Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare bicicleta MTB copil 1...

Denon AVR 1804

Texte și mesaje funny pe sit...

Recomandari carti non-fictiune
 Cat costa un pui la rotisor?

cum leg firele de la o pompa subm...

PC Voltage +3.3V Red!

Cum conectez la net o centrala Fe...
 w11 nu mentine profil power proce...

DIGI se lanseaza in Belgia cu ser...

Setari XMP ram pentru 5900x - BSO...

Iphone 13, 14 sau 15?
 Dune: Prophecy (2024 _ ...)

DMSS problema

Montare parchet in balcon

Exista doar ... si restul
 

Drivere Laptop ideapad-pro-5-16aph8

- - - - -
  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1
MindArchitect

MindArchitect

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,243
  • Înscris: 30.11.2021
Am cumparat un laptop https://altex.ro/lap.../LAP83AR0014RM/
Am decarcat si instalat Windows 11, legal de pe pagina microsoft, am trecut toate hopurile alea cu bypas instalat windows 11 fara internet.

Si acum am windows instalat doar ca nu am driverul de la Wifi, si dupa ani de zile de avut laptop cu windows cumparat si toate driverele instalate automat.
Nu stiu cum gasesc driverul necesar pentru wifi sa-l descarc pe laptopul de pe care scriu si sa-l copiez/instalez pe laptopul pe care doar ce am instalat windows 11.

Ma puteti ajuta si pe mine cu un driver pentru placa de retea?

#2
un_el

un_el

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,349
  • Înscris: 24.11.2006
Ia vezi, te ajuta? https://support.leno...ad-pro-5-16aph8Culmea este ca in momentul de fata n-ar trebui sa mai apelezi la artificii de genul astuia. Nu ai cumva prin BIOS pe undeva o optiune in care placa de retea sa poata fi activata/dezactivata?

Edited by un_el, 10 October 2023 - 10:07.


#3
adyrafy

adyrafy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 441
  • Înscris: 16.10.2007
Salut, folosind numele laptopului din link-ul atasat de tine, consider ca placa de WiFI e Realtek.

Pe site-ul Lenovo am gasit asta:
https://support.leno...ad-pro-5-16aph8

Sper ca e cel potrivit.

#4
foxbat

foxbat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,904
  • Înscris: 22.12.2005
cauti pe net la lenovo :

https://support.leno...ad-pro-5-16aph8

#5
PiticVerde

PiticVerde

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,766
  • Înscris: 12.09.2015
Aici ai toate driverele pentru laptopul tau.Incearca sa instalezi driverele de pe site-urile oficiale corespunzatoare modelului tau de laptop,nu te mai baza pe cea ce-ti ofera windows.Iti va fi mai usor dar iti va si functiona mai bine cele oferite de producator/sunt testate. Lenovo iti ofera si autodetect model laptop daca doresti. https://pcsupport.le...ads/driver-list

Edited by PiticVerde, 10 October 2023 - 10:09.


#6
bobalex18

bobalex18

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,497
  • Înscris: 18.06.2007
în primul rând, laptopul este fff bun. am o generație mai veche și cred că este de departe bestbuy.

referitor la placa de rețea, și eu știu că este realtek și confirm soluția colegului adyrafy.

la ce să ai grijă. aceste plăci au un bug și dacă îl bagi de 2-3 ori în sleepmode o să se dezactiveze. ca să o reactivezi (poți încerca și acum) trebuie să ții apăsat butonul start timp de 60 de secunde și o va reinițializa.

eu zic să încerci inițial această reinițializare.

Edited by bobalex18, 10 October 2023 - 10:10.


#7
MindArchitect

MindArchitect

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,243
  • Înscris: 30.11.2021
Va multumesc.
Descarcat - Instalat.

#8
auditionstir

auditionstir

    Junior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 223
  • Înscris: 17.08.2023
Oricum e bine sa le instalezi de la producator. Cele in windows au 2 probleme: sunt generice (compatibile) si vechi.

#9
Leo2006

Leo2006

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,077
  • Înscris: 30.08.2006
Schimba acel mediatek sau realtek si pune un intel ax200 si scapi de problemele cu lipsa driverelor din Windows si instabilitatea placii wifi. O sa primeasca numai update-uri critice la ea si nici un suport in Windows.
Eu astept sa-mi vina comanda de pe evomag. Doar seriile care se termina cu 0 sunt compatibile cu AMD. Deci ax200 sau ax210.

Edited by Leo2006, 10 October 2023 - 11:34.


#10
MindArchitect

MindArchitect

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,243
  • Înscris: 30.11.2021

View Postun_el, on 10 octombrie 2023 - 10:06, said:

Ia vezi, te ajuta? https://support.leno...ad-pro-5-16aph8Culmea este ca in momentul de fata n-ar trebui sa mai apelezi la artificii de genul astuia. Nu ai cumva prin BIOS pe undeva o optiune in care placa de retea sa poata fi activata/dezactivata?
Nu stiu, este destul de simplu sa apesi FN+F10 tashmgr
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/v2dpCEq7ODU?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Sau shift+f10 OOBE\BYPASSNRO

View Postbobalex18, on 10 octombrie 2023 - 10:09, said:

în primul rând, laptopul este fff bun. am o generație mai veche și cred că este de departe bestbuy.

referitor la placa de rețea, și eu știu că este realtek și confirm soluția colegului adyrafy.

la ce să ai grijă. aceste plăci au un bug și dacă îl bagi de 2-3 ori în sleepmode o să se dezactiveze. ca să o reactivezi (poți încerca și acum) trebuie să ții apăsat butonul start timp de 60 de secunde și o va reinițializa.

eu zic să încerci inițial această reinițializare.
Eu urmaream asta https://altex.ro/lap.../LAP82SN00C1RM/
Pana m-am hotarat ca doresc 120hz,

Lasa ca mi-a facut o chestie ciudata, opream cu shut down si apasam pe tastatura si pornea ecranul, ventilatoarele, arata nivelul la baterie.
Am iintrat in bios si am dezactivat mufele usb si ce mai zicea pe acolo, adica sa nu mai porneasca laptopul cand apas pe taste.

View PostLeo2006, on 10 octombrie 2023 - 11:29, said:

Schimba acel mediatek sau realtek si pune un intel ax200 si scapi de problemele cu lipsa driverelor din Windows si instabilitatea placii wifi. O sa primeasca numai update-uri critice la ea si nici un suport in Windows.
Eu astept sa-mi vina comanda de pe evomag. Doar seriile care se termina cu 0 sunt compatibile cu AMD. Deci ax200 sau ax210.
Doar ce l-am cumparat...

Momentan este ok, descarca cu 20mb pe secunda, se misca decent.

#11
Leo2006

Leo2006

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,077
  • Înscris: 30.08.2006
Daca testul a fost facut in camera cu routerului sau dupa un perete, atunci cei 20mb/s care cred ca sunt MegaBytes, e putin pentru un modul wifi ax1800 (600+1200). La 4300 lei cat costa laptopul, producatorul a pus un adaptor wifi de buget, marindu-si profitul cu 30 de lei. La nivel de procesor e un laptop de top.

Edited by Leo2006, 13 October 2023 - 01:11.


#12
MindArchitect

MindArchitect

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,243
  • Înscris: 30.11.2021
Eu sunt multumit.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate