![]() |
Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
"E copil" - De ce crestem nesimtiti?

Posted 18 September 2023 - 13:03

Vad mereu ca romanii nu isi stapanesc copiii in locuri publice. Ii lasa sa zbiere, sa traga, sa atinga etc. Efectiv, sa faca ce vor pe motivul ca "e copil". Daca le atragi atentia, evident, iau foc. Am vazut o moda noua la adolescenti: apelul video in autobuz.
De ce trebuie sa fim nesimtiti si sa crestem niste viitori nesimtiti? Copiii in metrou stau cu telefonul in ochi si urla desenele, nu poate sa dea mami volumul mai incet pentru ca se supara dl. Goe. Prescolarii am vazut ca nici pronumele de politete nu le mai folosesc, se tutuiesc cu educatoarele. |
Posted 18 September 2023 - 13:11

Vad mereu ca romanii nu isi stapanesc copiii in locuri publice. Ii lasa sa zbiere, sa traga, sa atinga etc. Efectiv, sa faca ce vor pe motivul ca "e copil". Daca le atragi atentia, evident, iau foc. Am vazut o moda noua la adolescenti: apelul video in autobuz. De ce trebuie sa fim nesimtiti si sa crestem niste viitori nesimtiti? Copiii in metrou stau cu telefonul in ochi si urla desenele, nu poate sa dea mami volumul mai incet pentru ca se supara dl. Goe. Prescolarii am vazut ca nici pronumele de politete nu le mai folosesc, se tutuiesc cu educatoarele. Simplu,dupa cum ai spus:educatia. Copilul face ce vede/aude la parinte. Nu degeaba se spune despre cei 7 ani de acasa. Iar din moment ce acasa nu se intampla nimic,nici la gradinita/scoala profesorii nu pot face mare lucru. |
Posted 18 September 2023 - 13:14

Pai si ce ar trebui mai exact sa faca parintii si nu fac? Sa ii bruscreze? Sa le traga o palma peste ochi? Sau ce mai exact?
scrisit, on 18 septembrie 2023 - 13:03, said:
Vad mereu ca romanii nu isi stapanesc copiii in locuri publice. Ii lasa sa zbiere, sa traga, sa atinga etc. Efectiv, sa faca ce vor pe motivul ca "e copil". Daca le atragi atentia, evident, iau foc. Am vazut o moda noua la adolescenti: apelul video in autobuz. De ce trebuie sa fim nesimtiti si sa crestem niste viitori nesimtiti? Copiii in metrou stau cu telefonul in ochi si urla desenele, nu poate sa dea mami volumul mai incet pentru ca se supara dl. Goe. Prescolarii am vazut ca nici pronumele de politete nu le mai folosesc, se tutuiesc cu educatoarele. Pai poate ne spui ce ai face tu ca parinte in acel moment? Bebestrumf9, on 18 septembrie 2023 - 13:11, said: Sinplu,dupa cum ai spus:educatia. Copilul face ce vede/aude la parinte. Nu degeaba se spune despre cei 7 ani de acasa. Iar din moment ce acasa nu se intampla nimic,nici la gradinita/scoala profesorii nu pot face mare lucru. Educatie = bataie? Inainte copii stateau cuminti de frica sa nu si-o ia |
Posted 18 September 2023 - 13:18

Extraordinar! Românii...
Eu am vz străini care n au nicio treabă cu copiii, îi lasă să urle, etc. Ba chiar Românii sunt mai înapoiați și își țin odraslele mai din scurt. |
Posted 18 September 2023 - 13:20

Cati copii aveti? Ce masuri luati pentru educatia lor...?
Sau altfel.. Pe vremea mea taica... |
Posted 18 September 2023 - 13:20

Eu cred ca doua chestii sunt esentiale: sa fii exemplu bun pentru copil si sa vorbesti mult cu el.
Daca tu stai in metrou cu telefonul in mana nu ai cum sa te astepti ca el sa doreasca altceva. Daca tu nu folosesti telefonul acasa deloc, decat cand suni pe cineva, nici el nu o sa aiba nevoie de el. Ca sa impui limite e necesar sa vorbesti mult cu copilul, sa ii explici de 1000 de ori calm si frumos. Nah, nu e usor, insa daca ii dai exemple pe care sa le inteleaga la varsta lui se poate sa inteleaga si fara urlete. Si ca idee, locuiesc in Germania si pot spune ca aici copiii sunt lasati mult mai liber ca in Romania. Dar da, de la o varsta (sa zicem >10 ani) as zice ca vezi mai putini copiii care sa fie cum ii numesti tu, adica nesimtiti. Edited by giuliani, 18 September 2023 - 13:22. |
Posted 18 September 2023 - 13:23

Pe vremuri nu era chiar aşa de cool să fie bădăran sau nesimiţită, deşi erau. Pe urmă le-au făcut temebeleziunile publicitate şi acum sunt în tendinţe pe YouTube.
Că ţipă e una. Şi eu fac urât la nervi (de zici că-s tren). Însă am văzut femeie cum arunca pe jos un ambalaj cu fetiţa lângă ea. Din asta ce să înveţi? Nu sunt înalt şi solid ca să mă apuc să fac onservaţie oricui. Dacă aş fi profesor, cred că aş lăsa după un timp să fiu tutuit, că după aia mă simt prea boşorg. ![]() Edited by djl, 18 September 2023 - 13:23. |

Uni parinti sunt mai idioti decat copii...
Eram in avion acum aprox 1 luna... in spatele meu sot+sotie+copil(intre 2 si 3 ani)... a urlat copilul ala tot zborul, 2 ore jumate.. nici macar nu au incercat sa il faca sa se opreasca din plans... erau resemnati, plange aia e. Ii doare in cur de restul pasagerilor |

Pai si ce ar trebui mai exact sa faca parintii si nu fac? Sa ii bruscreze? Sa le traga o palma peste ochi? Sau ce mai exact? Ar trebui sa ii faca observatie si sa ii explice ca nu trebuie sa urle in locuri publice, ca ii deranjeaza pe ceilalti. Inteleg ca la tine nu exista decat ignorare sau palme peste ochi? Edited by AlexEn, 18 September 2023 - 13:24. |
Posted 18 September 2023 - 13:24

Alt subiect initiat de unu nascut direct adult si cu memorie scurta sau poate din nefericire fu bolnav si a petrecut copilaria prin spitale.
|
|
Posted 18 September 2023 - 13:26

Pai si ce ar trebui mai exact sa faca parintii si nu fac? Sa ii bruscreze? Sa le traga o palma peste ochi? Sau ce mai exact? Pai poate ne spui ce ai face tu ca parinte in acel moment? Educatie = bataie? Inainte copii stateau cuminti de frica sa nu si-o ia Sa le faca educatie. Dar cand un parinte e prost, dobitoc si votant PSD de 30 ani nu poti avea asteptari de la copil. Ca nu are de unde sa stie de metode de educatie, psihologia copilului si explicatia comportamentului. Mamika sta pe forumul/grupul de mamiki si tatal la bere cu prietenii pe scara. Dezbat politica si fotbal in timp ce copilul intra in toate ungherele internetului. Copilul nu ajunge brusc la 10 ani si dobitocul isi da seama ca odrasla nu il mai asculta is nu mai poate fi strunit. |
Posted 18 September 2023 - 13:26

Ce legatura are memoria scurta cu nesimtirea sau nepasarea?
Am vazut multi parinti care justifica comportamentul, de multe ori imbecil, al copiilor lor prin faptul ca 'sunt copii, lasa-i'. |
Posted 18 September 2023 - 13:29

Extraordinar! Românii... Eu am vz străini care n au nicio treabă cu copiii, îi lasă să urle, etc. Ba chiar Românii sunt mai înapoiați și își țin odraslele mai din scurt. |
Posted 18 September 2023 - 13:32

Cu copii te chinui un an să-l înveți să meargă și doi să învețe să vorbească.
Și apoi următorii 16 sa stea jos și sa tacă din gura ![]() |
Posted 18 September 2023 - 13:35

Eu nu cred ca e vb neaparat de educatia in sine, sau as spune ca defapt pana la educatie este respectul.
E drept ca pe vremuri respectul se impunea. Acum nu mai ai voie sa ti-l impui. In fine, ce vreau sa zic este ca si noi cand eram copii urlam pe la bloc mai ceva ca astia din ziua de astazi. Era harmalaie mare, mai ales ca eram multi la 8 scari de bloc fata in fata. Cred ca peste 20 de puslamale trecuti bine peste 10-12 ani. Ideea era ca nu ne comportam ca cercopitecii in sensul ca nu ne trageam de sireturi cu adultii ca stiam ca e posibil sa ne-o luam si eram pusi la loc cu respectul impus (de aia l-am si adus in discutie). Acum nu mai ai voie sa-i atragi atentia pentru ca risti sa fii luat in balon de un mucea de 12 ani caruia va trebui sa-i tolerezi nesimtirea. Asta e cam diferenta din ce este acum si ce era inainte. |
|
Posted 18 September 2023 - 13:37

Vad mereu ca romanii nu isi stapanesc copiii in locuri publice. Ii lasa sa zbiere, sa traga, sa atinga etc. Efectiv, sa faca ce vor pe motivul ca "e copil". Daca le atragi atentia, evident, iau foc. Am vazut o moda noua la adolescenti: apelul video in autobuz. De ce trebuie sa fim nesimtiti si sa crestem niste viitori nesimtiti? Copiii in metrou stau cu telefonul in ochi si urla desenele, nu poate sa dea mami volumul mai incet pentru ca se supara dl. Goe. Prescolarii am vazut ca nici pronumele de politete nu le mai folosesc, se tutuiesc cu educatoarele. |
Posted 18 September 2023 - 13:38

Matrix40, on 18 septembrie 2023 - 13:14, said:
Pai si ce ar trebui mai exact sa faca parintii si nu fac? Sa ii bruscreze? Sa le traga o palma peste ochi? Sau ce mai exact? Pai poate ne spui ce ai face tu ca parinte in acel moment? Educatie = bataie? Inainte copii stateau cuminti de frica sa nu si-o ia Edited by Fane, 18 September 2023 - 13:42. |
Posted 18 September 2023 - 13:39

Uni parinti sunt mai idioti ca si copii... Eram in avion acum aprox 1 luna... in spatele meu sot+sotie+copil(intre 2 si 3 ani)... a urlat copilul ala tot zborul, 2 ore jumate.. nici macar nu au incercat sa il faca sa se opreasca din plans... erau resemnati, plange aia e. II doare in cur de restul pasangerilo... La varsta aia nu prea pot nici macar vorbi acei copii. In plus (nu e prima data cand vad asta, si eu patesc la fel uneori ca adult) este posibil ca acei copii sa aiba dureri puternice de cap datorita zborului si de asta sa planga. Si vezi ca faci confuzie grava intre urlat si plans. Tu ai fost fatat direct adult? Edited by jm2010, 18 September 2023 - 13:40. |
Anunturi
▶ 2 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 1 anonymous users