Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Partaj succesoral

IFN-urile mi-au distrus scorul FI...

Sfat achiziție laptop

Maneaua la concertele Coldplay
 Ce este cu aceasta inflație ...

Duster 2011 carplay

Portare inapoi la Telekom

Telecabina Piatra-Neamț - Ma...
 Am lovit o masina

Comanda US

Cum sa reduc caldura din apartame...

Dual-boot Windows 11 Pro cu Kubun...
 Favorizarea femeilor atragatoare

Inlocuire baterie JBL Go 2

Cum se scot banii de la NN ?

darlington
 

Router DIGI FiberHome SR1041K

- - - - -
  • Please log in to reply
17 replies to this topic

#1
zyppster

zyppster

    viața este o contradicție

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,022
  • Înscris: 02.02.2008
Salut stimați colegi de forum! Am citit deja câteva postări cu un model similar de router unde problema este aceeași: nu există conectarea IPv6. Am găsit problema pe forum dar n-am găsit soluția.
Adicătelea routerul se conectează la IPv4 dar când vine vorba de conexiunea IPv6 se efectuează cu succes preț de câteva secunde apoi cade brusc și căzut rămâne. În setări am constatat că se chinuie să se conecteze dar rămâne la același "Connecting..." după fiecare restart al routerului. Aveți posibilitatea să mă lămuriți cum ați rezolvat această problemă problematică!? Stimă!

#2
Rares95

Rares95

    Severin, MH

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,445
  • Înscris: 18.01.2020
Salut, poti pune te rog screenshot-uri cu setarile IPv6 de pe router si de pe clienti?
Doar asa ne putem da seama ce si cum.
Daca zici ca la inceput merge, ce inseamna asta? Ai conectivitate pe IPv6 sau pur si simplu primesti o adresa IPv6? Aia poate sa fie si de tip link-local. nu neaprat cea de la router.

#3
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 123,193
  • Înscris: 07.02.2003

 zyppster, on 04 februarie 2024 - 13:05, said:

Salut stimați colegi de forum! Am citit deja câteva postări cu un model similar de router unde problema este aceeași: nu există conectarea IPv6. Am găsit problema pe forum dar n-am găsit soluția.
Adicătelea routerul se conectează la IPv4 dar când vine vorba de conexiunea IPv6 se efectuează cu succes preț de câteva secunde apoi cade brusc și căzut rămâne
Verifica daca ai vreo optiune pe acolo gen "Enable Router Advertisement" cum au asusurile, este imperativ sa fie activa pentru ipv6. Auto configurarea sa fie stateless.
Daca e totul oki la router incearca si cu alt PC, firewall-ul de windows cateodata poate bloca ceva la core networking si crapa afilierea la ipv6. IP-ul trebuie sa fie periodic anuntat sa ramana alocat. Aveam chestia asta aiurea acu multi ani cand mi-am pus conexiune digi si nu stiam de ce nu mergea 6 decat putin si pica, sistemul nu raspundea cererilor routerului de confirmare ca nu le primea, erau blocate de firewall si ramanea fara ip.

Edited by andreic, 04 February 2024 - 14:42.


#4
Rares95

Rares95

    Severin, MH

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,445
  • Înscris: 18.01.2020
Corect, e nevoie de MLD, daca filtrezi ICMP code 130, 131, 132 si 143 adio IPv6

#5
zyppster

zyppster

    viața este o contradicție

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,022
  • Înscris: 02.02.2008
Am atasat si cateva screenshot-uri. Attached File  2024-02-04_144731.jpg   243.53K   59 downloadsAttached File  2024-02-04_145240.jpg   67.64K   57 downloads

#6
rares3968

rares3968

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 246
  • Înscris: 08.01.2022
Mai sunt si alte setari la "Get IPV6 address mode"?

#7
zyppster

zyppster

    viața este o contradicție

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,022
  • Înscris: 02.02.2008
in afara de ceea ce se vede astea mai sunt:
Get IPv6 Prefix Mode: PPPoE; None.
Get IPv6 Address Mode: AutoConfigured; None.

Edited by zyppster, 04 February 2024 - 15:52.


#8
Rares95

Rares95

    Severin, MH

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,445
  • Înscris: 18.01.2020
Poti reconecta PPPoE-ul cat timp esti in pagina de status unde iti arata adresele IP per interfata(IPv4/IPv6)?
Scoate direct cablul UTP din WAN si baga-l inapoi in timp ce esti in interfata de configurare si fa un screenshot sa vedem ce isi ia pe IPv6.
Btw, vad ca si-a luat DNS6 si gateway-ul pe V6, dar fara adresa IP, nu stiu de ce ai blurat si adresele serverelor DNS.

Edited by Rares95, 04 February 2024 - 15:52.


#9
zyppster

zyppster

    viața este o contradicție

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,022
  • Înscris: 02.02.2008
am deconectat si reconectat, ia un IP iar la status arata "Connected", dar dupa cateva secunde, se deconecteaza si ramane "Connecting..."

Edited by zyppster, 04 February 2024 - 15:54.


#10
Rares95

Rares95

    Severin, MH

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,445
  • Înscris: 18.01.2020
Pai pe PPPoE trebuie, ca isi ia prefixul la cateva secunde dupa initializare PPPoE.
"Get IPv6 Prefix Mode: PPPoE; None."
Pune yes sau PPPoE, in functie de ce optiuni ai.
Daca e PPPoE si yes/no, pui Yes
Daca e PPPoE si none, pui PPPoE

 zyppster, on 04 februarie 2024 - 15:52, said:

am deconectat si reconectat, ia un IP iar la status arata "Connected", dar dupa cateva secunde, se deconecteaza si ramane "Connecting..."
Ce IP isi ia? Prefix de la DIGI? La mine e de forma: 2a02:2f07:abcd:efgh::
Asemanator trebuie si la tine.

Edited by Rares95, 04 February 2024 - 15:54.


#11
zyppster

zyppster

    viața este o contradicție

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,022
  • Înscris: 02.02.2008
de aceeasi forma ia si la mine fe:22... etc.

Am setat "Get IPv6 Prefix Mode: PPPoE"  a ramas la fel la "Status: Connecting."

Care e diferenta intre DHCPv6 si AutoConfigured?

Edited by zyppster, 04 February 2024 - 16:11.


#12
Rares95

Rares95

    Severin, MH

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,445
  • Înscris: 18.01.2020
Ala e link-local nu globala, pune pe PPPoE si restarteaza.

Edited by Rares95, 04 February 2024 - 16:02.


#13
zyppster

zyppster

    viața este o contradicție

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,022
  • Înscris: 02.02.2008
m-am conectat la Ethernet LAN ca sa fac screenshot, am setat IP Protocol Type: IPv4/6 la "IPv6" si IPv6 Prefix Mode la PPPoE, IPv6 Address Mode: DHCPv6.
cum spuneam, pentru mai putin de doua-trei secunde, sta conectat, apoi se deconecteaza si ramane cu statusul "Connecting".
am modificat setarile pe ici-colo, cu toate astea, tot nu se conecteaza IPv6 permanent.
Attached File  2024-02-04_173324.jpg   70.36K   27 downloads

#14
Rares95

Rares95

    Severin, MH

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,445
  • Înscris: 18.01.2020
Routerul ia IPv6, problema e la client din cate vad, pe partea de LAN nu are setari routerul? DHCPv6 / SLAAC?
Cum e setat Windows-ul? Pe auto la IPv6?
Alte device-uri nu ai? Chiar si pe un telefon poti proba, insa, Android suporta doar SLAAC, nu stiu de IOS in caz ca ai iPhone.

#15
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 123,193
  • Înscris: 07.02.2003

 Rares95, on 04 februarie 2024 - 14:59, said:

Corect, e nevoie de MLD, daca filtrezi ICMP code 130, 131, 132 si 143 adio IPv6
Da MLD, uitasem cum ii zice Posted Image  Rulasem la un moment dat in powershell niste scripturi de patchuire securitate care dadeau un cap la multe lucruri si mi-a busit si ala si nu stiam de ce nu imi mergea.

Edited by andreic, 04 February 2024 - 19:36.


#16
zyppster

zyppster

    viața este o contradicție

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,022
  • Înscris: 02.02.2008
setari LAN are routerul doar pentru protocolul/configuratia IPv4. lipsesc multe setari mai ales pentru ca e un firmware personalizat de catre cei de la DIGI.

o sa sun din nou operatorii sa mai depun alta sesizare, a nu stiu cata, ca sa vad cum ma descurca ei.

#17
ovidiu880

ovidiu880

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 21.01.2021
Bună. Urmăresc topicul și aștept să ne spui ce rezolvi (și cum). Exact în aceeași situație sunt și eu.

#18
zyppster

zyppster

    viața este o contradicție

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,022
  • Înscris: 02.02.2008
Abia de azi 24 mai 2024 functioneaza si la mine IPV6.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate