Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
EURO 24 - Meciul 3: Slovacia - Ro...

Melodie house veche aprox 2011

Cum va arata viitorul?

Saptamana de lucru de sase zile i...
 Pareri Kadjar sau alternative

Slovacia / Kosice

Spatiu stocare aproape plin

Recomandare aer conditionat 9000 ...
 Cum v-ati apucat de editare foto?

Problema unezeala grinda de lemn ...

Intrebare hdmi laptop lenovo

Fezabilitate - Adaugare microinve...
 Hard disk extern SSD, A92

Parere cartier Uverturii/Virtutii...

inmatriculare autoturism reprezen...

2 aere conditionate pe un singur ...
 

Eroare clonare hard disc

- - - - -
  • Please log in to reply
25 replies to this topic

#1
Sebiko

Sebiko

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 978
  • Înscris: 01.12.2003
Buna ziua!

Am incercat sa clonez un hard disc, in incercarea de a migra de la HDD la SSD. Am ales Samsung, fiind unul din SSD-urile care vin cu program propriu pentru clonare. Hard discul este de 500 GB, ca de altfel si SSD-ul. La finalul operatiunii am primit mesajul ca nu se pot asigna literele pentru partitiile clonate. In gestionare computer partitiile apar ca fiind create dar nu au asociata o litera pentru ele. In cazul lor, o solutie era asignarea manuala a unei litere pentru a deveni vizibile in explorer. Toate comenzile sunt estompate, fiind indisponibile. Nici dupa repornirea sistemului nu s-a schimbat nimic. Nici cu EASEUS Partition Manager free nu am reusit sa asignez litere pentru partitii. Am incercat si cu alt program sa clonez hard discul, rezultatul fiind acelasi.  O solutie? De clonat am mai clonat hard discuri dar asa ceva nu am mai intalnit.

Attached Files



#2
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 123,364
  • Înscris: 07.02.2003
Nu sunt valide partitiile de aia nu poate aloca nimic pe ele, nu le poate folosi chiar daca zice healthy. Erau GPT ? In general clonarile se fac cu programe third party. Dar mai bine decat clonarea este transferul partitiei.
Apropoo ce marime are ssd-ul ?

Edited by andreic, 17 January 2024 - 08:40.


#3
Sebiko

Sebiko

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 978
  • Înscris: 01.12.2003

 andreic, on 17 ianuarie 2024 - 08:37, said:

Nu sunt valide partitiile de aia nu poate aloca nimic pe ele, nu le poate folosi chiar daca zice healthy. Erau GPT ? In general clonarile se fac cu programe third party. Dar mai bine decat clonarea este transferul partitiei.
Apropoo ce marime are ssd-ul ?

In principiu ele pot fi accesate. Nu erau gpt, erau mbr. Legat de ssd, am spus anterior. 500 GB

#4
Leo2006

Leo2006

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,405
  • Înscris: 30.08.2006
E imposibil sa validezi o partiție de 2TB pe un ssd de 500GB. Ceva nu ai făcut bine.

#5
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,908
  • Înscris: 15.06.2004
Nu stiu de ce, dar am impresia ca SSD-ul ala e de 2 Tb, nu de 500 Gb...
Caz in care mai bine reinstalezi de la zero pe el, fara sa mai ai si alt mediu de stocare conectat.

#6
Sebiko

Sebiko

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 978
  • Înscris: 01.12.2003

 eiffel, on 17 ianuarie 2024 - 09:16, said:

Nu stiu de ce, dar am impresia ca SSD-ul ala e de 2 Tb, nu de 500 Gb...
Caz in care mai bine reinstalezi de la zero pe el, fara sa mai ai si alt mediu de stocare conectat.

Nu e de 2 TB ci e de 500 GB. Solid State Drive (SSD) Samsung 870 EVO, 500GB, 2.5", SATA III. Pe sistem SO a fost instalat cu mai putin de o luna in urma. Clonarea era cea mai buna solutie deoarece pe sistem este folosit un programel la al carui kit de instalare nu am acces.

Edited by Sebiko, 17 January 2024 - 09:30.


#7
viceroy56

viceroy56

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,134
  • Înscris: 28.10.2006
@initiator
Pune aici poza INTREAGA din Disk Managemant, nu taiata!
Nu poate nimeni sa-ti copieze informatiile dintr-o poza!
Ca si @eiffel, si io banuiesc SSD-ul ca fiind mai mare si la clonare ai ales CLONE Partition cu extinderea spatiului ocupat, cand trebuia sa alegi CLONE DISK, cu optiunea proportional
daca vroiai extinderea partitiilor existente.
Recomandarea este sa faci clonare AS IS si apoi, dupa verificari, sa extinzi partitia dorita.

L.E.
Daca SSD-ul nu e mai mare, atunci este FAKE sau DEFECT.
Am si io cateva SSD-uri SAMSUNG, mai vechi si mai noi, dar niciunul nu mi-a generat astfel de erori la clonare sau instalare.
Folosesc si Easeus si Macrium Reflectsi AOMEI.

Edited by viceroy56, 17 January 2024 - 09:32.


#8
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 123,364
  • Înscris: 07.02.2003

 Sebiko, on 17 ianuarie 2024 - 09:26, said:

Nu e de 2 TB ci e de 500 GB. Samsung 870EVO - 500 gb. Pe sistem SO a fost instalat cu mai putin de o luna in urma. Clonarea era cea mai buna solutie deoarece pe sistem este folosit un programel la al carui kit de instalare nu am acces.
Nu poti clona ceva decat pe o unitate cu cel putin aceeasi capacitate... de trebuie sa faci era transfer de partitii si boot, restul se ocupa winul.
Trebuia sa cauti ceva gen copy drive / os.

Partitia ta poate sa fie si goala sau sa aibe lejer sub 500GB in ea dar ca sa o clonezi (copie identica bit la bit) nu merge pe o unitate mai mica, doar prin shrinkuire si copiere obisnuita.
Deci daca ai facut o partitie de 1.8TB pe o unitate de 500GB deja poti sa refaci teaba ca aia nu are cum sa mearga.

Edited by andreic, 17 January 2024 - 09:37.


#9
Leo2006

Leo2006

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,405
  • Înscris: 30.08.2006
Nu cred ca a asteptat atati ani ca sa faca upgrade de la un hdd de 500GB la un SSD de 2TB si 800 lei. Mai degraba acel HDD are niste probleme si aplicatia de clonare vede o dimensiune eronata la partitia C:.

#10
Sebiko

Sebiko

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 978
  • Înscris: 01.12.2003

 andreic, on 17 ianuarie 2024 - 09:31, said:

Nu poti clona ceva decat pe o unitate cu cel putin aceeasi capacitate... de trebuie sa faci era transfer de partitii si boot, restul se ocupa winul.
Trebuia sa cauti ceva gen copy drive / os.

Partitia ta poate sa fie si goala sau sa aibe lejer sub 500GB in ea dar ca sa o clonezi (copie identica bit la bit) nu merge pe o unitate mai mica, doar prin shrinkuire si copiere obisnuita.
Deci daca ai facut o partitie de 1.8TB pe o unitate de 500GB deja poti sa refaci teaba ca aia nu are cum sa mearga.

AM MAI SPUS.
HDD =500 GB
SSD = 500 GB

 viceroy56, on 17 ianuarie 2024 - 09:28, said:

@initiator
Pune aici poza INTREAGA din Disk Managemant, nu taiata!
Nu poate nimeni sa-ti copieze informatiile dintr-o poza!
Ca si @eiffel, si io banuiesc SSD-ul ca fiind mai mare si la clonare ai ales CLONE Partition cu extinderea spatiului ocupat, cand trebuia sa alegi CLONE DISK, cu optiunea proportional
daca vroiai extinderea partitiilor existente.
Recomandarea este sa faci clonare AS IS si apoi, dupa verificari, sa extinzi partitia dorita.

L.E.
Daca SSD-ul nu e mai mare, atunci este FAKE sau DEFECT.
Am si io cateva SSD-uri SAMSUNG, mai vechi si mai noi, dar niciunul nu mi-a generat astfel de erori la clonare sau instalare.
Folosesc si Easeus si Macrium Reflectsi AOMEI.

Nu am acces in acest moment la calculator. Ieri telefonul era descarcat, asa ca poza .... e generica de pe net, dar afisand in acelasi fel partitiile.

#11
viceroy56

viceroy56

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,134
  • Înscris: 28.10.2006
Pune poza cum am spus mai sus!

#12
Stefi_R

Stefi_R

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 518
  • Înscris: 19.09.2005
SSD-ul ala l-ai luat de nou? E ceva tare dubios acolo. As incerca sa-l conectez cu un adaptor USB, sau direct in alt PC.Degeaba spui ca ai mai spus, din imagine reiese complet altceva (LE acum am vazut ce-ai scris).

Edited by Stefi_R, 17 January 2024 - 10:08.


#13
viceroy56

viceroy56

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,134
  • Înscris: 28.10.2006

 Sebiko, on 17 ianuarie 2024 - 09:59, said:

Nu am acces in acest moment la calculator. Ieri telefonul era descarcat, asa ca poza .... e generica de pe net, dar afisand in acelasi fel partitiile.

Nu tine vrajeala cu telefonu' descarcat!
"Poza" o faci cu Print Screen sau Snipping Tool, fara telefon!

Edited by viceroy56, 17 January 2024 - 10:16.


#14
Sebiko

Sebiko

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 978
  • Înscris: 01.12.2003

 Stefi_R, on 17 ianuarie 2024 - 10:01, said:

SSD-ul ala l-ai luat de nou? E ceva tare dubios acolo. As incerca sa-l conectez cu un adaptor USB, sau direct in alt PC.Degeaba spui ca ai mai spus, din imagine reiese complet altceva (LE acum am vazut ce-ai scris).

SIGILAT

 Stefi_R, on 17 ianuarie 2024 - 10:01, said:

SSD-ul ala l-ai luat de nou? E ceva tare dubios acolo. As incerca sa-l conectez cu un adaptor USB, sau direct in alt PC.Degeaba spui ca ai mai spus, din imagine reiese complet altceva (LE acum am vazut ce-ai scris).

Cuplat la calculator cu un adaptor USB extern, evident.

 viceroy56, on 17 ianuarie 2024 - 10:15, said:

Nu tine vrajeala cu telefonu' descarcat!
"Poza" o faci cu Print Screen sau Snipping Tool, fara telefon!

Nu esti obligat sa crezi. E fix treaba ta.

#15
DT34

DT34

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 66
  • Înscris: 25.12.2021
Poate sînt eu chior, dar la disk 1 văd  1862.70.
OP, ești sigur că  HDD-ul e de 500 Gb?

#16
Sebiko

Sebiko

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 978
  • Înscris: 01.12.2003

 DT34, on 17 ianuarie 2024 - 10:21, said:

Poate sînt eu chior, dar la disk 1 văd  1862.70.
OP, ești sigur că  HDD-ul e de 500 Gb?

DT34, am mai spus: POZA E GENERICA. SSD e luat de pe EMAG. Nu dadeau aia ssd de 2 TB la pret de 500 GB....
Dupa ora 1 voi avea, din nou, acces la PC. Vad atunci si fac si poze.

#17
NAlexQ

NAlexQ

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 633
  • Înscris: 21.07.2011
De ce nu folosesti Samsung Magician sa clonezi de pe HDD pe SSD ?

#18
tehnics

tehnics

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 30,881
  • Înscris: 01.11.2005
Foloseste Macrium Reflet. Poti clona direct din windows. L-am folosit mereu si nu am avut probleme.

 NAlexQ, on 17 ianuarie 2024 - 10:35, said:

De ce nu folosesti Samsung Magician sa clonezi de pe HDD pe SSD ?
Si asta e o solutie f buna pentru ca vine cu softul lor. L-am folosit cand am facut transferul de la HDD la SSD la macbook. no problem

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate