Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Lumina ciudata la becul led din b...

Sistemul de dezvațamant

cum citim contor energie termica ...

Cablu USB cu intrerupator
 Cablu FPC 30pini 15mm

Aplicatie media player TV Samsung...

Un crafter din 2014? 2l . masina...

GPL - avertisment rezervor gol, e...
 Pot monta acest monitor pe un bra...

Impartire bani divort

Mesaj de eroare

nici inteligenta artificiala nu m...
 Recomandare suport 2 monitoare de...

Tastatura nu este recunoscuta - s...

I know you

Surse de unde se pot afla informa...

Schimbare contor gaze

- - - - -
  • Please log in to reply
13 replies to this topic

digi340

digi340

Junior Member

• Grup: Members
Buna ziua. Recent mi-a fost inlocuit contorul de gaz. Singura diferenta intre cele doua contoare este urmatoarea:  la cel vechi 1 impuls = 0,002 mc, la cel nou un impuls = 0,010 mc. In comert am vazut ca exista ambele tipuri de contoare.  As dori sa stiu diferenta dintre cele doua contoare si de ce operatorul de gaz a preferat pe cel cu 1 impuls = 0,010 mc.Ca idee am observat o dublare a consumului zilnic de gaz , de cand a fost inlocuit contorul vechi.Va multumesc.

MareleIntelept

MareleIntelept

Member

Cred ca la cel nou ai 0.001, adica de 2 ori mai des, nu 0.010 adica de 50 de ori mai rar.
Nu s-a dublat consumul, ci doar numarul de impulsuri. Diferenta de precizie nu te duce la sapa de lemn.

cristobob

cristobob

Senior Member

• Grup: Senior Members
Eu as zice sa ceri lamuriri chiar de la furnizor, cu precizarile puse si aici, eventual si poze cu inregistrarile zilnice ale contorului.

Ca mai zice cate unu ca s-au dublat impulsurile, nu consumul, ...  nu are rost sa discutam.

digi340

digi340

Junior Member

View Postcristobob, on 26 septembrie 2023 - 12:52, said:

Eu as zice sa ceri lamuriri chiar de la furnizor, cu precizarile puse si aici, eventual si poze cu inregistrarile zilnice ale contorului.

Ca mai zice cate unu ca s-au dublat impulsurile, nu consumul, ...  nu are rost sa discutam.
Este asa cum spun eu : la cel vechi 1 impuls = 0,002 mc, la cel nou un impuls = 0,010 mc.

Edited by digi340, 26 September 2023 - 12:54.

Leo2006

Leo2006

Senior Member

Asta inseamna ca cel vechi s-a decalibrat destul de mult si din aceasta cauza l-au schimbat. La mine consumul a fost mai mic acum 2 ani ca am facut economie si mi-au schimbat contorul. Consumul a ramas la fel de redus si dupa schimbare.

bai3tzash

bai3tzash

Membru

Ma gandesc ca o fi contor conform normelor. O fi probleme cu contorul daca chiar indica mai mult decat consumi. Sau cel vechi erau rau, habar nu am :)).
Ca analogie, ca masori lungimea in metri sau in centimetri, tot atata e. Problema e cand ruleta nu e trasata corect.

Edited by bai3tzash, 26 September 2023 - 12:56.

digi340

digi340

Junior Member

View PostLeo2006, on 26 septembrie 2023 - 12:55, said:

Asta inseamna ca cel vechi s-a decalibrat destul de mult si din aceasta cauza l-au schimbat. La mine consumul a fost mai mic acum 2 ani ca am facut economie si mi-au schimbat contorul. Consumul a ramas la fel de redus si dupa schimbare.
In procesul verbal  spune motivul inlocuirii pct 2 - revizie. De fapt nu au facut nici o revizie metrologica a contoarelor, le-au inlocuit  pe toate  in momentul in care au atins 7 ani de la instalare.

Edited by digi340, 26 September 2023 - 13:03.

MareleIntelept

MareleIntelept

Member

Ce nu pricepem nu discutam. Asta e o logica mai noua, pe care eu n-am reusit sa o pricep, dar sunt gata sa o discut.

Valy_User

Valy_User

Senior Member

View Postdigi340, on 26 septembrie 2023 - 13:00, said:

In procesul verbal  spune motivul inlocuirii pct 2 - revizie. De fapt nu au facut nici o revizie metrologica a contoarelor, le-au inlocuit  pe toate  in momentul in care au atins 7 ani de la instalare.
Păi nu mai stă niciun distribuitor să le facă metrologia.
În momentul în care expiră le schimbă cu totul.

digi340

digi340

Junior Member

Eu nu am facut afirmatia ca "s-au dublat impulsurile". Cumva unde poti vedea impulsurile? Eu am afirmat ca s-a dublat consumul raportat de contor in mc. Atat.

cristobob

cristobob

Senior Member

Nu era vorba despre tine.

Vizualizare mesajMareleIntelept, pe 26 septembrie 2023 - 12:37, a scris:

...
Nu s-a dublat consumul, ci doar numarul de impulsuri.

andreic

andreic

Very OLD Member

• Grup: Moderators

Vizualizare mesajdigi340, pe 26 septembrie 2023 - 12:05, a scris:

Ca idee am observat o dublare a consumului zilnic de gaz , de cand a fost inlocuit contorul vechi.Va multumesc.
Nu cred ca ai cum sa vezi o dublare, nu sre sens. Numarul de impulsuri pe unitate tine de rezolutia interna si nu se traduce in consum diferit. Pur si simplu masoara cu alte intervale. Deci la cel nou 1m³ o sa aibe mai putine impulsuri, in speta o cincime din cat aveai daca am calculat corect. Metrul³ ramane acelasi :)

Edited by andreic, 26 September 2023 - 14:50.

bogdan_o

bogdan_o

Member

Salut

Mie mi-au montat un Honeywell bk-g4mt. Tot asa, 1 impuls la 0.01 mc, dar are totusi 3 cifre dupa virgula.

Daca ai suspiciuni cu privire la functionarea lui corecta solicita o experizare metrologica.

Fa asta cat mai repede cu putinta, altfel nu vei mai vedea nici un ban inapoi. Acum cativa ani am patit o chestie similara, dar cu contorul de curent. Cu toti consumatorii opriti (decuplate toate sigurantele) contorul se invartea in gol inregistrand zilnic 3 kWh consumati. Lucru evident absurd. Am facut reclamatie la firma de distributie, au venit dupa niste zile, au constatat defectul si mi-au schimbat contorul. Problema e ca firma de furnizare cu care aveam contract (la vremea aceea Engie) nici nu a vrut sa auda de despagubiri, pentru ca au spus ca e vina distribuitorului (e-distributie). E-distributie mi-au raspuns ca intr-adevar este contorul lor, dar ca nu mi-au luat ei banii, ci Engie... Si asa s-a inchis cercul. Daca ai timp si nervi poti sa mergi mai departe, la ANRE sau chiar la judecata. Dar bine ar fi sa rezolvi pana sa ajungi acolo.

Daca verificarea metrologica confirma functionarea corecta insemna ca problema era la contorul vechi si nu ai ce sa-i faci. Daca in schimb se confirma functionarea gresita a noului contor ti-l vor schimba. In cel mai rau caz risti sa platesti verificarea metrologica (60 ron) in cazul in care se constata functionarea corecta.

andreic

andreic

Very OLD Member

• Grup: Moderators

Vizualizare mesajbogdan_o, pe 26 septembrie 2023 - 15:37, a scris:

Mie mi-au montat un Honeywell bk-g4mt. Tot asa, 1 impuls la 0.01 mc, dar are totusi 3 cifre dupa virgula.
Sunt cele mai populare bk-g4mt. Gradatia este analogica, conectata direct la mecanismul de masurare cu "plaman" pe cand sistemul electronic la cei care au asa ceva, reactioneaza la un anumit interval... ambele masoara la fel in fond doar ca pe gradatia analogica vezi si cele mai mici miscari, are rezolutie ce tinde la infinit.

Edited by andreic, 26 September 2023 - 20:45.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate