![]() |
Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Parti lipsa la proces
Last Updated: Nov 20 2023 17:41, Started by
n_priceputu
, Nov 20 2023 11:34
·
2

Posted 20 November 2023 - 11:34

Ma judec intr-un proces ca parat contra a trei reclamanti
Initial toti cei trei reclamantii au fost reprezentati de un acelasi avocat care a depus un contract de reprezentare si a initiat cererea de chemare in judecata Asta s-a intamplat acum un an Dupa 6 luni unul dintre reclamanti si-a trimis un alt reprezentant, prezentand instantei documentul in acest sens De atunci, primul avocat nu s-a mai prezentat la proces. Au trecut deja patru termene consecutive La fiecare din aceste 4 termene partile au fost citate, dar la apelul pentru cele doua reclamante nu a raspuns nimeni. De fiecare data s-au pronuntat amanari cauzate de lipsa unor inscrisuri pe care instanta le-a solicitat de la unele institutii si nu au venit. Nicio mentiune in incheierile de sedinta privind lipsa avocatului celor doua reclamante Nu exista o invederare din partea celor doua reclamante ca procesul poate fi judecat si in lipsa Intrebari: 1. Contractul initial incheiat de toate cele trei reclamantele mai este valabil? Daca una a adus alt aparator, presupun ca a iesit din conventia incheiata. Acolo erau trei semnaturi si au ramas doar doua valabile. As zice ca acel contract nu mai este in vigoare. 2. In situatia de fata cele doua reclamante mai sunt aparate de acel avocat? Adica mai au aparator care sa le sustina interesele? Dupa parerea mea NU. Cred ca este nevoie de un contract nou intre cele doua reclamante ramase sau macar de un act aditional prin care a treia sa renunte/iasa din conventie. 3. In acest moment cele doua reclamante n-au aparator, nu participa nimeni in contul lor si nici nu au invederat instanta ca poate judeca in lipsa lor. Care este efectul aceste situatii asupra dezbaterilor si deciziei instantei? 4. Este o nepasare/omisiune din partea celor doua reclamante sau o manevra care sa le dea dreptul sa conteste decizia instantei pe motivul ca nu au beneficiat de reprezentant/aparator? 5. Care este interesul meu? Sa sesizez instanta ca reclamantele in cauza nu mai sunt asistate sau sa las lucrurile asa ca sa pot invoca vreodata lipsa lor de interes si actiune? |
Posted 20 November 2023 - 11:52

Dacă refuză în mod repetat instanța va dispune mandat de aducere.
|
Posted 20 November 2023 - 12:40

Bine, sa zicem ca il aduce cu mandat data viitoare.
Dar problema este daca contractul initial mai este in vigoare. Eu gasesc argumente si pro si contra Si cu siguranta, daca primul avocat nu se mai prezinta de 6 luni la sedinta, ceva s-a intamplat acolo si cum banii/sau macar o parte se dau inainte, nu cred ca e asa de fraier sa-si puna clientii in cap Edited by n_priceputu, 20 November 2023 - 12:51. |
Posted 20 November 2023 - 14:21

5. Care este interesul meu? De ce te preocupă mai mult ce fac reclamantele în loc să te preocupe apărarea ta? Edited by exqusit_drunk, 20 November 2023 - 14:22. |
Posted 20 November 2023 - 15:03

In principiu, judecata in procesul civil se poate face in lipsa partilor, nu se va emite mandat de aducere, asta se intampla in procesul penal. Nu sunt la curent cu dispozitiile actuale, dar cred ca se suspenda procesul daca nici o parte nu se prezinta si nici una dintre ele nu a solicitat judecata in lipsa, conditii cumulative. Prin urmare, atata timp cat cineva se va prezenta sau chiar daca nimeni nu se prezinta dar cel putin una dintre parti a solicitat judecata in lipsa, procesul va continua. De asemenea, nu este obligatoriu in procesul civil ca partile sa fie reprezentate de avocat astfel ca daca exista sau nu avocat nu are efect asupra derularii procesului. Decizia instantei va fi luata pe baza probelor solicitate de parti, incuviintate si administrate in cauza.
|
Posted 20 November 2023 - 15:33

Buna intrebare exqusit_drunk
Dupa cum decurge pare un proces pe care=l voi castiga. Ma gandeam daca nu cumva absenta avocatului ascunde o manevra prin care sa poata contesta o eventuala decizie in lipsa Nu stiu ce sa zic, avocatul meu zice sa nu ma impacientaz, dar eu ma gandesc in tot felul, ca omul cu prevedere @themis Am citit si eu pe internet ca se poate suspenda procesul si in ce conditii Stiu eu, poate ca n-ar strica sa cer sa se judece si in lipsa partilor Eu ma voi prezenta, dar nu va mai fi indeplinita conditia pentru o eventuala suspendare Edited by n_priceputu, 20 November 2023 - 15:34. |
Posted 20 November 2023 - 17:41

Salut
Valabilitatea contractului depinde de termenii lui. Atat timp cat nu stii ce contine acel contract, nu ai cum sa tragi nici un fel de concluzie. In orice caz, pe tine ca parat nu vad de ce te-ar interesa bunastrarea reclamantilor. Legat de judecata in lipsa, atat timp cat cel putin una dintra parti este prezenta, sedinta se va desfasura. E nevoie de solicitarea unei parti pentru judecarea in lipsa numai daca ambele parti lipsesc. Si, foarte important, oricare parte poate solicita acest lucru. Din Art. 223 din CPC: (1) Lipsa părţii legal citate nu poate împiedica judecarea cauzei, dacă legea nu dispune altfel. (2) Dacă la orice termen fixat pentru judecată se înfăţişează numai una dintre părţi, instanţa, după ce va cerceta toate lucrările din dosar şi va asculta susţinerile părţii prezente, se va pronunţa pe temeiul dovezilor administrate, examinând şi excepţiile şi apărările părţii care lipseşte. (3) Dispoziţiile alin. (1) şi (2) se aplică în mod corespunzător şi în cazul în care lipsesc ambele părţi, deşi au fost legal citate, dacă cel puţin una dintre ele a cerut în scris judecarea cauzei în lipsă. In continuare nu inteleg de ce te amesteci in treaba celorlalte parti. Nu trebuie sa indici tu lipsa de reprezentare sau asistare. Asistenta unui avocat este obligatorie numai in Penal si numai in anumite conditii. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users