![]() |
Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Sfat achizitie tv

Posted 18 September 2023 - 22:34

Intre un Qled TCL si un UHD Samsung, parca tot spre un qled ieftin m-as uita.
|
Posted 18 September 2023 - 22:49

Ca luminozitate, 65C735 nu exceleaza, avand tot ~300 nits cat CU8072 (deci QLED mai mult pe hartie), insa are panou pe 120Hz.
https://cybershack.c...ance-tv-review/ Edited by iZet, 18 September 2023 - 22:49. |
Posted 18 September 2023 - 23:45

E vorba de contrastul pe care il ofera un qled si un bleeding mult mai slab. Nu sta nimeni cu tv-ul la 100% la luminozitate dar la contrast stam toti la 70-80%. Eu il tin la 80% si e un qled. Luminozitatea sta pe la 50% dar daca il cresc ajung cu contrastul mai repede la 100% si sunt deja limitat chiar daca panoul e VA si exceleaza la partea de contrast, tot nu e suficient ca sa am o imagine cu negru profund la luminozitate 100%. Aici e limita tehnologiei qled si de aici incepe sa se vada performantele celor oled.
Important e contrastul si acuratetea culorilor din unghiuri de vizualizare largi. Luminozitatea de peste 1000 niti e un apanaj al telefoanelor. Edited by Leo2006, 18 September 2023 - 23:59. |
Posted 19 September 2023 - 00:02

TCL-ul are mai multe dotări care contează cu adevărat. E direct led, frecvența panoului mai mare (urcă până la 144 Hz), sunet DTS, Dolby Atmos, Dolby Vizion, HDMI 2.1.
https://www.displays...ison/0926278296 |
Posted 19 September 2023 - 00:07

Dolby Vision ala e doar pe hartie, ca ~300 niti nu e luminozitate buna pentru HDR. E ca si cum te-ai duce cu Loganul pe off-road..
@Leo2006 Ce qled ai? Ca nu-s toate la fel ![]() Edited by iZet, 19 September 2023 - 00:19. |
Posted 19 September 2023 - 00:54

Depinde ce folosești, cablu TV, satelit sau aplicații online?
Depinde ce aplicații vrei sa folosești! După mine, 1. Android tv 2. LG cu webos + Box Android tv 3. Egal ce + - // - //-//-//-//- |
Posted 19 September 2023 - 03:58

Eu ti-as zice sa iei LG. Am 2 televizoare LG de 3 ani. Nu am probleme majore cu ele.
|
Posted 19 September 2023 - 04:54

Dolby Vision ala e doar pe hartie, ca ~300 niti nu e luminozitate buna pentru HDR. E ca si cum te-ai duce cu Loganul pe off-road.. @Leo2006 Ce qled ai? Ca nu-s toate la fel ![]() Acum la job au inlocuit un videoproiector Epson cu un TV Hisense A6 de 65". Seria A6 are panou IPS mai ok la vizualizarea din lateral. Se vede bine in lumina zilei. TCL are specificatii mult mai bune, inclusiv HDMI 2.1 pe toate iesirile, plus Dolby Atmos si sunet By Onkyo si sistem de operare Android TV. Garantia de 5 ani e un bonus. Pe partea de varf de gama, TCL produce TV-uri foarte competitive. LG a inceput sa combine tehnologia qled cu nano cell in propriile televizoare. Panourile se numesc Qned. Daca isi permite, go. Samsung a trecut deja catre NeoQled cu un contrast superior. Nu vad de ce sa te limitezi la panourile clasice led de tip UHD cand cel mai ieftin Qled il depaseste la contrast si culori. Edited by Leo2006, 19 September 2023 - 05:02. |
Posted 19 September 2023 - 07:43

Hisense E7 de 55" E cu panou VA care are contrast bun dar se pierde din lateral. Fata de Samsungurile UHD se vede diferenta in bine la contrast dar sta mai prost la partea de sunet si l-am imperecheat cu un soundbar. Aplicatia VIDAA se misca bine dar nu se compara cu Android TV si Tizen. Cand am facut alegerea nu eram atat de bine documentat ca as fi ales TCL. Acum la job au inlocuit un videoproiector Epson cu un TV Hisense A6 de 65". Seria A6 are panou IPS mai ok la vizualizarea din lateral. Se vede bine in lumina zilei. TCL are specificatii mult mai bune, inclusiv HDMI 2.1 pe toate iesirile, plus Dolby Atmos si sunet By Onkyo si sistem de operare Android TV. Garantia de 5 ani e un bonus. Pe partea de varf de gama, TCL produce TV-uri foarte competitive. LG a inceput sa combine tehnologia qled cu nano cell in propriile televizoare. Panourile se numesc Qned. Daca isi permite, go. Samsung a trecut deja catre NeoQled cu un contrast superior. Nu vad de ce sa te limitezi la panourile clasice led de tip UHD cand cel mai ieftin Qled il depaseste la contrast si culori. |
Posted 19 September 2023 - 09:12

Tine minte un singur lucru: fugi cat mai repede si mai departe de Tizen. Este cel mai prost sistem de operare ever! Deci, clar LG. |
|
Posted 19 September 2023 - 09:25

inteleg ca tcl ar fi mai bun dar sincer imi e teama de tv astea chinezesti... Mergi in magazin si verifica televizoarele pe modul in care utilizezi cel mai mult TV-ul! Daca vrei Netflix atunci incerci pe niste filme; sau daca utilizezi preponderent pe consola mergi cu consola. Iei ceea ce iti place ca se vede cel mai bine! Chestiile de marketing cu Qled, Nned, etc sunt exact asta: chestii de marketing. Sunt diferente extrem de mici si insesizabile la panelurile led. |
Posted 19 September 2023 - 09:29

Tine minte un singur lucru: fugi cat mai repede si mai departe de Tizen. Este cel mai prost sistem de operare ever! Deci, clar LG. Si eu sunt curios sa aflu diferenta dintre Tizen (Samsung) si webOS (LG). Daca le puneai pe ambele intr-o comparatie cu android/Google TV, vedeam mai clar plusurile si minusurile. Da-mi si mie un exemplu de ce poti face in plus pe webOS si la care Tizen e ...pauza. Din moment ce spui ca este cel mai prost, insemna ca ne poti impartasi din experianta ta. @tuturor celor care fac confuzia, Nu exista panouri LED. Toate sunt panouri LCD cu iluminare LED, miniLED sau fostele lampi CCFL. Denumirile sut mai mult mkt si cateodata cu scopul de a crea confuzie (vez QLED vs OLED) Iar diferentele intre panourile cu quantum dot si cele fara sunt destul de mari. Nu degeaba s-au pus la OLED (QD OLED), urmand a se folosi si la tehnologii viitoare, NanoLED. Edited by dba, 19 September 2023 - 09:36. |
Posted 19 September 2023 - 10:32

dba, on 19 septembrie 2023 - 09:29, said:
Si eu sunt curios sa aflu diferenta dintre Tizen (Samsung) si webOS (LG). dba, on 19 septembrie 2023 - 09:29, said:
Daca le puneai pe ambele intr-o comparatie cu android/Google TV, vedeam mai clar plusurile si minusurile. ![]() Asta, ca si utilizator (si) de (Sony cu) android tv. Nu se compara. dba, on 19 septembrie 2023 - 09:29, said:
Nu degeaba s-au pus la OLED (QD OLED), dba, on 19 septembrie 2023 - 09:29, said:
Da-mi si mie un exemplu de ce poti face in plus pe webOS si la care Tizen e ...pauza. |
Posted 19 September 2023 - 11:53

Nu vad de ce sa te limitezi la panourile clasice led de tip UHD cand cel mai ieftin Qled il depaseste la contrast si culori.
Doar la OLED sunt facute de LG (pentru orice marca) dar alea ies din calcul datorita bugetului. Si Samsung, pentru tv-urile proprii, pentru varful de gama de la Sony si pentru Sharp. |
Posted 19 September 2023 - 12:03

inteleg ca tcl ar fi mai bun dar sincer imi e teama de tv astea chinezesti... Vezi că TCL a ajuns anul ăsta în TOP 2 ca cel mai mare brand de tv-uri. A câștigat și la EISA awards-uri în ultima vreme. https://finance.yaho...-010000359.html Cine nu stie ce înseamnă EISA https://eisa.eu/ . EISA vine de la Expert Imaging and Sound Association. Este o asociatie europeană care testează tot felul de dispozitive care apar pe piață, de la televizoare sau telefoane până la videoproiectoare, boxe, aparate foto, etc. Pe site-ul celor de la EISA o să observi că TCL nu a fost premiat degeaba. Nu te lua după vorba aia veche "e made în china, nu merită". Greșit! Raportat la calitate, preț, televizoarele TCL chiar merită! Unde găsești tu la prețul respectiv, 100hz, hdmi2.1, garanție 5 ani, qled full array(la versiune C745). Samsung, LG sau SONY nu îți oferă în gama respectivă de preț nimic mai bun în momentul de față. Și cine mă contrazice, mă poate argumenta fără supărare. Poate HISENSE, dar din ce se zvonește sistemul de operare VIDAA U încântă puțină lume. Edited by MrLion, 19 September 2023 - 12:04. |
|
Posted 19 September 2023 - 12:26

C745 e ok, FALD, 120HZ, luminozitate buna (echivalent cu Q80C de la Samsung ori X90K/X90L de la Sony) vs C735-ul din topic care are luminozitate asemanatoare cu un entry level Samsung ori LG.
Edited by iZet, 19 September 2023 - 12:27. |
Posted 19 September 2023 - 12:35

Unora li se rupe de premiile acordate de vreo organizație din astea. Cunoaștem exemple din alte domenii și nu prea corespund cu realitatea .
Părerea fiecăruia e tot ce contează, că doar tu plătești. |
Posted 19 September 2023 - 12:39

Si eu sunt curios sa aflu diferenta dintre Tizen (Samsung) si webOS (LG). ......... Deficiente Tizen: - aplicatii putine si proaste. - browser-ul este inutil. Nu tine minte absolut nimic. Navigarea este greoaie. Credentialele pentru o autentificare sunt vise frumoase. SIngurele mentinute in memorie sunt credentialele contului samsung. - greu cu shortcut-urile. Eu nu prea inteleg ce credeti voi ca ar trebui sa fie un tv smart. Dar daca este vorba si de navigare si de internet, optiunea Tizen este de departe cea mai proasta, Android, cea mai buna. Edited by adip1962, 19 September 2023 - 12:41. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users