Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Sistem Anti Racheta PATRIOT fabri...

Dezactivare abuziva cartela Vodaf...

EURO 24 - Meciul 3: Slovacia - Ro...

Melodie house veche aprox 2011
 Cum va arata viitorul?

Saptamana de lucru de sase zile i...

Pareri Kadjar sau alternative

Slovacia / Kosice
 Spatiu stocare aproape plin

Recomandare aer conditionat 9000 ...

Cum v-ati apucat de editare foto?

Problema unezeala grinda de lemn ...
 Intrebare hdmi laptop lenovo

Fezabilitate - Adaugare microinve...

Hard disk extern SSD, A92

Parere cartier Uverturii/Virtutii...
 

Pe HDD se salveaza din ce in ce mai greu fisierele

- - - - -
  • Please log in to reply
54 replies to this topic

#37
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,091
  • Înscris: 04.09.2018
Pai asa, daca e, instalez pe curat win direct pe SSD C, formatez si instalez, ce rost mai are pe altul ? Ca tot instal win e si pun aplicatiile, cam asa e si acuma, acolo e doar win cu app, nici n-ar ajunge 250 GB, am 58 GB liberi din 465.
Dar oricum multumesc de idee, insa as vrea sa-mi spui daca vrei cum ai gandit-o, adica de ce nu mi-ai recomandat sa install clean direct pe SSD actual.

Si dupa ce win s-a reinstalat, dispare si problema cu drive fantoma, ca dispare de pe SSD nou sau de pe asta, nu vad diferenta.
Si apoi avand D liber, pot aloca eu literele cum zici tu cum vreau, acuma nu scap de fantoma ala care imi tine D ocupat.
Daca am licenta activata anterior nu trebe sa o bag iar ? Ca daca formatezi SSD-ul ar trebui sa nu mai stie ca ai bagat licenta, insa auzisem ca astia ar baga cumva in BIOS activarea, poate despre asta e vorba.
Pai am luat cu licenta, nu ma incurc la Software si jocuri cu prostii. Nu e ca la filme unde merge sa le iei de unde vrei.
La soft si joc trebuie sa fie stabil, fara bube care nu stii cand apar.

Dar oricum literele nici nu mai trebuie schimbate, ca am pe C automat sistemu si app, si D automat se aloca pe unul din cele doua HDD, deci oricum e bine, ca pe care HDD se aloca, nu conteaza, ca pun texturile acolo.

#38
alseeme

alseeme

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,986
  • Înscris: 17.03.2005
Nu mai trebuie sa adaugi iar licența.

#39
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,091
  • Înscris: 04.09.2018
E bine ca nu trebuie sa o bag, important e sa ma decid sa reinstalez.
Dar care e spilu ? De ce nu trebuie sa mai bag licenta ? Am cautat pe google si nu am prea gasit despre.

#40
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,091
  • Înscris: 04.09.2018
Nu era de la HDD defect, e de la ceva in leg cu netul, prima poza este cand lucra intens SSD unde e win, se observa si o activitate mai intensa la placa de retea, in poza doi arata cum e dupa ce am dezactivat placa de retea.

Acuma, ce ar putea fi si cum as putea sa aflu. cum s-ar putea rezolva problema ? Ca pare ca nici de la win n-ar fi.

Attached Files


Edited by MinettoMatoi, 15 November 2023 - 18:50.


#41
alseeme

alseeme

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,986
  • Înscris: 17.03.2005
Pui poza cu memoria ram și ne spui ca e cu placa de rețea...

Ti-am spus cu ceva timp în urma ca e de la Windows dar dacă nu vrei sa accepți treaba ta !

Fa ce vrei tot la ce am scris aici ajungi.

Pana acum aveai și windows instalat și curat și nu mai puneai nici întrebări pe forum.

#42
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,091
  • Înscris: 04.09.2018
Nu e vb de memorie, e vb de ce e in stanga, de activitatea HDD si placa retea. In poza 2 am gresit, nu era placa de retea care trebuie, Router este aia care trebuie.
Daca instalez win stiu si eu ce se rezolva, eu sunt curios ce se intampla. Dar daca nu se stie, o sa fac asta si aia e. Asa si aia de la service, gata, reinstalam tot cand e o prob, nu erau curiosi sa afle si ei totusi ce e, macar asa ptr ei. Dar unde nu e pasiune, nimic nu e.

Edited by MinettoMatoi, 15 November 2023 - 19:04.


#43
alseeme

alseeme

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,986
  • Înscris: 17.03.2005
Nene, nu înțelegi ca ai pus click pe memorie ?

Dacă dădeai click pe network vedeam și noi ce e cu rețeaua.

Dacă din 5 kb rețeaua folosește 4kb îți arată cum e în poza.

Nu are treaba cu placa de rețea!

Pune mana si instalează windows, în 15 minute e gata și maxim 2 ore instalezi și tot ce aveai.

Nici la munca nu stau 2 ore sa instalez un server cu toate serviciile, la migrare BD mai mult...

#44
alseeme

alseeme

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,986
  • Înscris: 17.03.2005
Ce probleme cu placa de rețea zici ca ai?

Ai trafic din 24 kbps și 104 kbps.

Pune mana și instalează sistemul de operare ca ți s-a explicat care e problema și sa nu uiți sa confirmi și aici după,  sa știe și alții...

De mai mult de doua săptămâni ai problema și nu faci nimic.

Ți se spune care e cauza și speri sa își mai dea cineva cu părerea.

Attached Files



#45
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,091
  • Înscris: 04.09.2018
Pai asa am facut azi, am instalat tot si e f okey, s-a rezolvat, nu se mai putea, aveai dreptate. Dar na, preferam sa nu fi facut asta.
Dureaza ceva dar na. Acuma as dori sa-mi fac o imagine cumva (poate cu Acronis ?!), ca sa o pun direct fara sa mai install drivere si app.
Ca asa o lalaiam si nu as fi rezolvat nimic. Sta SSD linistit de nu se poate. Dar oricum HDD ala defect nu-l mai conectez, ca si asa am altul nou in loc ala de 6 TB.

#46
alseeme

alseeme

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,986
  • Înscris: 17.03.2005
Poți conecta hdd cu defect sa îți recuperezi datele,  nu vor fi probleme.

#47
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,091
  • Înscris: 04.09.2018
Nu mai am ce date sa recuperez ca erau deja trase, e f okey asa. Bine ca am reusit sa trag cam tot pana la urma, nu poti avea incredere intr-un HDD busit ca sa-l folosesti la ceva, ca nu stii cand pica si-ti strica smecheria. Nici nu l-am mai formatat sa sterg tot ca nu mai conteaza, oricum nu se mai putea formata.
Si daca stergeam partitia si faceam alta, tot trebuia sa formatezi apoi.

Edited by MinettoMatoi, 18 November 2023 - 19:49.


#48
alseeme

alseeme

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,986
  • Înscris: 17.03.2005
Ok, un mulțumesc era ok dacă scriai după ce ai rezolvat problema...

#49
mariusixy

mariusixy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,622
  • Înscris: 28.09.2008

View PostMinettoMatoi, on 17 noiembrie 2023 - 20:03, said:

Pai asa am facut azi, am instalat tot si e f okey, s-a rezolvat, nu se mai putea, aveai dreptate. Dar na, preferam sa nu fi facut asta.
Dureaza ceva dar na. Acuma as dori sa-mi fac o imagine cumva (poate cu Acronis ?!), ca sa o pun direct fara sa mai install drivere si app.
Ca asa o lalaiam si nu as fi rezolvat nimic. Sta SSD linistit de nu se poate. Dar oricum HDD ala defect nu-l mai conectez, ca si asa am altul nou in loc ala de 6 TB.
E bine totusi ca in final ai recunoscut ca nu se putea rezolva problema doar batand din palme.
Cred ca ti-a fost greu ca dupa 10 zile de discutii inutile sa faci efortul inuman de a scoate cele 2 mufe din hdd.
Asta e problema generala in ziua de azi.
Pune un tanar sa stea pe chat ori pe tiktok 1 saptamana si o va face fara probleme.
In schimb pune-l sa urmareasca pe youtube 5 minute un tutorial ori sa scoata 2 mufe dintr-un hdd si gata l-ai omorat. Zici ca i-ai dat sa rezolve vreo integrala.
Poate ai crezut ca in realitate exista inelul din serialul Arabella pt cei mici.
Cum ar fi sa suni la un service PC sa iti repare pc-ul dar tu sa ai pc-ul acasa.
O sa zica cei de la service ca ori esti foarte lenes ori esti rupt de realitate.


#50
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,091
  • Înscris: 04.09.2018
Eu inainte eram altfel, nici n-as mai fi ajuns sa intreb, de ceva ani nu ma simt prea bine, mi s-a luat chefu, motivatia, interesul ptr unele si de aia am vrut sa evit reinstalarea clean win. Nu de alta. dar aia e, nu aveam incotro. Nu ca n-am inteles ca, cam la asta se ajunge. Am bagat niste pepsi max zero, m-am simtit mai ok si i-am dat drumu. Dar nici pe asta nu poti sa-l bei mereu ca te poate agita, insomnii, etc. Mai are rol la mine putin si antidepresiv si energizant, pe langa medicatia prescrisa care merge mai putin.

Pai in 2000 cand am facut un calc cu prietenu meu de la 0 (avea firma si pe vremea aia luai componente mai ieftine doar daca erai firma, faceai calculatoru si-l dadeai mai scump, nu stiu daca ai apucat vremea aia si cum se facea). El trebuia sa ma ajute la montat, instalat, eu i-am zis "stai pe pat tu..., lasa-ma pe mine", si faceam eu ca-mi placea, montat de la 0 calculatorul, install OS, install drivers, aplicatii, partitionari, etc, si aveam asa o placere, o pasiune. Nu simteam ca faceam.
Modificam config.sys in dos cand trebuia, era frumos. Faceam reparatii calcuri si la altii.

Dar eu am incercat sa evit instalarea si speram la o solutie, daca nu e, nu e.
Rasu lumii...eu calculatorist i-am pus pe aia de la PC garage sa-mi faca sistemul in 2019, ca de la ei l-am luat, cum ajunsesem. Nu e vb ca am platit montaju, e vb de cum am ajuns eu, ca la cat a costat sistemu...montajul era nesemnificativ.

#51
mariusixy

mariusixy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,622
  • Înscris: 28.09.2008
@MinettoMatoi scuze daca ai probleme cu sanatatea.
In principiu la orice service PC duci unitatea nu are nimeni timp sa o descante.
Pot fi 2 tipuri de probleme: hardware ori software.
Cel mai simplu incepi cu partea software si incerci o reinstalare de w10 ori si mai rapid bootezi de pe un stick usb cu hirrenboot cd care are preinstalat w10. Daca nici asa nu se rezolva incepi sa testezi componente pe rand.
Programe gen cccleaner, WinRAR, ... au variante portabile ori dupa instalare salvezi folderele pe alta partitie. Asa dupa o reinstalare nu mai trebuie sa le instalezi pe toate din nou.
Exista variante portabile si de office care sunt mai stufoase si dureaza mai mult instalarea.

Edited by mariusixy, 20 November 2023 - 10:45.


#52
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,091
  • Înscris: 04.09.2018
Da, eu ma refeream la altceva, ma refeream ca nici macar nu-ti zice cineva, nu doar aia de la service care pana la urma cred ca aia stiu mai putine, ca-s interesati doar de bani si atat, "ma, cred ca se intampla cutare", trece la instalare direct si ca teorie zic.
Ca pasionatii cam descanta treburile macar in discutii. Stiu aia f multe chestii nonstandard, de ex electronistii care isi fac ei pack-uri de baterii cand nu gasesc pe cele compatibile, modifica pe unde pot, etc, gasesc metode mai atipice, studiaza sa vada ce se intampla acolo macar sa stie,

Chiar daca trebuie instalat (ca asta a fost cea mai buna metoda, nu am mai avut probleme), dar sa fi stiut si eu unde era problema.
Auzisem in trecut ca erau calculatoristi care stiau sa umble in registri asa ca popa. Cand imi aprea unitatea aia CD fake, aparea ca in registri s-a intamplat ceva. Era interesant ce s-a intamplat si unde.
Si daca cineva care le avea f bine cu umblatul acolo, putea sa corecteze chestia. Macar ca informatie.
Acum cred ca iti e mai clar la ce ma refer.

#53
alseeme

alseeme

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,986
  • Înscris: 17.03.2005
Aveai malware !

Ți s-a răspuns la obiect. Reinstalare!

Dacă nu ai facut-o la timp,  treaba ta.

#54
mariusixy

mariusixy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,622
  • Înscris: 28.09.2008
@MinettoMatoi cred ca apare si la pc-ul meu acel cd fake dar care a trecut neobservat pana la topicul creat de tine. Posibil sa aiba si legatura cu Daemon Tools instalat.
Daca te duci la service si spui ca se opreste dupa cateva minute si ai desktop atunci da e posibil sa intre mai intai inbios sa verifice temperatura la procesor si sa rezolve imedoat doar cu schimbare de pasta ori sa spui ca a iesit fum de la sursa si sa schimbe mai intai sursa.
Altfel e cel mai rapid sa inceapa cu varianta software si apoi trecut la testat componente.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate