Gletuire pereti in anotimpul rece =>cum scot umiditatea din casa?
Last Updated: Nov 24 2023 09:29, Started by
bogdanhbc
, Nov 20 2023 10:27
·
3

Posted 20 November 2023 - 10:27

Buna dimineata,
In primavara am tencuit casa la interior cu tencuiala clasica ( nisip, var, ciment) si am termoizolat pe exterior cu polistiren de 15. de vreo 2 saptamani au venit meseriasii de au facut tavanele din rigips si s-au apucat de gletuit peretii. Evident ca umiditatea a ajuns la 90% in casa si am bagat doua dezumidificatoare (de apartament de la turbionaire) care scot la 24 de ore cate 15 litri de apa amandoua. Temperatura in casa e momentan 17 grade cu centrala oprita de o saptamana. De aerisit as aerisi doar ca afara a fost umiditate tot mare ca a plouat, astept sa inghete afara si apoi sa aerisesc. Casa are 100 mp utili, H2.5 la camere. Sper ca pana de craciun sa termine de gletuit si dat cu var. Cum sa procedez? sa caut de inchiriat dezumidificator mai puternic? E ok sa aerisesc sau racesc casa degeaba? Attached Files |
Posted 20 November 2023 - 10:47

S-a mai discutat asta de triliarde de ori bro'
Dezumidificatoru' e bun dar ... mai mult vara Iarna ai nevoie de 2 lucruri - incalzire + aerisire (ventilatie) Deci ... incalzesti casa (cea mai mare greseala este centrala oprita) si lasi ferestrele (toate) pe oscilobatant Cam asta e tot |
Posted 20 November 2023 - 10:47

cu cat e mai cald in casa, cu atat scoate apa mai bine un dezumidificator
ps. puneai plasa de polistern cu adeziv si apoi dadeai cu tinci alb pe pereti (parerea mea)
Dezumidificatoru' e bun dar ... mai mult vara - am lucrat iarna, facut caldura si bagat dezumidificatoru cateva zile, umiditatea ajunsese la vreo 40% Deci ... incalzesti casa (cea mai mare greseala este centrala oprita) si lasi ferestrele (toate) pe oscilobatant - daca e ger, cand ploua nu faci nimic Edited by STARTREK1, 20 November 2023 - 10:55. |
Posted 20 November 2023 - 11:37

Cat timp afara nu ploua si nu ninge ar trebui sa lasi geamurile pe pozitie deschis in sus. Curentul de aer generat ar trebui sa fie suficient sa ajute la evaporare insa dureaza. Daca te grabesti cu mutarea trebuie incalzire si dezumidificatoare
|
Posted 20 November 2023 - 13:29

Va trebui sa faci pe operatiuni !
Bagi caldura cat poti , treptat...nu rapid sa se faca microfisuri , dezumidificatoarele sa functioneze in permanenta ! Zilnic aerisesti cu geamurile deschise cate o ora , nu opresti caldura ! Ai nevoie de vaporizare si circulatia aerului ! PS - Cu caldura poti scoate si dublul apei la dezumidificatoare , fata de la rece ! |
Posted 20 November 2023 - 15:28

și pune nene aparatele alea mai jos, că umiditatea-i grea...
![]() PS: cimentul cristalizează în timp de 28 de zile și are nevoie de multă apă, așa că nu dezumidifica intens! |
Posted 20 November 2023 - 17:14

Cimentul o cristaliza el in 28 de zile, dar cu ipsosul cu care lucreaza acum initiatorul este alta treaba.
|
Posted 21 November 2023 - 08:28

aici m-ai prins!
gipsu are nevoie de și mai multă apă... |
Posted 22 November 2023 - 06:38

Lasă geamurile deschise, rabatate urgent, ca rigipsul trage apa si se onduleaza.
Edited by stefan0011, 22 November 2023 - 06:39. |
Posted 22 November 2023 - 09:37

cu cat e mai cald in casa, cu atat scoate apa mai bine un dezumidificator ps. puneai plasa de polistern cu adeziv si apoi dadeai cu tinci alb pe pereti (parerea mea) Am citit si eu pe dezumidificator ca randamentul e mai bun la 30 de grade Da, era o varianta buna cu tinci..dar nu m-a dus capul ![]()
Lasă geamurile deschise, rabatate urgent, ca rigipsul trage apa si se onduleaza. Ai dreptate. Multumesc! Sunt 5 grade afara, ma duc sa le rabatez ca sa se faca un pic de curent.
așa că nu dezumidifica intens! are o saptamana de cand merge non stop desumidificatorul si nu scade deloc umiditatea sub 89. Astept sa imi mai dea cineva inca un dezumidificator ( pentru camere de pana la 64 mp)... Multumesc pentru sfaturi baieti! ma apuc de lasat geamurile pe oscilo si dau drumul la centrala ca n-am ce face. Nu vreau sa ma mut rapid, dar nici nu vreau sa intre umiditatea aia in rigips si peste tot. Am zis ca as vrea ca pana de sarbatori sa dau varul, iar mobila de bucatarie sa o pun undeva prin februarie. Am pus dezumidifcatoarele mai sus caci le-am pus in spate furtunase care golesc condensul in galeti de 20 de litri |
|
Posted 24 November 2023 - 09:29

Cat timp afara nu ploua si nu ninge ar trebui sa lasi geamurile pe pozitie deschis in sus. Curentul de aer generat ar trebui sa fie suficient sa ajute la evaporare insa dureaza. Daca te grabesti cu mutarea trebuie incalzire si dezumidificatoare Mai baieti mare dreptate ati avut! Aseara cand am ajuns la casuta geamurile erau siroaie de apa ! multa apa care se scurgea pe glaf...mai mai ca intrau in functiune picuratoarele glafurilor! banda de hartie cu care erau protejate era UDA! Am dat drumul la centrala pe 20 grade, aerisit o ora, apoi lasat geamurile pe OSCILO... Dimineata erau 15 grade in casa, dar NICUN STROP de apa pe geamuri Comunitate softpedia mi-a fost de mare ajutor de multe ori ! Invatam tot timpul caci n-ai de unde sa le stii pe toate in viata... Multumesc |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users