Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Unde gasesc cablu nym-j de calita...

Recomandare masina de rindeluit p...

Sa ne pregatim de un nou razboi: ...

Executarea unei hotarari
 Discutie plata impozit anaf

Vreau sa dau la Nutritie si Diete...

Birou credit 4 ani!

Limba romana - limba moarta in vi...
 Investitii in Transgaz: adevar sa...

Ziua de salariu in Romania

Teorie univers alternativa

Pareri anvelope
 stanleybet

BMS potrivit pentru 24 v 280 ah

o mare iubire pierduta neasteptat...

Fașait ureche dupa otita

Ajutor punte IGBT invertor

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
10 replies to this topic

satelit

satelit

Junior Member

• Grup: Members
Buna ziua,

Am  de la cineva un invertor ongrid monofazat  defect.  Defectiunea este puntea IGBT, care este arsa.
Puntea se numeste  SKIIP 25GH126V11.

Problema este ca nu gasesc nici date tehnice si nici puntea asta de cumparat.
   Am gasit date tehnice despre SKIIP 26GH126V11, puntea este monofazica si contine 4 tranzistoare IGBT.

Credeti ca as putea sa pun tranzistoare discrete cu caracteristicile IGBT-urilor din punte?

Va multumesc.

Edited by satelit, 20 November 2023 - 15:53.

mihaicozac

mihaicozac

Guru Member

• Grup: Senior Members
Ar trebui să meargă. Tranzistoarele sunt la 1200V și 70-80A. Important e să ții firele de legătură cât mai scurte posibil și să respecți separarea curenților de control și de putere, adică de la emitor vii cu fire separate la placă, câte unul pt. returul comenzii și pt. putere. Mai e aspectul cu izolația față de radiator, să reziste la tensiunea aia și să conducă suficient de bine căldura.

maccip

maccip

45 ani

Robotul AI de la Bing zice ca 25GH e de 86 Amperi iar 26GH de 70 Amperi si te treimite la niste pagini, dar fara un datasheet serios (free), pentru varianta 25GH.

Varianta 26GH insa se gaseste pe saitul la Danfoss, banuiesc ca l-ai gasit in reserciul tau.
https://www.semikron...KIIP 26GH126V11
iar I nominal se confirma de 70A, deci informatia data de Bing pare sa fie corecta. O fi corecta si pentru 25G, deci ... 86A.
Banuiesc ca restul parametrilor sunt aceiasi.
In rest, ar trebui sa mearga.
Nu cunosc cu exactitate topologia unui astfel de invertor. Singurul aspect nasol ar fi sa conduca ambele ramuri ale puntii, sa faca scurt, problema care poate aparea la puntile active in general, daca parametrii componentelor discrete ies din tolerantele driverulu, sau e comandat incorecti.Vad ca are niste iesiri suplimentare desi sunt legate cu alte borne, dar cred ca au rolul de a pune comanda separat de circuitul de forta (tensiunea G1-E1, G2-E2, etc), deci driverul ar trebui sa vina pe emitoare direct, cat mai aproape, sa nu fie influentat de curentul de forta pe care-l comuta.
Mai are insa si acel termistor, care trebuie si el nimerit cum trebuie.
Dar.. nu se poate desface dispozitivul ars sa vezi ce are inauntru? Banuiesc ca are IGBT discrete de la Infineon. Poate gasesti mai multe despre componentele discrete dinauntru.

Edited by maccip, 20 November 2023 - 16:43.

Zuckerwatte

Zuckerwatte

Senior Member

Trebuie vazut "dead time2 necesar este acelasi, altfel face poc. Depinde de curentii de tail si de capacitatile parazitice

View Postmihaicozac, on 20 noiembrie 2023 - 16:36, said:

Ar trebui să meargă. Tranzistoarele sunt la 1200V și 70-80A. Important e să ții firele de legătură cât mai scurte posibil și să respecți separarea curenților de control și de putere, adică de la emitor vii cu fire separate la placă, câte unul pt. returul comenzii și pt. putere. Mai e aspectul cu izolația față de radiator, să reziste la tensiunea aia și să conducă suficient de bine căldura.

Corect. Legatura de la emitoare la drivere trebuie sa fie cit mai aproape de emitoare, ca sa nu apara tensiunea aia inversa pe inductivitatea de la iesire in ochiul de tensiune de control

Ion_Bumbu

Ion_Bumbu

User asocial

https://www.semikron...v1-25230090.pdf
Asta este, trifazica.

Edited by Ion_Bumbu, 20 November 2023 - 17:54.

satelit

satelit

Junior Member

Am cautat tranzistoare IGBT cu 1200V , 90 A , 1,7V  C E voltage saturation, asa cum sunt tranzistoarele din punte,
Am gasit foarte multe IGBT-uri dar nu prea au caracteristicile astea,  
Am gasit multe IGBT-uri cu 1200V si peste 90 A dar C E voltage saturation, este in jurul valori de 1,7V.
Va rog sa-mi spuneti unde sa caut.

Multumesc pentru ajutor !

Ion_Bumbu

Ion_Bumbu

User asocial

Ceva nu scrieti corect sau nu pricep eu, puteti repeta?
Ce este diferit?
Vedeti si pe aici:
https://www.elforum....ge/18/#comments

Edited by Ion_Bumbu, 20 November 2023 - 21:12.

mihaicozac

mihaicozac

Guru Member

Dacă are tensiune diferită de saturație nu e așa de important, va fi o mică diferență de randament că se va încălzi mai mult dacă tensiunea este peste cei 1,7V. Mai important este să corespundă timpii de comutație din care cel mai important este cel de blocare, care dacă este prea lung duce la puteri disipate instantanee foarte mari și distrugerea dispozitivului. Și capacitatea de grilă e de luat în seamă, că dacă e prea mare driverul o încarcă și descarcă în timp mai lung și asta mărește pierderile de comutație.

satelit

satelit

Junior Member

Buna ziua,

Cand am cautat tranzistoare m-am uitat dupa toate caracteristicile, Am gasit multe modele de tranzistoare cu 1200V CE, 90A dar cu CE voltage saturation de diferite valori (de la 1,55V la 1,85V),

In puntea de pe invertor IGBT-urile au CE voltage saturation 1,7V.  Acum ..nu stiu cat de mult conteaza CE voltage saturation, daca trebuie sa fie exact 1,7V,

Cred ca ar trebuii sa ma ghidez dupa ce sa discutat mai sus, adica sa caut un tranzistor cu un curent vs temperatura cat mai aproape de tranzistoarele din puntea aia.

satelit

satelit

Junior Member

Acum am vazut raspunsul domnului mihaicozac,   alte date despre IGBT-urile din punte in afara de cele prezentate mai sus nu gasesc.
  Nu stiu ce timpi de comutatie sau capacitati parazite ar avea IGBT-urile din punte.

Am gasit ceva, ar fi in IGBT IKQ50N120CT2,  Ce nu inteleg este ca  Ic apare cu 50A  la 134 grade si 100A la 25 grade,  
   in rest Turn-off delay time este de 312 ns, avand in vedere ca invertoarele astea lucreaza in PWM  cred in circuit  ca timpii de comutatie sunt mult mai mari

mihaicozac

mihaicozac

Guru Member

Ic nominal se consideră cel de la 25C, iar 312ns e o valoare obișnuită pt. IGBT-urile de puterea aia. Cred că modelul ăla ar funcționa corect acolo.
Frecvența de comutație în invertoare se alege ca un compromis între pierderile de comutație și dimensiunile inductoarelor din filtrul de ieșire. Poate fi între 10-50kHz, adică o perioadă de 20-100us.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate