![]() |
Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Cupra Formentor 1.5 150 CP
Last Updated: Dec 07 2023 11:01, Started by
Remicade
, Sep 24 2023 10:45
·
8

Posted 24 September 2023 - 10:45

Am vrut Renault Arkana dar a iesit pana la urma Cupra Formentor, comandata la sfarsitul lui iunie, venita la reprezentata in 4 septembrie deci s-au miscat foarte rapid spaniolii (nu mai are VW de lucru ca au bagat tampenia asta cu masini electrice pentru tot poporul ?). Culoare rosie am avut in trecut asa ca am ales negrul, majoritatea masinilor din Romania au culori fara imaginatie gen alb, gri si negru. Vineri am luat-o azi deja e plina de praf deci cei care mi-au spus ca negrul e naspa au avut dreptate, m-am convins si eu. 4 ani garantie.
Masina e de 4 locuri nu de 5, nu au loc in spate 3 adulti care sa stea lejer, e imposibil. Nu are butoane fizice pe consola centrala, spre surprinderea mea m-am obisnuit repede. As fi vrut ceva hibrida dar nu au in oferta decat masini care se incarca deci nu sunt decat pentru persoane care stau la casa sau fura curent la serviciu. Manualul e foarte stufos inca mai butonez la el, consumul e mai mare decat ce am avut inainte, Renault Kadjar 1.2 130 CP dar tinuta de drum e alta, se simte mult mai stabila in curbe. Am iesit ieri la o tura in afara orasului si mi-a aratat consum 8 litri, Kadjar scotea 6 litri, poate ca nu arata corect pentru ca si viteza medie mi-o face 29 km/h ceea e exclus sa fi fost real. Trecand de la manuala la automata imi lipseste frana de motor, asta nu are asa ceva, la coborare mai dau din padele dar doar cea de viteza minus, in manual scrie ceva ca daca apesi pe frana incearca sa mentina viteza aia in coborare, nu mi s-a parut ca ar merge dar fiind un lucru nou multe lucruri par ca nu merg cum trebuie si asta din vina utilizatorului. Mi-au livrat-o fara lichid de parbriz si am vaga impresie ca atunci cand apesi pe stropitor inainte fac o tura stergatoarele si apoi vine apa, reteta perfect pentru un geam zgariat. O sa mai incerc sa vad daca e chiar asa. Aplicatia de pe telefon imi arata ca trebuie sa fac revizia dupa 2 ani ceea ce ma cam nedumereste pentrru ca stiam ca la orice masina se schimba uleiul la 1 an, eu fac cam 5.000 de km pe an. Asa ca fapt divers am mers azi la Hornbach si am incercat sa parchez automat...nu a vazut nici unul din zecile de parcari libere....asta nu inseamna ca nu merge, pur si simplu au atata tehnologie incat trebuie sa faci un masterat sa inveti la perfect toate functiile, la utilizator e problema. Attached FilesEdited by Remicade, 24 September 2023 - 10:46. |
Posted 24 September 2023 - 11:13

Vineri am luat-o azi deja e plina de praf deci cei care mi-au spus ca negrul e naspa au avut dreptate, m-am convins si eu. 4 ani garantie. E nașpa, dar nu atât de nașpa ca albul. ![]() ![]() S-o stăpânești sănătos! |
Posted 24 September 2023 - 11:16

Multumesc, nu stiu de ce nu fac si alte culori din care sa poti alege, vad ca e asa si la alte marci. Alb, negru, gri sunt de baza. Poate asa cere poporul ?
|
Posted 24 September 2023 - 12:11

nu știu cum s-o spăl fără să apelez la cârpă pentru săpunit mașina; pur și simplu rămân zoaie gri, zoaie care rămân bineînțeles și pe negru, Edited by andreic, 24 September 2023 - 12:12. |
Posted 24 September 2023 - 12:17

Sa o stapanesti sanatos.
O intrebare tampita, ca nu le am cu masinile si mi-a venit cand am vazut titlul: cupra astea sunt facute de SEAT? Sau e alta firma? |
Posted 24 September 2023 - 12:28

Sa o stapanesti sanatos si sa mai vii cu impresii. Consumul ar trebui sa fie pe masura pedalei.
|
Posted 24 September 2023 - 12:41

A mea e nespălata din primăvară de când am schimbat cauciucurile. Nu-mi vine să cred că a rămas curata atâtea luni. Culoarile gri și alb sunt cele mai bune la mascarea prafului.
Cupra Formentor e din altă categorie fata de Arkana. Nu te baza pe parcarea automata. Parchează că un începător la prima ora de conducere. Te trec transpirațiile când vezi cum intră strâmb și se oprește în ultimul moment. ![]() |
Posted 24 September 2023 - 12:42

Model fain, culoare ok, motor ok...Sa o stapanesti sanatos cu kilometri ieftini!
Anvelope CEC 6? Daca da, sa nu abuzezi de ele pe ud. Cam slabute. |
Posted 24 September 2023 - 13:15

Sa o stapanesti sanatos. Acum intelegi de ce sunt atatea griu-ri in RO?
![]() Revizia in grupul VW se face asa: o vizita anuala la care se schimba doar lucruri care necesita schimbate si la 2 ani se schimba uleiul sau 30 000km, depinde care se indeplineste primul. Daca tu faci 5000/an atunci vei schimba uleiul la fiecare 2 ani insa anual vei face o vizita de verificare la dealer.
A mea e nespălata din primăvară de când am schimbat cauciucurile. Nu-mi vine să cred că a rămas curata atâtea luni. Culoarile gri și alb sunt cele mai bune la mascarea prafului. Cupra Formentor e din altă categorie fata de Arkana. Nu te baza pe parcarea automata. Parchează că un începător la prima ora de conducere. Te trec transpirațiile când vezi cum intră strâmb și se oprește în ultimul moment. ![]() ![]() PS hai ca mi-ai dat idei cu masinuta ta ![]() Edited by atupi, 24 September 2023 - 13:20. |
|
Posted 24 September 2023 - 13:21

numa'ntreb nu dau cu paru. de ce ti-ai lua masina daca faci 5000 km pe an? de banii dati pe ea umbli cu taxi si iesi mai ieftin.
|
Posted 24 September 2023 - 14:42

Aplicatia de pe telefon imi arata ca trebuie sa fac revizia dupa 2 ani ceea ce ma cam nedumereste pentrru ca stiam ca la orice masina se schimba uleiul la 1 an, eu fac cam 5.000 de km pe an.
numa'ntreb nu dau cu paru. de ce ti-ai lua masina daca faci 5000 km pe an? de banii dati pe ea umbli cu taxi si iesi mai ieftin. Sigur, 5.000 de km e putin si din punct de vedere financiar nu iesi prea bine la rulaj de asta (eu fac cam 12-13.000 pe an) ... dar platesti pentru confortul/libertatea oferita de o masina personala. Edited by utopium, 24 September 2023 - 14:49. |
Posted 24 September 2023 - 15:56

Aplicatia de pe telefon imi arata ca trebuie sa fac revizia dupa 2 ani ceea ce ma cam nedumereste pentrru ca stiam ca la orice masina se schimba uleiul la 1 an, eu fac cam 5.000 de km pe an. Da, cam asta e intervalul de service (tampit) la VW: 30k km sau 2 ani. Dar nu zice niciunde ca ii strica sa ii faci anual. Schimba uleiul anual, ca ai motor bun dar sensibil la ulei vechi/ars. In rest sa o stapanesti sanatos si fara incidente. |
Posted 24 September 2023 - 16:45

In primii doi ani nu mergi in service. La doi ani de la livrare vei avea revizia cu schimb de ulei si filtru de ulei (atat) si inspectia cu (probabil schimb lichid de frana). Ulterior vei face anual inspectia, revizia tot la doi ani. Cum sa recomandati sa schimbe uleiul long life la 5000km??? Dumuri bune!
|
Posted 24 September 2023 - 18:01

Posted 24 September 2023 - 18:01

Evident ca daca masina merge exclusiv urban e posibil sa ceara schimb de ulei mai repede de 2 ani. Masina anunta din timp, dar m-as mira sa o faca la un rulaj atat de mic.
|
Posted 24 September 2023 - 18:03

PS hai ca mi-ai dat idei cu masinuta ta ![]()
numa'ntreb nu dau cu paru. de ce ti-ai lua masina daca faci 5000 km pe an? de banii dati pe ea umbli cu taxi si iesi mai ieftin. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users