC++, si in curand vor continua atacuri si mai dure catre userii DC++ mai ales catre userii care fac share (okay, nu in RO vor incepe, dar in SUA si Franta deja au inceput niste atacuri, si arestari).

#6
MrMxyzptlk

MrMxyzptlk

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,479
  • Înscris: 30.08.2003
morala este: in curand VOD se va raspandii, si chiar risc sa zic ca va ataca pozitia canelelor TV clasice, care dau programul dupa orar. In fiecare zii va exista o oferta (OK, ca se vor edita de pilda stiri seara la ora 19:00 si acele stiri vor devenii disponibile numai atunci), si te uiti cand vrei, si, proice TV va putea ceva taxa minima, ajungand asa si la un mic castig. Acum nu zic ca TEO va costa 3 euro insa ceva simbolig cat o convorbire telefonica pe mobil: 20 eurocenti pt TEO, si 40 eurocenti pentru filmul de seara.

#7
LR

LR

    Active Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 1,706
  • Înscris: 27.02.2002

Quote

morala este: in curand VOD se va raspandii, si chiar risc sa zic ca va ataca pozitia canelelor TV clasice

Stai tu linistit ca nu se va raspandi chiar asa cum crezi atata timp cat exista torrent si DC++ ;). Oamenii de varsta medie au deja colectii impesionante de divx sau dvd-uri. Insa cei care nu au acces la net cu precadere de la tara si care ca ar fi interesati sa vada poate un film nu au bani sa-l cumpere si atunci ar trebui inventat PPV sau VOD in rate cu dobanda 0 ;)

Edited by LR, 15 April 2006 - 18:03.


#8
MrMxyzptlk

MrMxyzptlk

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,479
  • Înscris: 30.08.2003
ai sperante prea mari in DC++. Ha sa facem pariu: in 5 ani, DC++ nu va fii aproape nicaieri (cel putin nu sub forma actuala, de file sharing ilegal fara a platii taxe catre editorii de muzica si filme), VOD incepe sa se infloreeasca rapid (in Europa va fii mai raspandit decat PPV, risc chiar sa zic ca va omorii PPV complet), canale gen Pro 7, Sky One, Sat 1, RTL, Canele de muzica MTV, canelel Dicovery, Viasat vor avea toti servicii VOD la preturi absolut acesibile, la noi in tara, operatorii DTH toti vor avea servicii VOD, si chiar risc sa zic, ca Pro Cinema, Pro TV si Antena 1 vor avea cel putin in teste daca nu comercial, sau deja vor anunta ca au in planuri servicii VOD. Te bagi in pariu? Chiar crezi ca furatul de pe DC++ va trai 4ever? Napster acum cativa ani a fost doar prima victima in batalia impotriva file sharing-ului ilegal,  iar pana in 2011 (pt. ca despre acest an vorbim) va exista file sharing, insa legal (si fenomenul ilegal va fii si mai ilegal, si mai restrans).
Nu am idee cum o sa ne amintim, cum o sa vedem daca chiar sa intamplat asa, insa eu prognozez acest lucru, atat timp cat file sharing-ul ilegal incepe sa ia proportii inimaginabile, si deja nu aduce pierderi de cateva milioane ci in curand va aduce pierderi de cateva miliarde de dolari industriei filmului si muzicii. Si asta nu se va lasa pana la nesfarsit. Unii specialist prezic un atac inimaginabil catre persoanele implicate in file-sharing ilegal pentru sfarsitul anului curent, si mai ales pentru anul 2007.
Oricum nici eu nu consider cinstit ca facem trafic ilegal de filme si muzica, si nu contribuim pentru detinatorii dreptului de autor cu nimic, sau catre persoanele care au facut posibil avel film sau aceea piesa. (da, si eu fac download, la greu, dar mai ales la seriale, gen. LOST, Star Trek etc.)

#9
LR

LR

    Active Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 1,706
  • Înscris: 27.02.2002

Quote

ai sperante prea mari in DC++. Ha sa facem pariu: in 5 ani, DC++ nu va fii aproape nicaieri (cel putin nu sub forma actuala, de file sharing ilegal fara a platii taxe catre editorii de muzica si filme)

Daca nu va mai fi torrent sau DC++ va fi cu siguranta altceva si oricum pirateria nu va muri niciodata. Si oricum mi se pare imbecil sa platesti pt. toate gunoaiele de filme si muzica care sunt scoase in ultima vreme pe banda rulanta si numai cu scopul de a obtine profit rapid prin trailere mincinoase mixate in acest fel ca sa starneasca curiozitatea potentialilor clienti. Poate ca este doar impresia mea dar eu consider ca 60% din filmele de la Hollywod sunt gunoaie penale si nu merita sa platesti ca sa le vezi. Oricum un cinefil adevarat nu cumpara in PPV ci merge la cinema sau isi cumpara DVD sau caseta video pt. colectia proprie.

#10
MrMxyzptlk

MrMxyzptlk

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,479
  • Înscris: 30.08.2003
cumpar un DVD daca vad ca merita. cum ai zis: la orice gunoi n-o sa ma uit niciodata, dar asta inseamna ca scoti de pe Internet orice gunoi (prin DC++)? Da iti dau dreptate ca pirateria nu va murii niciodata, insa sa nu uitam ca in 80% din cazuri dupa piraterie se scoate un profit considerabil (acum nu la DC++ ma refer, insa sunt HUB-uri cu plata si acolo deja). Insa pirateria se poate diminua, sau poate fii redus considerabil. Torrent-ul este o tehnologie care nu va murii in curand, atat timp cat deja mari firme de IT incep sa-l foloseasca cu incredere pentru a distribuii programe free s.a.m.d. Cu 60% gunoi de la Hollywood sunt perfect de acor, insa de obicei pot sa identific gunoiul (citesc review-uri destul de multe). Cinema? Cinema va avea cele mai mari probleme din cauza cresterii cerintei pentru PPV, VOD si DVD. Deja poate fii observat o tendinta a oamenilor (mai ales in america) ca cine are un set Home Theatre performant, nu prea se mai duce in cinema ci inchirieaza DVD-ul, cumpara DVD-ul sau se se uita mai bine prin PPV. Oricum industria cinematografului, in curand trebuie sa gaseaasca noi modalitati de a atrage clienti, modalitati nerealizabile in acest moment acsa (cinema 3D poate?). In RO cinematografele sunt omorate de piraterie, in judetul Covasna mai este un singur cinema care functioneaza (!!!), insa cinema in care nu sunt investiti bani, deja s-a ajuns la un nivel, unde nu exista diferenta intre un screener si cinematograful din Sf. Gheorghe. Deja umbla vorba ca se va inchide si acest cinematograf, si asa cred ca jud. Covasna va fii primul judet din RO fara cinematograf ... nu crezi ca este alarmant acest lucru? Vom vedea.

#11
RODigitalum-megafanro

RODigitalum-megafanro

    *Pro-Digital*

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,752
  • Înscris: 07.04.2006
[ nu crezi ca este alarmant acest lucru? Vom vedea. [/quote]

:kisstogether: Servicii de vizionare de programe TV la cerere
[size=3]Cumperi orice program si platesti separat [/size]Sambata 22 Aprilie 2006
Compania  de comunicatii prin cablu RCS& RDS isi va lansa, pana la sfarsitul  acestui an, servicii de Pay per View (PPV) si Video on Demand (VOD),  permitand astfel abonatilor sa cumpere si, respectiv, sa vizioneze  anumite programe de televiziune la cerere in orice moment al zilei.
  Serviciile Pay per View, deja foarte populare in vest, permit  telespectatorilor sa achizitioneze orice program si sa plateasca pentru  vizionarea lui in mod separat. Programul achizitionat este difuzat la  aceeasi ora pentru toti cei care il comanda, spre deosebire de  serviciile Video on Demand, care permit telespectatorilor sa vizioneze  programul pe care il cumpara in orice moment al zilei. Programele  respective vor putea fi cumparate folosind un ghid tv electronic, ce va  fi disponibil in meniul echipamentului de receptie digital si care  poate fi consultat pe ecranele televizoarelor.
Serviciile Video  on Demand sunt sisteme care permit utilizatorilor sa selecteze si sa  vizioneze continut video printr-o retea care face parte dintr-un sistem  de televiziune interactiva. Sistemele VOD permit telespectatorilor sa  vizioneze programele in timp ce ele sunt downloadate (procedura numita  "streaming") sau sa le downloadeze integral inainte de a le viziona,  caz in care programul este descarcat.

Pentru PPV, licenta obligatorie

  "Acest tip de serviciu este o noutate pe piata de solutii digitale din  Romania. Pentru inceput, sistemul Pay per View va fi integrat doar in  grila de programe a Digi TV Cablu (servicii de televiziune digitala  prin cablu, lansate de curand pe reteaua terestra RCS&RDS) si a  platformei digitale DTH Digi TV Satelit", a declarat Ionut Tarcea,  Marketing Manager al RCS& RDS. Serviciile PPV si VOD de la  RCS&RDS se vor axa mai ales pe difuzarea de muzica si filme. Tarcea  a declarat, in cadrul unei sedinte a Consiliului National al  Audiovizualului (CNA), ca programele (muzica sau film) mai noi vor fi  disponibile in cadrul serviciului PPV.
Dupa o serie de discutii  purtate intre reprezentantii RCS&RDS si membrii CNA, Consiliul a  decis ca pentru serviciul PPV RCS are nevoie de o licenta audiovizuala  normala, ca orice post de televiziune. In cazul serviciilor VOD,  operatorul nu va avea insa nevoie de licenta, etapele ce trebuie  parcurse fiind diferite.

Clientii Digi TV, favorizati

  Despre preturile pe care RCS&RDS le va practica pentru aceste  servicii, directorul de marketing a spus ca "discutia este prematura,  iar clientii care beneficiaza deja de serviciile Digi TV vor avea acces  usor la Pay per View, chiar si din punct de vedere financiar". In ceea  ce priveste modalitatea de plata, Tarcea a explicat ca una dintre  optiunile pe care RCS&RDS le-a luat in discutie este cea cu cartele  preplatite. Ionut Tarcea nu a putut dezvalui detaliile legate de  costurile de lansare a acestor servicii, spunand ca, deocamdata, aceste  date nu sunt disponibile, deoarece sunt multe variabile. Din punct de  vedere tehnic, sistemul PPV nu va presupune nici o investitie in plus  pentru abonatii Digi TV Cablu si Digi TV Satelit. Potrivit lui Tarcea,  "cele doua sisteme pot fi receptionate de la televizoarele obisnuite,  fara a intampina vreo problema". In Romania, RCS&RDS are peste 1,2  milioane de abonati pentru serviciile de televiziune (cablu si  satelit).


Un articol de V. Mateescu, sursa : ROMÂNIA LIBERĂ, sâmbătă, 22.04.2006, pag. 10
     și online : [url="http://www.romanialibera.ro/editie/index.php?url=articol&tabel=z22042006&idx=70"]http://www.romanialibera.ro/editie/index.p...22042006&idx=70[/url]

#12
amadeus79

amadeus79

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,660
  • Înscris: 26.07.2004
ar fi interesant de discutat ce teme va intereseaza pe PPV sau VOD ... si citi bani ati fi dispusi sa platiti ...

acolo unde exista Digi Tv - Cablu ... exista si Cable Link sau Fiber Link cu viteze de 1 Mb sau chiar mai mult. cine are o astfel de viteza, nu cred ca ar mai "cotiza" la PPV ... deoarece totul se gaseste pe net ...


singura optiunde pt PPV cred ca ramine sportul ... cu meciurile Champions League sau F1 din diverse unghiuri ...

#13
LR

LR

    Active Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 1,706
  • Înscris: 27.02.2002

Quote

ar fi interesant de discutat ce teme va intereseaza pe PPV sau VOD ... si citi bani ati fi dispusi sa platiti ...

Eu personal nu sunt interesat de PPV si VOD insa daca as fi si ar trebuii sa platesc nu cred ca ar merita mai mult de 2RON/ev.

#14
RODigitalum-megafanro

RODigitalum-megafanro

    *Pro-Digital*

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,752
  • Înscris: 07.04.2006
[ http://www.sfin.ro/images/sigla.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
NR. 58,LUNI, 1 MAI 2006

Televiziunea cu plata face ochi si in Romania
       [ http://www.sfin.ro/pictures/4751_poza_1146247896.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
  In SUA si Europa Occidentala, sistemele video-on-demand si  pay-per-view se socotesc deja in zeci de milioane de utilizatori,  miliarde de fluxuri audiovizuale si profituri in continua crestere. De  curand, si la noi compania de comunicatii prin cablu RCS-RDS anunta ca,  inainte de sfarsitul anului, abonatii sai vor putea apela la servicii  de tip pay-per-view (PPV) si video-on-demand (VOD), ce permit  vizionarea anumitor filme sau programe la cerere. Cu un an in urma, o  alta mare companie de profil, Astral Telecom, anunta intentii similare.
  
  Experienta de decenii
  Este vorba despre primele tentative ale audiovizualului romanesc de a  ajunge din urma piata occidentala, unde serviciile de tip PPV si VOD,  cu o istorie de cateva decenii, au intrat in cotidian si se pregatesc  deja pentru o noua era, cea a integrarii comunicatiilor audiovizuale,  de telefonie mobila si prin Internet.
  Iata in ce constau aceste servicii. Sistemele video-on-demand (emisiuni  video la cerere) permit telespectatorilor sa selecteze singuri si sa  urmareasca emisiuni prin intermediul unei retele de comunicatii  audiovizuale sau printr-un sistem de televiziune interactiva. VOD  utilizeaza doua modalitati de transmisie a informatiilor - fie prin  flux video, ce permite urmarirea programului pe masura ce inregistrarea  se descarca, fie prin descarcarea initiala a inregistrarii.
  Lansata initial in Hong Kong, in urma cu 15 ani, tehnologia a avut un  inceput greoi, luand in considerare faptul ca, la acea vreme,  televiziunea cu plata era inca in faza de pionierat in cele mai multe  colturi ale lumii. Evolutia tehnologica a permis insa extinderea rapida  a acestui sistem pe mapamond, iar acum toate hotelurile cu pretentii  din SUA sau Europa Occidentala ofera astfel de servicii, piata VOD la  nivelul omului de rand fiind, de asemenea, in continua crestere.
  Sistemele PPV, pe de alta parte, permit telespectatorilor sa  achizitioneze anumite programe, care urmeaza sa fie transmise,  ulterior, concomitent pentru toti cei care au platit pentru acel  program. Cu ajutorul noilor tehnologii, transmisiile respective pot fi  achizitionate pe diverse cai - printr-un ghid electronic al companiei  respective de telecomunicatii, printr-un sistem special de telefonie  sau prin contact direct cu un reprezentant al acelei companii.
  Daca in 2006 RCS-RDS nu stie inca exact care va fi modalitatea de a  „vinde“ astfel de programe, luand in calcul pentru moment versiunea  cartelelor preplatite, in Occident si indeosebi in Statele Unite  aceasta nu mai este de mult o problema. Motivul - sistemele PPV au  acolo o istorie de aproape 30 de ani, inceputa in momentul in care  echipa de baschet Portland Trail Blazers a inceput sa vanda transmisii  ale meciurilor sale din campionatul NBA-1977, pe care tocmai il  castigase.
  Desi in anii ’80 existau deja numeroase servicii de televiziune platita  - Z Channel, SelecTV, ON TV - si la fel de multe canale „cu plata“ de  televiziune prin cablu - Viewer’s Choice, Cable Video Store, Request  Television -, termenul de pay-per-view s-a consacrat abia la inceputul  deceniului trecut, dupa ascensiunea unor mari companii precum In  Demand, Showtime sau HBO, aceasta din urma fiind, practic, cea mai cunoscuta forma de PPV de pe piata romaneasca, intr-o forma mai degraba rudimentara din punct de vedere tehnologic.
  Iar in ultimii ani piata a luat o cu totul alta turnura prin  introducerea televiziunii digitale de tip direct-to-home (DTH) si a  transmisiilor digitale prin satelit (DBS), sisteme ce au impus  furnizori precum PPV DirecTV
  si Dish Network (SUA), Sky Digital (Marea Britanie) sau Foxtel si Optus (Australia).
  
  Piata evolueaza
  In acest domeniu, piata romaneasca se afla in punctul zero, ea avand de  recuperat o distanta enorma fata de o piata occidentala in continua  schimbare, ce constituie deja subiectul unor reforme legislative majore  - a se vedea directiva „Televiziunea fara Frontiere“ a Comisiei  Europene, aflata inca in dezbatere - si al schimbarilor in modul in  care marile companii de media si comunicatii inteleg viitorul  televiziunii.
  Relevant pentru cat de departe este piata de profil din Statele Unite,  chiar luna trecuta o conventie a industriei de televiziune prin cablu  din aceasta tara, desfasurata la Atlanta, i-a adus laolalta nu doar pe  reprezentantii marilor colosi ai televiziunii americane - Time Warner,  Comcast Cable, Cablevision Systems -, ci si pe altii pe care, cu putini  ani in urma, nimeni nu si i-ar fi inchipuit participand la astfel de  reuniuni. Au fost reprezentate si companiile de telefonie Verizon,  Sprint Nextel si AT&T, dar si Yahoo! si alte companii online.  Motivul este ca nimeni nu mai concepe, acum, un viitor al  telecomunicatiilor in care Internetul, telefonia si televiziunea sa-si  urmeze propria cale, dupa cum afirma numerosi analisti ai pietei. Desi  parerea unanima este ca aceasta consolidare a pietei comunicatiilor  evolueaza mai incet decat era de asteptat, unanima este si convingerea  ca in prezent nu exista alternativa la procesul de unificare a  televiziunii digitale cu telefonia mobila si cu Internetul, platformele  comune identificate pana acum bazandu-se in mare parte, pentru profit,  pe sisteme gen pay-per-view.
  
  Toti „greii“ intra in VOD-PPV
  Rapiditatea cu care evolueaza in prezent sistemele VOD si PPV in  Occident este dovedita de evenimentele inregistrate in acest sector in  ultimele saptamani.
  O veritabila lovitura de piata a venit din partea lui Howard Stern,  notoriul realizator de radio si televiziune din Statele Unite,  considerat regele pornografiei din mass-media traditionala americana.  Doua mari companii din sectorul VOD, On Command Video Corporation si In  Demand Networks, au anuntat ca au incheiat un parteneriat pentru  transmiterea programului Howard TV pe sistemele VOD din retelele  hoteliere din SUA si pentru milioanele de americani care au acces la  astfel de servicii.
  Concomitent, Universal Pictures a anuntat ca va introduce un nou sistem  prin care consumatorii vor putea descarca pe Internet filme de ultima  ora, pentru folosinta personala, dupa modelul PPV. Pana acum, astfel de  filme erau disponibile pentru vizionare, in sistem PPV, doar prin flux  video si pentru o perioada limitata de timp. Lucru pe care Universal  isi propune sa-l schimbe, deocamdata in Marea Britanie, dar cu  promisiunea ca va extinde acest serviciu si in alte tari.
  Tot in aprilie si-au anuntat intentia de a intra pe piata VOD-PPV si  alte mari companii precum MTV, CNET, T-Online in parteneriat cu BBC  Worldwide, dar si divizia turistica a Walt Disney, ce a incheiatde curand un acord cu serviciul VOD al Comcast. Aceasta din urma este  una dintre corporatiile care a avut cea mai rapida ascensiune in  domeniu, anuntand recent ca numai in 2005 a transmis 1,5 miliarde de  fluxuri video la cerere si ca se asteapta la o crestere semnificativa  in 2006.
  Sperantele Comcast pot deveni realitate avand in vedere ca numarul  utilizatorilor de televiziune digitala in SUA se ridica, in prezent, la  57 de milioane de familii. Potrivit unui raport privind evolutia  televiziunii digitale in aceasta tara, dat publicitatii in aprilie de  compania Strategy Analytics din Boston, numarul de familii cu acces la  televiziune digitala - principala platforma de dezvoltare a sistemelor  VOD-PPV - va creste la 77 de milioane pana in 2008.Costin Ionescu

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate