Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Dezactivare abuziva cartela Vodaf...

EURO 24 - Meciul 3: Slovacia - Ro...

Melodie house veche aprox 2011

Cum va arata viitorul?
 Saptamana de lucru de sase zile i...

Pareri Kadjar sau alternative

Slovacia / Kosice

Spatiu stocare aproape plin
 Recomandare aer conditionat 9000 ...

Cum v-ati apucat de editare foto?

Problema unezeala grinda de lemn ...

Intrebare hdmi laptop lenovo
 Fezabilitate - Adaugare microinve...

Hard disk extern SSD, A92

Parere cartier Uverturii/Virtutii...

inmatriculare autoturism reprezen...
 

Upgrade stocare! Pot clona SSD-ul vechi?

- - - - -
  • Please log in to reply
20 replies to this topic

#1
AndyM

AndyM

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,996
  • Înscris: 01.08.2005
Salut,
Acum am windowsul pe un Samsung  980 PRO de 500gb, si mi-am luat un Samsung 990 Pro de 2TB.
Pot clona SSD-ul pe care am windows-ul astfel incat sa nu mai fiu nevoit sa instalez windows-ul, programele, configurare de proiecte, etc, etc? Am oroare de chestia asta...
Am cautat putin pe google, si am gasit metode de clonare, dar am inteles ca ar incetini performanta, dar nu inteleg de ce l-ar incetini... ce ma sfatuiti?

PS.
Vorbim de PC nu de laptop, deci pot rula mai multe SSD-uri in acelasi timp.

#2
lex2010

lex2010

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,647
  • Înscris: 21.10.2009
Sa lasi, te rog, un mesaj aici daca gasesti un program free care sa cloneze 100% vechiul SSD.
Am cautat si eu cateva zile si m-am lasat pagubas, toata programele asa-zise free aveau tot felul de limitari astfel incat faceau imposibila folosirea lor pentru clonarea 100% a vechiului mediu de stocare.

Cea mai buna varianta pe care o gasisem era Clonezilla , parea ca e ce trebuie - si gratis si functionalitate completa, dar am abandonat din lipsa de timp/chef.

#3
red46

red46

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,707
  • Înscris: 06.03.2016
Are Samsung utilitar: https://semiconducto...up_4.0.0.18.exe

Am vazut si in Minitool Partition Wizard optiune de migrare.

Quote

dar am inteles ca ar incetini performanta, dar nu inteleg de ce l-ar incetini... ce ma sfatuiti?
Clonarea in sine nu incetineste nimic, dar e posibil ca instalarea existenta de Windows sa aiba tot felul de aplicatii care nu-ti mai folosesc, fisiere care ocupa spatiu aiurea, de aceea lumea recomanda reinstalarea.

Edited by red46, 09 December 2023 - 00:35.


#4
tigerheart

tigerheart

    Savage Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,947
  • Înscris: 07.08.2008
https://www.softpedi...e-Edition.shtml
Poti incerca sa descarci asta... Din pacate in curand nu va mai primi actualizari, nici nu se mai gasesti versiunea free pe site-ul lor, dar mi se pare foarte usor de folosit, am clonat cateva ssd-uri, inclusiv un hdd cu bad-uri, totul a functionat perfect apoi.
Gasesti pe Youtube mai multe tutoriale...

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/CHCENfs87F4?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by tigerheart, 09 December 2023 - 00:36.


#5
tEo

tEo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,867
  • Înscris: 25.01.2002
de ce nu ai folosi cele 2 ssd-uri in paralel, pe actualul sa-l lasi asa pt windows, si pe celalalt pentru proiecte/lucru?

#6
AndyM

AndyM

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,996
  • Înscris: 01.08.2005

View Postred46, on 09 decembrie 2023 - 00:32, said:

Merci mult, nu stiam de el.

View PosttEo, on 09 decembrie 2023 - 00:44, said:

de ce nu ai folosi cele 2 ssd-uri in paralel, pe actualul sa-l lasi asa pt windows, si pe celalalt pentru proiecte/lucru?
Am luat in calcul si varianta asta, dar daca tot este mai rapid, parca as fi vrut sa fie si windowsul instalat pe el. Desi cred ca in realitate nu as simti diferenta.

#7
Leo2006

Leo2006

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,407
  • Înscris: 30.08.2006
Windows vine cu propria aplicatie de creeat imagine de system dar cere o unitate de stocare externa sau o resursa din retea. De pe unitatea externa se pune pe noul ssd cu ajutorul unui recovery stick facut tot din windows.
Bineinteles exista si o multime de softuri alternative. Varianta cu reinstalare de la zero rezolva o multime de probleme aparute la actualizarile dese de windows.

Edited by Leo2006, 09 December 2023 - 01:17.


#8
tEo

tEo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,867
  • Înscris: 25.01.2002

View PostAndyM, on 09 decembrie 2023 - 00:54, said:

Desi cred ca in realitate nu as simti diferenta.

exact!

#9
jeffy86able

jeffy86able

    True Evil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,526
  • Înscris: 06.01.2012
Mergi pe solutia celor de la Samsung.
Eu am folosit-o in trecut fara probleme de mai multe ori.

#10
AndyM

AndyM

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,996
  • Înscris: 01.08.2005

View Postjeffy86able, on 09 decembrie 2023 - 05:11, said:

Mergi pe solutia celor de la Samsung.
Eu am folosit-o in trecut fara probleme de mai multe ori.
Si cu aplicatia lor mai am nevoie de inca un calculator asa cum scria colegul Leo2006?

#11
croz

croz

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 23.07.2008
Salut!
Daca ai 2 sloturi pentru ssd poti incerca DiskGenius https://www.diskgeni...m/download.php.
Se gasesc tutoriale pe youtube cum se foloseste pentru clonare.
Zi frumoasa!

#12
cralin

cralin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 726
  • Înscris: 18.09.2020
Cu utilitar text, in linia de comanda: boot cu un Linux LiveCD/LiveUSB si apoi ii dai cu dd.

eg. (/dev/sdx este discul sursa, /dev/sdy este discul destinatie):
dd if=/dev/sdx of=/dev/sdy bs=4096


Asta iti copiaza 1:1 continutul de pe discul sursa pe discul destinatie dupa care poti sa pornesti geamurile si din disk manager poti sa maresti partitia ca sa ocupe restul spatiului de pe disk



Daca vrei sa faci cu clici de mouse atunci boot cu gparted LiveCD/LiveUSB si dai clici care disk sa-l copieze pe care disk sau care partitie de pe discul sursa pe care disk destinatie.
Poti sa si faci resize la partitii si toate restul.


In ambele cazuri, geamurile sint inchise si nu sint implicate in copiatul de pe un disc pe altul.

Edited by cralin, 09 December 2023 - 13:52.


#13
auditionstir

auditionstir

    Junior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 223
  • Înscris: 17.08.2023
Diferenta de performanta este mica si nu o vei simti. Cel mai bine ramai asa cum e. Si il folosesti ca si SSD secundar.

A clona ceva implica aceleasi caracteristici, unul altuia. Ca de ex, clonezi un CD, aceleasi tip, aceasi capacitate, merge. Dar discuri diferite, capacitati diferite, hardware differit, nu prea merge. Mare parte a programelor fac clone 1:1; tu clonezi ssd de 500gb pe unul de 2TB, iar ala 2TB va fi vazut ca fiind de 500GB. Exact ce ti-a scris cralin, mai sus.
Iar asta cu incetinirea pleaca de la ideea ca fiecare disc este diferit. Fiecare unitate de stocare are niste parameterii, nr de sectoare, de unitati, apoi la formatare ii se specifica ce valoare sa aibe fiecare unitate. Tu cand il clonezi, preiei si valorile astea care s-ar putea sa nu corespunda ce ai pe discul nou. Si deci, o mica scadere a performantei. De asta e bine sa sistemul de operare de la 0.

Clonezilla este la fel ca si dd -ul din linux, doar ca are interfata grafica.

#14
afacerist

afacerist

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 127
  • Înscris: 02.09.2014
Mai demult parcă am folosit Aomei pentru clonat.

Recent clonez cu Clonezilla în linux. Îti faci repede un live cd Ubuntu și se rezolvă.

#15
cipinet

cipinet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,057
  • Înscris: 25.08.2010

View Postauditionstir, on 09 decembrie 2023 - 14:23, said:



A clona ceva implica aceleasi caracteristici, unul altuia. Ca de ex, clonezi un CD, aceleasi tip, aceasi capacitate, merge. Dar discuri diferite, capacitati diferite, hardware differit, nu prea merge. Mare parte a programelor fac clone 1:1; tu clonezi ssd de 500gb pe unul de 2TB, iar ala 2TB va fi vazut ca fiind de 500GB. Exact ce ti-a scris cralin, mai sus.
Iar asta cu incetinirea pleaca de la ideea ca fiecare disc este diferit. Fiecare unitate de stocare are niste parameterii, nr de sectoare, de unitati, apoi la formatare ii se specifica ce valoare sa aibe fiecare unitate. Tu cand il clonezi, preiei si valorile astea care s-ar putea sa nu corespunda ce ai pe discul nou. Si deci, o mica scadere a performantei. De asta e bine sa sistemul de operare de la 0.



Cam tot ce e scris aici e gresit. De exemplu, poti modufica partitiile inca inainte de a incepe clonarea. Poti fece partitia C: de la inceput 2T si apoi sa incepi clonarea.
Cloneaza fara griji, singura chrstie e ce s-a mai spus, si eu as face de la zero dar pt altcineva care depinde de nu stiu ce configurari si software as face clonare. Eu am o versiune de Macrium 7 care pe atjnci era free si o instalez fara sa fac update.

Edited by cipinet, 09 December 2023 - 16:30.


#16
tehtronics

tehtronics

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 413
  • Înscris: 15.07.2006
Colegul "red46" ti-a dat solutia optima, ambele SSD-uri fiind SAMSUNG
"SAMSUNG Data Migration"

#17
VipeR85

VipeR85

    Il Magnifico

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,720
  • Înscris: 13.12.2006
https://sergeistrele...sh-version.html

fa un  stick bootabil cu solutia lui strelec. booteaza de pe stick si vei gasi programul "Acronis Cyber Protect Home Office Build". cu care prima data faci clona la ssd, cu totul. apoi poti restaura clona pe noul ssd. si te poti juca cu marimile din windows disk manager mai apoi.

dar cum a zis cineva mai sus, daca ambele sunt samsung, as merge prima data pe solutia lor.
folosesc bootabilul de la strelec de vreo 7 ani. inca n-am avut probleme cu el si e util in foarte multe situatii.

#18
AndyM

AndyM

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,996
  • Înscris: 01.08.2005
Multumesc mult tuturor pentru recomandari. Pana la urma am instalat un windows curat. Am zis ca totusi, nu-l instalez des, ci odata la cativa ani.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate