![]() |
Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Schimbare contor gaze
Last Updated: Sep 26 2023 20:44, Started by
digi340
, Sep 26 2023 12:05
·
6

Posted 26 September 2023 - 12:05

Buna ziua. Recent mi-a fost inlocuit contorul de gaz. Singura diferenta intre cele doua contoare este urmatoarea: la cel vechi 1 impuls = 0,002 mc, la cel nou un impuls = 0,010 mc. In comert am vazut ca exista ambele tipuri de contoare. As dori sa stiu diferenta dintre cele doua contoare si de ce operatorul de gaz a preferat pe cel cu 1 impuls = 0,010 mc.Ca idee am observat o dublare a consumului zilnic de gaz , de cand a fost inlocuit contorul vechi.Va multumesc.
|
Posted 26 September 2023 - 12:37

Cred ca la cel nou ai 0.001, adica de 2 ori mai des, nu 0.010 adica de 50 de ori mai rar.
Nu s-a dublat consumul, ci doar numarul de impulsuri. Diferenta de precizie nu te duce la sapa de lemn. |
Posted 26 September 2023 - 12:52

Eu as zice sa ceri lamuriri chiar de la furnizor, cu precizarile puse si aici, eventual si poze cu inregistrarile zilnice ale contorului.
Ca mai zice cate unu ca s-au dublat impulsurile, nu consumul, ... nu are rost sa discutam. |
Posted 26 September 2023 - 12:53

Eu as zice sa ceri lamuriri chiar de la furnizor, cu precizarile puse si aici, eventual si poze cu inregistrarile zilnice ale contorului. Ca mai zice cate unu ca s-au dublat impulsurile, nu consumul, ... nu are rost sa discutam. Edited by digi340, 26 September 2023 - 12:54. |
Posted 26 September 2023 - 12:55

Asta inseamna ca cel vechi s-a decalibrat destul de mult si din aceasta cauza l-au schimbat. La mine consumul a fost mai mic acum 2 ani ca am facut economie si mi-au schimbat contorul. Consumul a ramas la fel de redus si dupa schimbare.
|
Posted 26 September 2023 - 12:56

Ma gandesc ca o fi contor conform normelor. O fi probleme cu contorul daca chiar indica mai mult decat consumi. Sau cel vechi erau rau, habar nu am
![]() Ca analogie, ca masori lungimea in metri sau in centimetri, tot atata e. Problema e cand ruleta nu e trasata corect. Edited by bai3tzash, 26 September 2023 - 12:56. |
Posted 26 September 2023 - 13:00

Asta inseamna ca cel vechi s-a decalibrat destul de mult si din aceasta cauza l-au schimbat. La mine consumul a fost mai mic acum 2 ani ca am facut economie si mi-au schimbat contorul. Consumul a ramas la fel de redus si dupa schimbare. Edited by digi340, 26 September 2023 - 13:03. |
Posted 26 September 2023 - 13:06

Eu as zice sa ceri lamuriri chiar de la furnizor, cu precizarile puse si aici, eventual si poze cu inregistrarile zilnice ale contorului. Ca mai zice cate unu ca s-au dublat impulsurile, nu consumul, ... nu are rost sa discutam. |
Posted 26 September 2023 - 13:09

In procesul verbal spune motivul inlocuirii pct 2 - revizie. De fapt nu au facut nici o revizie metrologica a contoarelor, le-au inlocuit pe toate in momentul in care au atins 7 ani de la instalare. În momentul în care expiră le schimbă cu totul. |
Posted 26 September 2023 - 13:19

Eu as zice sa ceri lamuriri chiar de la furnizor, cu precizarile puse si aici, eventual si poze cu inregistrarile zilnice ale contorului. Ca mai zice cate unu ca s-au dublat impulsurile, nu consumul, ... nu are rost sa discutam. |
|
Posted 26 September 2023 - 13:25

Posted 26 September 2023 - 14:47

Ca idee am observat o dublare a consumului zilnic de gaz , de cand a fost inlocuit contorul vechi.Va multumesc. ![]() Edited by andreic, 26 September 2023 - 14:50. |
Posted 26 September 2023 - 15:37

Salut
Mie mi-au montat un Honeywell bk-g4mt. Tot asa, 1 impuls la 0.01 mc, dar are totusi 3 cifre dupa virgula. Daca ai suspiciuni cu privire la functionarea lui corecta solicita o experizare metrologica. Fa asta cat mai repede cu putinta, altfel nu vei mai vedea nici un ban inapoi. Acum cativa ani am patit o chestie similara, dar cu contorul de curent. Cu toti consumatorii opriti (decuplate toate sigurantele) contorul se invartea in gol inregistrand zilnic 3 kWh consumati. Lucru evident absurd. Am facut reclamatie la firma de distributie, au venit dupa niste zile, au constatat defectul si mi-au schimbat contorul. Problema e ca firma de furnizare cu care aveam contract (la vremea aceea Engie) nici nu a vrut sa auda de despagubiri, pentru ca au spus ca e vina distribuitorului (e-distributie). E-distributie mi-au raspuns ca intr-adevar este contorul lor, dar ca nu mi-au luat ei banii, ci Engie... Si asa s-a inchis cercul. Daca ai timp si nervi poti sa mergi mai departe, la ANRE sau chiar la judecata. Dar bine ar fi sa rezolvi pana sa ajungi acolo. Daca verificarea metrologica confirma functionarea corecta insemna ca problema era la contorul vechi si nu ai ce sa-i faci. Daca in schimb se confirma functionarea gresita a noului contor ti-l vor schimba. In cel mai rau caz risti sa platesti verificarea metrologica (60 ron) in cazul in care se constata functionarea corecta. |
Posted 26 September 2023 - 20:44

Mie mi-au montat un Honeywell bk-g4mt. Tot asa, 1 impuls la 0.01 mc, dar are totusi 3 cifre dupa virgula. Edited by andreic, 26 September 2023 - 20:45. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users