![]() |
Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Redenumire extensii la mai multe fisiere-cum?
Last Updated: Sep 26 2023 20:07, Started by
coresma
, Sep 25 2023 23:36
·
2

Posted 25 September 2023 - 23:36

Buna ziua,
Am urmatoarea dilema si nu stiu cum sa o rezolv: In PC am 2 hdd-uri. Pe C sistemul de operare si cel de-al doilea impartit in doua partitii E si F. Pe E si F am foarte multe poze in diverse directoare puse pe ani(subdirectoare). Numai ca sunt pozele sunt fisiere diverse: png, jpg, tiff. As dori sa le schimb extensia ca roate sa fie jpg. Am incercat cu un fisier .bat in care am scris: ren *.png *.jpg ren *.tiff *.jpg Functioneaza numai ca doar in folderul in care este fisierul bat. Cum fac sa imi schimbe extensia la toate pozele de pe E si F? Multumesc anticipat! |
Posted 26 September 2023 - 00:12

Cred ca mai degraba ai nevoie de un batch file converter decat the batch file renamer.
Nu cred ca asa functioneaza schimbarea din tiff in jpg, de ex. Vezi https://www.xnview.com/en/xnconvert/ Edited by lex2010, 26 September 2023 - 00:13. |
Posted 26 September 2023 - 01:05

fisiere diverse: png, jpg, tiff. As dori sa le schimb extensia ca roate sa fie jpg. |
Posted 26 September 2023 - 03:44

Functioneaza numai ca doar in folderul in care este fisierul bat. Cum fac sa imi schimbe extensia la toate pozele de pe E si F? https://stackoverflo...thin-subfolders |
Posted 26 September 2023 - 05:05

La fel de bine poti sa le stergi pentru ca prin redenumirea extensiei nu vei mai putea sa le deschizi decat pe cele jpg.Chiar daca se poate acum, nu se stie ce se va intampla mai tarziu cu cele modificate. Iti sugerez sa le modifici si pe cele din folderul Windows.
Edited by Leo2006, 26 September 2023 - 05:13. |
Posted 26 September 2023 - 05:17

Batch conversion/rename cu irfanview
Edited by dragosh82, 26 September 2023 - 05:17. |
Posted 26 September 2023 - 06:47

Intiator - nu e suficient sa schimbi extensia la un fisier ca sa devina alt tip de fisier - continutul e cel care conteaza.
Png, Tiff, jpg sunt formate diferite, cu standarde diferite. Ele se pot converti doar. Adica este necesara o procesare a imaginii din ele ca sa coespunda cu noul format. Prin redenumire vei avea eventual probleme in a le mai deschide - unele programe nu le vor mai recunoaste - vor apare ca si corupte. Unele programe s-ar putea sa le recunoasca si asa - citind headerul din fisier - in cazul in care exista. Dar nu e ok. Ai nevoie de batch convert. Si... in general orice chestie de genul asta lucreaza doar intr-un folder. Nu pe tot HDD-ul. |
Posted 26 September 2023 - 07:16

Varianta corecta este sa ascunzi din nou extensia fisierelor daca te deranjeaza. E implicit activa la instalarea de Windows. Aplicatiile trebuie sa stie ce extensie au fisierele ca sa nu apara erori la deschidere sau editare.
Edited by Leo2006, 26 September 2023 - 07:16. |
Posted 26 September 2023 - 08:46

.... pozele sunt fisiere diverse: png, jpg, tiff. As dori sa le schimb extensia ca roate sa fie jpg. ... Si cu ce te deranjeaza asta? Important e "sa functioneze", parerea mea. .png / .jpg / .tiff sunt fisiere diferite si daca doar schimbi extensia nu e sigur ca "mai functioneze". Ca sa fie toate jpg-uri trebuie "convertite" in fisiere .jpg. |
Posted 26 September 2023 - 08:50

Instalezi cygwin in Windows si mergi catre calea unde sunt fisierele cu comanda cd, de exemplu :
cd /cygdrive/c/Users/ Folosesti urmatoarea comanada sa redenumesti fisierele : sed -e 's/\.png/\.JPG/g' *.png Daca noile fisiere sunt afisate cu noua extensie rulezi comanda de mai jos sed -i 's/\.png/\.JPG/g' *.png -e este folosita la afisarea fisierelor fara sa modifice pe disk continutul -i modifica direct continutul de pe disk Daca nu vrei cygwin poti pune un stick bootabil de Linux. Ai grija sa pui numele fisierului exact cum e pe disk fiindca Linuxul e case sensitive, .png nu este acelasi cu .Png |
|
Posted 26 September 2023 - 08:51

Redenumirea extensiilor (eventual a numelor fisierelor) dintr-un singur folder o poti face rapid si comod cu Total Commander. Problema e cea enuntata deja de colegi: schimband extensia unui fisier modifici modul in care e "perceput" de sistemul de operare si de catre oricare alt soft, deci... testeaz-o intai pe un numar redus de copii ale unor fisiere.
Da' chiar, de ce trebuie sa aiba toate aceeasi extensie? Edited by __Dan__, 26 September 2023 - 08:56. |
Posted 26 September 2023 - 13:41

Redenumirea extensiilor (eventual a numelor fisierelor) dintr-un singur folder o poti face rapid si comod cu Total Commander. Problema e cea enuntata deja de colegi: schimband extensia unui fisier modifici modul in care e "perceput" de sistemul de operare si de catre oricare alt soft, deci... testeaz-o intai pe un numar redus de copii ale unor fisiere. Da' chiar, de ce trebuie sa aiba toate aceeasi extensie? Atentie, omul vrea de fapt sa converteasca un format de imagine intr-altul, nu sa redenumeasca fisiere!! Si eu era sa ma pacalesc, citind pe diagonala. ![]() Initiator, de ce ai vrea sa le convertesti pe toate in jpg? Existra diferente (subtile sau nu) intre formate, unele sunt potrivite pentru anumite tipuri d eimagine, altfel pentru altceva (imagini cu contururi nete). Daca ai harti sau grafice s-ar putea sa vrei sa le tii in gif, tiff etc etc Edited by aaaa4567, 26 September 2023 - 13:44. |
Posted 26 September 2023 - 13:46

A scris ca ar fi încercat :
ren *.png *.jpg ren *.tiff *.jpg O varianta ar fi sub linux cu "sed" sau sub Windows cu cygwin care emuleaza comenzi de linux, tot cu sed. I-am scris comenzile dar trebuie sa folosească-e înainte ca să vadă că sau ce s-a modificat. -i este pentru modificare directa și este ireversibilă |
Posted 26 September 2023 - 15:07

Pai el a incercat - dar nu-i merge decat intr-un folder, unde e bat-ul.
Problema e alta - s-a zis deja - odata redenumite nu se schimba si continutul si probabil nu vor mai fi deschise de programe - vor apare ca si corupte. Schimbarea extensiei nu schimba si formatul fisierului - el are nevoie de conversie. Redenumirea nu are niciun sens. |
Posted 26 September 2023 - 20:07

Nici ala nu rezolva problemele:
1. Redenumeste doar intr-un folder - nu fisierele din mai multe foldere. 2. Nu face conversie - deci fisierele redenumite nu vor mai putea fi deschise ![]() |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users