Sfat achizitie tableta.
Last Updated: Sep 30 2023 08:22, Started by
esscu
, Sep 19 2023 10:18
·
3

Posted 19 September 2023 - 10:18

Salut , ma intereseaza o tableta cu display de calitate cu pretul in jur de 1500 ( cu plus si minus cateva sute, mai mult minus
![]() La ce o folosesc : o folosesc la desenat si pictat si cand maresc o imagine de calitate cu un portret sau un animal , vreau sa nu isi piarda din detalii imaginea . In prezent am un display portabil Asus ZenScreen ,dar am luat teapa cu el . Cnd maresc o imagine cu el isi pierde foarte mult din calitatea detaliilor si a culorilor , plus ca trebuie sa-l tin conectat la PC cu un cablu de 6 m si sa ma plimb cu cablul dupa mine prin camera . Apropo , cumpara cineva un display portabil Asus ZenScreen , touch ,15.6" ? |
Posted 19 September 2023 - 10:25

Eu o am pe aceasta si se vede foarte bine displayul. De asemenea raspunde rapid la taskuri. Incearca sa le vezi si probezi fizic in magazin, inainte sa cumperi.
https://altex.ro/tab...TABP11PLUS4GGR/ |
Posted 19 September 2023 - 10:28

Salut, orice imagine, marita, o sa se vad prost pe orice display indiferent de calitate acestuia...Doar detaliile imaginilor vectoriale se vad la aceesi calitate cand sunt marite, binenteles intr-un program de grafica vectoriala, gen Corel
Edited by adibaad, 19 September 2023 - 10:31. |
Posted 19 September 2023 - 10:37

Am si o tableta mai veche , Huawei MatePad T , dar si cu asta cand maresc o imagine pe o anumita zona devine neclara
|
Posted 19 September 2023 - 10:43

Cnd maresc o imagine cu el isi pierde foarte mult din calitatea detaliilor si a culorilor Dar una e sa maresti o imagine de 10.000 x 10.000 de pixeli si alta e sa maresti o imagine de 500 x 500 de pixeli. Niciun monitor/tableta nu face minuni, nu are de unde sa-ti adauge informatii care nu exista in acea imagine (pixeli in plus) deci in al 2-lea caz, tot ce faci e sa maresti acei 500 de pixeli pe o suprafata mai mare, normal ca ti se pare ca ii scade calitatea. Dar nici daca iti iei monitor de calibrare de 30.000 eur nu o sa-ti afiseze mai multi pixeli decat avea imaginea in original. Eventual incearca sa faci upscaling cu photoshop ai tools, chestii de genul. Dar nu are treaba cu displayul imho. [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/lprshxl46ac?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] ia si documenteaza. |
Posted 19 September 2023 - 11:07

Pozele care le am sunt undeva pe la 3840x5760 px , sunt cumparate de pe site-uri gen Wildlife referance , si cand le maresc pe pc pot sa vad detaliile destul de bine. Bineinteles ca nu pot sa maresc de ex. un ochi de cal cat monitorul pc-ului ca nu se mai intelege nimic.
Cu monitorul portabil tot in pc deschid imaginea cu programul windous-ului ( cred ca windows paint ) doar ca este diferenta de la cer la pamant intre cele 2 monitoare. Mai multe detalii despre alte programe de deschis imagini , sa incerc si asa inainte sa dau bani pe alta tableta ? |
Posted 19 September 2023 - 11:10

Incerca si cu alte editoare. Se pare ca poza incarcata nu-si pastreaza rezolutia initiala.
|
Posted 19 September 2023 - 11:16

Deci tu zici ca daca deschizi aceeasi poza si o muti de pe monitor PC pe monitor portabil, se schimba calitatea? Efectiv drag de pe un monitor pe altul?
Ca din ce vad pe net, asus-ul tau e FullHD, ala de la PC e 4K? Ca altfel nu-mi explic cum de ar scadea calitatea. |
Posted 19 September 2023 - 12:01

Deci tu zici ca daca deschizi aceeasi poza si o muti de pe monitor PC pe monitor portabil, se schimba calitatea? Efectiv drag de pe un monitor pe altul? Ca din ce vad pe net, asus-ul tau e FullHD, ala de la PC e 4K? Ca altfel nu-mi explic cum de ar scadea calitatea. Cateva denumiri de programe bune de deschis imagini ? |
Posted 19 September 2023 - 12:22

Eu folosesc irfanview dar nu cred ca are legatura cu programul, sincer.
|
|
Posted 19 September 2023 - 17:28

Cei care ti-au recomandat tablete, n-au treaba cu desenul sau pictura.
Sincer iti spun: nu te incurca cu androiduri. Cea mai perfecta pana acum ramane ipad. Daca sapi un pic gasesti pana in 1500 lei. Plus un apple pen, incomparabil cu celelalte pen-uri. Pui Procreate cu 70 de lei, si desenezi si pictezi cat vrei. Am avut samsung si stiu ce spun. |
Posted 19 September 2023 - 20:54

S-a mai zis ipad
![]() Daca pen-ul original ti se pare prea scump, poti cauta si unul marca Zoopie, pe emag. Eu ce-i drept il folosesc strict pentru notite. La desen s-ar preta mult mai bine Apple Pen. Edited by mannyx92, 19 September 2023 - 20:56. |
Posted 19 September 2023 - 23:36

Eu nu pictez digital. Desenez pa hartie si pictez pe panza.
|
Posted 20 September 2023 - 08:39

Ai cum sa pui 2 poze cu aceeasi poza pe monitor si pe cel portabil? Eventual deschise in acelasi program, in care sa se vada problema despre care vorbesti? Ca sunt curios.
![]() |
Posted 21 September 2023 - 09:03

poza asta este pe pc
![]() si asta este de pe monitor ![]() pe monitorul portabil se vede ca in zonele intunecate nu se intelege nimic iar zonele luminate sclipesc si are si culorile nu prea au nimic in comun cu poza originala Edited by esscu, 21 September 2023 - 09:16. |
|
Posted 21 September 2023 - 09:56

Mda, nu cred ca e problema de detalii (aici par a fi foarte similare, poza de la monitor e putin miscata dar pare ca reproduce detaliile cam la fel dpdv al rezolutiei, ceea ce era de asteptat), dar intr-adevar se vad diferente mari la reproducerea culorilor, dynamic range, etc.
Deci, practic ai avea nevoie de o tableta/monitor cu ecran cat mai bun, atat ca luminozitate (ideal sa fie compatibil HDR, HDR10 sau HDR10+ pentru ca atunci ai plaja mai mare intre lights/darks), si cu spatiu de culoare cat mai bun (aici mai greu de gasit specs la tablete, dar in principiu cauti informatii despre sRGB, Rec.2020 sau DCI-P3, ca astea sunt cele mai comune acum, si vrei procentaj cat mai mare, de exemplu, ultimul Galaxy Tab S9 Ultra are 100% DCI P3 color space conform site-ului Samsung). Ca sa simplifici lucrurile, recomand sa gasesti cateva imagini care te intereseaza, usor de accesat din browser - de exemplu intri pe pexels.com si cauti 'horse', si sa dai o tura pe la niste magazine de electronice unde au expuse mai multe tablete, si sa faci asta pe fiecare, sa vezi cu ochii tai care tableta afiseaza aceeasi imagine mai 'corect'. Asa poti sa si compari side-by-side, poti sa te uiti la ce zone vrei, etc. Asa, dupa mine, cele mai bune ecrane le vei gasi pe: - Apple iPad Pro - Galaxy Tab S8/S9 si versiunile lor Ultra (AMOLED) - Lenovo Tab P12 Pro (AMOLED) - Lenovo Tab P11 Pro G2 (OLED) ...problema e pretul, ca toate astea de mai sus sunt scumpe. D-aia recomand sa mergi sa vezi, sa compari sa iti dai seama daca merita diferenta pentru tine, daca esti ok si cu ceva mai ieftin, etc. Poate gasesti ceva intermediar care-ti place, gen un ipad model mai vechi/ieftin, alta tableta pe care n-am vazut-o dar poate are super ecran, etc. ![]() |
Posted 21 September 2023 - 11:10

O sa ma duc prin magazine sa vadcum sta treaba . Eu aveam salvata la favorite de vreo 3 luni pe emag o tableta samsung galaxy tab a8 , octa-core , 10.5 "
Dupa cum spuneam am si o tableta mai veche si ieftina , Huawei MatePad T care reda cat de cat culorile ceva mai aproape de adevar , dar problema cu tableta asta este ca nu pot face zoom prea mult la poze si nu stiu la ce caracteristici sa ma uit cand e sa cumpar o tableta |
Posted 21 September 2023 - 13:06

Daca-i cu android, sigur poti instala diverse programe de vizualizat imagini (de tip Gallery), sa salvezi pozele si sa le deschizi apoi in ce vrei tu, inclusiv chestii care permit zoom mai mare, nu cred ca e o problema. La specificatii ti-am zis, te intereseaza luminozitatea (cati mai multi niti sau cd/m2), eventual compatibilitate HDR, si spatiul de culoare acoperit (pe care nu o sa-l gasesti pe nicaieri), dar tot zic ca-i mai sfant sa le vezi cu ochii tai si sa decizi DUPA ce te-ai uitat la cateva (zeci) de tablete. Sunt convins ca o sa fie cateva care vor iesi in evidenta.
|
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users