![]() |
Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Probleme cu o firma de lucrari, caut sugestii
Last Updated: Sep 27 2023 14:49, Started by
st00katz
, Sep 25 2023 18:13
·
10

Posted 25 September 2023 - 18:13

Am nevoie de sfaturi si pareri cu privire la o situatie neplacuta pe care o am cu o firma pe care am angajat-o pentru niste lucrari in casa.
Iata faptele: 1. Am angajat aceasta firma pe baza unei oferte si a unei facturi. 2. Am platit factura prin transfer bancar (OP). 3. Mesterul trimis de firma a inceput lucrurile, dar a facut doar jumatate din treaba planificata. 4. Mai mult, acesta a cauzat daune, a gaurit aiurea peretele, a spart rigipsul etc. 5. Mesterul a promis ca va reveni pentru a termina lucrarea si pentru a repara daunele. 6. De atunci, acesta nu a mai raspuns la apeluri telefonice sau la mesaje si nu s-a mai prezentat la locul faptei. Situatia e foarte frustranta si nu prea stiu cum sa procedez in continuare. Nu vreau sa las lucrurile asa cum sunt, ci vreau sa-mi recuperez banii, sa repar daunele si sa ma asigur ca firma este trasa la raspundere. Vreau sa cer parerea voastra si sa aflu daca ati avut experiente similare sau daca aveti sugestii cu privire la pasii pe care ar trebui sa ii urmez in acest caz. Ce masuri legale sau actiuni pot intreprinde? Reclamatie la ANPC? La Politie? Alte organizatii? Orice sfat sau informatie este foarte apreciata. Mersi! |
Posted 25 September 2023 - 18:20

500 Lei?
17.000 euro? Daca vorbim de a 2-a suma, cum naiba ai acceptat sa intre in casa un singur "mester". Daca vorbim despre lucrare care poate sa fie realizata de un singur om in 2 zile, atunci 500 lei plateste, de 500 lei primesti. Cum sa tragi la raspundere o firma caruia ai platit 500 lei , iar aceasta ti-a trimis meseriasul 2 zile consecutive? |
Posted 25 September 2023 - 18:22

Mesterul este firma sau angajatul unei firme? Contacteaza firma direct.
Ai termen de livrare/executare in oferta? |
Posted 25 September 2023 - 18:24

Daca e o suma mare, poti incerca o amenintare cu un avocat. In orice caz, din pacate cel mai probabil va tb sa repari cu altcineva.
Nivelul de nesimtire la care s-a ajuns cu " meseriasii " este maxim. |
Posted 25 September 2023 - 18:34

500 Lei? 17.000 euro? E vorba de cateva mii de lei, niste balustrade. Dar ce legatura are suma? E vorba ca o firma a incasat niste bani, nu si-a facut treaba si a provocat si daune pe desupra.
Mesterul este firma sau angajatul unei firme? Contacteaza firma direct. Ai termen de livrare/executare in oferta?
Daca e o suma mare, poti incerca o amenintare cu un avocat. In orice caz, din pacate cel mai probabil va tb sa repari cu altcineva. |
Posted 25 September 2023 - 18:44

Te faci ca dai detalii.
E firma. NU am contract cu ea. Te-am intrebat clar: Despre ce suma discutam?? 500 lei? Sau 20.000 ?? Daca a dat gauri aiurea si a spart rigipsul, probabil ca a montat ceva. Daca acel ceva era vandut de firma, si aceasta a asigurat montajul ce pretentii ai? Poate UOMUL a montat o jaluzea, o draperie, un suport de televizor. Nu-i el divina daca i-ai zis sa-l monteze "aici", iar cand a bagat bormasina a gasit peretele gol, eventual niste vata de sticla.A trebuit sa caute montantul, sa aiba in ce prinde holtsurubul care sustine produsul montat. Edited by tioopedi, 25 September 2023 - 18:53. |
Posted 25 September 2023 - 18:47

Ai doua variante.
1. (recomandat) Uiti si incerci sa rezolvi problemele cu alti meseriasi (de data asta ar trebui sa fii cu mai multa atentie.) 2. Apelezi la instanta, cu rezultate tardive, incerte, timp pierdut si alti bani risipiti. Incearca sa verifici pe baza CUI si starea firmei. Edited by pasilla, 25 September 2023 - 18:50. |
Posted 25 September 2023 - 19:02

Una e sa castigi un proces si alta e sa-ti recuperezi banii. E (foarte) posibil sa nu-i poti recupera chiar daca castigi procesul, ba mai mult o sa mai ai si alte cheltuieli cu avocatul. Ar fi trebuit sa platesti doar dupa ce lucrarile erau exrcutate, dar acum asta e.
|
Posted 25 September 2023 - 19:14

tot nu stim povestea completa...si ca la orice poveste..ar fi interesant de auzit si cealalta parte.
oricum pe constructii suntem praf, preturi mari, calitate zero barat, raspundere ioc... |
Posted 25 September 2023 - 19:25

Numai la curve se plătește înainte, de obicei la valori mici se dă un avans la începerea lucrării (30-50%) și o plată la final, ca să-l ții aproape și să facă treabă bună.
|
|
Posted 25 September 2023 - 19:39

Factura fara un contract care sa specifice clar care sunt lucrarile contractate, termenii de livrare si conditiile de plata este nitelus ilegala, cand e vorba de servicii firma este obligata sa incheie un contract cu clientul si abea apoi sa ii poate elibera factura. Daca ai fi avut contract, puteai depune sesizare la ANPC pentru incalcarea contractului, asa cel mult poti depune plangere pt lipsa contractului, restul fiind mult mai dificil de dovedit fara nimic scris.
Iti sugerez sa depui plangere la ANPC oricum (asta daca factura respectiva are niste date de firma valide) iar daca firma nu exista dar ai platit prin banca poti depune plangere la politie pt inselaciune. Sper ca nu ai platit cash ca atunci cam ramai cu experienta ... |
Posted 25 September 2023 - 19:40

Ce masuri legale sau actiuni pot intreprinde? Reclamatie la ANPC? La Politie? Alte organizatii? Orice sfat sau informatie este foarte apreciata. Mersi! Leprele care monteaza balustrade (si o fac prost) sunt peste tot. Greu sa scapi de ei. Si mai greu sa gasesti pe unii buni si decenti (daca mai exista). Ordinea pe care o cunosc eu este: - plangere formala la Politie, la sectia pe raza careia domiciliezi. Acolo ti se vor cere documentele doveditoare, declaratie semnata de tine cu privire la desfasurarea evenimentelor, si bineinteles toate datele firmei si meseriasului (nume, prenume, CNP, CUI, orice ai). - daca Politia isi declina competenta, sau nu reuseste sa rezolve nimic, urmatorul pas este plangere penala la Procuratura. Si acolo va fi la fel -> ti se vor cere documente, pentru deschiderea dosarului. Din experienta/experientele familiei, sansele de rezolvare favorabila sunt destul de reduse*, tin foarte mult de incarcarea efectiva si implicarea oamenilor peste care vei da in aceste institutii. Tot timpul sa ceri numere de inregistrare si copie xerox dupa prima pagina din dosar, care cuprinde si acest numar de inregistrare (si evident data inregistrarii). De obicei prima pagina este chiar declaratia ta. * Iti va fi greu sa dovedesti ca pagubele le-a cauzat mesterul/firma, si nu altcineva (de exemplu tu). Nu vei avea contract disponibil (banuiesc ca nu este), nici deviz-oferta pe categorii de lucrari cu norme tehnologice (timpi, denumirea operatiilor, pret defalcat pe fiecare in parte). Ceea ce vei avea va fi o dovada a unei plati pentru o lucrare cu nume generic ("montat balustrade" in vila din str... nr... municipiul...) |
Posted 25 September 2023 - 20:05

O bere,un pachet de tigari , dati meseriasului cand ti-a deschis usa te scutea probabil de mult venin. Poti sa le pui si covorul rosu, 99% sunt niste lichele care au ca scop sa te arda, sa te minta, sa te fure si sa fuga daca iese ceva foarte prost. Si degeaba le dai beri, mese, tigari, o vor vedea ca pe o slabiciune, adica "ia uite, am ars papagalul pe toate partile". Astia sunt mesterii si constructorii la noi. Asta pentru ca e un domeniu in care se baga pleava societatii, prostii, hotii, escrocii. Nu avem ca la straini scoli care sa ii invete sa faca lucrurile cum trebuie, au functionat intermitent niste profesionale la care ajungeau 1% din elevi, aia cu semi-retard, pe care ii vezi pe YT ca se masturbeaza in timpul cursurilor si sar de gatu profesoarei, animale, practic. Elevii normali, din care ar fi putut iesi niste meseriasi decenti, au fost tarati prin licee teoretice sau tehnologice, au facut o facultate inutila taras, apoi atarna pe pensia parintilor sau fac job-uri prost platite din cand in cand, dar renunta ca nu le convine. E obsesia asta de a ajunge intr-un birou, indiferent ca nu esti in stare nici sa trimiti un e-mail coerent si macar semi-corect gramatical. Stiu multi de 25-35 ani care stau acasa cu facultati de mediu, psihologie, jurnalism, stiinte de nu stiu care, drept pe la universitati private, pentru care vreo 8000 lei cat poate castiga un mester pe luna ar fi o avere, dar nu au acces la asa ceva, ca in loc sa invete o meserie, au ars-o intelectuali si ori stau pe pensia lu mami, ori aseaza in rafturi pe 2000-3000 lei. Edited by RaimondMacelaru, 25 September 2023 - 20:06. |
Posted 25 September 2023 - 20:49

|
Posted 25 September 2023 - 20:56

Eu te-as sfatui sa contactezi firma in scris pentru a primi un raspuns in scris.
|
Posted 25 September 2023 - 20:59

Eu te-as sfatui sa contactezi firma in scris pentru a primi un raspuns in scris. Am facut-o, le-am trimis o recomandata (am uitat sa amintesc de ea) prin care le ceream sa rezolve situatia, am primit recipisa semnata, deci au primit-o si citit-o, dar niciun raspuns. |
Posted 25 September 2023 - 21:28

O bere,un pachet de tigari , dati meseriasului cand ti-a deschis usa te scutea probabil de mult venin. Acum o suta de ani am procedat asa - am adus meseriasul "sa faca planul", l-am omenit bine - mancare, bautura cat o incaput ![]() Dupaia m-am apucat de doua chestii... 1. sa-l caut ca sa-i restitui "plasa" cu "echipamentul de lucru" 2. sa-mi termin lucrarea In final am iesit mai ieftin si mai bine ![]() ps. Cred ca ceva nu i-o cazut bine...si nu cred ca e vorba de mancare sau bautura (am dus "greul" impreuna)...cred ca e vorba de MUNCA. ![]() Pacat, cica era meserias bun... |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users