Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Adaptor pt casti

În UE, permis digital de conducato...

Spalatorie auto profesionala in I...

Anxietate si Safety behaviors OCD.
 Conducta DN 800 pe teren construi...

placa video buna pentru redare ca...

in cat timp se activeaza un abona...

Dilema dupa facultate
 Reciclare metale - merita?

Renault Arkana sh sau Sang Yong K...

La multi ani @ceanu1980!

La multi ani @KiloW!
 ChatGPT - Certificat de rezidenta...

Page numbers in Google Docs, dar ...

Prenadez dubios

WhatsApp pe cartela din routerul ...
 

Problema scanare din retea, Avast vs. port 21

- - - - -
  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1
Sebiko

Sebiko

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 978
  • Înscris: 01.12.2003
Buna ziua!

Patru calculatoare, conectate la retea wireless folosesc o imprimanta multifunctionala Konika Minolta. Listarea functioneaza fara de probleme. In schimb, la scanare, au fost oarece probleme. O parte au fost rezolvate prin setarea alocarii de ip-uri fixe pentru sistemele din retea. Deasemeni, au fost setati utilizatorii pentru scanare in interfata imprimantei. A fost instalat utilitarul pentru scanare dedicat (de KM). Totul a functionat pina recent, cand Avast antivirus a fost actualizat. Atat modulul firewall cat si cel ransom blocheaza accesul/comunicarea dintre imprimanta si laptop-uri/pc-uri. Am introdus atat in firewalul implicit cat si in cele doua module reguli noi de permitere a comunicarii utilitarului cu imprimanta pe portul 21. Cu toate acestea, scanarea nu functioneaza pina nu dau dezactivare la antivirus. Ce ar mai trebui facut? E frustrant sa nu poata folosi scanarea. Dar, nici fara o minima protectie nu pot fi lasate sistemele....

#2
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,216
  • Înscris: 15.06.2004
Pai ce sisteme ai de trebuei sa pui neaparat Avast pe ele ?
Banuiesc ca e si versiuena free ca mai mult asta e folosita.

Daca ai Windows versiuni noi de la 8 in sus - ai antivirusul din Windows. Ca protectie e peste Avast Free.

P.S. PTr scanare pe KM eu folosesc Microsoft office Document Scanning.
Alte programe imi dau erori sau nu gasesc scannerul - am 2 KM-uri noi - unul luat chiar anul asta - au un sistem de power save prea agresiv si din cauza lui nu sunt vazute mereu in retea - trebuiesc repornite mereu inainet de scanare.

#3
Sebiko

Sebiko

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 978
  • Înscris: 01.12.2003
Trei dintre ele sunt cu windows 7, unul cu windows 10.

Folosesc diverse adrese de e-mail, medii de stocare ce e firesc sa fie scanate.
Pe de alta parte, e cam departe imprimanta de utilizatori, asa ca e mai comod cu interfata de la konika minolta in tandem cu utilitarul de scanare/transfer ftp....

Edited by Sebiko, 07 November 2023 - 12:00.


#4
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,216
  • Înscris: 15.06.2004
Ptr Windows 7 ai MSE care inca primeste update-uri.

Tot ce trebuei sa faci la MSE si la Windows Defender e sa dezactivezi trimiterea automata de sample-uri - in felul asta cum gasete ceva suspect te anunta.

#5
Sebiko

Sebiko

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 978
  • Înscris: 01.12.2003

 eiffel, on 07 noiembrie 2023 - 12:06, said:

Ptr Windows 7 ai MSE care inca primeste update-uri.

Cand nu au avut Avast s-au potcovit cu troienei doua sisteme..... E mai sigur avast-ul.

Am gasit ceva si pe https://support.avas.../article/25/#pc
E o problema destul de cunoscuta. Voi verifica din nou pasii recomandati in tutorial. E posibil sa fi omis ceva.....

#6
bogdan_o

bogdan_o

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,014
  • Înscris: 05.04.2005
Salut

In primul rand vezi ce anume blocheaza Avastul si motivul. Blocheaza portul, executabilul, vreun script si care e motivul.

Asta o poti face verificand logurile antivirusului.

Dupa asta poti configura exceptia necesara.

Desi nu am avut treaba cu Avast pana acum, am avut acum ceva timp o problema cu Symantec care impedica functionarea unui soft. Nu bloca executabilul si nici vreun port, insa acel soft crea niste fisiere temporare care erau vazute ca potential malware. Antivirusul le baga in carantina iar in lipsa lor softul nu facea ce trebuie.

#7
foxbat

foxbat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,703
  • Înscris: 22.12.2005

 Sebiko, on 07 noiembrie 2023 - 11:05, said:

Buna ziua!

Patru calculatoare, conectate la retea wireless folosesc o imprimanta multifunctionala Konika Minolta. Listarea functioneaza fara de probleme. In schimb, la scanare, au fost oarece probleme. O parte au fost rezolvate prin setarea alocarii de ip-uri fixe pentru sistemele din retea. Deasemeni, au fost setati utilizatorii pentru scanare in interfata imprimantei. A fost instalat utilitarul pentru scanare dedicat (de KM). Totul a functionat pina recent, cand Avast antivirus a fost actualizat. Atat modulul firewall cat si cel ransom blocheaza accesul/comunicarea dintre imprimanta si laptop-uri/pc-uri. Am introdus atat in firewalul implicit cat si in cele doua module reguli noi de permitere a comunicarii utilitarului cu imprimanta pe portul 21. Cu toate acestea, scanarea nu functioneaza pina nu dau dezactivare la antivirus. Ce ar mai trebui facut? E frustrant sa nu poata folosi scanarea. Dar, nici fara o minima protectie nu pot fi lasate sistemele....

Avast free ?

#8
tflorin40

tflorin40

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,425
  • Înscris: 22.10.2007
Scan to FTP server. Foloseste portul 21. E o aplicatie de la Minolta (daca e ceea ce banuiesc eu) care creeaza un mic server de FTP local. Zii lu´ domnu´ Avast ca respectiva aplicatie nu e virus. Acum ceva ani in urma Avasului i se casunase si pe Saga... Cu nebunia de update-uri de la 10 nu as recomanda scan to SMB. Ramane scan to email, dar care mie personal nu imi place. Iar ca server de FTP local as recomanda, in locul celui de la Minolta, Home FTP Server. Il gasesti pe Softpedia. Mult mai versatil.

#9
tclau

tclau

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,086
  • Înscris: 19.03.2007
Daca-i casunat pe portul 21... schimba-l! ftp-ul simplu e cu problemele lui, poti pune ce port vrei... 2100, de ce nu?

Edited by tclau, 07 November 2023 - 16:34.


#10
cipinet

cipinet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,021
  • Înscris: 25.08.2010
Eu ma luptam cu bitdefender, bloca tot ce misca.
Nu am folosit Avast de multi ani dar in bitdefender din ce imi amintesc erau doua setari importante: trusted local network (ii spuneam ca reteaua wifi sau csblu e sigua) si puneam directorul cu scanari in zona de excludere, ceva de genu.
Ca programe de ftp: golden ftp server, konica ftp utility, home...

Edited by cipinet, 07 November 2023 - 19:16.


#11
irritatecollar

irritatecollar

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 09.01.2024

Vizualizare mesajtclau, pe 07 noiembrie 2023 - 16:33, a scris:

Daca-i casunat pe portul 21... schimba-l! ftp-ul simplu e cu problemele lui, poti pune ce port vrei... 2100, de ce nu?[url=https://dinosaur-game.io]dinosaur game[/url]


Schimbarea portului FTP din 21 în 2100 sau altul poate ajuta la evitarea unor probleme de securitate, deoarece portul 21 este binecunoscut.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate