Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Upgrade CPU --> upgrade RAM?

Parchet care se lasa

feedback-ul detinatorilor MG HS?

Rezistența jacuzzi gonflabil
 Hai sa compunem o manea pentru tr...

Skoda Octavia 2, 1.6, problema AC

Router cu wireguard in spatele ro...

Joc in diferential spring
 achizitie pneuri pirelli cinturato

Credit Ipotecar Italia

Te pui la masa, te joci pe telefo...

Pregatire examen DELF A2-B1
 Ce benzinarie vinde motorina euro...

Telefonul raspunde la apeluri in ...

Cum se foloseste zoom motorizat?

Extindere apa - trecere in domeni...
 

Viteza Download

* * * - - 2 votes
  • Please log in to reply
23 replies to this topic

#1
Valyca74

Valyca74

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 637
  • Înscris: 18.09.2011
Va salut! intampin de ceva vreme o problema,imi scade viteza de download la qbiittorrent de la 100mb/sec la 30kb/sec dupa ce adaug un al doi-lea,trei-lea fisier adaugat,specific ca am placa de baza msp 650 pro,procesor amd ryzen 5 7600 ,hdd seagate barracuda, 2tb, 7200rpm, 256MB cache,ce setari ar trebui sa fac?,sunt la rds la internet.va multumesc pentru ajutor!

#2
raducanu969

raducanu969

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,643
  • Înscris: 30.06.2023
Salut. Conexiunea la internet este prin Wireless sau Cablu? Daca este prin Wireless tot ce e posibil, prin cablu ar trebuie sa ai undeva la 12 - 15MBps. Oricum, la acest tip de abonament, nu poti avea asteptari prea mari, fai un upgrade la 300 sau 500 si atunci, va fi altcumva.

#3
Valyca74

Valyca74

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 637
  • Înscris: 18.09.2011

View Postraducanu969, on 04 decembrie 2023 - 08:29, said:

Salut. Conexiunea la internet este prin Wireless sau Cablu? Daca este prin Wireless tot ce e posibil, prin cablu ar trebuie sa ai undeva la 12 - 15MBps. Oricum, la acest tip de abonament, nu poti avea asteptari prea mari, fai un upgrade la 300 sau 500 si atunci, va fi altcumva.

prin cablu dar am abonamentul cu viteza maxima de la rds

Edited by Valyca74, 04 December 2023 - 08:36.


#4
raducanu969

raducanu969

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,643
  • Înscris: 30.06.2023
Viteza de donwload mai depinde si de cate alte device-uri mai sunt conectate in acelasi timp, depinde daca ai sau nu punte intre Routere ( cel de la furnizor si al tau ), depinde daca ai switch-uri, etc.

#5
Valyca74

Valyca74

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 637
  • Înscris: 18.09.2011

View Postraducanu969, on 04 decembrie 2023 - 08:37, said:

Viteza de donwload mai depinde si de cate alte device-uri mai sunt conectate in acelasi timp, depinde daca ai sau nu punte intre Routere ( cel de la furnizor si al tau ), depinde daca ai switch-uri, etc.

nu am alte device-uri conectate!doar asa pur si simplu la primul fisier adaugat la qbittorrent merge cu 90-100mb/s dupa care cand adaug altul deja se supara si incepe scada merge ce merge iar creste  dupa iar scade si tot asa!

#6
crischir

crischir

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,246
  • Înscris: 04.06.2023
Incearca sa schimbi HDD cu SSD, zic si eu.

#7
Valyca74

Valyca74

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 637
  • Înscris: 18.09.2011

View Postcrischir, on 04 decembrie 2023 - 08:47, said:

Incearca sa schimbi HDD cu SSD, zic si eu.

nu se uzeaza ssd-ul mai repede ca hdd la stat la seed pe torrente?

#8
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 123,347
  • Înscris: 07.02.2003
Ai nevoie folosesti... ce conteaza cum se uzeaza. Observatia cu viteza e normala pe hdd, dupa ce se umple cache-ul sistem gafaie pana se buseste si ii ia ceva timp sa se dezmeticeasca. E ceva normal mai ales daca ai setare in care face prealocare... si cu SSD la fisiere peste 100GB o sa vezi cateodata buseli pana se dezmeticeste, o sa vezi ssd in 100% load si "cald". Foloseste qbitorrent x64 si asigura setari optime, fara prealocare.

Edited by andreic, 04 December 2023 - 08:59.


#9
crischir

crischir

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,246
  • Înscris: 04.06.2023
@ valy Eu zic ca e invers. Am un rapan de PC in care au crapat 2 HDD si inca SSD functioneaza. Am de la rds 500 mbps, router de 300 mbps si un antic utorrent si sare lejer de 200 mbps per total, depinde de cati sederi prinde Posted Image

Edited by crischir, 04 December 2023 - 08:59.


#10
Valyca74

Valyca74

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 637
  • Înscris: 18.09.2011

View Postandreic, on 04 decembrie 2023 - 08:56, said:

Ai nevoie folosesti... ce conteaza cum se uzeaza. Observatia cu viteza e normala pe hdd, dupa ce se umple cache-ul sistem gafaie pana se buseste si ii ia ceva timp sa se dezmeticeasca. E ceva normal mai ales daca ai setare in care face prealocare... si cu SSD la fisiere peste 100GB o sa vezi cateodata buseli pana se dezmeticeste.

unde gasesc setarea cu prealocare?

#11
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 123,347
  • Înscris: 07.02.2003

View PostValyca74, on 04 decembrie 2023 - 08:58, said:

unde gasesc setarea cu prealocare?
La qBittorent e aici:

Attached File  prealocare.jpg   84.17K   51 downloads

Presupun ca si la celalalte e aproximativ in acelasi loc. Ideea e urmatoarea, torentii nu downloadeaza niciodata secvential ci random, creand clustere foarte multe in locuri diferiote, cand prealoci pe hdd o sa o ia razna incercand sa se incadrere in alocare in loc sa aloce dinamic si ii scade dramatic performanta.

Edited by andreic, 04 December 2023 - 09:05.


#12
Valyca74

Valyca74

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 637
  • Înscris: 18.09.2011

View Postandreic, on 04 decembrie 2023 - 08:56, said:

Ai nevoie folosesti... ce conteaza cum se uzeaza. Observatia cu viteza e normala pe hdd, dupa ce se umple cache-ul sistem gafaie pana se buseste si ii ia ceva timp sa se dezmeticeasca. E ceva normal mai ales daca ai setare in care face prealocare... si cu SSD la fisiere peste 100GB o sa vezi cateodata buseli pana se dezmeticeste, o sa vezi ssd in 100% load si "cald". Foloseste qbitorrent x64 si asigura setari optime, fara prealocare.

am ultima versiune de qbittorrent pe 64,recomandati-mi ceva setari va rog frumos!

#13
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 123,347
  • Înscris: 07.02.2003
Daca nu ai aia de prealocare default e bine, nu mai salva pe HDD ca nu va merge niciodata la fisiere mari. O sa dea disc overload, nu sunt solutii. Duap ce sta un timpo o sa-si revina pana se umple iar bufferul si iar pica samd... lasa-l sa mearga si gata daca nu ai salvat pe SSD.

Edited by andreic, 04 December 2023 - 09:37.


#14
modoran

modoran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,497
  • Înscris: 08.02.2011
Nu da nici un disc overload, nu vorbim de prostia de utorrent aici, doar ala da eroarea asta, qbittorrent nu face niciodata asa.   Sa nu cumva sa activezi prealocarea aia, las-o dezactivata.   Eu nu am probleme cu qbittorrent si descarcarea pe HDD de ani de zile, prealocarea dezactivata, cu ea activata este dezastru.

Dar tu probabil ai un HDD din ala infect, de cea mai proasta calitate, cu SMR, asa-i ?  Ala nu-i bun de nimic. NU ai ce "setari" sa faci, decat eventual sa dai retur la rabla si sa cauti un model de HDD cu CMR, dar este greu de gasit, trebuie sa te informezi foarte bine.

Edited by modoran, 04 December 2023 - 09:41.


#15
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,564
  • Înscris: 07.03.2006

View Postraducanu969, on 04 decembrie 2023 - 08:37, said:

Viteza de donwload mai depinde si de cate alte device-uri mai sunt conectate in acelasi timp, depinde daca ai sau nu punte intre Routere ( cel de la furnizor si al tau ), depinde daca ai switch-uri, etc.

serios?
de ce depinde daca ai switch-uri??

View PostValyca74, on 04 decembrie 2023 - 07:09, said:

Va salut! intampin de ceva vreme o problema,imi scade viteza de download la qbiittorrent de la 100mb/sec la 30kb/sec dupa ce adaug un al doi-lea,trei-lea fisier adaugat,specific ca am placa de baza msp 650 pro,procesor amd ryzen 5 7600 ,hdd seagate barracuda, 2tb, 7200rpm, 256MB cache,ce setari ar trebui sa fac?,sunt la rds la internet.va multumesc pentru ajutor!

daca dai restart la router (daca il ai pe al tau) sau la ONT (daca nu ai router-ul tau), isi "revine" throughput-ul?

#16
Valyca74

Valyca74

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 637
  • Înscris: 18.09.2011

View Postmodoran, on 04 decembrie 2023 - 09:39, said:

Nu da nici un disc overload, nu vorbim de prostia de utorrent aici, doar ala da eroarea asta, qbittorrent nu face niciodata asa.   Sa nu cumva sa activezi prealocarea aia, las-o dezactivata.   Eu nu am probleme cu qbittorrent si descarcarea pe HDD de ani de zile, prealocarea dezactivata, cu ea activata este dezastru.

Dar tu probabil ai un HDD din ala infect, de cea mai proasta calitate, cu SMR, asa-i ?  Ala nu-i bun de nimic. NU ai ce "setari" sa faci, decat eventual sa dai retur la rabla si sa cauti un model de HDD cu CMR, dar este greu de gasit, trebuie sa te informezi foarte bine.

am acest HDD https://www.emag.ro/...8/pd/DNGZQSBBM/

#17
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,908
  • Înscris: 15.06.2004
Incearca in setari la "Connections" sa pui astea:
- Global maximum number of connexions - 400
- Maximum number of connections per torrent - 100
- Global maximum number of upload slots - 10
- Maximum number of upload slots per torrent - 4

Vezi ce zice. Eu n-am avut niciodat probleme.

Daca tot nu vrea, m-as uita la HDD-ul ala cu un CrystalDiskInfo , ca s-ar putea sa fie pe duca.
E oricum unul din cele mai proaste harduri de pe piata.

P.S. Ptr clientii astia existau topice dedicate pe aria software.
Uite un exemplu - https://forum.softpe...-topic-general/

#18
Valyca74

Valyca74

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 637
  • Înscris: 18.09.2011

View Posteiffel, on 04 decembrie 2023 - 10:41, said:

Incearca in setari la "Connections" sa pui astea:
- Global maximum number of connexions - 400
- Maximum number of connections per torrent - 100
- Global maximum number of upload slots - 10
- Maximum number of upload slots per torrent - 4

Vezi ce zice. Eu n-am avut niciodat probleme.

Daca tot nu vrea, m-as uita la HDD-ul ala cu un CrystalDiskInfo , ca s-ar putea sa fie pe duca.
E oricum unul din cele mai proaste harduri de pe piata.

P.S. Ptr clientii astia existau topice dedicate pe aria software.
Uite un exemplu - https://forum.softpe...-topic-general/

ok multumesc mult pentru implicare!!!!

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate