![]() |
Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Numere pe BG si politia
Last Updated: Sep 25 2023 09:02, Started by
goldieczr
, Sep 23 2023 19:19
·
2

Posted 23 September 2023 - 19:19

N-am avut niciodata numere pe Bulgaria si nici nu cunosc persoane in situatia asta, insa am o curiozitate:
Care este procedura in cazul in care un sofer cu masina inmatriculata pe BG este cautat de politia rutiera, de ex pentru radar? Excludem cazurile in care soferul are cetatenie bulgara sau firma acolo si masina este inscrisa pe numele lui. |
Posted 23 September 2023 - 19:22

De exemplu pentru radar nu e cazul. In Romania nu exista radare fixe, sanctiunile se dau direct de catre agentul constatator.
Pentru restul situatiilor si eu sunt curios ![]() |
Posted 23 September 2023 - 19:25

De exemplu pentru radar nu e cazul. In Romania nu exista radare fixe, sanctiunile se dau direct de catre agentul constatator. Exista cazul in care nu te opreste imediat (sau nu opresti tu) si iti vine acasa. Ti-o spun din experienta personala ![]() Edited by goldieczr, 23 September 2023 - 19:25. |
Posted 23 September 2023 - 19:40

Posted 23 September 2023 - 19:43

De exemplu pentru radar nu e cazul. In Romania nu exista radare fixe, sanctiunile se dau direct de catre agentul constatator. Pentru restul situatiilor si eu sunt curios ![]() Se trimite înștiințare și la proprietarul mașinii (înmatriculată în Ro). Pr BG nu cred că se complică. Au pe un proprietar sute de mașini. Stau băieții cu trucam ascunși sa nu fie marcați pe Waze și trimit chiar a doua zi scrisoare la proprietar. O colega a primit așa ceva. Nici eu nu credeam până mi-a arătat plicul venit. |
Posted 23 September 2023 - 19:47

Imi cer scuze, n-am mai luat demult
![]() Da' de ce nu te-ar opri, daca tot te prinde? Hai, ca deviem de la discutie LLE: Hai, ca am inteles, acum, am editat amandoi odata ![]() Edited by crocko.dilul, 23 September 2023 - 19:49. |
Posted 23 September 2023 - 19:48

Stau băieții cu trucam ascunși sa nu fie marcați pe Waze și trimit chiar a doua zi scrisoare la proprietar. Cu numerele pe bulgaria nu stiu care e treaba, in primul rand dpdv al jurisdictie politiei si in al doilea rand la faza cu multe masini pe aceeasi persoana fizica/juridica
Da' de ce nu te-ar opri, daca tot te prinde? Edited by goldieczr, 23 September 2023 - 19:49. |
Posted 23 September 2023 - 20:06

asta cu baietii ascunsi prin boscheti am patit-o si eu, intr-o comuna cu cateva case era echipajul, invizibil bineinteles, prin urmare nemarcat pe waze. Echipa de premiere se afla la vreo 10 km, aparea pe waze, tot tacamul, dar degeaba.
![]() |
Posted 23 September 2023 - 20:47

Mai sunt masini pe BG ?
Ca nu am mai vazut de cativa ani... |
Posted 23 September 2023 - 20:55

Nu se trimite nimic transfrontalier, pentr ca la noi amenzile sunt taxe locale.
Plata lor nu e urmarita de politie! Ei dau amenda si trimit PV la primaria unde e domiciliul din CI. Primariile se uita daca ti-ai platit amenda. Asta aface imposibil dpdv metodologic sa timita amenda in BG si sa urmareasca plata ei. Ar trebui sa plateasca amenda la primaria din BG ![]() |
|
Posted 23 September 2023 - 21:04

Asta aface imposibil dpdv metodologic sa timita amenda in BG si sa urmareasca plata ei. Deci, in teorie, daca masina e inscrisa pe BG, politia romana ar trimite scrisoare proprietarului, cu ajutorul autoritatilor bulgare, sa se afle cine a condus masina, iar de acolo soferul primeste amenda (in situatia pe care ai descris-o tu, soferul ar primi amenda doar daca e din Romania) Acum nu stiu daca chiar asta e situatia. Avand in vedere cate masini inmatriculate pe BG au existat in Romania, mi s-ar parea extrem de ciudat sa nu existe nici un fel de sistem prin care soferul sa fie tras la raspundere. Adica eu pot sa-mi inmatriculez masina pe BG, sa merg cu viteza, sa fug de politie, sa fac accident la care sa nu opresc si daca reusesc sa scap de ei, nu patesc nimic? ![]() |
Posted 23 September 2023 - 21:05

Teoria e super, practica lasa MULT de dorit!
Sa te vad eu in ce limba comunici cu politia din BG, iar aia se executa! Schimburile de informatii transfrontaliere sunt problematice dpdv legal. |
Posted 23 September 2023 - 21:10

Deci, revenind la ultima propozitie din mesajul meu anterior, daca am masina pe BG am unda verde sa fac ce vreau atat timp cat nu sunt prins?
Daca eu sunt lovit de cineva pe BG si fuge de la fata locului, care e procedura? Daca am masina pe BG si ma ia radarul, stau linistit ca nu-mi vine nimic acasa? |
Posted 23 September 2023 - 21:23

Posted 23 September 2023 - 22:01

Mi-am luat amenda in Germania , cu poza exact cu mine la volan si cu viteza…masina inscrisa in Uk, amenda luata in Germania trimisa la adresa din Uk. Ce-i drept a venit dup vreo 4 sau 5 luni de la data amenzii.
Nu vad de ce. NU s ar trimite din Ro in Bg si invers. Edited by cuculea, 23 September 2023 - 22:06. |
|
Posted 24 September 2023 - 08:32

Ar trebui sa plateasca amenda la primaria din BG ![]() In realitate Prin excepţie de la prevederile alin. (1), sumele reprezentând amenzile contravenţionale aplicate persoanelor fizice fără domiciliu în România sau cu domiciliu necunoscut, încasate în condiţiile prezentei legi, se fac venit la bugetul de stat. |
Posted 24 September 2023 - 08:57

Posted 24 September 2023 - 09:37

Mai sunt masini pe BG ? Ca nu am mai vazut de cativa ani... ![]() Se trimite amenda pe numarul de inmatriculare si politia din tara respectiva urmeaza procedurile agreate. Nu ati luat amenda in Bg. niciodata sa va vina acasa ? |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users