![]() |
Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Cumpărare iPhone 15 din USA.
Last Updated: Sep 26 2023 15:31, Started by
nicuberbec01
, Sep 25 2023 07:47
·
4

Posted 25 September 2023 - 10:12

Radio e la fel, doar ca varianta US are cateva benzi in plus si 5G fancy mmWave. Eu folosesc iPhone-uri din US de cativa ani in Europa, fara nicio problema.
Cat despre eSIM, depinde ce operator ai. La al meu pot activa eSIM din aplicatie, chiar si cand sunt in Roaming. Nu am mai folosit SIM clasic de pe vremea iPhone 11.. |
Posted 25 September 2023 - 10:22

Pe site-ul Apple găsești și prețurile și timpii de livrare. Eu tot de acolo le iau, dar la 15 Pro am dat precomanda. Îl ridic joi ![]() Dacă vrei garanție extinsă care include scăpări / distrugeri și altele îi poți pune AppleCare+ Ne spui si ce taxe vamale,import,TVA etc ai platit in plus daca zici ca ai mai luat din state?Mersi. |
Posted 25 September 2023 - 10:28

Pe site-ul Apple găsești și prețurile și timpii de livrare. Eu tot de acolo le iau, dar la 15 Pro am dat precomanda. Îl ridic joi ![]() Dacă vrei garanție extinsă care include scăpări / distrugeri și altele îi poți pune AppleCare+ Care a fost pretul final la 15 Pro ? A fost calculat in euro sau dolar ? |
Posted 25 September 2023 - 10:30

Eu le iau in persoana, deci nu platesc import sau alte taxe in afara de sales tax din NYC (8.8%).
Dar de ex anul asta, diferenta de pret de unde locuiesc (Polonia) vs US NYC pentru Pro 512 GB e: Pret PL 7800 PLN / 1804 USD pe apple.pl Pret US 6142 PLN / 1414 USD inclus taxe pe apple.com Biletul de avion a fost 1800 PLN / 415 USD, adica fix diferenta de pret ![]()
Ne spui si ce taxe vamale,import,TVA etc ai platit in plus daca zici ca ai mai luat din state?Mersi. Pe langa asta fac si trade in (dar de ex in Germania valoarea la Trade in e putin mai mare decat in US) |
Posted 25 September 2023 - 10:32

Mai bine iei de aici, cine stie ce probleme poti avea in timp...
|
Posted 25 September 2023 - 10:38

Aș avea posibilitatea cumpărării unui iphone din USA, vine un nepot in vizită in Romania. Ar fi o solutie buna?Aveti ceva de recomandat? Mă puteti ajuta cu niste sfaturi ? Sau mă complic cu garantia ? Merita cu siguranta, doar ca trebuie sa ai grija la taxele de import. Adica nepotul sa despacheteze telefonul, sa il bage la el in buzunar si cutia daca nu ai nevoie de ea sa nu o aduca.
Cred ca garantia este doar de 1 an daca il iei din USA, in timp ce daca il iei de aici vei avea 2 ani garantie. Insa doar tu poti aprecia daca diferenta de pret acopera incovenientul asta. Garantia Apple este 1 an, garantia legala este 2 ani in Europa la produse achizitionate din Europa intr-adevar, doar ca dupa 1 an de zile tu trebuie sa dovedesti orice defect, deci aproape imposibil. |
Posted 25 September 2023 - 10:39

Aceleasi pe care le-ar fi avut si cel de aici, ca vine din aceeasi fabrica. Si esti expus doar la problemele care pot aparea in anul doi de viata. Pentru primul ai garantia internationala.
|
Posted 25 September 2023 - 11:42

Problema apare la benzile de frecventa care sunt diferite in USA fara de EU. Iti va merge in Romania dar nu pe toate frecventele... |
Posted 25 September 2023 - 12:09

Varianta de US are toate benzile:
5G NR (Bands n1, n2, n3, n5, n7, n8, n12, n14, n20, n25, n26, n28, n29, n30, n38, n40, n41, n48, n53, n66, n70, n71, n75, n76, n77, n78, n79) 5G NR mmWave (Bands n258, n260, n261) FDD-LTE (Bands 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 12, 13, 14, 17, 18, 19, 20, 25, 26, 28, 29, 30, 32, 66, 71) TD-LTE (Bands 34, 38, 39, 40, 41, 42, 46, 48, 53) UMTS/HSPA+/DC-HSDPA (850, 900, 1700/2100, 1900, 2100 MHz) GSM/EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz) |
Posted 25 September 2023 - 13:58

Mulțumesc de precizări, Lex.
Dar uite, de exemplu există în Ro abonamente cu eSIM la care nu poți avea roaming. DiGi. Și chiar acum am fost sunat de la tehnic de la DiGi că făcusem o solicitare de eSIM pentru AWU2 și pardon, nu că nu merge clonă la sim-ul clasic, nu merge deloc eSIM de la DiGi pe smartwatches. Asta mi s-a părut de noaptea minții, dar cu siguranță folosesc o tehnologie mai ieftină. |
|
Posted 25 September 2023 - 14:24

Pai aia e problema operatorilor...
in Roaming ar trebui sa functioneze ca un SIM normal, nu vad de ce nu ar merge. Din cate vad, digi e un fel de "cat dai, atata face" ![]() |
Posted 25 September 2023 - 14:33

Ar mai fi o problema cu Iphonul cuparat din SUA si folosit in Europa. Patita personal.
Daca se strica in perioada de garantie, de obicei Apple inlocuieste telefonul. Daca ai insa un telefon cumparat din SUA si mergi la un Apple Store in Europa sa ti-l schimbe, nu pot face asta decat daca au pe stoc acelasi model de telefon facut pt. SUA. Mi s-a intamplat in Amsterdam si un noroc chior a facut ca Apple Store de acolo sa aibe un singur exemplar de Iphone acelasi model facut pt. SUA. Altfel trebuia sa il trimit in State pe cheltuiala mea si sa-mi trimita cei de acolo un telefon nou (cata bataie de cap ar fi fost). Merita luata in consideratie si aceasta problema. Dar diferenta de pret USA vs Eu cateodata e suficient de mare sa-ti asumi riscul. |
Posted 25 September 2023 - 14:43

Ar mai fi o problema cu Iphonul cuparat din SUA si folosit in Europa. Patita personal. Daca se strica in perioada de garantie, de obicei Apple inlocuieste telefonul. Daca ai insa un telefon cumparat din SUA si mergi la un Apple Store in Europa sa ti-l schimbe, nu pot face asta decat daca au pe stoc acelasi model de telefon facut pt. SUA. Mi s-a intamplat in Amsterdam si un noroc chior a facut ca Apple Store de acolo sa aibe un singur exemplar de Iphone acelasi model facut pt. SUA. Altfel trebuia sa il trimit in State pe cheltuiala mea si sa-mi trimita cei de acolo un telefon nou (cata bataie de cap ar fi fost). Merita luata in consideratie si aceasta problema. Dar diferenta de pret USA vs Eu cateodata e suficient de mare sa-ti asumi riscul. Tocmai au schimbat T&C pe 12 septembrie, acum se inlocuiesc cu produse similare din marketul unde se cere service. edit, cel putin pentru AppleCare+ Edited by Lex404, 25 September 2023 - 14:48. |
Posted 25 September 2023 - 14:52

Aș avea posibilitatea cumpărării unui iphone din USA, vine un nepot in vizită in Romania. Ar fi o solutie buna?Aveti ceva de recomandat? Mă puteti ajuta cu niste sfaturi ? Sau mă complic cu garantia ? La Budapesta intreaba vamesul daca are ceva de declarat si ii verifica bagajul. Nu il lasa sa plece cu telefonul: fie plateste taxele (import + TVA), fie il lasa acolo si la imbarcare inapoi spre SUA il ridica :-) A ales varianta 2 si nu mai aduce pe viitor ca s-a lecuit! |
Posted 25 September 2023 - 15:10

Garantia e aia de pe “check coverage” ; indiferent de unde e luat, si aia de la istyle tot acolo se uita
![]() |
|
Posted 25 September 2023 - 15:15

La Budapesta intreaba vamesul daca are ceva de declarat si ii verifica bagajul. Nu il lasa sa plece cu telefonul: fie plateste taxele (import + TVA), fie il lasa acolo si la imbarcare inapoi spre SUA il ridica :-) A ales varianta 2 si nu mai aduce pe viitor ca s-a lecuit! lol, eu nu am patit niciodata, dar also nu le lasi in bagajul de cala (nici macar cutia goala) ![]() tin minte acum 10+ ani mai aduceam laptopuri din JP, si desfaceam cutiile si le pliam ca sa nu arate a cutii de ceva pe scanner la sosiri ![]() Dar nu am avut baiuri |
Posted 25 September 2023 - 16:52

El a avut telefonul in bagajul de mana, dar l-a avut frumos, sigilat si s-a prins vamesul ca l-a adus pentru cineva. Ghinion de nesansa!
|
Posted 25 September 2023 - 16:58

in privinta garantiei, peste ocean, sunt comune cardurile de credit care dubleaza garantia daca le folosesti sa cumperi produsul respectiv. Trebuie sa pastrezi bonul, extrasul lunar (statement-ul) pentru credit card si sa arati cat a avut produsul garantie Eu am folosit treaba asta la niste periut de dinti Sonicare
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users