Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Lumina ciudata la becul led din b...

Sistemul de dezvațamant

cum citim contor energie termica ...

Cablu USB cu intrerupator
 Cablu FPC 30pini 15mm

Aplicatie media player TV Samsung...

Un crafter din 2014? 2l . masina...

GPL - avertisment rezervor gol, e...
 Pot monta acest monitor pe un bra...

Impartire bani divort

Mesaj de eroare

nici inteligenta artificiala nu m...
 Recomandare suport 2 monitoare de...

Tastatura nu este recunoscuta - s...

I know you

Surse de unde se pot afla informa...

Cupra Formentor 1.5 150 CP

- - - - -
  • Please log in to reply
182 replies to this topic

Remicade

Remicade

Senior Member

• Grup: Senior Members
Am vrut Renault Arkana dar a iesit pana la urma Cupra Formentor, comandata la sfarsitul lui iunie, venita la reprezentata in 4 septembrie deci s-au miscat foarte rapid spaniolii (nu mai are VW de lucru ca au bagat tampenia asta cu masini electrice pentru tot poporul ?). Culoare rosie am avut in trecut asa ca am ales negrul, majoritatea masinilor din Romania au culori fara imaginatie gen alb, gri si negru. Vineri am luat-o azi deja e plina de praf deci cei care mi-au spus ca negrul e naspa au avut dreptate, m-am convins si eu. 4 ani garantie.
Masina e de 4 locuri nu de 5, nu au loc in spate 3 adulti care sa stea lejer, e imposibil. Nu are butoane fizice pe consola centrala, spre surprinderea mea m-am obisnuit repede.
As fi vrut ceva hibrida dar nu au in oferta decat masini care se incarca deci nu sunt decat pentru persoane care stau la casa sau fura curent la serviciu.
Manualul e foarte stufos inca mai butonez la el, consumul e mai mare decat ce am avut inainte, Renault Kadjar 1.2 130 CP dar tinuta de drum e alta, se simte mult mai stabila in curbe. Am iesit ieri la o tura in afara orasului si mi-a aratat consum 8 litri, Kadjar scotea 6 litri, poate ca nu arata corect pentru ca si viteza medie mi-o face 29 km/h ceea e exclus sa fi fost real.
Trecand de la manuala la automata imi lipseste frana de motor, asta nu are asa ceva, la coborare mai dau din padele dar doar cea de viteza minus, in manual scrie ceva ca daca apesi pe frana incearca sa mentina viteza aia in coborare, nu mi s-a parut ca ar merge dar fiind un lucru nou multe lucruri par ca nu merg cum trebuie si asta din vina utilizatorului.
Mi-au livrat-o fara lichid de parbriz si am vaga impresie ca atunci cand apesi pe stropitor inainte fac o tura stergatoarele si apoi vine apa, reteta perfect pentru un geam zgariat. O sa mai incerc sa vad daca e chiar asa.
Aplicatia de pe telefon imi arata ca trebuie sa fac revizia dupa 2 ani ceea ce ma cam nedumereste pentrru ca stiam ca la orice masina se schimba uleiul la 1 an, eu fac cam 5.000 de km pe an.
Asa ca fapt divers am mers azi la Hornbach si am incercat sa parchez automat...nu a vazut nici unul din zecile de parcari libere....asta nu inseamna ca nu merge, pur si simplu au atata tehnologie incat trebuie sa faci un masterat sa inveti la perfect toate functiile, la utilizator e problema.

Attached Files

Edited by Remicade, 24 September 2023 - 10:46.

sergiu_gh

sergiu_gh

Member

• Grup: Members

Vizualizare mesajRemicade, pe 24 septembrie 2023 - 10:45, a scris:

Vineri am luat-o azi deja e plina de praf deci cei care mi-au spus ca negrul e naspa au avut dreptate, m-am convins si eu. 4 ani garantie.

E nașpa, dar nu atât de nașpa ca albul. :) De cand avem în famiglie una albă, realmente nu știu cum s-o spăl fără să apelez la cârpă pentru săpunit mașina; pur și simplu rămân zoaie gri, zoaie care rămân bineînțeles și pe negru, dar nu le vezi, implicit nu există. :)))
S-o stăpânești sănătos!

Remicade

Remicade

Senior Member

Multumesc, nu stiu de ce nu fac si alte culori din care sa poti alege, vad ca e asa si la alte marci. Alb, negru, gri sunt de baza. Poate asa cere poporul ?

andreic

andreic

Very OLD Member

• Grup: Moderators

Vizualizare mesajsergiu_gh, pe 24 septembrie 2023 - 11:13, a scris:

nu știu cum s-o spăl fără să apelez la cârpă pentru săpunit mașina; pur și simplu rămân zoaie gri, zoaie care rămân bineînțeles și pe negru,
Spalare doar la presiune cu degresant si detergent special. Ai pus carpa, incepi fara sa vrei sa faci santuri in lacul de protectie. La uscare se poate cu carpa dar si cu ceara neaparat.

Edited by andreic, 24 September 2023 - 12:12.

kyrre

kyrre

Senior Member

Sa o stapanesti sanatos.

O intrebare tampita, ca nu le am cu masinile si mi-a venit cand am vazut titlul: cupra astea sunt facute de SEAT? Sau e alta firma?

Remicade

Remicade

Senior Member

Multumesc, nu exista intrebari tampite doar raspunsuri, VW va scoate pe tusa brandul SEAT si il va inlocui cu CUPRA, de ce nu stiu....Deci practic este un SEAT la origine.

SpaceSound

SpaceSound

Junior Member

• Grup: Junior Members
Sa o stapanesti sanatos si sa mai vii cu impresii. Consumul  ar trebui sa fie pe masura pedalei.

Leo2006

Leo2006

Senior Member

A mea e nespălata din primăvară de când am schimbat cauciucurile. Nu-mi vine să cred că a rămas curata atâtea luni. Culoarile gri și alb sunt cele  mai bune la mascarea prafului.
Cupra Formentor e din altă categorie fata de Arkana. Nu te baza pe parcarea automata. Parchează că un începător la prima ora de conducere. Te trec transpirațiile când vezi cum intră strâmb și se oprește în ultimul moment.
Attached File  IMG_20230909_155549014.jpg   689.8K   137 downloads

MKdens24kw

MKdens24kw

Active Member

Model fain, culoare ok, motor ok...Sa o stapanesti sanatos cu kilometri ieftini!
Anvelope CEC 6? Daca da, sa nu abuzezi de ele pe ud. Cam slabute.

atupi

atupi

Senior Member

Sa o stapanesti sanatos. Acum intelegi de ce sunt atatea griu-ri in RO? Posted Image

Revizia in grupul VW se face asa: o vizita anuala la care se schimba doar lucruri care necesita schimbate si la 2 ani se schimba uleiul sau 30 000km, depinde care se indeplineste primul.
Daca tu faci 5000/an atunci vei schimba uleiul la fiecare 2 ani insa anual vei face o vizita de verificare la dealer.

View PostLeo2006, on 24 septembrie 2023 - 12:41, said:

A mea e nespălata din primăvară de când am schimbat cauciucurile. Nu-mi vine să cred că a rămas curata atâtea luni. Culoarile gri și alb sunt cele  mai bune la mascarea prafului.
Cupra Formentor e din altă categorie fata de Arkana. Nu te baza pe parcarea automata. Parchează că un începător la prima ora de conducere. Te trec transpirațiile când vezi cum intră strâmb și se oprește în ultimul moment.
Attachment IMG_20230909_155549014.jpg
Inseamna ca nu a prea scos-o pe ploaie sau dupa ploaie Posted Image

PS hai ca mi-ai dat idei cu masinuta ta :) ca tot ma uitam si eu dupa ceva nou. Cum sta cu insonorizarea? La actualul Golf 7 ma deranjeaza zgomotul de rulaj, se aude prea evident cum se schimba calitatea asfaltului.

Edited by atupi, 24 September 2023 - 13:20.

zile_san

zile_san

Senior Member

numa'ntreb nu dau cu paru. de ce ti-ai lua masina daca faci 5000 km pe an? de banii dati pe ea umbli cu taxi si iesi mai ieftin.

utopium

utopium

Guru Member

Vizualizare mesajRemicade, pe 24 septembrie 2023 - 10:45, a scris:

Aplicatia de pe telefon imi arata ca trebuie sa fac revizia dupa 2 ani ceea ce ma cam nedumereste pentrru ca stiam ca la orice masina se schimba uleiul la 1 an, eu fac cam 5.000 de km pe an.
Eu schimb la 2 ani/30.000 conform planului, am Skoda Octavia 1.0 TSI. Asta e planul standard la TSI-uri, schimb la 2 ani. Daca faci 5.000 de km, chiar nu vad de ce ai vrea sa schimbi mai repede de o data la 2 ani, eventual doar verifici si completezi daca e cazul. Masina mea are 7 ani si am schimbat uleiul de 3 ori, la anul il schimb a 4-a oara. Bine, nici eu nu fac 15.000 pe an ca sa ajung la 30.000 in 2 ani, de obicei schimb pe la 20-25.000 km.

Vizualizare mesajzile_san, pe 24 septembrie 2023 - 13:21, a scris:

numa'ntreb nu dau cu paru. de ce ti-ai lua masina daca faci 5000 km pe an? de banii dati pe ea umbli cu taxi si iesi mai ieftin.
Pentru ca e naspa sa mergi cu taxi-ul vs masina proprie? In masina ta ai confort, intimitate, libertate, asculti ce vrei, te duci unde vrei/cand vrei, povestesti ce vrei cu membrii familiei, etc. Cu taxi-ul e frustrant din punctul meu de vedere, mie nu imi place sa merg cu taxi/Uber/etc, le evit pe cat posibil. Si asta in Cluj, unde taxiurile sunt mult mai civilizate decat in Bucuresti.

Sigur, 5.000 de km e putin si din punct de vedere financiar nu iesi prea bine la rulaj de asta (eu fac cam 12-13.000 pe an) ... dar platesti pentru confortul/libertatea oferita de o masina personala.

Edited by utopium, 24 September 2023 - 14:49.

Xman_ghio

Xman_ghio

Senior Member

View PostRemicade, on 24 septembrie 2023 - 10:45, said:

La 5k km pe an mai bine inchiriai in vacante un Bugatti si ieseai mai ieftin :-)

Da, cam asta e intervalul de service (tampit) la VW: 30k km sau 2 ani. Dar nu zice niciunde ca ii strica sa ii faci anual. Schimba uleiul anual, ca ai motor bun dar sensibil la ulei vechi/ars. In rest sa o stapanesti sanatos si fara incidente.

Cumulus

Cumulus

Senior Member

In primii doi ani nu mergi in service. La doi ani de la livrare vei avea revizia cu schimb de ulei si filtru de ulei (atat) si inspectia cu (probabil schimb lichid de frana). Ulterior vei face anual inspectia, revizia tot la doi ani. Cum sa recomandati sa schimbe uleiul long life la 5000km??? Dumuri bune!

varzeanu

varzeanu

Member

Asa am vazut ca scrie in manual. Dar la VW meu, dupa un an a cerut la revizie (a aparut mesaj in bord) si la service au schimbat uleiul. Deabia trecusem de 10k km.

Remicade

Remicade

Senior Member

Vizualizare mesajMKdens24kw, pe 24 septembrie 2023 - 12:42, a scris:

Anvelope CEC 6? Daca da, sa nu abuzezi de ele pe ud. Cam slabute.
Alea sunt ! :)

Cumulus

Cumulus

Senior Member

Evident ca daca masina merge exclusiv urban e posibil sa ceara schimb de ulei mai repede de 2 ani. Masina anunta din timp, dar m-as mira sa o faca la un rulaj atat de mic.

Remicade

Remicade

Senior Member

View Postatupi, on 24 septembrie 2023 - 13:15, said:

PS hai ca mi-ai dat idei cu masinuta ta Posted Image ca tot ma uitam si eu dupa ceva nou. Cum sta cu insonorizarea? La actualul Golf 7 ma deranjeaza zgomotul de rulaj, se aude prea evident cum se schimba calitatea asfaltului.
Eu sunt multumit de zgomotul dinauntru.

View Postzile_san, on 24 septembrie 2023 - 13:21, said:

In timpul saptamanii nu merg cu ea la serviciu ca aici in Cluj e moarte curata dimineata, ies la sfarsitul saptamanii dar nu prea se strang kilometrii.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate