![]() |
Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Bransament comun gaze - Distanta maxima
Last Updated: Nov 20 2023 15:02, Started by
spargebule
, Nov 20 2023 09:36
·
1

Posted 20 November 2023 - 09:36

Avand in vedere durata mare de bransare individuala, ma gandesc la un bransament comun cu vecinul alaturat, care este de acord cu asta, il voi despagubi.
Problema este ca bransamentul/contorul lui nu este in apropierea gardului comun, ci la vreo 10 m distanta, pe aceeasi parte a strazii. Exista o limita maxima intre cele 2 contoare ale bransamentului comun? Daca este problema cu distanta, se poate pune cel de-al doilea contor (al meu) in dreptul curtii vecinului, eventual cu acordul (notarial) lui? |
Posted 20 November 2023 - 09:53

tu pui contorul în fața gardului tău.dacă ți-a dat un deget nu-i lua toată mâna.la această branșare ai nevoie doar de o declarație
sau mai bine zis doar de o semnătură pe o hârtie tipizată |
Posted 20 November 2023 - 10:37

Ce-i acela "bransament comun"? Nu prea-mi vine a crede ca e in regula sa pleci cu o teava de gaz din teava vecinului, fiindca aia e calculata pentru un anumit debit. Atat tu, cat si omul ala riscati sa tremurati iarna fiindca gazul necesar nu incape pe teava comuna. Corect este sa te alimentezi din magistrala, ca aia e calculata pentru toti consumatorii potentiali de pe strada.
|
Posted 20 November 2023 - 10:52

Se fac calcule , daca vecinu a "instalat" cu rezerva... merge, altfel nu
|
Posted 20 November 2023 - 11:09

Am facut ceva de genul acesta recent in Bucuresti.
Situatia initiala: un contor pe toata casa (parter + etaj), o singura centrala termica pe gaz. Se doreste ficare familie cu ceasul (contorul) lui. Cei de la firme il numesc "contor fiscal". Solicitat la Distrigaz bransament nou. Este o taxa de o suta si ceva de lei. Distrigaz pe lanaga actele de proprietate/certificat mostenitor, cererea de pe site, a solicitat si acordul copropietarului. Nu exista tipizat pentru asta, am compus eu cateva randuri, a semnat copropietarul (sora mea) si depus online la Distrigaz. Daca totul este ok dpldv, iti emite un "AVIZ TEHNIC instalatie de utilizare". De aici incepe circul, cauti o firma agreata ANRE sa faca instalatia respectiva, derivatie din bransamentul actual, instalatia ta, etc. Preturile sunt uluitor de mari pentru lucrarea respectiva. 1400 lei este doar proiectul (proiectul 300-400 restul baga patronul in buzunar), la teava, robineti, etc firmele baga niste scoruri imense fata de pretul din piata. Merg de la 300% in sus cu adaosul comercial. In principiu dupa ce ai avizul de la distribuitor orice firma stie care sunt pasii ulteriori. Bafta sa gasesti o firma cu preturi mai omenesti. |
Posted 20 November 2023 - 12:21

tu pui contorul în fața gardului tău.dacă ți-a dat un deget nu-i lua toată mâna.la această branșare ai nevoie doar de o declarație sau mai bine zis doar de o semnătură pe o hârtie tipizată problema nu este ca vreau eu sa il pun la el ci ca exista o distanta (foarte mica, de 1-1.5 m) la care se pot pune contoarele intre ele pentru a face un brasament comun si nu unul separat care dureaza si costa foarte mult.
Am facut ceva de genul acesta recent in Bucuresti. Situatia initiala: un contor pe toata casa (parter + etaj), o singura centrala termica pe gaz. Se doreste ficare familie cu ceasul (contorul) lui. Cei de la firme il numesc "contor fiscal". Solicitat la Distrigaz bransament nou. Este o taxa de o suta si ceva de lei. Distrigaz pe lanaga actele de proprietate/certificat mostenitor, cererea de pe site, a solicitat si acordul copropietarului. Nu exista tipizat pentru asta, am compus eu cateva randuri, a semnat copropietarul (sora mea) si depus online la Distrigaz. Daca totul este ok dpldv, iti emite un "AVIZ TEHNIC instalatie de utilizare". De aici incepe circul, cauti o firma agreata ANRE sa faca instalatia respectiva, derivatie din bransamentul actual, instalatia ta, etc. Preturile sunt uluitor de mari pentru lucrarea respectiva. 1400 lei este doar proiectul (proiectul 300-400 restul baga patronul in buzunar), la teava, robineti, etc firmele baga niste scoruri imense fata de pretul din piata. Merg de la 300% in sus cu adaosul comercial. In principiu dupa ce ai avizul de la distribuitor orice firma stie care sunt pasii ulteriori. Bafta sa gasesti o firma cu preturi mai omenesti. in cazul dvs probabil ca s-au pus contoarele unul langa altul, la mine ar fi vreo 10 m intre ele si nu se poate, doar 1-1.5m...
Ce-i acela "bransament comun"? Nu prea-mi vine a crede ca e in regula sa pleci cu o teava de gaz din teava vecinului, fiindca aia e calculata pentru un anumit debit. Atat tu, cat si omul ala riscati sa tremurati iarna fiindca gazul necesar nu incape pe teava comuna. Corect este sa te alimentezi din magistrala, ca aia e calculata pentru toti consumatorii potentiali de pe strada. |
Posted 20 November 2023 - 12:29

Azi astept sa vina cineva de la gaze.
Il intreb de distanta maxima si daca aflu ceva revin cu raspuns. Asa este, un bransament duce lejer doua case. Ba mai mult nu se mai schimba nici regulatorul cica este automat asta model mai nou si stie ce trebuie sa faca. Edited by xymzar, 20 November 2023 - 12:30. |
Posted 20 November 2023 - 12:40

Sa mai fii atent si cui trebuie sa-i platesti cota-parte (impropriu spus despagubiri). Daca vecinul care-ti pune la dispozitie teava lui nu este si titular al contractului de extindere de gaze, treaba cu plata e ceva mai incalcita. Si nu e suficient acordul lui
![]() |
Posted 20 November 2023 - 13:12

Azi astept sa vina cineva de la gaze. Il intreb de distanta maxima si daca aflu ceva revin cu raspuns. Asa este, un bransament duce lejer doua case. Ba mai mult nu se mai schimba nici regulatorul cica este automat asta model mai nou si stie ce trebuie sa faca. deci, bransamentul existent este la circa 10 m de hotarul unde ne invecinam si de unde teava ar trebui sa intre pe proprietatea mea. |
Posted 20 November 2023 - 13:43

Cica nu este o problema cu distanta de 10 metri.
Dar a zis ca trebuie vazut exact despre ce este vorba. Deci ne-am lamurit bustean. Suntem ca la inceput. ![]() |
|
Posted 20 November 2023 - 14:30

Posted 20 November 2023 - 15:02

Este un nene care vine in control din 2 in 2 ani.
Nu am numarul lui. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users