Activare Card national de sanatate
Last Updated: Sep 27 2023 10:23, Started by
dorin_2k
, Sep 24 2023 08:34
·
1

Posted 24 September 2023 - 08:41

Cum se poate activa un Card national de sanatate?
A mers zilele trecute copilul cu cardul primit acum 3 ani la 3 medici și niciunul nu a reușit activarea. "Nu aveți drepturi pt această operațiune" a fost mesajul. Care e "bossul" ce are aceste drepturi? Pe site scrie că se poate activa oriunde la prima solicitare in 30 secunde. Am trimis un mail la suport.ceas dar....nimic |
Posted 24 September 2023 - 08:56

N-o fi mers sistemul, mai incearca. Cei de la CNAS se zbat intr-o lipsa cronica de informaticieni, dar cineva va prelua pana la urma solicitarea si va verifica.
|
Posted 24 September 2023 - 09:03

Al meu a expirat in 2019 si nu au mai emis altul, s-a prelungit valabilitatea.
Zici ca e de trei ani primit, daca o fi expirat neactivat fiind, cine stie... A, pe parcursul utilizarii, mi-a cerut medicul de familie sa "actualizez calitatea de asigurat" pe pagina lor de internet. http://cas.cnas.ro/p...e-asigurat.html https://www.casmb.ro...e_asigurare.php |
Posted 24 September 2023 - 09:08

mie imi blocheaza primul link extensia de la malwarebytes.
![]() ![]() |
Posted 24 September 2023 - 09:17

Primul link
Persoana selectată este asigurată Data înscrierii la medicul de familie: 10.06.2002 Persoana are card emis! ■ |
Posted 24 September 2023 - 10:43

Cardurile se pot activa la orice furnizor de servicii medicale dacă a fost pregătit de activare de la CJAS.
Din păcate de aproape trei săptămâni sunt probleme la CNAS cu autentificarea în SIUI cu certificatele digitale ale furnizorilor. Ceva cu serverele OCSP. Dacă vă uitați pe pagina asta de monitorizare a SIUI-ului http://siui-monitor.ro/? (e o monitorizare făcută publică de furnizorul unei aplicații private și nu are nicio legătură cu CNAS) o să vedeți din când în când eroarea 471 care a apărut de aproximativ trei săptămâni și care n-a mai fost până acum. De la CNAS se chinuie să-i dea de cap dar e greu că practic e doar un singur om care știe ce se întâmplă acolo. Ieri au dat în sfârșit comunicatul cum că începând cu 18 septembrie vor fi ridicate (iar) restricțiile pentru raportarea lunii septembrie dar asta nu ajută cu nimic oamenii care au avut probleme cu cardurile din cauza nefuncționalitatii PIAS-ului. ![]() Cât despre mesajul "Nu aveți drepturi pt această operațiune" l-am văzut cu ochii mei acum vreo două trei luni la un furnizor de dispozitive medicale care vroia să activeze un card dar am pus-o pe seama faptului că și atunci SIUI-ul funcționa cu hopuri (alte hopuri decât acest recent 471). Mie chiar îmi pare rău de oamenii care se lovesc de probleme cu cardurile și care nu țin de ei. Sunt aproape la capătul puterilor pentru că zilnic de ani de zile trebuie să "rezolv" genul ăsta de probleme și nu mai știu cum s-o scot la capăt pentru că știu că omul ăla folosește cardul pentru o problema de sănătate. End rant, mâine mă așteaptă o altă zi în care o să crape ceva în PIAS. Și poimâine... Și tot așa. |
Posted 24 September 2023 - 11:33

Deci e posibil sa îl poată activa in viitor? Fara să facă nimic special?
La farmacie se poate activa? |
Posted 24 September 2023 - 12:17

Tocmai farmaciile mi se pare că sunt scoase din circuit.
Zice CNAS pe pagina lor ceva despre furnizori de servicii medicale și se pare că eliberarea rețetei nu e serviciu medical: https://cnas.ro/card...ri-de-sanatate/ |
Posted 24 September 2023 - 14:00

Posted 24 September 2023 - 21:03

Ce pot să-ți zic: la un laborator de analize au zis că nu pot face ei activarea, să merg la medicul de familie. Acolo s-a putut, pe loc. Asta acum 1-2 ani.
|
|
Posted 25 September 2023 - 09:46

La 3 medici de familie din policlinica a fost.
Posibil din cauza erorilor de sistem de care a povestit @burebista. Or rezolva cumva. Sper sa nu fie nevoie de card. |
Posted 25 September 2023 - 10:29

Poate numai la medicul de familie personal, nu la oricare. Habar n-am.
Sau e o problemă de funcționare a sistemului. Edited by Brainie, 25 September 2023 - 10:30. |
Posted 25 September 2023 - 10:49

Ar fi trebuit să se poată activa la orice furnizor de servicii medicale.
|
Posted 25 September 2023 - 10:50

Azi sunt probleme cu cardurile de la prima ora. Acu' parca-parca si-au revenit...
Edited by burebista, 25 September 2023 - 10:50. |
Posted 26 September 2023 - 12:17

Am verificat acum de curiozitate si imi apare ceva ciudat.
"Serviciul Web a întors următoarul mesaj:
|
|
Posted 26 September 2023 - 12:23

De cand n-ai mai fost pe la dansul?
![]() Am mai auzit despre cazuri, s-au trezit "mutati" |
Posted 26 September 2023 - 15:53

Posted 27 September 2023 - 08:55

Am sunat azi la asistenta, a murit medicul de familie si am fost toti transferati la altul...
|
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users