Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Am vazut odata un film...

Problema scurgere apa rama termop...

Durata estimata de viata a unei i...

Identificare filet butelie r290
 Sifon pe circuitul frigorific.

Vizibilitate Hard Disk nefolosit ...

Salariu minim european in Romania

verificare specificatii lapgop Asus
 Problema cu o camera Panasonic MD...

Probleme cu reddit

Problema sunet boxa noua

Despre proiectarea drumurilor urb...
 Final Cut Camera

Z6III vs Z8

Foloseste careva CFD-uri si sa ai...

Un calculator ieftin ?!
 

Pe HDD se salveaza din ce in ce mai greu fisierele

- - - - -
  • Please log in to reply
54 replies to this topic

#19
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,083
  • Înscris: 04.09.2018
Partitia C este SSD NVME de 465,  nu 500 GB (cum scrie oficial), am liber 59 GB, Win 10 este instalat acolo, Nu am dezactivat HDD cand s-a instalat Win. Le aveam pe astea Seagate de 1,81 TB real dupa formatare, in Ianuarie 2019.

Cum sa nu fac ce ai zis ? Am verificat cu Crystal toate HDD, doar HDD ala cu 277 bad-uri l-a vazut cu prob ala Seagate de 2 TB, pe toate restul nu (celalat Seagate de 2 TB si ala extern de 6 TB WD de 3,5 inci), SSD l-a vazut cu 97 % healty, dar e ok, prob s-au mai dus din nr de scrieri.
Deci nu arata ca si altul din cele doua bune e pe duca.

O sa ma uit si in BIOS sa fac ce spui, dar a fost la fel si pana acuma, nu am schimbat nimic fata de cand mergea bine.

Pierdeai pariul (as fi pus pe 5 placinte cu branza dulce si strafide, mmmm...), la nici un drive nu arata cu rosu. Uite poza.

Attached Files


Edited by MinettoMatoi, 05 November 2023 - 00:37.


#20
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,661
  • Înscris: 30.07.2003

 MinettoMatoi, on 05 noiembrie 2023 - 00:34, said:

Partitia C este SSD NVME de 465,  nu 500 GB (cum scrie oficial), am liber 59 GB
Pai acel oficial transpus in practica e acelasi lucru (poti citi si tu de ce asa pe net). E ok spatiul liber, la limita, pentru ca din fabrica 12 GB sunt rezervati (512 are el intern memorie) si pe sistemele enterprise se lasa 32 GB (12 ai deja si inca 20 din cei 59 liberi).

Edited by neagu_laurentiu, 05 November 2023 - 04:24.


#21
mariusixy

mariusixy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,607
  • Înscris: 28.09.2008
E incredibil ca a postat problema pe 2 noiembrie si nici pana in prezent nu a gasit o solutie.
Te dezarmeaza total cand vezi lipsa de reactie a unor useri si care prefera sa astepte o vesnicie, eventual sa transforme o problema simpla intr-o telenovela intinsa pe zeci de pagini.

Cel mai bun exemplu e userul lost in a dream care se tot plangea ca nu ii functioneaza tastatura de mai bine de o luna.
2 minute a durat sa gasesc solutia pe un forum gen redit.

Problema la un pc/laptop poate fi de natura software ori hardware.
Ok nu vrei sa reinstalezi w10.
Atunci instalezi hirrenboot cd pe un stick si bootezi la pornire de pe stick. Se va incarca w10 de pe stick.
Vezi daca s-a rezolvat problema.
Dureaza maxim 15 min sa descarci softul si sa-l instalezi pe stick.
Daca problema nu s-a rezolvat iti ramane sa testezi componentele.


'Am verificat cu Crystal toate HDD, doar HDD ala cu 277 bad-uri l-a vazut cu prob.."

Scoate hdd cu baduri. Chiar daca nu e w10 imstalat pe el o sa ai bluescreen, imagine inghetata,...
Eventual nu aloci portiunea cu baduri daca sunt grupate si il atasezi la pc doar cand vrei sa transferi niste fisiere.

#22
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,083
  • Înscris: 04.09.2018
neagu, nu ma deranjeaza ca-s mai putini GB fata de cat scrie, aia am zis-o ca idee doar.

marius, eu am facut tot ce mi s-a recomandat aici, n-am stat asa aiurea, am si cautat pe net, etc. Ce solutie sa gasesc cand de fapt nu prea se stie cauza, e normal sa nu se stie, ca poate e o problema atipica, s-a dat cu parerea, am incercat ce se poate.

Aici nu e vb de 2 minute de gasit solutie, ala poate nu misca nimic, astepta de sus totul, nu sunt asa, incerc si eu sa gasesc solutii, ca doar pana sa postez am tot cautat si intrebat, problema nu a aparut cand am intrebat aici.
E ca ala "poate sa-mi zica si mie cineva despre ?", si daca cauta pe google, in 10 secunde apare despre.
Prietenu meu e coder de 22 de ani, nici el nu avea o solutie sigura, parerea lui ca era de la fragmentare.

Vad ca atunci cand merge HDD mai intens, apare in task manager ca diskul cu bad-uri lucra la maxim, asta azi am vazut.
In ultimile zile nu prea a mai facut asa de cand ma uit un task manager, dar azi l-am prins cum se zice.

Am tot urmarit, am incercat sa trag concluzii, sper ca dupa ce scot din circuit pe ala sa se rezolve, sa vedem. Am WinMerge sa compar directoarele, sa vad.
Cred ca incarca ceva de pe hdd ala, sau executa in loop ceva. Oricum memoria nu se umple mai mult in timpul ala.
Cred ca e altceva, nu cred ca e de la faza ca are bad-uri, dar aia e.

Daca se rezolva am scapat. O sa vad ce mai am de tras de pe ala pe celalalt sa nu cumva sa am ceva ce n-am pus pe back-up, si adios cu el.
Vorba ta, si daca win-ul nu de pe el, poate afecteaza si culmea, sa lucre intens ala cu bad-uri chiar in timp ce se incarca win.

Edited by MinettoMatoi, 05 November 2023 - 18:10.


#23
mariusixy

mariusixy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,607
  • Înscris: 28.09.2008
@MinettoMatoi pai de asta si ziceam sa scoti hddul cu baduri.
E ca atunci cand incerci sa copiezi un fisier corupt si tot apare ca se copiaza ca in final sa apare mesaj de eroare ori sa ramana blocat de tot si sa se rezolve doar cu restart.
Iti dai seama ca daca ai si antivirus acesta scaneaza si tot scaneaza fisierul corupt si asa ajunge diskul la 100%.


100% afecteaza chiar daca nu e w10 instalat pe el.
De ce?
Pai antivirusul scaneaza fiecare fisier inainte de a-l deschide si daca gaseste un fisier corupt il tot scaneaza si de asta dureaza asa mult.
E ca o placa de pickup zgariata. Ajunge la partea zgariata si se tot invarte placa kn portiunea zgariata.


Era bine sa fi avut un rack extern. Il scoteai imediat si il accesai cand aveai nevoie de el.

#24
alseeme

alseeme

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,986
  • Înscris: 17.03.2005
Ai încercat reinstalarea Windows-ului ?

Ti-am scris ca am avut aceeași problema,  s-a rezolvat cu reinstalare de OS.

Am tot încercat cu ce am găsit pe internet și a rămas nerezolvat ca în final sa reinstalez w10 și sa nu mai existe nicio problema.

Îți ia 15 minute cu reinstalare de OS !

#25
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,083
  • Înscris: 04.09.2018
marius, ai dreptate, are logica ce spui, am dezactivat si antivirusul si facea la fel, e de la HDD ala defect mai ales ca, am zis, lucra full doar ala cand sta ledul insistent aprins de la HDD.

O sa desfac calcul sa scot cablurile, mda, era bine daca aveam un rack, sau sa fi fost toate externe in afara de SSD-ul cu win-ul.


alseeme, am zis ca nu sunt dispus sa reinstall win, nu asa aiurea, nu am starea necesara (am o stare cam cronica nasoala mai sus sau mai jos) si nu prea ar merge. In alte conditii faceam asta de mult.
Desi nu cred ca e de la win daca doar HDD defect caraie la maxim cand apare problema, desi nu pe el este win-ul si nici word-ul. Si nici macar fisierul doc pe care-l resalvam si caraia hdd in prostie, era pe HDD bun.

Oricum o reinstal ma asteapta ! A aparut o unitate CD fake (D) care nu dispare, dar apare in disk manager, am nevoie de litera D ptr un HDD si nu pot sa rezolv, tot asa, am tot intrebat, si mi s-a zis "aa, trebe reinstall win", a zis ca ceva e aiurea in registri de unde apare aia in lista de drives.
Pai...nu vreau sa ajung la install.
Nu s-o putea corecta in registri eroarea ?!

Si asta am vrut sa intreb acuma (dat fiind ca, cu sub HDD m-am cam clarificat), ptr toti pun intrebarea. Ati mai intalnit asa ceva ?
Ce fac cu drive CD fake ? Cum o scot din lista ?  Nici nu poti sa schimbi litera, o schimb in disk manager dar in lista apare tot cu D.
Nu exista drive fizic ptr ea, si nu e ala virtual, ca am verificat. Pun poza cum apare. Aia cu albastru, ala de jos e ala virtual.

Attached Files



#26
alseeme

alseeme

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,986
  • Înscris: 17.03.2005
Ti-am zis care e rezolvarea, dacă vrei sa insiști pierzi timpul degeaba!

Tot la reinstalat windows ajungi,  nu-mi dau cu părerea sa îmi crească numărul de postari... iti ia 15 minute la reinstall.

Orice vei încerca tot la ce am scris ajungi și nu mai pierzi nici timpul.

Posibil sa ai vreun malware nedetectabil.

Dacă nu vrei reinstalare fa ce a scris mariusixy, "hirrenboot".

Nu mai scriu nimic ca vad ca îmi pierd vremea cum ti-ai pierdut-o și tu pana acum nefăcând nimic.

Vrei sa găsești rezolvare nefăcând nimic?

#27
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,083
  • Înscris: 04.09.2018
Eu am zis ca am vrut o solutie fara reinstall, dar pana la urma cred ca asta am sa fac. Am vrut parere cu privire la asta, nu ca nu am facut nimic, n-au zis toti "reinstall win", au dar niste eventuale solutii pe care le-am incercat.
15 minute nu dureaza, ca am multe de instalat.
Daca reinstalez se va rezolva clar si cu drive-ul fantoma precis.

Edited by MinettoMatoi, 06 November 2023 - 01:17.


#28
lost_in_a_dream

lost_in_a_dream

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,688
  • Înscris: 03.07.2019

 mariusixy, on 05 noiembrie 2023 - 07:59, said:

[...]
Cel mai bun exemplu e userul lost in a dream care se tot plangea ca nu ii functioneaza tastatura de mai bine de o luna.
2 minute a durat sa gasesc solutia pe un forum gen redit.
[...]
Te rog sa ma lasi in pace.
Multumesc pentru intelegere.

#29
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,908
  • Înscris: 15.06.2004

 MinettoMatoi, on 05 noiembrie 2023 - 20:30, said:

marius, ai dreptate, are logica ce spui, am dezactivat si antivirusul si facea la fel, e de la HDD ala defect mai ales ca, am zis, lucra full doar ala cand sta ledul insistent aprins de la HDD.
Pai stai putin... Inca tii conectat HDD-ul ala defect ?????
Pai atunci problema e rezolvata - il scoti afara si gata, ar trebui sa fie ok.

#30
mariusixy

mariusixy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,607
  • Înscris: 28.09.2008
Deci are un hdd conectat care tipa ca din gura de sarpe ca trage sa moara si initiatorul topicul crede ca joaca teatru.
Apoi deschide topic pe forum ca a intalnit niste probleme cu PC-ul.
Asta s-a intamplat pe 2 noiembrie.
Hdd-ul tot tipa ca are dureri si ca vede luminita de la capatul tunelului si degeaba.
Ignore total.
Dar asa macar de amorul artei sa fi deconectat hdd-ul respectiv dar e greu tata sa te duci sa cauti surubelnita.
Ok primesti recomandare de reinstalat w10 dar pas ca nu ai chef. Pot intelege asta dar macar deconecteaza hdd-ul cu baduri.
No nici asta nu se poate.
Poate nici nu e nevoie de reinstalat w10 daca deconecteaza hdd-ul.
Ok are date importante pe el dar macar sa il decoecteze temporar.



#31
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,083
  • Înscris: 04.09.2018
L-am scos deja pe ala defect, nu l-am scos fizic, i-am scos alimentarea si cablu de date. Oricum deja de cateva zile nu mai facea nasolia, dupa ce am intrat in Task Manager sa urmaresc cum merg drives, n-a mai facut, oricum acuma am pe ala bun Seagate intern de 2 TB si ala extern de 6 TB WD.
Il las deconectat de tot, nu temporar.

Deci e ok marius dar nu ne nastem invatati. Nici nu s-a spus de la inceput ca aia e cauza. Ca dovada ca de cateva zile nu a mai facut cu HDD ala conectat. Ca daca spuneati la inceput, il deconectam din prima. Eram putin debusolat.
Acuma stiu, ca un HDD defect poate face asta, am invatat de la voi.
Nu credeam ca unu asa poate afecta si celelalte drive-uri, nu imi pusesem problema.

Sper sa fi scapat de tot de problema, dupa o sapt vin sa zic daca s-a rezolvat, o sa mai testez de mai multe ori salvari dupa editare doc, deschidere programe, etc.
Oricum mersi la toti de raspunsuri.

Edited by MinettoMatoi, 07 November 2023 - 22:11.


#32
alseeme

alseeme

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,986
  • Înscris: 17.03.2005
Cu drive-ul ala de apărea în plus ce ai făcut ?

#33
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,083
  • Înscris: 04.09.2018
Cu ala nu stiu sa rezolv, am intrebat peste tot, aici vad ca nu mi se da un raspuns, nu se prea stie sa inteleg. Mi se pare ca am mai intrebat aici undeva dar tot asa nu mi s-a raspuns ceva care sa ajute, nu condamn, doar zic.
Prietenu meu zice ca e win busit. Mmmm....

Dar ma gandeam ca cineva se are la registri sa vedem unde e eroarea, ce de acolo ceva face sa apara drive-ul asta fantoma. Si poate cineva a mai intalnit problema.
De aia intreb si aici, ca aici sunt mai multi care pot da o parere si care poate au trecut prin tot felul de situatii atipice care poate tu nu le-ai avut chiar daca te ai la calcuri.

#34
alseeme

alseeme

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,986
  • Înscris: 17.03.2005
Fa reinstalare de Windows, asa ai și un sistem de operare curat. Dacă nu ai key găsești pe cel punct ro la preturi mici iar in loc de Office pui LibreOffice care e free.
Asa nu mai stai cu activator care nu ști ce are în codul sursa (poate are vreun keylogger și citești și tu mailurile cât și alții  :)) ).

#35
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,083
  • Înscris: 04.09.2018
Pai pana la urma la instalare win pe curat ajung, daca vreau sa rezolv cu drive-ul ala. Nu ma deranja dar imi fura litera D de care am nevoie. In 3 D studio Max 2015 poti schimba caile la texturi asociate obiectelor de le-ai facut acolo 3D, dar la maxul 2 din 1998 nu merge, n-as vrea sa resalvez alea ptr max 2015, vreau sa le las ptr max 2. De aia am nevoie de D.

Am win original pe stick cumparat cu calcul, nu e problema.
Dupa aia as vrea sa fac o imagine cu tot ce am instalat, ca alta data sa o pun, cum era ghost acum ani. Am un soft numit Acronis, nu stiu daca ala e bun ptr asta, am auzit ca ar fi.

Cu latenta la salvare fisier doc, inca are o mica latenta dar nu ca inainte, acuma cu HDD defect dezactivat.

Edited by MinettoMatoi, 08 November 2023 - 23:48.


#36
Leo2006

Leo2006

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,370
  • Înscris: 30.08.2006
Daca mai ai liber un conector sata, cumperi un ssd de 256GB si instalezi de la zero fara sa mai ai nimic altceva conectat. Dupa instalarea windows-ului reconectezi restul unitatilor de stocare in ordinea in care vrei sa se aloce literele si apoi instalezi si aplicatiile. Din Disk Management se poate schimba litera partitiilor daca nu iese cum vrei. Nu mai ai nevoie de cheie de activare ca se va activa automat daca ai avut o licenta valida anterior. SSD-ul de sistem va ramane numai cu windows si aplicatiile necesare. Nu lasi nimic altceva pe el si nu-l incarci cu date.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate