![]() |
Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Recipiente din cupru/producerea lor
Last Updated: Nov 19 2023 11:10, Started by
neneafane
, Nov 18 2023 21:59
·
6

Posted 18 November 2023 - 21:59

Am un gând, de mai demult, cu recipiente de cupru.
Vroiam sa îmi iau un ibric de cupru pentru cafea. Dar e destul de costisitor, nu ca nu mi-aș permite, dar parca e prea mult. Sa na mai zic de tigai sau oale. În urma cu câțiva ani, a trebuit sa fac o piesa din aluminu, artizanal, la ciocan și cu flexul. Am rămas uimit cât de bine m-am descurcat. Si ma gândeam, cum ar fi sa îmi fac singur un ibric, sau o tigaie, ori o oala din cupru. Am câteva motoare și fire din cupru, și vroiam sa le topesc. Acuma nu prea știu dacă e bine sau nu. Sa nu fie ceva toxic. Exista cupru anumit pentru alimentatie? Sunt situri care vând tabla sau, lingouri de cupru? Sau site-uri cu oale de cupru? |
Posted 18 November 2023 - 22:12

scrii pe goagle tablă cupru și oale cupru după care alegi
pălărie ai? |
Posted 18 November 2023 - 22:13

Nu. Ibricu' ala de cupru artizanal ii acoperit pe interior cu ceva, fara stratu' ala ar fi toxic!
Vezi o cautare simpla. Edited by edy_wheazel, 18 November 2023 - 22:16. |
Posted 18 November 2023 - 22:17

https://www.fabricad...oIaAlyfEALw_wcB
cuprul este capabil sa distruga bacteriile si virusii nedoriti. Este interesant ca medicina ayurvedica stia acest lucru inca de pe vremea cand bacteriile erau o notiune necunoscuta stiintei. Ayurveda recomanda si astazi pastrarea apei de baut in vase de cupru. Egiptenii antici foloseau ulcioare si caldari de cupru pentru a mentine apa proaspata. Chiar si in prezent, pentru serviciul de la Templul lui Shiva din orasul indian Rameswaram se folosesc vase mari, din cupru, pentru a depozita apa adusa din fluviul Gange, spre a-i fi oferita zeului Shiva. Apa pastrata in felul acesta ramane proaspata ani la rand. Un grup de cercetatori de la Universitatea din Southampton au pus apa continand bacterii E-coli in doua vase: unul de otel inoxidabil si altul de cupru. Apoi au analizat zilnic mostre de apa din cele doua recipiente. Rezultatul experimentului a fost acela ca, in vasul de inox, la temperatura camerei, bacteria E-coli s-a mentinut vie timp de luni de zile, in timp ce vasul de cupru a omorat-o in cateva ore. Acelasi experiment, efectuat la 10°C, a dat urmatoarele rezultate: in vasul de inox, bacteria a trait 34 de zile, in timp ce in vasul de alama n-a supravietuit decat 4 zile. |
Posted 18 November 2023 - 22:19

Posted 18 November 2023 - 22:21

Posted 18 November 2023 - 22:21

@EMPP
"Chiar si in prezent, pentru serviciul de la Templul lui Shiva din orasul indian Rameswaram se folosesc vase mari, din cupru, pentru a depozita apa adusa din fluviul Gange, spre a-i fi oferita zeului Shiva" Supercurata apa din raul Gange vezi ca pe timpuri lumea nu se spala pe picioare zilnic si nu au murit. Oare sa o facem si noi la fel in ziua de azi? Edited by Userul_80, 18 November 2023 - 22:22. |
Posted 18 November 2023 - 22:27

Nu. Ibricu' ala de cupru artizanal ii acoperit pe interior cu ceva, fara stratu' ala ar fi toxic! Știam, tocmai de aia n-am înțeles care-i faza că ibricul de cupru e cel mai bun pentru cafea. Că transportă căldura mai bine? Sanchi! E cel mai bun dar e toxic... Shit! Am rămas la cel de inox... |
Posted 18 November 2023 - 22:36

https://www.fabricad...oIaAlyfEALw_wcB cuprul este capabil sa distruga bacteriile si virusii nedoriti. Este interesant ca medicina ayurvedica stia acest lucru inca de pe vremea cand bacteriile erau o notiune necunoscuta stiintei. Ayurveda recomanda si astazi pastrarea apei de baut in vase de cupru. Egiptenii antici foloseau ulcioare si caldari de cupru pentru a mentine apa proaspata. Chiar si in prezent, pentru serviciul de la Templul lui Shiva din orasul indian Rameswaram se folosesc vase mari, din cupru, pentru a depozita apa adusa din fluviul Gange, spre a-i fi oferita zeului Shiva. Apa pastrata in felul acesta ramane proaspata ani la rand. Un grup de cercetatori de la Universitatea din Southampton au pus apa continand bacterii E-coli in doua vase: unul de otel inoxidabil si altul de cupru. Apoi au analizat zilnic mostre de apa din cele doua recipiente. Rezultatul experimentului a fost acela ca, in vasul de inox, la temperatura camerei, bacteria E-coli s-a mentinut vie timp de luni de zile, in timp ce vasul de cupru a omorat-o in cateva ore. Acelasi experiment, efectuat la 10°C, a dat urmatoarele rezultate: in vasul de inox, bacteria a trait 34 de zile, in timp ce in vasul de alama n-a supravietuit decat 4 zile. |
|
Posted 18 November 2023 - 22:38

Știam, tocmai de aia n-am înțeles care-i faza că ibricul de cupru e cel mai bun pentru cafea. Că transportă căldura mai bine? Sanchi! E cel mai bun dar e toxic... Shit! Am rămas la cel de inox... Astea doua le am io. Ala de cupru ii de la tata lui din Turcia, artizanal facut din topor. Se vede clar ca ii acoperit cu ceva in interior, habar n-am ce, insa cafeaua turceasca iasa mai bine cu el. De ce? Habar n-am! ![]() [ https://i.ibb.co/pXgyMd6/IMG-20231028-154250-HDR.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
Posted 18 November 2023 - 22:38

Nu stiu ce ibric ai tu, iti spun sigur ca e acoperit. Vezi si linku' care l-am dat, toti spun acelasi lucru. Bunica a rezistat pana la 87 de ani....se plictisise de atata viata. Cazanul a mai tinut o generatie. |
Posted 18 November 2023 - 22:39

Nu e toxic nu mai vb prostii.
E toxica doar albastreala aia care poate sa apara pe cupru dar daca il speli bine dupa fiecare utilizare nu apare |
Posted 18 November 2023 - 22:41

Posted 18 November 2023 - 22:49

Nea Ionii astia de Cupru nu sunt intotdeauna seriosi. Ar fi bine sa fie evitati.
|
|
Posted 18 November 2023 - 23:34

edy_wheazel, on 18 noiembrie 2023 - 22:41, said: CAFEA! Omu' vrea sa fiarba cafea in el, nu sa puna untura sau apa din Gange! ![]() Ca trebuie sporite cu ceva. Dar cazanele de cupru pentru țuică, le spoieste cineva? Ca nu cred ca Pralea știe ca e toxic. |
Posted 18 November 2023 - 23:47

Pai, Pralea trebuie sa-l curete bine sa nu aiba oxizi.
![]() |
Posted 19 November 2023 - 07:46

pe vremuri umblau niste cioronavirusi (copirait medelin voicu) care "spoiau" tigaile si uneori chiar si linguri/furculitze. ia cautati si vedeti ce anume faceau ei de fapt. nu bat cimpii, are legatura directa cu subiectul, cineva chiar a mentionat ca ibricul de cupru are "ceva" la interior
le spunea spoitori... |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users