Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Valabilitate permis auto cat. A s...

Caramida aparenta peste termosistem

Linistea din timpul penelor de cu...

Achiziție laptop baterie det...
 Cenzura in masa comentarii youtube

Inscriere copil la scoala in Roma...

exista adaptoare pentru baterii P...

Sa folosim antivirus, antimalware?
 SMS suspect livrare "posta ro...

Film original sau pirat?

Cum poti inregistra CD-uri in for...

Ceainaria celor pasionați de...
 Probleme la acoperis din cauza in...

Transferuri instant intre bancile...

player video cu preview cadru pe ...

Carrefour Act for good
 

Cum reglez corect satellite finder-ul ca sa caut exact canalele Orange (fostul Telekom) Romania de pe Hellas ?

- - - - -
  • Please log in to reply
35 replies to this topic

#1
serban83

serban83

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 58
  • Înscris: 04.03.2010
Salutare,

Am cu mine un STB cu care am plecat din Romania acum mai multi ani (fost Dolce/Telekom, actual Orange) si am antena montata pe balcon.
Geografic vorbind, sunt intr-una din zonele marginale acoperite de Hellas. Mai am si niste pomi care imi obtureaza semnalul, asa ca mi-e foarte greu sa-mi reglez antena.
(Da, s-a "migrat" corect pe Orange, a functionat ok anul trecut pana prin Mai cand au crescut frunzele, acum in Noiembrie a venit momentul sa o reglez din nou).

Mi-am cumparat un satellite tester si ma chinui sa-mi reglez singur antena. Problema e ca nu stiu exact cum trebuie reglat testerul, astfel incat sa stiu ca-mi gaseste chiar acele canale romanesti, si nu alte "chestii" de pe Hellas.
Ex. la un moment dat gasisem ceva pe Hellas cu putere 80, calitate 70, lock, totul ok, dar nu erau canalele romanesti, ci niste chestii grecesti/bulgaresti.
Iar in timpul asta STB-ul avea 0 cu 0 (daaar, stia cat e ora si primise lista de canale, deci pe parcursul reglajului eu nimerisem putin exact directia buna, doar ca n-am stiut care/cand a fost).

Aici sunt setarile STB-ului (exact cum a functionat anul trecut):
1.jpg
2.jpg
Iar aici este meniul testerului, sectiunea satelitilor Hellas2 si Hellas3 (din ce-am vazut la un search sumar, OrangeRO este pe Hellas3).
Attached File stltstr.mp4 4.55MB 15 downloads

Nu ma pricep la domeniu, nu stiu cum sa influentez cautarea prin acele setari (DiSEqC, TP).

Poate cineva sa ma ajute cu 2-3 lamuriri ? :)

Multumesc.

Attached Files

  • Attached File  1.jpg   215.06K   52 downloads
  • Attached File  2.jpg   237.99K   47 downloads
  • Attached File  stltstr.mp4   4.55MB   15 downloads


#2
serban83

serban83

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 58
  • Înscris: 04.03.2010
UPDATE: link de imgur cu clipul: https://imgur.com/a/hq6yg4K
(am uitat sa-l pun initial, si nu pot sa editez postul... )

#3
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 47,826
  • Înscris: 01.12.2001
Eu am folosit app pt telefon Satellite finder
Oricum daca nu a fost folosit o lună, se dezactivează cardul și nu vezi niciun program pe el.
Cauți sa reglezi antena cu pauza intre mișcări până se stabilizează semnalul.
Cred că ăla e meniul din stb HD OROC. Nu ORO.
Daca vrei neapărat frecventele, cauți pe King of sat care îs frecventele pt Dolce.


Astea
https://ro.kingofsat...ack-dolcetv.php
Oricum pe OROC nu mai nimic FTA acum.
Până acum era Etno și Taraf ce mergeau cu cardul neactuvat.
Acum nimic FTA pe OROC. Doar pe ORO mai sunt 2 FTA cred

#4
serban83

serban83

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 58
  • Înscris: 04.03.2010
Nu am nevoie  de "satellite finder" app, ca stiu care e satelitul si directia lui :)

STB-ul meu este mai vechi, din vremea Dolce. Si se va reactiva automat in <24h din mom in care prinde semnal, asta nu-i o problema.

Eu folosisem tot linkul ala (kingofsat), dar eram in sectiunea "Orange", si pentru ca vazusem B1 disponibil FTA, stateam cu testerul setat pe TP-ul corespunzator acelei sectiuni de frecventa...

Imi poti explica, te rog, ce inseamna "OROC" vs. "ORO" ?

Si acele "DiSEqC" daca influenteaza cautarea facuta de tester cumva ?

#5
Ion_Bumbu

Ion_Bumbu

    User asocial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,208
  • Înscris: 31.01.2010
Oro este Orange
Oroc este Orange Romania Communication adica ce s-a preluat din Telekom, fix si TV Dolce.
Ce-i mai fain e ca functioneaza ca 2 companii separate care-si trag una la alata la picioare... :(

#6
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 47,826
  • Înscris: 01.12.2001
Exact OROC e vechiul Dolce. Nu are nimic FTA acum. Și eu căutam aiurea Etno și Taraf ce erau in trecut libere pe satelit.

#7
serban83

serban83

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 58
  • Înscris: 04.03.2010
Deci ramane doar o singura intrebare din tot postul meu: am cum sa setez finder-ul astfel incat sa "filtreze" ce gaseste, si sa stiu ca-mi arata putere & calitate doar cand am prins exact ce m-ar interesa pe mine pentru STB-ul meu ? Folosind acele "DiSEqC" sau anumite TP-uri ?

#8
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 47,826
  • Înscris: 01.12.2001
Pune prima frecventa 12175.00 V și cauți acolo.

https://ro.kingofsat.net/pos-39.0E.php

#9
modoran

modoran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,241
  • Înscris: 08.02.2011
Nu inteleg ce faci cu "finderul" daca ai receptor functional. Doar sa vezi pe ecranul tv-ului si reglezi antena, atat. Eu asa faceam cand aveam tv prin satelit si o mutam in alta parte.  Cred ca merge si fara acces la "ecran" ca auzi sunetul din tv daca prinde postul. Dar daca-i problema cu abonamentul dezactivat la tine ce merge dupa 24 de ore nu stiu ce sa zic ...

#10
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 47,826
  • Înscris: 01.12.2001
Finderul aka "mincinosul" e mult mai bun decât orice stb.
Cu stb poți să fii și pe alt satelit, nu știi sigur care e. Te chinui să scoți 90 la calitate și...ești pe alt satelit.
Așa era la vechile Coship SD.


Dar macar rotirea lnb ai pus-o corect? Și elevația o setezi că o știi.
Apoi te chinui doar cu azimutul.

#11
serban83

serban83

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 58
  • Înscris: 04.03.2010

 modoran, on 12 noiembrie 2023 - 19:00, said:

Nu inteleg ce faci cu "finderul" daca ai receptor functional. Doar sa vezi pe ecranul tv-ului si reglezi antena, atat.

Pai nu-l vad, antena e pe balcon, tv-ul si stb-ul sunt in living, unghi favorabil n-am.
Ma gandeam ca e mult mai simplu cu finder-ul sub nasul meu in timp ce misc de antena.

Daaar...

 dorin_2k, on 12 noiembrie 2023 - 19:18, said:

Finderul aka "mincinosul" e mult mai bun decât orice stb.
Cu stb poți să fii și pe alt satelit, nu știi sigur care e. Te chinui să scoți 90 la calitate și...ești pe alt satelit.

Exact asta am patit eu, dar cu finder-ul !
Facusem lock, 80 cu 80, dar prindea doar niste canale turcesti. Iar STB-ul arata 0 cu 0 (pentru ca daca nu ai prins exact ce-l intereseaza pe el, nu-ti arata nimic).

Si-asa am tras concluzia ca conteaza ce TP aleg acolo, eventual si acele "DiSEqC", etc.
Si-asa am pus postul asta, ca nu ma pricep la notiunile alea...

Dar cred ca zilele urmatoare mai bag o fisa pana reusesc cum am reusit toamna trecuta (eu regland antena pe balcon, si sotia spunandu-mi din fata TV-ului cand a prins semnal...  Posted Image  ).
Si odata ce-am prins semnal, mai bag un pas de reverse-engineering: caut si cu finderul, testez combinatii de setari, si cand gasesc canalele dorite, notez toti parametrii esentiali... Posted Image

Alta idee n-am... Posted Image

#12
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 47,826
  • Înscris: 01.12.2001
Ce am făcut eu in trecut: am dus tv langa antena. Un tv micuț și stb.
Alea SD piuie când îs pe semnal.

Am un finder de la Lidl. 50 lei. Bani aruncați aiurea.

#13
serban83

serban83

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 58
  • Înscris: 04.03.2010

 dorin_2k, on 12 noiembrie 2023 - 20:34, said:

Am un finder de la Lidl. 50 lei. Bani aruncați aiurea.

Am avut si eu o dracie din aia, cca. 10 EUR, am aruncat-o dupa vreun an, n-a fost buna de nimic.

Dar acum am un finder genul asta: https://i.imgur.com/gmj1KKl.jpeg
El de facut isi face treaba.

Edited by serban83, 12 November 2023 - 20:56.


#14
p243df

p243df

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,779
  • Înscris: 26.10.2021
Finderu îți spune când ești pe satelit frecventa standard.
Doar decodorul Orange îți poate zice exact, unul standard îți ia setările standard al satelitului.
Am avut Orange, dar am renunțat de vreo 3 ani.
Oricum, dacă zici ca ai pomi și acoperă semnalul parțial, în vreo 2 ani maxim nu mai prinzi nimic.
La mine, când adia vântul și misca vârful copacului imi întrerupea semnalul.
Dacă ai avut cont făcut pentru Orange tv go înainte de a închide abonamentul , poate ai noroc și mai funcționează programele.
Dacă nu mai e nimic gratis de la Orange, mai bine pui pe alt satelit unde ai putea urmări altceva.

#15
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 47,826
  • Înscris: 01.12.2001
Ce frecventa standard? Îți spune exact pe care ești.

Asta din foto de mai sus.

Și desigur pe ce satelit

#16
p243df

p243df

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,779
  • Înscris: 26.10.2021
În tv sau decodor, fiecare satelit are frecventa standard de căutare a satelitului.
Tu, dacă vrei sa reglezi pe protv, trebuie sa pui frecventa respectiva.

#17
innesat

innesat

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 8,010
  • Înscris: 26.09.2010
@serban83 , cand mai dai de "turci cu 80/80 semnal", inseamna ca esti la 42°E pe satelitul Turksat. Trebuie doar sa dai antena putin mai la dreapta(daca esti in spatele ei), cu 3° si vei fi la 39°E unde este Orange. Bineînțeles, asta e valabil doar dacă posturile pe care le-ai gasit prima dată sunt turcești.

Edited by innesat, 13 November 2023 - 07:27.


#18
p243df

p243df

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,779
  • Înscris: 26.10.2021
Eu as zice ca o dai spre dreapta, de la 42 la 39 grade când ești în spatele antenei

Attached Files



Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate