Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
HEV D Segment - intrebari/pareri ...

Hyperos consum excesiv baterie?

Contractul pentru Salubrizare est...

Elicopterul care-l transporta pe ...
 Sfaturi achizitionare apartament ...

Permis de conducere nou

Packet Loss la Digi

Masurare parametri CATV prin Conn...
 Youtube a inceput sa aiba lag!?

Internet Archive - adauga item la...

Electrica Furnizare + Poșta ...

Probleme cu scurgerea de ulei pe ...
 Blocuri cu apartamente de 5+ camere

Casa noua finisata, teava incalzi...

Ce marca si model de DVD-RW sa cu...

Achizitie camera video auto (II)
 

Router Digi defect

- - - - -
  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1
robertdanii

robertdanii

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 26
  • Înscris: 03.01.2023
Va salut ! Am și eu o problema si as dori un raspuns urgent va rog !Chiar nu stiu ce sa fac! Dețin un router de la digi fiberhome sr1041y pe care l-am stricat din greșeală! am facut niște renovări prin casa și din greșeală l-am spart puțin și nu mai funcționează, în sensul ca se aprinde dar nu mai găsesc rețeaua wifi pe telefon ! Am reușit sa fac rost de unul identic de la un prieten dar întrebarea mea este cei de la digi pot ști ca este altul ci nu cel de la ei ? Adică au o serie sau ceva.. ? Ce ma sfătuiți sa fac ?

#2
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 48,520
  • Înscris: 01.12.2001
E pus după ONT, așa că poți pune ce vrei.

Pt cel spart, nu plătești o chirie lunara?

#3
csgabe

csgabe

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,525
  • Înscris: 08.12.2009
Intra pe digi.ro contul meu si de acolo poti gasi user-ul pppoe si poti seta parola pe care o poti folosi in setarile router-urului nou.

Edited by csgabe, 03 January 2024 - 08:40.


#4
Rares95

Rares95

    Severin, MH

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,441
  • Înscris: 18.01.2020
Routerul e in custodie, este alocat unui client in baza seriei, la încheierea contractului trebuie predat, daca îl predai defect, îl achiți.
Poți pune după ONT ce router vrei, o sa meargă.
Degeaba ai luat altul, nu coincid seriile deci nu scapi fara să îl achiți. La fel și prietenul care ți l-a dat, și el e bun de plată daca nu il preda.
Ai grija sa nu strici ONT-ul că ăla e listat la 200 de euro în procesul de primire/predare.

Edited by Rares95, 03 January 2024 - 10:00.


#5
__Dan__

__Dan__

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,984
  • Înscris: 15.04.2019

 robertdanii, on 02 ianuarie 2024 - 23:03, said:

l-am spart puțin
Drăguță exprimare :)
A cazut ceva/calcat cineva pe el ori nu l-a vazut burghiul din partea opusa a peretelui?

#6
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 48,520
  • Înscris: 01.12.2001

 Rares95, on 03 ianuarie 2024 - 09:58, said:

Degeaba ai luat altul, nu coincid seriile deci nu scapi fara să îl achiți. La fel și prietenul care ți l-a dat, și el e bun de plată daca nu il preda..
Când îl achita? Doar daca reziliază. Și atunci îl duce pe cel spart. Că nu îl verifica aia daca merge sau nu wifi-ul.
Daca e mort de tot, ii pune pe direct 2 Led-uri sa se aprindă acolo.
Nu îl speria degeaba.

#7
MrLTN

MrLTN

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 258
  • Înscris: 29.01.2020
S-a cam spart. E si subtirele ca nu se mai face cum se facea. E fragile
https://www.youtube....rts/FulK-RhPix0

Asuma-ti greseala. Du-te cu el la Digi, plateste ce e de platit si solicita altul

#8
danutzu_1069

danutzu_1069

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,702
  • Înscris: 17.01.2008
De ce dreaqu le zice ...fiberHome.. daca n-au nicio treaba cu fibra optica???

@Initiator, cum iti vine Internetul de la Digi? pe Ethernet sau pe FO (fibra optica) si mai ai inca un dispozitiv care face trecerea de la FO la ETH? (nu conteaza asa tare raspunsul.... )
La Digi, ce plătești? Chirie la router, sau l-ai cumpărat, sau custodie?

In funcție de asta, vei știi daca trebuie sa-l dai înapoi sau nu...

Daca trebuie returnat vreodată (in custodie) cel mai bine este sa te duci la ei, sa le explici cum sta treaba, si iti vor sa unul nou (cu instalare , dar cu cu plata celui deteriorat)

Daca nu trebuie returnat, iți poți pune ce router vrei tu si il configurezi cu datele de conectare de la Digi, restul, e treaba cum iti configurezi WIFI si restul....

#9
trid_ovi

trid_ovi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,154
  • Înscris: 10.10.2005
Nu conteaza daca are FTTB sau FTTH adica FO in casa sau pe scara, intrucat sr1041y e un router simplu fara port FO. Deci in locul lui poti sa pui ce router vrei, doar ca nu mai ai suport de la RDS, nu mai pot intra pe interfata lui sa-l modifice.
Eu zic sa-l ti in dulap si peste 10-15 ani cand vrei sa inchizi abonamentul, il duci atunci si nimeni nu o sa mai se uite la el ca e depasit tehnic.
@danutzu_1069 Daca ai varianta de 500mbps iti iau chirie, daca ai varianta de 1000mbps il primesti in custodie pe primul si chirie la al doilea.

#10
2Unlimited

2Unlimited

    "No limits"

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,683
  • Înscris: 29.12.2016

 dorin_2k, on 03 ianuarie 2024 - 10:28, said:

Când îl achita? Doar daca reziliază. Și atunci îl duce pe cel spart. Că nu îl verifica aia daca merge sau nu wifi-ul.
Daca e mort de tot, ii pune pe direct 2 Led-uri sa se aprindă acolo.
Nu îl speria degeaba.

Nu iti preia nimeni echipament spart in punctele de desfacere (doar daca dai peste un angajat nou pe care sa-l prostesti). Daca e intreg dar defect, da, mai poti scapa, ca nu prea au cum sa-l verifice. Si chiar daca e defect, se poate incerca repararea lui si livra la alt abonat ca si echipament reconditionat, deci se poate recupera. Insa nu poti livra clientului echipament reconditionat spart. Mai exista niste clauze in contract, contractul este destul de stufos. Nici daca aduci echipamentul inapoi dupa ce l-ai scapat in balega de cal nu ti-l primeste nimeni.
Recomandare: achizitie router nou, iar pe cel de la Digi il preda cand reziliaza, pana atunci mai scade pretul...

Edited by 2Unlimited, 03 January 2024 - 15:56.


#11
Rares95

Rares95

    Severin, MH

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,441
  • Înscris: 18.01.2020
De adaugat si faptul ca daca va folosi la locatia lui un router alocat la alt client s-ar putea sa fie sunat si el si prietenul care i-a dat routerul sa fie luat la intrebari de DIGI de ce se foloseste un echipament la alta adresa, fiindca da, DIGI poate vedea asta, toate echipamentele de la ei au un protocol de remote management(un fel de TR069) care este foarte "vorbaret" cu serverele DIGI, care, sesizeaza automat pe cine trebuie, protocol care nu poate fi dezactivat din interfata de administrare disponibila clientilor.

#12
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 48,520
  • Înscris: 01.12.2001
Daca muti un router (ce e evident după ONT) din locația X in Y la alt abonat, zici că nu va funcționa?
Un schimb de routere doar. De ce nu ar merge?

#13
Rares95

Rares95

    Severin, MH

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,441
  • Înscris: 18.01.2020
Va functiona, dar DIGI va vedea ca nu este la locatia la care a fost alocat. Cum? Simplu, se autentifica pe concentratoarele PPPoE, pe userul initiatorului, un echipament care figureaza la un cu totul alt client, ba chiar s-ar putea sa aiba limitare pe contul PPPoE sa mearga autentificare doar de la MAC-ul routerului alocat lui, cel defect. Au mai fost cazuri pe forum de abonati care au avut router de la DIGI si nu se puteau conecta cu routerele cumparate de ei pana cand cei de la DIGI nu au scos de pe contul lor limitarea.

Cam asa arata si clauza din PV-ul de predare/primire, din pacate in tabelul cu preturi nu apare acest router fiindca eu am procesul de acum cativa ani, cand au schimbat la mine un ONT, cel mai probabil nu aveau in oferta acest router atunci:
Attached File  PV.png   120.37K   23 downloads

Edited by Rares95, 03 January 2024 - 17:43.


#14
PiticVerde

PiticVerde

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,767
  • Înscris: 12.09.2015
Eu am vecini ce au schimbat routerul dat de Digi cu router din comert mai performant.Eu in locul initiatorului as merge la un sediu ,as sta de vorba cu cineva de la relatii clienti si cred ca s-ar ajunge  la un compromis fara nici o problema..

#15
Rares95

Rares95

    Severin, MH

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,441
  • Înscris: 18.01.2020
Pai oricine poate schimba routerul de la DIGI, e de ajuns sa fie ONT-ul in bridge si gata, pui după el ce vrei tu. La cei cu routere de la DIGI, cum am zis, au mai fost cazuri de restricții pe contul PPPoE(nu acceptau alt MAC), restricții scoase după un apel la ei sau tichet deschis online. Oricum, treceai ușor de ele cu o clonare de MAC, dar echipamentele de la DIGI sunt restricționate la capitolul asta și nu o poți face. Acum se dau și ONT-uri fara WIFI, doar in bridge, CATV + GE, de-asta am eu, Luster.
Problema inițiatorului este că a stricat un bun care nu îi aparține și pentru care a semnat că în caz de pierdere/defectare va achita contravaloarea acestuia, acum, daca da de cineva "darnic" care sa ii accepte așa echipamentul, poate o scalda, daca nu, scoate banul.
In general, echipamentele vechi nu le verificau, cele care oricum ajungeau la casare, etc, dar astea mai noi care sunt inca in "circuit" și care sunt date ulterior la alt client mai mult ca sigur nu vor fi acceptate, mai ales că inițiatorul a zis că e și crăpat... Poate daca nu era defect vizibil trecea neobservat, dar așa... Cine știe, noroc să aibă :)



#16
Bakhus06

Bakhus06

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 25.10.2020
Din ce stiu eu, orice echipament de genul are valoare 0 dupa 3 ani, in contabilitate.
Asadar, daca n-ai de gand sa inchizi abonamentul prea curand, tine-l in dulap intr-o cutie si cand il duci inapoi peste 15 ani, nu cred c-o sa-ti mai zica nimeni nimic.

#17
csgabe

csgabe

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,525
  • Înscris: 08.12.2009
Poti lua router FiberHome SR1041K de pe emag marketplace la 238 de lei:
https://www.emag.ro/...j/pd/DL67LRMBM/

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate