![]() |
Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Donare sange - analize medicale
Last Updated: Sep 18 2023 20:46, Started by
alex342
, Sep 18 2023 11:30
·
3

Posted 18 September 2023 - 11:30

Am aflat intamplator zilele astea pe net ca poti avea la cerere un set gratuit o data pe an de analize de biochimie. De asemenea dupa recoltare ti se da rezultatul pt niste analize minime (glicemie, ficat etc). Am mai donat (nu foarte des ce-i drept) insa nu am auzit de aceste analize. Voi ce stiti?
|
Posted 18 September 2023 - 12:11

Eu donez din 2017, in mod regulat. Adica pot dona de 4-5 ori pe an, nu poti dona de mai ult de 5 ori, trebuie sa astepti vreo 2 luni intre donari.
La fiecare donare se parcurg niste pasi: -completezi o fisa in care declari pe propria raspundere lucruri despre starea de sanatate -esti intepat in deget pentru glicemie -esti cantarit, ti se masoara tensiunea arteriala, dai un fel de interviu cu o doamna doctor, tot despre starea de sanatate -daca esti acceptat, mergi la donare -dupa ce donezi, primesti un card de bonuri cu 66.99 lei pe el, scutire de la scoala sau de la serviciu, eventual ceva reducere la abonamentul de transport in comun. La cateva zile iti ies analizele la sange, cele minimale. Le poti ridica de la centrul unde ai donat sau le poti gasi pe site la ei, primesti un cod cu care ai acces doar la analizele tale. La mine, care donez de mai multe ori pe an, se fac si analize mai amanuntite la prima donare din an, ceva cu trigliceride, plus altele, nu retin exact denumirile. Asa, la ochi, parametrii analizati sunt cam de doua ori mai multi decat cei de la analizele simple. Cred ca daca donezi doar din cand in cand, o data pe an sau mai putin, nu primesti analizele mai amanuntite. |
Posted 18 September 2023 - 12:16

Dap ... se fac niste analize minime pentru ca sangele este verificat - sa nu existe oarece afectiuni de care donatorul sa nu stie
Nu se fac transfuzii oricum Analizele alea minime sunt de fapt pentru hepatita B si C, sifilis si mai mult ca sigur SIDA Dupa ce devii donator regulat - cred ca de 4 ori - primesti un set complet de analize Toate astea - gratis |
Posted 18 September 2023 - 17:14

Afli:
grupa de sange si RH - da glicemia - daca ceri greutatea si inaltimea - daca ceri pulsul - da tensiunea - da temperatura - da Dupa recoltare, ei vor verifica sangele intr-un laborator propriu si, daca ai ceva in neregula (inclusiv trigliceride), vei primi o scrisoare acasa cum ca ceva pute si trebuie sa te duci la ei sa vezi ce. La cerere, iti pot elibera si setul de analize dar nu sunt alea clasice (cu toate cifrele, ca analizele de la medicul de familie) ci legat de bolile care sunt incompatibile cu transfuzia (adica ce-i intereseaza pe ei) (au trecut ceva ani de cand am facut asa ceva asa ca poate s-a schimbat intre timp). Daca te stii cu ceva ce poate fi grav, fa-ti analizele la medicul de familie. |
Posted 18 September 2023 - 19:26

Trebuie sa donezi de cel putin doua ori in acelasi an pentru setul de analize suplimentare. Asta e cerinta la Ploiesti, poate la alte centre e diferit.
Nu stiu ce relevanta au rezultatele dar eu nu m-as risca sa donez sange(la afereza nu stiu cum stau lucrurile pentru ca n-am donat niciodata) fara sa mananc si sa beau inainte sa donez. O singura data m-am bazat doar pe o cafea si 0,5-1l de apa si s-a lasat cu ameteli usoare timp de cateva ore... Si pentru cei care n-au donat si doresc s-o faca le recomand sa nu lase capul pe spate cat timp doneaza...risc de ameteli, cel putin in cazul meu Edited by ccf_cristi, 18 September 2023 - 19:27. |
Posted 18 September 2023 - 20:46

Chiar se recomanda sa mananci inainte de donare, nu e ca la analize, dar sa fie mic dejun nu saorma cu sarmale.
![]() Edited by sorin147, 18 September 2023 - 20:47. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users