Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare masina de rindeluit p...

Sa ne pregatim de un nou razboi: ...

Executarea unei hotarari

Discutie plata impozit anaf
 Vreau sa dau la Nutritie si Diete...

Birou credit 4 ani!

Limba romana - limba moarta in vi...

Investitii in Transgaz: adevar sa...
 Ziua de salariu in Romania

Teorie univers alternativa

Pareri anvelope

stanleybet
 BMS potrivit pentru 24 v 280 ah

o mare iubire pierduta neasteptat...

Fașait ureche dupa otita

Photoshop, setari - Cum maresc pa...

Care e logica la adaptorul asta?

* * * - - 1 votes
  • Please log in to reply
10 replies to this topic

logatul

logatul

Senior Member

• Grup: Senior Members
Imi trebuia un adaptor pt priza si am cumparat asa ceva: https://www.dedeman....ontal/p/1059559

Ulterior, m-am uitat pe eticheta si avea urmatoarele atentionari:
1.De ce prima e corecta si a doua nu?  Sau a treia imagine? in imagine adaptorul este orizontal, oare vertical am voie?
Attached File  IMG_2491.jpg   175.84K   301 downloads

2.Care e faza cu 90 de grade, nu pot baga un incarcator de telefon, o veioza sau orice alt tip?
Attached File  IMG_2492.jpg   155.94K   292 downloads

Edited by logatul, 17 November 2023 - 23:08.

Valy_User

Valy_User

Senior Member

Nu trebuie neapărat să respecți ce spun ei.
Sunt puse doar ca să se acopere legal.

Adm

Adm

Property Caretaker

• Grup: Administrators
Pinii sunt pusi astfel incat sa acopere o priza adiacenta.
E o masura de protectie sa nu prajesti circuitul cu prea multi consumatori.

Exista cele in stea, de la Leroy Merlin, dar nu le gasesc pe site.
Am luat eu acum cca o luna, pentru ca aveam fix aceeasi dilema.

Sau assta, rotativ

https://www.bricodep...iri-alb-ng.html

hellmarvel

hellmarvel

Senior Member

Alea-s masuri de precautie, sa nu ti se miște adaptorul (eu ii zic triplu stecher) in priza, daca bagi ștecherul in așa fel incit firul s-o ia in sus. Ștecherele simple (fără împămintare) au picioarele mai subtiri si pot sa joace-n priza => scîntei, se strica aparatul sau ia foc priza. Dar trebuie un consumator mare cs sa se intimple asta, nu un încărcător de telefon sau o lampă, astea doar se sting sau nu funcționează daca contactul nu e ferm.

Daca triplul sta fix (nu se mișca) in priza, si ce bagi tu in el iar nu se mișca (si nici tu nu le miști) n-ai nici o problema.

Leo2006

Leo2006

Senior Member

E imposibil sa conectezi un stecher in doua moduri la 90 grade sau la 45. Posted Image S-au acoperit legal ca sa nu-i dai in judecata ca nu merge si pe alte pozitii. La a trei-a poza e interzis sa folosesti tripla daca folosesti un singur stecher.

Edited by Leo2006, 18 November 2023 - 08:54.

Leo2006

Leo2006

Senior Member

La ultima poza e interzisa folosirea a doua triple una in alta. Probabil ca cineva va baga 3 triple ca sa fie legal.
Corect priza centrala are gaurile la unghi de 45 grade fata de celelalte doua ca sa te ajute sa conectezi 3 stechere. Cele chinezesti sunt pe aceiasi linie ca e mai simplu constructiv si te obliga sa folosesti un stecher drept pe priza centrala.

Edited by Leo2006, 18 November 2023 - 09:18.

andreic

andreic

Very OLD Member

• Grup: Moderators

Vizualizare mesajlogatul, pe 17 noiembrie 2023 - 23:07, a scris:

1.De ce prima e corecta si a doua nu?
2.Care e faza cu 90 de grade, nu pot baga un incarcator de telefon, o veioza sau orice alt tip?
Ba da insa nu poti baga un conector UE tip E decat intr-o singura pozitie... din cauza pinului de masa, e elementar. Si probabil ca acestea se fac in 2 variante (cum ar fi "de stanga sau de dreapta") asa ca cine-si cumpara alege exact varianta care ii convine mai mult.

[ https://www.netio-products.com/files/styles/glossary_552x414/public/Glossary_type-E-French-electrical-socket-plug-type.png?itok=jfynzuEn - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by andreic, 18 November 2023 - 09:56.

Valy_User

Valy_User

Senior Member

Tripla aia e pentru conector schuko(tip Germania).
Conectorul ăla al tău se folosește în Franța, la noi prizele nu sunt așa.
Și stecherele de la fierul de călcat, uscătorul de păr, aspirator sunt făcute să intre și în priza asta de Franța, care pe mine mă exasperează când ajung la o locație unde sunt astfel de prize și nu pot să folosesc priza din cauza acelui pin.

Edited by Valy_User, 18 November 2023 - 12:21.

_Smiley_

_Smiley_

Guru Member

View Postlogatul, on 17 noiembrie 2023 - 23:07, said:

...1.De ce prima e corecta si a doua nu?  ....
priza din mijloc e "intoarsa" la 45 de grade, cu o gaura in stanga-sus si una in dreapta-jos. asa ca stecherul din prima poza se va potrivi.
la a doua poza, pinii stecherului sunt in pozitiile stanga-jos si dreapta-sus, acolo unde nu ai gauri, deci nu-l poti introduce asa.

logatul

logatul

Senior Member

cu ajutorul vostru am inteles, sper ce vrea producatorul.
nu e neaparat ca nu am voie sa il folosesc in modul ala ci mai mult ca fizic, nu este posibil.
weekend placut!

fqx

fqx

Senior Member

Ai voie sa il folosesti cum vrei, insa producatorul iti recomanda cum sa il folosesti.Si cand folosesti o priza, nu pui cablul in sus.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate