Rezolvare gaura lustra din tavan
Last Updated: Nov 20 2023 17:56, Started by
lonutz
, Nov 20 2023 09:06
·
5

Posted 20 November 2023 - 09:06

Va salut!
Nu mi-a venit o idee pentru un alt titlu, poate asta suna cam ciudat, dar am zis sa fie sugestiv ![]() Situatia e astfel: Doresc sa schimb o lustra ce o am de vreo 10 ani, cu una noua. Cand am vrut sa fac acest pas, am constatat ca lustra noua, are acea baza de prindere pe tavan, mai mica in diamentru decat lustra existenta. Iar in tavan exista de pe vremuri acea gaura prin care vin cablurile si in care se agatau candelabrele vechi de acel fier longitudinal din gaura respectiva. Cand am montat lustra veche, avand un diametru generos al bazei de prindere, nu am bagat de seama, am dat gauri langa gaura, si totul a fost ok. Lustra noua insa, are diametrul bazei de prindere mult mai mic in diamentru decat vechea lustra, si implicit mai mic si decat gaura din tavan, si nu o pot monta asa... Ce solutie imi recomandati sa aplic? Ma gandeam sa pun un tub copex in jurul cablurilor, si sa umplu restul gaurii. Dar cum sa fac asta? Cu ce materiale? Rigips, glet, adezive? Ce ma sfatuiti? Sau recomandati alta modalitate? Multumesc! |
Posted 20 November 2023 - 09:27

Ceresit CT 126
Nu se repara in acea zona cu adezivi puternici - niciodata nu sti cand ai nevoie sa intervi la cabluri, traseu etc . Gletul 126 il gasesti si la cantitati mai mici, nu e nevoie sa cumperi sac de 20Kg Edited by ldpe, 20 November 2023 - 09:28. |
Posted 20 November 2023 - 09:37

Că sa nu iasă o cârpeală eu as zice să cauți o lustră cu baza aia de prindere mai mare in diametru.
Altfel: ipsos in gaură, finisat cu glet, lavabilă, lăsat să se usuce bine de tot, studiat cu atenție pe unde vin firele că sa nu le găurești, două trei dibluri. Succes! |
Posted 20 November 2023 - 09:46

Acolo sunt 2 probleme: cea de refacere a tencuielii lipsă și ce a susținerii greutății lustrei.
Pentru refacerea tencuielii, umplii cu material, preferabil unul nu foarte tare ca să mai poți interveni în timp. Cea a susținerii greutății e mai delicată și depinde, în primul rând, de sistemul de ancorare al noilor lustre dar și de particularitățile plafonului. La casă poți pune o tijă filetată până în pod, la bloc un șurub cu ancoră chimică sau diblu metalic. Edited by exqusit_drunk, 20 November 2023 - 09:47. |
Posted 20 November 2023 - 11:21

Atentie daca trebuie sa dai alte gauri sa nu atingi cablurile ! De obicei se duc in linie dreapta catre doza.
|
Posted 20 November 2023 - 12:38

Posted 20 November 2023 - 13:15

...să cauți o lustră cu baza aia de prindere mai mare in diametru. Sau un con din orice material cu baza mai mare decât vechea gaură. Attached FilesEdited by Rubin1977, 20 November 2023 - 13:24. |
|
Posted 20 November 2023 - 17:56

Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users