Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Siguranta automata panouri fotovo...

Pc randare 3d.

Sistem Anti Racheta PATRIOT fabri...

Dezactivare abuziva cartela Vodaf...
 EURO 24 - Meciul 3: Slovacia - Ro...

Melodie house veche aprox 2011

Cum va arata viitorul?

Saptamana de lucru de sase zile i...
 Pareri Kadjar sau alternative

Slovacia / Kosice

Spatiu stocare aproape plin

Recomandare aer conditionat 9000 ...
 Cum v-ati apucat de editare foto?

Problema unezeala grinda de lemn ...

Intrebare hdmi laptop lenovo

Fezabilitate - Adaugare microinve...
 

Eroare clonare hard disc

- - - - -
  • Please log in to reply
25 replies to this topic

#19
Sebiko

Sebiko

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 978
  • Înscris: 01.12.2003

 NAlexQ, on 17 ianuarie 2024 - 10:35, said:

De ce nu folosesti Samsung Magician sa clonezi de pe HDD pe SSD ?

Samsung magician e in principiu un soft de monitorizare. pentru clonare exista Samsung_Data_Migration_Setup_4.0.0.18.

#20
Raz0rblade

Raz0rblade

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 715
  • Înscris: 18.08.2021
Ma sunt probleme cand e discul sursa criptat. Macrium Reflectmi-a dat o gherla la asa ceva - bineinteles ca i-am umplut frigiderul respectivului care a avut ideea timpita sa cripteze un HDD, e groaznic ce tare impacteaza la performanta - dar la a doua incercare a mers.
Vezi ca, de la producator la producator, 500 gb de HDD nu sunt egali cu 500 Gb de SSD. Tare cred ca e OV (Over Provisioning)-ul care nu te lasa sa clonezi, ce are SSD-ul de destinatie disponibil e mai mic decat HDD-ul sursa. Incearca sa micsorezi ultima partitie de pe HDD cu vreo 40 Gb. Asta daca ai spatiu liber, si ar trebui sa ai, ca e dumb ideea sa umpli un SSD peste 70% din capacitatea lui. SI dupa aia reia procesul de clonare. Ulterior, daca reuseste operatia, extinzi partitia respectiva pe cat se poate intinde ea - respectiv spatiu nealocat, ramas pe SSD dupa clonare.
PS ce am scris functioneaza daca clonezi partitiile AS IS, daca incerci sa clonezi discul ca un obiect unitar, NEAPARAT va trebui sa o faci pe un SSD mai mare. ALtfel nu va merge ever.

#21
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 123,368
  • Înscris: 07.02.2003

 Sebiko, on 17 ianuarie 2024 - 09:59, said:

AM MAI SPUS.
HDD =500 GB
SSD = 500 GB
Sorry, in poza data de tine am vazut 1.8TB, primul mesaj.

Edited by andreic, 17 January 2024 - 11:59.


#22
Sebiko

Sebiko

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 978
  • Înscris: 01.12.2003

 Raz0rblade, on 17 ianuarie 2024 - 11:56, said:

Ma sunt probleme cand e discul sursa criptat. Macrium Reflectmi-a dat o gherla la asa ceva - bineinteles ca i-am umplut frigiderul respectivului care a avut ideea timpita sa cripteze un HDD, e groaznic ce tare impacteaza la performanta - dar la a doua incercare a mers.
Vezi ca, de la producator la producator, 500 gb de HDD nu sunt egali cu 500 Gb de SSD. Tare cred ca e OV (Over Provisioning)-ul care nu te lasa sa clonezi, ce are SSD-ul de destinatie disponibil e mai mic decat HDD-ul sursa. Incearca sa micsorezi ultima partitie de pe HDD cu vreo 40 Gb. Asta daca ai spatiu liber, si ar trebui sa ai, ca e dumb ideea sa umpli un SSD peste 70% din capacitatea lui. SI dupa aia reia procesul de clonare. Ulterior, daca reuseste operatia, extinzi partitia respectiva pe cat se poate intinde ea - respectiv spatiu nealocat, ramas pe SSD dupa clonare.
PS ce am scris functioneaza daca clonezi partitiile AS IS, daca incerci sa clonezi discul ca un obiect unitar, NEAPARAT va trebui sa o faci pe un SSD mai mare. ALtfel nu va merge ever.

Nu e over provizioning. Era clean, sigilat. OV il faci dupa clonare. Ca si spatiu ocupat, pe C - 60 GB (dintr-o partitie de 240 GB) iar pe D - 53 GB (din 260 gb)

Edited by Sebiko, 17 January 2024 - 12:02.


#23
Mizu

Mizu

    moroșan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,958
  • Înscris: 10.12.2006
Daca vrei performanta pe SSD va trebui sa instalezi direct, cu clonarea o sa mearga in suturi sistemul chiar daca o reusesti.

#24
nei-k

nei-k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,704
  • Înscris: 21.12.2006
cel mai bine repeta clonarea, dacă unitățile de stocare au aceeași capacitate poți clona integral

dacă vrei să te joci cu partițiile de pe SSD, că sa le atribui litere încearcă așa

din command prompt, rulat cu drepturi de admin

- diskpart
- list disk
- select disk x ( înlocuiești x cu cifra aferentă SSD-ului)
- list partition
- select partition y (înlocuiești y cu cifra aferentă partiției căreia vrei sa ii atribui litera)
- assign

Dacă totul e OK, ar trebui să afișeze mesaj că a fost asignată o literă partiției respective și aceasta să devină vizibilă sistemului. Dacă e vizibilă, dar inaccesibilă (de obicei când e formatată diferit de ce accepta SO) poți folosi Explorer++ cu drepturi de admin ca să o accesezi


#25
viceroy56

viceroy56

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,134
  • Înscris: 28.10.2006
@mizu
Si da si nu!
Am clonat peste 10 HDD-uri in SSD-uri si nu am avut astfel de probleme.
Am si acum 2 clone de HDD pe SSD ca back-up. HDD-uri sistem. Periodic le "actualizez" si testez clona sa fie functionala.
Si la laptop si la desktop am acum SSD-uri clone si functioneaza perfect.

@initiator
Vad ca incerci sa ne dai peste nas, ca ai facut totul "ca la carte", dar rezultatul arata cu totul altceva.
Reia procesul de clonare, cu atentie la toate optiunile. Repet, daca nu am spus, CLONE DISK.
Si testezi rezultatul far niciun alt disk in PC. Dar testezi IN PC, nu din adaptor USB, ca s-ar putea(99%) sa nu functioneze.

#26
Sebiko

Sebiko

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 978
  • Înscris: 01.12.2003

 viceroy56, on 17 ianuarie 2024 - 14:50, said:

@initiator
Vad ca incerci sa ne dai peste nas, ca ai facut totul "ca la carte", dar rezultatul arata cu totul altceva.
Reia procesul de clonare, cu atentie la toate optiunile. Repet, daca nu am spus, CLONE DISK.
Si testezi rezultatul far niciun alt disk in PC. Dar testezi IN PC, nu din adaptor USB, ca s-ar putea(99%) sa nu functioneze.

1. Nu am dat nimănui peste nas. Departe de mine gesturile golănești care, evident, nu își au locul aici. Repet. Nu era prima dată când făceam CLONARE de HDD pe SSD. Alesesem Samsung tocmai pe considerentul că e printre cele ce au și soft de monitorizare a activității/performanței, dar și soft proprietar pentru realizarea clonării. Ceva nu a mers corespunzător atunci.
2. Am dezinstalat/reinstalat Samsung_Data_Migration_Setup_4.0.0.18, varianta recomandată pe site. Am reluat pașii (aceeași), și - în cele din urmă - a mers! SSD-ul îl testasem ca și funcționalitate în interiorul PC, pe SATA, nu pe USB (cuplat la cablul folosit inițial pentru hard disc). Nici nu ar fi avut cum să pornească de pe USB.
3. Eram convins că nu va funcționa, la prima tentativă, din cauza mesajului că programul nu a putut asigna litere pentru partițiile de pe SSD.
4. Am fost convins de succesul operațiunii când, la final, nu am mai primit mesajul de eroare, iar programul de clonare solicita închiderea PC.

Edited by Sebiko, 18 January 2024 - 07:46.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate