![]() |
Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
România și războiul contra drogurilor

Posted 18 September 2023 - 12:47

![]() ![]() [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/S06nIz4scvI?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/_OhidGq7gwY?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Edited by TheStarkestTruthMatters, 18 September 2023 - 12:56. |
Posted 18 September 2023 - 12:50

Daca consuma acasa si nu ies pe strada mi se rupe.... Dar: -daca esti prins la volan drogat, anulat permisul pe viata - cu ce ? Cu aparatele alea la care iesi pozitiv la 4 substante desi n-ai nicio treaba cu drogurile ? -daca faci accident cu victima (nu neaparat sa omori pe cineva, chiar si o zi de ingrijiri medicale) puscarie cu executare + anulare permis. - idem ca mai sus. Idem Daca chiar se dovedeste prin analize de sange si urina, da, de acord. Dar doar la rahatul ala de aparat, n-as zice ca e cel mai bine. Pt ca daca esti nevinovat, umblii sa faci teste si analize pe banii tai ca sa demonstrezi ca esti nevinovat... Acasa pot sa faca ce vor sa se drogheze pana le ies ochii din orbita, dar sa nu isese pe strada sa aiba alti de suferit din cauza lor. - pot sa faca ce vor ei acasa, cat timp nu fac rau altora. Exact daca se dovedeste prin analize de sange si urina la IML, nu cu cacaturile alea de Aquilascan. |
Posted 18 September 2023 - 12:50

apropo, diferenta dintre consumator si traficant e minima. aproape nimeni nu consuma singur, orice consumator este si traficant pentru ca daca se strâng mai multi sa se drogheze si unul are droguri si le da si celorlalți este automat trafic!
e doar o (alta) metoda de care drogații se folosesc sa o dea in diverse, baaa eu sunt doar consumator, lăsați consumatorii, luați dealeri. ce dealeri colegi ca in ziua de azi toti sunt dealeri. se aduc droguri in veselie din Olanda și Spania cu mașinile personale sau chiar prin pachete la autocare. fiecare își aduce 200 500 700de grame d iarba liniștit. |
Posted 18 September 2023 - 12:56

Trendul global se duce intr-o directia gresita din orice punct de vedere. Acest liberalism tampit este din ce in ce mai periculos. In trecut liberalismul era asociat cu libertate, dar astazi este asociat cu lipsa de normalitate. Doar daca ne uitam ce fenomene avem in ultimii ani de zile, de la LGBTQ+, la welcome politics pentru refugiati, la legalizarea drogurile si alte rahaturi, ne dam seama rapid unde vom ajunge in 50 de ani.
|
Posted 18 September 2023 - 12:57

Cu asta sunt de acord, dar și aici consider că ar trebui micșorată cantitatea (3 g este mai mult decât necesarul pentru ”un joint”, presupune că ar putea fi consumat cu alții, deci oferit, distribuit, ceea ce înseamnă tot operațiune ilicită care intră clar în sfera penalului) Pai fumezi doar singur, fara prieteni? ![]() |
Posted 18 September 2023 - 13:00

Trendul global se duce intr-o directia gresita din orice punct de vedere. Acest liberalism tampit este din ce in ce mai periculos. In trecut liberalismul era asociat cu libertate, dar astazi este asociat cu lipsa de normalitate. Doar daca ne uitam ce fenomene avem in ultimii ani de zile, de la LGBTQ+, la welcome politics pentru refugiati, la legalizarea drogurile si alte rahaturi, ne dam seama rapid unde vom ajunge in 50 de ani. Aici vom ajung... nu in 50 ani, dar in 100 posibil https://www.imdb.com..._8_nm_0_q_idioc Actiunea filmului are loc in 2505... eu cred totusi ca nu o sa fie nevoie de aprox 500 ani sa ajungem acolo... in 100 e mai realistic. Edited by mirel3003, 18 September 2023 - 13:02. |
Posted 18 September 2023 - 13:02

LEGE nr. 143 din 26 iulie 2000
privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri EMITENT PARLAMENTUL Publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 362 din 3 august 2000 |
Posted 18 September 2023 - 13:03

Si de unde apuca Romania razboiul asta impotriva drogurilor? Incep din port de la Constanta, sau lasa locul ala neprihanit si neatins de nici un pic de drog, asa cum cica este acum? Ca e clar ca personaje foarte importante sunt implicate in traficul de droguri. I-am vazut deocamdata pe aia mici si lipsiti de spate, cum e poitistul ala din Brasov si super capturi de 20 de grame de ceva.
Deci declara razboi-razboi, sau doar se fac ca declara, ca in majoritatea razboaielor romanesti? O sa vedem mari politicieni arestati? Eu nu prea cred... Edited by cumparator, 18 September 2023 - 13:03. |
Posted 18 September 2023 - 13:04

S-a tot scris că NU este incriminat consumul ca atare, ci deținerea în vederea consumului propriu.
N-o să repetăm asta la fiecare pagină de postări doar fiindcă unii se ”hrănesc” din sintagma asta. Aviz trollului de serviciu! Articolul 2 din Legea nr.143 / 2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri (1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deținerea ori alte operațiuni privind circulația drogurilor de risc, fără drept, se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 10 ani și interzicerea unor drepturi. (2) Dacă faptele prevăzute la alin. (1) au ca obiect droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 15 ani și interzicerea unor drepturi. Edited by Naoto, 18 September 2023 - 13:07. |
Posted 18 September 2023 - 13:08

E același lucru, nu poti sa consumi fără sa detii.
Sau spus altfel, daca il prinzi pe unul cu droguri e prea putin relevant daca le are pt consum propriu, e de ajuns ca l ai prins pentru a il pedepsi conform legii. ps: citind legea ce o aveti deasupra mea vedeți ca nu scrie nimic de vreo cantitate. deci și cu un "joint" daca il prinzi pe unul e de ajuns sa ii dai o pedeapsă. cu suspendare, o amendă penala dar sa ii faci ceva. procurorii vin cu o interpretare proprie ca dacă e o cantitate mica domne nu ii facem nimic. celebrul Pascu a fost prins de 2 ori cu droguri la el de politie in ultimii ani, nu i au făcut nimic, si uite ce "bine" au făcut ![]() Edited by bossake, 18 September 2023 - 13:11. |
|
Posted 18 September 2023 - 13:13

bossake said: 1695035322[/url]' post='30250470'] E același lucru, nu poti sa consumi fără sa detii. Sau spus altfel, daca il prinzi pe unul cu droguri e prea putin relevant daca le are pt consum propriu, e de ajuns ca l ai prins pentru a il pedepsi conform legii. ps: citind legea ce o aveti deasupra mea vedeți ca nu scrie nimic de vreo cantitate. deci și cu un "joint" daca il prinzi pe unul e de ajuns sa ii dai o pedeapsă. cu suspendare, o amendă penala dar sa ii faci ceva. procurorii vin cu o interpretare proprie ca dacă e o cantitate mica domne nu ii facem nimic. celebrul Pascu a fost prins de 2 ori cu droguri la el de politie in ultimii ani, nu i au făcut nimic, si uite ce "bine" au făcut ![]() Postarea de mai sus era adresată unuia anume. Ca să nu mai trolleze. Ontopic: Și dacă i-ar aresta și condamna la închisoare pe toți cei pe care îi prind cu un joint unde s-ar ajunge? Edited by Naoto, 18 September 2023 - 13:14. |
Posted 18 September 2023 - 13:15

Multe droguri sunt invidioase pe alcool... Oricate scuze culinare, culturale, ceremoniale, economice, istorice etc, i-am gasi alcoolului cand tragem linie este un drog care face ravagii. Aseara m-am drogat cu bere, si acum ma doare capul! Doar prima bere avut "gust" "aroma" bla bla, restul ... nu mai conteaza ce brand sunt si ce aroma au. Noroc ca nu conduc beat ca altii. Betivanii si tabagistii, un procent important din societatea noastra, n-ar trebui sa-si dea cu parerea despre droguri.
Edited by echoshoworacle, 18 September 2023 - 13:21. |
Posted 18 September 2023 - 13:22

Cateva probleme la legislatia pentru la drogurile astea:
- Pana pui pe lista interzisa o molecula, apare o noua molecula, cu efecte poate mai tampite si mai agresive cu sanatatea. - La cati de multi au tras sau au incercat macar o data, pedepsirea consumului ar deveni o problema de pur noroc, abuz, santaj, etc.. Ceea ce nu ar trebui sa fie pentru pedepse grele care se lasa cu inchisoare. Pentru tipul asta de pedepse, trebuie si o capacitate de a aplica legea, nu sa-l arzi pe unul din 1 milion. Altfel stimulul pentru abuzuri si santaj e mult mai mare decat nevoia de educare prin pedeapsa, sau warever principiu de drept s-o mai aplica. - Consumul presupune si detinere? Detinerea presupune si trafic? Cam greu de definit exact. Sau, ar trebui o definitie mai exacta. - Daca dezincriminezi consumul, insamna ori ca ti-ai produs singur drogul, ori l-ai luat de undeva. Adica nu esti vonovat, dar totusi esti. Ori in fata statului, ori in fata celor care ti-au dat, daca nu respecti omerta. De cele mai multe ori, asta se intampla in cercul de apropiati, ca majoritatea nu iau tigara de la dealer ci de la un prieten sau careva de prin anturaj. |
Posted 18 September 2023 - 13:22

Multe droguri sunt invidioase pe alcool... Oricate scuze culinare, culturale, ceremoniale, economice, istorice etc, i-am gasi alcoolului cand tragem linie este un drog care face ravagii. Aseara m-am drogat cu bere, si acum ma doare capul! Doar prima bere avut "gust" "aroma" bla bla, restul ... nu mai conteaza ce brand sunt si ce aroma au. Noroc ca nu conduc beat ca altii. Betivanii, si tabagistii, un procent important din societatea noastra n-ar trebui sa-si dea cu parerea despre droguri. Nu reiau toată postarea, cine e interesat o citește până la final. https://forum.softpe...4#entry29234293 Dar concluzia era că ” există motive întemeiate pentru tratamentul diferenţiat al produselor din canabis şi al alcoolului. Este într-adevăr recunoscut faptul că abuzul de alcool comportă pericole atât pentru individ, cât şi pentru comunitate, care echivalează sau chiar le depăşesc pe cele ale consumului produselor din canabis. Trebuie totuşi avut în vedere că alcoolul are numeroase posibilităţi de utilizare şi care nu sunt comparabile cu cele ale componentelor şi produselor din planta canabis. Unele produse ce conţin alcool sunt folosite ca alimente şi stimulente; sub formă de vin, ele se folosesc şi în ceremonialul religios. În toate cazurile, predomină acea utilizare a alcoolului care nu conduce la o stare de intoxicaţie; efectele sale de intoxicaţie sunt în general cunoscute şi pot fi evitate prin controlul social. Dimpotrivă, prin consumul produselor din canabis se urmăreşte în mod tipic tocmai obţinerea unui efect de intoxicaţie. |
Posted 18 September 2023 - 13:23

Multe droguri sunt invidioase pe alcool... Oricate scuze culinare, culturale, ceremoniale, economice, istorice etc, i-am gasi alcoolului cand tragem linie este un drog care face ravagii. Aseara m-am drogat cu bere, si acum ma doare capul! Doar prima bere avut "gust" "aroma" bla bla, restul ... nu mai conteaza ce brand sunt si ce aroma au. Noroc ca nu conduc beat ca altii. Betivanii si tabagistii, un procent important din societatea noastra, n-ar trebui sa-si dea cu parerea despre droguri. Totusi, fumatorii n-au nici o treaba cu asta. Doar n-ai auzit ca unu si-a pierdut mintile dupa ce a fumat 3 tigari si a calcat pe cineva pe trecere. Politia n-ar trebui sa cumpere de urgenta niste aparate de testare care sa le inlocuiasca pe cele cu 30% eroare? Adica nu stiu in ce domeniu se accepta asa o marja, la orice chestie te-ai gandi, oricat de inofensiva, tot iese dezastru. Edited by cumparator, 18 September 2023 - 13:25. |
|
Posted 18 September 2023 - 13:24

Ontopic: Și dacă i-ar aresta și condamna la închisoare pe toți cei pe care îi prind cu un joint unde s-ar ajunge? Sau tu zici ca e ok cum se întâmplă acum? De la a doua abatere putem vorbi si de închisoare. De ce lumea are o reținere in a fura sau a se omori pe stradă? De TEAMA repercusiunilor legale, da? Asa trebuie si pentru consumul de droguri, daca vrem sa il limitam, ar trebui sa iti fie frica sa consumi ca pățești CEVA. Azi când nu pățești nimic normal ca iti vezi liniștit de consum. Sigur, asta daca ne dorim cu adevărat sa combatem fenomenul. Nu sunt foarte sigur ca aceasta dorința e reala. Edited by bossake, 18 September 2023 - 13:26. |
Posted 18 September 2023 - 13:27

Cateva probleme la legislatia pentru la drogurile astea: - Pana pui pe lista interzisa o molecula, apare o noua molecula, cu efecte poate mai tampite si mai agresive cu sanatatea. - La cati de multi au tras sau au incercat macar o data, pedepsirea consumului ar deveni o problema de pur noroc, abuz, santaj, etc.. Ceea ce nu ar trebui sa fie pentru pedepse grele care se lasa cu inchisoare. Pentru tipul asta de pedepse, trebuie si o capacitate de a aplica legea, nu sa-l arzi pe unul din 1 milion. Altfel stimulul pentru abuzuri si santaj e mult mai mare decat nevoia de educare prin pedeapsa, sau warever principiu de drept s-o mai aplica. - Consumul presupune si detinere? Detinerea presupune si trafic? Cam greu de definit exact. Sau, ar trebui o definitie mai exacta. - Daca dezincriminezi consumul, insamna ori ca ti-ai produs singur drogul, ori l-ai luat de undeva. Adica nu esti vonovat, dar totusi esti. Ori in fata statului, ori in fata celor care ti-au dat, daca nu respecti omerta. De cele mai multe ori, asta se intampla in cercul de apropiati, ca majoritatea nu iau tigara de la dealer ci de la un prieten sau careva de prin anturaj. Bineînțeles că a consuma ceva presupune mai întâi deținerea acelei substanțe, în orice mod. Am insistat cu explicațiile astea doar fiindcă unii se cramponează de CUVINTE. Nu mă refer la niciunul dintre participanții la această discuție. E de aici https://forum.softpe...2#entry30249993 Edited by Naoto, 18 September 2023 - 13:29. |
Posted 18 September 2023 - 13:28

Anunturi
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users