Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cauza reala cancer?

Motorola g31

Lene vs Comoditate

Problema sunet boxa fata
 Televizoare TCL 7xx,8xx,9xx updat...

Alimentare motoare 'industria...

Dezamagire Pc Gaming

Pixel alb care apare si dispare
 Trebuie sa platesc vigneta daca m...

Oare se poate repara un Switching...

legislatie cadastru/rlv anii 80

problema fizica
 Unde gasesc cablu nym-j de calita...

Recomandare masina de rindeluit p...

Sa ne pregatim de un nou razboi: ...

Executarea unei hotarari

Recipiente din cupru/producerea lor

- - - - -
  • Please log in to reply
22 replies to this topic

neneafane

neneafane

Junior Member

• Grup: Junior Members
Am un gând, de mai demult, cu recipiente de cupru.
Vroiam sa îmi iau un ibric de cupru pentru cafea.
Dar e destul de costisitor, nu ca nu mi-aș permite, dar parca e prea mult.
Sa na mai zic de tigai sau oale.
În urma cu câțiva ani, a trebuit sa fac o piesa din aluminu, artizanal, la ciocan și cu flexul.
Am rămas uimit cât de bine m-am descurcat.
Si ma gândeam, cum ar fi sa îmi fac singur un ibric, sau o tigaie, ori o oala din cupru.
Am câteva motoare și fire din cupru, și vroiam sa le topesc.
Acuma nu prea știu dacă  e bine sau nu.
Sa nu fie ceva toxic.
Exista cupru anumit pentru alimentatie?
Sunt situri care vând tabla sau, lingouri de cupru?
Sau site-uri cu oale de cupru?

EMPP

EMPP

Guru Member

• Grup: Senior Members
scrii pe goagle tablă cupru și oale cupru după care alegi

pălărie ai?

edy_wheazel

edy_wheazel

Superior Member

Nu. Ibricu' ala de cupru artizanal ii acoperit pe interior cu ceva, fara stratu' ala ar fi toxic!

Vezi o cautare simpla.

Edited by edy_wheazel, 18 November 2023 - 22:16.

EMPP

EMPP

Guru Member

https://www.fabricad...oIaAlyfEALw_wcB

cuprul este capabil sa distruga bacteriile si virusii nedoriti. Este interesant ca medicina ayurvedica stia acest lucru inca de pe vremea cand bacteriile erau o notiune necunoscuta stiintei. Ayurveda recomanda si astazi pastrarea apei de baut in vase de cupru.
Egiptenii antici foloseau ulcioare si caldari de cupru pentru a mentine apa proaspata. Chiar si in prezent, pentru serviciul de la Templul lui Shiva din orasul indian Rameswaram se folosesc vase mari, din cupru, pentru a depozita apa adusa din fluviul Gange, spre a-i fi oferita zeului Shiva. Apa pastrata in felul acesta ramane proaspata ani la rand.

Un grup de cercetatori de la Universitatea din Southampton au pus apa continand bacterii E-coli in doua vase: unul de otel inoxidabil si altul de cupru. Apoi au analizat zilnic mostre de apa din cele doua recipiente. Rezultatul experimentului a fost acela ca, in vasul de inox, la temperatura camerei, bacteria E-coli s-a mentinut vie timp de luni de zile, in timp ce vasul de cupru a omorat-o in cateva ore. Acelasi experiment, efectuat la 10°C, a dat urmatoarele rezultate: in vasul de inox, bacteria a trait 34 de zile, in timp ce in vasul de alama n-a supravietuit decat 4 zile.

pasilla

pasilla

Superior Member

View Postedy_wheazel, on 18 noiembrie 2023 - 22:13, said:

Nu. Ibricu' ala de cupru artizanal ii acoperit pe interior cu ceva, fara stratu' ala ar fi toxic!
Nu e acoperit cu nimic, dar eu il consider toxic.

Edited by pasilla, 18 November 2023 - 22:20.

edy_wheazel

edy_wheazel

Superior Member

Da dude, cupru' ii miez pentru hipstereala, da' omu' vorbeste de cafea. :D

View Postpasilla, on 18 noiembrie 2023 - 22:19, said:

Nu e acoperit cu nimic, dar eu il consider toxic.

Nu stiu ce ibric ai tu, iti spun sigur ca e acoperit. Vezi si linku' care l-am dat, toti spun acelasi lucru.

Userul_80

Userul_80

Member

• Grup: Members
@EMPP
"Chiar si in prezent, pentru serviciul de la Templul lui Shiva din orasul indian Rameswaram se folosesc vase mari, din cupru, pentru a depozita apa adusa din fluviul Gange, spre a-i fi oferita zeului Shiva"
Supercurata apa din raul Gange
vezi ca pe timpuri lumea nu se spala pe picioare zilnic si nu au murit.
Oare sa o facem si noi la fel in ziua de azi?

Edited by Userul_80, 18 November 2023 - 22:22.

pufonel

pufonel

Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai pufos din tara?

Daca nu faci si cazane de tuica, n-ai facut nimic :P

FreeThinker

FreeThinker

Mr.Nobody

Vizualizare mesajedy_wheazel, pe 18 noiembrie 2023 - 22:13, a scris:

Știam, tocmai de aia n-am înțeles care-i faza că ibricul de cupru e cel mai bun pentru cafea. Că transportă căldura mai bine? Sanchi!
E cel mai bun dar e toxic... Shit!

Am rămas la cel de inox...

neneafane

neneafane

Junior Member

View PostEMPP, on 18 noiembrie 2023 - 22:17, said:

https://www.fabricad...oIaAlyfEALw_wcB

cuprul este capabil sa distruga bacteriile si virusii nedoriti. Este interesant ca medicina ayurvedica stia acest lucru inca de pe vremea cand bacteriile erau o notiune necunoscuta stiintei. Ayurveda recomanda si astazi pastrarea apei de baut in vase de cupru.
Egiptenii antici foloseau ulcioare si caldari de cupru pentru a mentine apa proaspata. Chiar si in prezent, pentru serviciul de la Templul lui Shiva din orasul indian Rameswaram se folosesc vase mari, din cupru, pentru a depozita apa adusa din fluviul Gange, spre a-i fi oferita zeului Shiva. Apa pastrata in felul acesta ramane proaspata ani la rand.

Un grup de cercetatori de la Universitatea din Southampton au pus apa continand bacterii E-coli in doua vase: unul de otel inoxidabil si altul de cupru. Apoi au analizat zilnic mostre de apa din cele doua recipiente. Rezultatul experimentului a fost acela ca, in vasul de inox, la temperatura camerei, bacteria E-coli s-a mentinut vie timp de luni de zile, in timp ce vasul de cupru a omorat-o in cateva ore. Acelasi experiment, efectuat la 10°C, a dat urmatoarele rezultate: in vasul de inox, bacteria a trait 34 de zile, in timp ce in vasul de alama n-a supravietuit decat 4 zile.
Pai normal ca e toxic, cum zice nenea Edy dacă ucide bacteria.

edy_wheazel

edy_wheazel

Superior Member

View PostFreeThinker, on 18 noiembrie 2023 - 22:27, said:

Știam, tocmai de aia n-am înțeles care-i faza că ibricul de cupru e cel mai bun pentru cafea. Că transportă căldura mai bine? Sanchi!
E cel mai bun dar e toxic... Shit!

Am rămas la cel de inox...

Astea doua le am io. Ala de cupru ii de la tata lui din Turcia, artizanal facut din topor. Se vede clar ca ii acoperit cu ceva in interior, habar n-am ce, insa cafeaua turceasca iasa mai bine cu el. De ce? Habar n-am! :D

[ https://i.ibb.co/pXgyMd6/IMG-20231028-154250-HDR.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

pasilla

pasilla

Superior Member

View Postedy_wheazel, on 18 noiembrie 2023 - 22:21, said:

Nu stiu ce ibric ai tu, iti spun sigur ca e acoperit. Vezi si linku' care l-am dat, toti spun acelasi lucru.
Avea bunica un cazan/oala din cupru, in care tinea untura. In fiecare an il spoia, adica ii punea o imbracaminte de staniu...probabil.
Bunica a rezistat pana la 87 de ani....se plictisise de atata viata. Cazanul a mai tinut o generatie.

dtd234

dtd234

Active Member

• Grup: Members
Nu e toxic nu mai vb prostii.
E toxica doar albastreala aia care poate sa apara pe cupru dar daca il speli bine dupa fiecare utilizare nu apare

edy_wheazel

edy_wheazel

Superior Member

View Postpasilla, on 18 noiembrie 2023 - 22:38, said:

Avea bunica un cazan/oala din cupru, in care tinea untura.

View Postdtd234, on 18 noiembrie 2023 - 22:39, said:

Nu e toxic nu mai vb prostii.

CAFEA! Omu' vrea sa fiarba cafea in el, nu sa puna untura sau apa din Gange! :D Cafeaua care ii acida!

pasilla

pasilla

Superior Member

Nea Ionii astia de Cupru nu sunt intotdeauna seriosi. Ar fi bine sa fie evitati.

neneafane

neneafane

Junior Member

edy_wheazel, on 18 noiembrie 2023 - 22:41, said:

CAFEA! Omu' vrea sa fiarba cafea in el, nu sa puna untura sau apa din Gange! :D Cafeaua care ii acida!
Am cam înțeles, ca nu e simplu sa faci vase, recipiente și alte alea din cupru.
Ca trebuie sporite cu ceva.
Dar cazanele de cupru pentru țuică, le spoieste cineva?
Ca nu cred ca Pralea știe ca e toxic.

edy_wheazel

edy_wheazel

Superior Member

Pai, Pralea trebuie sa-l curete bine sa nu aiba oxizi. :D Ma gandesc ca implica procese chimice diferite, adica fiert tuica sau cafea.

r_murphy

r_murphy

ANTENIST SPALAT PE CREIER

pe vremuri umblau niste cioronavirusi (copirait medelin voicu) care "spoiau" tigaile si uneori chiar si linguri/furculitze. ia cautati si vedeti ce anume faceau ei de fapt. nu bat cimpii, are legatura directa cu subiectul, cineva chiar a mentionat ca ibricul de cupru are "ceva" la interior ��

le spunea spoitori...

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate