Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Sa ne pregatim de un nou razboi: ...

Executarea unei hotarari

Discutie plata impozit anaf

Vreau sa dau la Nutritie si Diete...
 Birou credit 4 ani!

Limba romana - limba moarta in vi...

Investitii in Transgaz: adevar sa...

Ziua de salariu in Romania
 Teorie univers alternativa

Pareri anvelope

stanleybet

BMS potrivit pentru 24 v 280 ah
 o mare iubire pierduta neasteptat...

Fașait ureche dupa otita

Photoshop, setari - Cum maresc pa...

Polistiren extrudat si parchet in...

Credit ipotecar

- - - - -
  • Please log in to reply
27 replies to this topic

IrimiaDanaa22

IrimiaDanaa22

New Member

• Grup: Candidate Members
Buna seara.

Credeti ca este un moment bun sa achitionam un apartament prin credit ipotecar? Am multe temeri..

Alecsandru010

Alecsandru010

Guru Member

• Grup: Senior Members
Da. Daca te incadrezi la o rata acum, nu vei avea probleme in viitor. De ce spun asta? fiindca dobanzile bancilor centrale sunt la maxime istorice asteptandu-se scaderea lor in urmatorii ani. Deci daca-ti permiti acum o rata cu siguranta iti vei permite si peste cativa ani.

Naijax

Naijax

Guru Member

Ai posibilitati sa faci credit ipotecar ?  Ai nevoie de casa ? Te-ai saturat de stat cu parintii sau in chirie ?
Atunci - DA
Nu exista moment bun sau rau pentru achizionarea unei case / apartament
Piata imobiliara are un trend dinamic influentat de caracterul local
De-a lungul timpului multi au cantat prohodul pietei imobiliare si ... nu s-a intamplat mai nimic
Hoarde de "experti" au "vazut" prabusirea imobiliarelor si ... nu s-a intamplat mai nimic

Acum - mai bine discutam despre temerile alea (multe) de care zici
Dezvolta subiectul ...

abac

abac

Senior Member

Stai cuminte ca platesti dobanda de-ti da sangele pe nas. De 3 ori cat plateai acum 3-4 ani.

E un moment minunat sa stai cu chirie in asteptarea scaderii preturilor. Ca dobanda n-o sa scada prea repede. Adica nu pana nu incep BCE si FED sa dea jos dobanzile, iar asta n-o sa se intample curand.

AlexEn

AlexEn

Spoiled brat

• Grup: Moderators
Adica sa dai pe chirie banii pe care ii puteai da pe rata, pentru propria casa?

Naijax

Naijax

Guru Member

Corect
In Constanta au crescut chiriile de nu-ti vine sa crezi
Fara 250 EUR nu prea te lipesti de o garsoniera iar la 2 camere platesti 400 EUR
Nu e mai bine sa dai banii astia pentru propria casa?

abac

abac

Senior Member

In primii ani dobanda e mai mult de 50% din rata la credit. Functie de cat imprumuti si pe cati ani, e posibil ca doar dobanda platita in primele (zeci de) luni sa fie egala sau mai mare decat chiria.

Ma rog, asta se vede repede pe un scadentar, nu trebuie sa ma creada nimeni pe cuvant.

Edited by abac, 20 November 2023 - 09:58.

EMPP

EMPP

Guru Member

dacă ai plăti prima dată rata și pe urmă dobânda ce-ai zice peste 10 ani?eu mi-am plătit casa f--ți dobânda.este chestie psihologică fiindcă tot atâta plătești

mihai93

mihai93

Active Member

• Grup: Members

View PostAlecsandru010, on 20 noiembrie 2023 - 08:16, said:

Da. Daca te incadrezi la o rata acum, nu vei avea probleme in viitor. De ce spun asta? fiindca dobanzile bancilor centrale sunt la maxime istorice asteptandu-se scaderea lor in urmatorii ani. Deci daca-ti permiti acum o rata cu siguranta iti vei permite si peste cativa ani.
1.Nu cred ca sunt maxime istorice, daca ai date doresc sa vad si eu atat ptr USA cat si RO.
2. Eu am credit ipotecat pe perioada fixa, iar in perioada variabila, conform graficului , rata va creste cu 30%

abac

abac

Senior Member

Modul asta simplist de gandire denota lipsa de educatie financiara si duce la marirea ratei de saracie in Romania, in timp ce corporatiile bancare pleaca cu banul grup din tara.

Este o perioada in care banii sunt foarte scumpi. Pur si simplu nu merita sa iei credite, de niciun fel. Merita sa platesti servicii de utilizare a bunurilor, si nu sa te imprumuti ca sa le cumperi.

Alecsandru010

Alecsandru010

Guru Member

ECB raises key rate to historic high, keeps options open

Iar in Romania BNR nu a mai avut dobanzi de 7% de la criza financiara din 2010.

De dolar nu ma intereseaza.

mihai93

mihai93

Active Member

• Grup: Members

View PostAlecsandru010, on 20 noiembrie 2023 - 10:14, said:

ECB raises key rate to historic high, keeps options open

Iar in Romania BNR nu a mai avut dobanzi de 7% de la criza financiara din 2010.

De dolar nu ma intereseaza.
Interest Rate in Romania averaged 4.96 percent from 2005 until 2023, reaching an all time high of 12.50 percent in May of 2005 and a record low of 1.25 percent in January of 2021.
Deci se poate si mai mult contrar userului ce a spus MAXIME ISTORICE.

AlexEn

AlexEn

Spoiled brat

View PostEMPP, on 20 noiembrie 2023 - 10:03, said:

dacă ai plăti prima dată rata și pe urmă dobânda ce-ai zice peste 10 ani?eu mi-am plătit casa f--ți dobânda.este chestie psihologică fiindcă tot atâta plătești

Conteaza daca vrei sa faci rambursare anticipata.

Kyprianos

Kyprianos

New Member

• Grup: Candidate Members
Cred ca depinde foarte mult si de orasul in care vrei sa cumperi. La fel de important este si ca pretul sa fie corect, iar o recomandare personala.. rata lunara ar fi ideal sa nu depaseasca 20% din veniturile tale/familiei. Astfel vei putea face si plata anticipata. Treaba este ca din ce am observat, s-a redus numarul bancilor care acorda creditul cu dobanda fixa 3-5 ani.

radu103

radu103

Guru Member

View PostAlexEn, on 20 noiembrie 2023 - 09:47, said:

Adica sa dai pe chirie banii pe care ii puteai da pe rata, pentru propria casa?
Impropriu spus, de fapt dadeai maxim 20% din ei catre principal (propria casa) si restul dobanda

cristiandrei

cristiandrei

Senior Member

View Postabac, on 20 noiembrie 2023 - 10:09, said:

Modul asta simplist de gandire denota lipsa de educatie financiara si duce la marirea ratei de saracie in Romania, in timp ce corporatiile bancare pleaca cu banul grup din tara.

Este o perioada in care banii sunt foarte scumpi. Pur si simplu nu merita sa iei credite, de niciun fel. Merita sa platesti servicii de utilizare a bunurilor, si nu sa te imprumuti ca sa le cumperi.

Si daca luai credit acum 3-4 ani si acum platesti tot dobanda mare, ba chiar mai mare? De ce spun mai mare, pentru ca acum ai oferte cu dobanda fixa mai mica pentru primii 3-5-10 ani(recomand 3 sau maxim 5 perioada de dobanda fixa.)

exqusit_drunk

exqusit_drunk

Senior Member

Vizualizare mesajabac, pe 20 noiembrie 2023 - 10:09, a scris:

Tocmai pentru că banii sunt foarte scumpi e bine să-i cheltuiești pe investiții și nu pe servicii. Orice bănuț cheltuit cu rata la un credit ipotecar mai acoperă puțină zidărie la imobilul pe care îl plătești. În schimb, plătind chirie, aduci doar beneficiu celui ce a investit în acel imobil, tu rămânând doar cu chitanța cu care dovedești plata, hârtie ce peste ani nu o poți folosi la nimic, fiind foarte aspră.
Șingurul „dacă” ce poate fi luat în calcul în această dilemă e „legarea de glie” din perspectiva certidinii disponibilității locurilor de muncă din localitatea în care bați țărușul.

AlexEn

AlexEn

Spoiled brat

View Postradu103, on 20 noiembrie 2023 - 10:49, said:

Impropriu spus, de fapt dadeai maxim 20% din ei catre principal (propria casa) si restul dobanda

Pana la un moment dat.
Ai inteles foarte bine ce am vrut sa spun, nu e cazul sa rastalmacesti cuvintele :)

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate