Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Poiana lui Ioc Khan CPI

Reconditionare cada baie din fonta

Problema imprimanta

Here goes nothing
 BCR sau Raiffeisen

Visual Studio 2022 instaleaza Epi...

Sfat alegere parbriz

EMAG - recenzii false facute de ei?
 Recomandare telefon 900-950

Nivel de trai

Semnal bun da'... prost

De ce statiile de radio FM nu ren...
 Pe unde pot sa gasesc statistici ...

Este reconditionat acest laptop?

Prelungire fire electrice

Amintiri despre satelit si retran...
 

Neclaritate Bios Placa de baza Gigabyte

- - - - -
  • Please log in to reply
19 replies to this topic

#1
PiticVerde

PiticVerde

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,771
  • Înscris: 12.09.2015
Salutari.O placa de baza GA-970A-DS3P ,pe care este inscriptionata revision 2.1,in mod ciudat daca intru pe site-ul gygabite la modelul GA-970A-DS3P este specificat urmatoarele versiuni : rev. 2,rev.1 ,iar la rev. 2.1 apare ca fiind modelul ca GA-970A-DS3P FX,adica cu FX la sfarsit,in conditiile in are la aceasta placa de baza nu mai apare inscriptionat si fx la sfarsit chiar daca ea este rev.2.1. O sa atasez niste poze.Am intrebat si la suportul Gygabite care este modelul respectiv deoarece site-ul nu bate cu cea ce scrie pe placa de baza,raspunsul a fost ca placa de baza nu mai beneficiaza de suport.. Placa de baza a fost cumparata de noua acum 3 ani.Problema este ca i s-a facut un update de bios posibil pentru versiunea 2.0 rev. cea ce este destul de periculos(din punctul meu de vedere) pentru ca rev. este 2.1 trecut pe placa de baza .Intrebarea este ,care e modelul de fapt ce apare pe site-ul Gygabite pentru a-i rescrie biosul cu unul corespunzator?
https://www.gigabyte...pport-dl-driver

.

Sau ,este un soft asa cum era candva la Asus(nu mai retin cum se numea),care il porneai si pe urma facea el singur si automat  ,identificare model,descarcare si scriere bios?

.

Si cu acest suport gygabite cred totusi ca lenea era putin cam mare la cel care s-a ocupat de ticketul meu ,banuiesc ca puteau sa identifice modelul exact mai ales ca le-am dat ,cele 3 poze si una din ele are si un serial no".Acel serial No nu apare ca fiind recunoscut pe site desi ar trebui.

In bios dar si cu aplicatii de identificare ,AIDA64,hwi, mi se specifica doar ca este modelul GA-970A-DS3P,cea ce nu ma ajuta deloc.Sa fie oare acest model cu FX la sfarsit?.Pe internet am cautat poze cu placa aceasta de baza rev 2.1 si intradevar am gasit inscriptionat pe ea fx la sfarsitul modelului(GA-970A-DS3P) in conditiile in care la a mea nu apare asa ceva(FX).

Attached Files


Edited by PiticVerde, 27 September 2023 - 13:19.


#2
Leo2006

Leo2006

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,120
  • Înscris: 30.08.2006
Rev 2.x

#3
PiticVerde

PiticVerde

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,771
  • Înscris: 12.09.2015
Leo ,link-ul ce mi l-ai pus este de rev. 2.0. La mine pe placa de baza scrie 2.1,se vede pe a 3-a poza urcata de mine.

#4
Leo2006

Leo2006

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,120
  • Înscris: 30.08.2006
Link-ul e pentru toate variantele incepand cu revizia 2.0, 2.1...... De asta au notat 2.x. Posibil sa aibe si 3 revizii dar tot la 2.x se pune.

Edited by Leo2006, 27 September 2023 - 13:27.


#5
PiticVerde

PiticVerde

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,771
  • Înscris: 12.09.2015
2.X inseamna 2.0 cat si 2.1? Habar nu am avut......

Eu stiam ca la revizie pot fi schimbate si anumite componente/upgrade pe placa de baza initiala si difera bios-ul de la rev. la rev..Deci m-am inselat?

Edited by PiticVerde, 27 September 2023 - 13:29.


#6
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,704
  • Înscris: 15.06.2004
Asta inseamna - X poate lua orice valoare intr 0 si 9 in cazul de fata.

Si ar trebui ca sa aiba si soft de update. Cel putin acum 5-10 ani aveau, asa ca nu vad cum nu ar avea in prezent.
Orium, de ce ai nevoie de update ? E ceva nefunctional la ea ? Ca daca mereg fara problema nu e nevoie de update de BIOS.

Ptr soft - vezi in linkul dat de tine la Utilities - ar fi de descarcat 2 - App Center + @Bios

Vezi doar ultimele versiuni.

Da la BIOS nu vad ptr decarcare decat unul singur - F1 - adica cel initial, nu mai sunt update-uri.

#7
Leo2006

Leo2006

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,120
  • Înscris: 30.08.2006
Nu folosi softul de update efiflash.exe. Cel mai sigur update se face direct din bios.

#8
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,704
  • Înscris: 15.06.2004
Pai nu are asa ceav - ptr placa aia se cheama @BIOS

Si am zis mai sus - nu vad ce update s-ar putea face cand nu exista decat versiunea initiala - F1...

#9
PiticVerde

PiticVerde

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,771
  • Înscris: 12.09.2015
Aceasta placa de baza a avut o rescriere de bios(nu cunosc nimic suplimentar) de acea operatiune si la ceva timp dupa aceasta rescriere de bios(aproximativ 3 zile sau o o saptamana) ,i s-a topit conectorul alimentarii cpu de pe placa .Din nefericire acel conector este doar cu 4 pini  si nu unul cu 8(cum cred ca ar fi trebuit sa fie normal) iar procesorul montat pe placa de baza era atunci un fx8350 care are un TDP maricel de 125 de W.Pe site-ul Gygabite la acest model este specificat ca suporta FX8350 ,numai ca nu stiu daca acel conector s-a ars din cauza  acelui  update de bios posibil  necorespunzator ,sau pentru simplu fapt ca Gygabite a proiectat prost placa de baza si a montat pe ea un conector alimentare CPU doar cu 4 pini pentru un TDP mare al unui FX8350.Acea placa de baza este a unei cunostinte,i-am inlocuit conectorul respectiv cu unul bun.Are montat un procesor fx8300 ce are un tdp mai mic,am inlocuit windows cu ultima versiune de wind.10 x64 si functioneaza impecabil de o zi.De asta si motivul pentru care i-as scrie un bios absolut compatibil pentru mai multa siguranta.

Edited by PiticVerde, 27 September 2023 - 13:49.


#10
Leo2006

Leo2006

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,120
  • Înscris: 30.08.2006
A avut un contact imperfect la un pin si s-a incalzit pana s-a topit conectorul. Nu are treaba cu biosul.
Placa mea e MSI cu chipsetul 990FX si conector suplimentar cu 8 pini dar suporta pana la 140W consum cpu. Probabil ca e suficient cu 4 pini pentru procesoare cu tdp de 125W.

Edited by Leo2006, 27 September 2023 - 14:01.


#11
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,704
  • Înscris: 15.06.2004
Nici nu stiu de ce ar fi avut o rescriere de BIOS - fiind o singua versiune, plus ca e Dual Bios - in cazul in care se intampla ceva cu Biosul principal e automat rescris din cel secundar de backup.

Mai mult ca sigur a fost o problema la conector - consum mare, contact imperfect si s-a topit.

#12
PiticVerde

PiticVerde

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,771
  • Înscris: 12.09.2015
Am inteles,deci sfatul vostru este sa las placa de baza asa cum este acum.

Edited by PiticVerde, 27 September 2023 - 14:14.


#13
pateu_98

pateu_98

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,999
  • Înscris: 12.11.2012

Vizualizare mesajPiticVerde, pe 27 septembrie 2023 - 13:18, a scris:

Neclaritate Bios Placa de baza Gigabyte

O placa de baza GA-970A-DS3P ,pe care este inscriptionata revision 2.1,in mod ciudat daca intru pe site-ul gygabite la modelul GA-970A-DS3P este specificat urmatoarele versiuni : rev. 2,rev.1 ,iar la rev. 2.1 apare ca fiind modelul ca GA-970A-DS3P FX,adica cu FX la sfarsit,in conditiile in are la aceasta placa de baza nu mai apare inscriptionat si fx la sfarsit chiar daca ea este rev.2.1.

Problema este ca i s-a facut un update de bios posibil pentru versiunea 2.0 rev. cea ce este destul de periculos (din punctul meu de vedere) pentru ca rev. este 2.1 trecut pe placa de baza .Intrebarea este ,care e modelul de fapt ce apare pe site-ul Gygabite pentru a-i rescrie biosul cu unul corespunzator?
https://www.gigabyte...pport-dl-driver

Sau ,este un soft asa cum era candva la Asus(nu mai retin cum se numea),care il porneai si pe urma facea el singur si automat  ,identificare model,descarcare si scriere bios?

In bios dar si cu aplicatii de identificare ,AIDA64,hwi, mi se specifica doar ca este modelul GA-970A-DS3P,cea ce nu ma ajuta deloc.Sa fie oare acest model cu FX la sfarsit?.Pe internet am cautat poze cu placa aceasta de baza rev 2.1 si intradevar am gasit inscriptionat pe ea fx la sfarsitul modelului(GA-970A-DS3P) in conditiile in care la a mea nu apare asa ceva(FX).

Eu cre ca e posibil ca toate versiunile da bios sa fie compatibile la toate 3 versiuni la placa da baza si asta in ciuda faptului ca difera numele la fisieru la fiecare bios ca altfel nu mergea sa pui biosu pentru versiunea 2.0 rev pa placa ta cu versiunea 2.1 vers

Vizualizare mesajPiticVerde, pe 27 septembrie 2023 - 13:18, a scris:

Problema este ca i s-a facut un update de bios posibil pentru versiunea 2.0 rev. cea ce este destul de periculos (din punctul meu de vedere) pentru ca rev. este 2.1 trecut pe placa de baza

Singura diferenta la biosurile alea si versiunile placilor da baza e ca la unele placi biosu sa nu aiba unele functii
Da daca placa iti merge bine acuma cu biosu care l are, de ce vrei tu sa faci update la bios? Eu zic sa lasi asa placa da baza daca merge

Apropo! Vezi ca placa ta are DualBIOS™ si daca pui alta versiune gresita da bios poti sa faci un recovery la biosu original
Sant 4 moduri sa faci asta daca brick uesti placa

Citat

Metoda 1:
When starting up the PC, press "Del" to enter BIOS setting and then press F8 to enter Dual BIOS setting.
No need to press F1 when starting the PC, which is described in our manual.
https://www.gigabyte.../Support/FAQ/81

Metoda 2:
Make sure the pc is powered off
Hold the power button until the PC starts and shuts down again
Press the power button again, your backup BIOS should now start to flash back to the main BIOS chip IF there is an issue with the bios

Metoda 3:
Make sure the PC is powered off
Hold the power AND reset button for 10 seconds, then release
The backup bios should kick in, could take a few seconds.

Si metoda 4 e cea mai periculoasa!
Make sure the PC is off.
You open the cover of the PC case or take out the motherboard.
Then look for the main Bios chip on motherboard.
Attached File  Gigabyte GA-970A-DS3P FX (rev. 2.1).png   2.77MB   5 downloads
Short out pin 1 (serial data input) and 6 (clock input) on the Main Bios chip, pin 1 is marked red, blue or orange or any other color on the chip.
Ask someone to press the power button to Turn ON as you short the pins on the bios chip from the Main Bios chip.
As soon as you hear a beep remove whatever you use to short out the pins.
Backup Bios re flash to the main BIOS should start.
https://www.google.c...nt=gws-wiz-serp


Metoda 4 am folosito si eu la placa mea Gigabyte si chiar merge! Periculoasa da chiar functioneaza cand celelante 3 nu merge
Eu informatiile astea ti le am dat in cazu in care reusesti sa iti brick uesti placa da baza!

Da repet:
Lasa asa placa da baza daca merge!

#14
DannyHuwe

DannyHuwe

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,577
  • Înscris: 30.03.2023

Vizualizare mesajpateu_98, pe 27 septembrie 2023 - 14:38, a scris:

Eu cre ca e posibil ca toate versiunile da bios sa fie compatibile la toate 3 versiuni la placa da baza si asta in ciuda faptului ca difera numele la fisieru la fiecare bios ca altfel nu mergea sa pui biosu pentru versiunea 2.0 rev pa placa ta cu versiunea 2.1 vers

Singura diferenta la biosurile alea si versiunile placilor da baza e ca la unele placi biosu sa nu aiba unele functii
Da daca placa iti merge bine acuma cu biosu care l are, de ce vrei tu sa faci update la bios? Eu zic sa lasi asa placa da baza daca merge

Apropo! Vezi ca placa ta are DualBIOS™ si daca pui alta versiune gresita da bios poti sa faci un recovery la biosu original
Sant 4 moduri sa faci asta daca brick uesti placa

Si metoda 4 e cea mai periculoasa!
Make sure the PC is off.
You open the cover of the PC case or take out the motherboard.
Then look for the main Bios chip on motherboard.
Atașament Gigabyte GA-970A-DS3P FX (rev. 2.1).png
Short out pin 1 (serial data input) and 6 (clock input) on the Main Bios chip, pin 1 is marked red, blue or orange or any other color on the chip.
Ask someone to press the power button to Turn ON as you short the pins on the bios chip from the Main Bios chip.
As soon as you hear a beep remove whatever you use to short out the pins.
Backup Bios re flash to the main BIOS should start.
https://www.google.c...nt=gws-wiz-serp

Metoda 4 am folosito si eu la placa mea Gigabyte si chiar merge! Periculoasa da chiar functioneaza cand celelante 3 nu merge
Eu informatiile astea ti le am dat in cazu in care reusesti sa iti brick uesti placa da baza!

Da repet:
Lasa asa placa da baza daca merge!
nu ai absolut nici un avantaj daca ii faci update de bios. Daca merge totul ok, sa lase initiatorul asa cum este.

#15
PiticVerde

PiticVerde

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,771
  • Înscris: 12.09.2015
Multumesc tuturor persoanelor ce mi-au explicat si m-au ajutat.Posted image

#16
mihaicozac

mihaicozac

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,618
  • Înscris: 05.12.2005
La Gigabyte ai 2 cipuri de BIOS, unul e de rezervă. E un jumper pe undeva care dacă e închis face copiere din backup în main la pornirea plăcii.

#17
pateu_98

pateu_98

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,999
  • Înscris: 12.11.2012
@DannyHuwe nu am sfatuit pa @initiator sa faca update la bios, eu i am zis sa nu faca!

Vizualizare mesajpateu_98, pe 27 septembrie 2023 - 14:38, a scris:

Eu cre ca e posibil ca toate versiunile da bios sa fie compatibile la toate 3 versiuni la placa da baza si asta in ciuda faptului ca difera numele la fisieru la fiecare bios ca altfel nu mergea sa pui biosu pentru versiunea 2.0 rev pa placa ta cu versiunea 2.1 vers

Singura diferenta la biosurile alea si versiunile placilor da baza e ca la unele placi biosu sa nu aiba unele functii
Da daca placa iti merge bine acuma cu biosu care l are, de ce vrei tu sa faci update la bios? Eu zic sa lasi asa placa da baza daca merge

Da repet:
Lasa asa placa da baza daca merge!
Restu informatiilor l am scris ca daca nu asculta da sfat si isi brick ueste placa da baza sa stie cum sa si o repara singur cu ajutorul functiei DualBiosTM

Eu personal l as sfatui sa donezeaza placa aia da baza si sa isi cumpara alt kit cu proc mai rece decat FX-8350 sau FX-8300 ce are acuma pa placa


@PiticVerde daca merge acuma PC ul lasa asa, nu mai modifica nimica ca cine stie ce dai peste cap si se strica

#18
PiticVerde

PiticVerde

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,771
  • Înscris: 12.09.2015
Proprietarul PC-ului nu are de ce sa doneze placa+proc si sa ia altceva.Il foloseste la navigare internet ,facebook,youtube sau jocuri din browser(pescuit),etc.La ce il foloseste este prea puternicPosted image.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate