Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Educatie financiara in scoli de u...

Optiune Garmin distanta in km

Tractor New Holland tl 90 proble...

Joc de societate
 Filmul Netflix nu se vede tot ecr...

Telefon pentru fotografii

Username la inregistrare

Șina ghidaj + lanț Husq...
 Alegere CPU + Motherboard + Memorie

Fara centrale de apartament peste...

Boiler casa vacanta - sistem goli...

program conversie documente EXCEL...
 Problema ștergatoare

Cod CAEN activitati birou

VAG și Renault se gandesc sa...

Bolboroseala circuit apa calda me...

Vecini deranjati de un copil care plange chiar si noaptea

* * * - - 7 votes
  • Please log in to reply
199 replies to this topic

maccip

maccip

45 ani

• Grup: Senior Members

View PostAdm, on 17 septembrie 2023 - 21:38, said:

Ai mei nu au dormit nici morti, iar la urlat.. noroc ca nu am vecini prea aproape.
Ai mei au fost diferiti. Fata cea mica a fost cea mai rea de departe. Si e in continuare, cand e vorba de drepturile ei. Si le cere fara discutie , tare si apasat. Posted Image
Fata cea mare a fost cea mai cuminte, de departe. Puteam creste 5 ca ea, chiar ma miram sa aflu cat de usor e sa cresti un copil. Era asa de cumintica si linistita. Doar ca la varsta de un an jumate au inceput semnele ca-i autista. Deci.. in concluzie... ce concluzie sa trag? Voce avea si era puternica, cand era cazul sa urle, insa o facea foarte rar.
Daca as fi avut-o doar pe ea, as fi crezut ca toti copiii sunt la fel de cuminti. Dar nu e deloc asa.

Baiatul.... asa si asa. Ca pe urma a venit asta mica si am vazut cu adevarat cum e sa ai copil urlator. Inca din prima zi de viata, avea vocea cat 5 de la maternitate.
In primul an de viata a fost foarte galagioasa si mofturoasa, dar usor usor a devenit ok. Te intelegi cu ea. A fost la cresa acum la gradinita. Nu comenteaza, ba chiar ii place. Mai smiorcaie ea cand incepe anul scolar, dar isi revine repede. Acum la gradi chiar nu a avut niciun fel de opozitie. Iar in rest e ascultatoare, intelege. Insa n-a fost asa cand era mica.

De alergat insa alearga prin casa si adoarme ultima. De multe ori dupa noi. O culcau aia la cresa, o culca si la gradi, deci are mai multa energie seara.Dar nu am avut probleme cu vecinii. Cei de sub mine au si ei doi copii. Mamica de jos chiar si-a cerut scuze intr-o zi ca fata lor face mult scandal noaptea. Doar ca noi nu auzim nimic de jos. Mai degraba se aud aia de sus, care nu au copii, dar au un caine care se mai arunca si se mai joaca cu ceva pe parchet, se tot aude ca si cum s-ar rostogoli niste bile. Nimic deranjant totusi, dar se aud bilele alea(sau ce-or fi) rostogolindu-se infiecare seara.
De la mine posibil ca se aude mult mai mult. Ca se impung, se bat, se hârâie. Sau se joaca zgomotos, alearga, se bat cu perne, se joaca ascunsa, leapsa, sau jocuri de-ale lor pe care nu le pricep. Plus ca baiatul a inceput sa tot vina cu colegi de scoala, deci avem si musafiri destul de des. Se harjonesc si astia, ca au prins curaj. La inceput erau mai cumintei. Dar eu ma bucur ca-i sociabil si popular printre colegii lui. Asadar le las libertate mai multa, sa se simta si ei bine.

N-ai ce le face, sunt copii si cred ca face parte din dezvoltarea lor. Poa sa vina si mama politiei sau vecinlor, daca eu consider ca nu se justifica, n-am sa le cer sa fie sfintisori. Nu sa se dea cu curul de pamant cum am vazut pe la unii ca li se permite, dar nici sa fie sfintisori ca un adult plictisit de viata cu telecomanda in fotoliu si berea la pet langa. Linistea e o regula specifica adultilor, insa lumea e facuta si din copii, nu doar din adulti si regulile lor. Cine nu stie cum e normalul si firescul, sa intre intr-o scoala generala sa vada cam cum se aude acolo in pauze. Aia e normalitatea copiilor, nu aialalta pe care o vrem noi. Eu am scoala la 50 de metri, dar se aude si de acasa cateodata vacarmul din pauze. Probabil ca asa eram si noi la varsta lor, poate chiar mai rau.

Trebuie buna masura in toate. Nici sa se urce in cap, dar nici sa te iei dupa vreo baba crizata care nu suporta copiii. Eu nu am, dar un prieten si coleg de serviciu s-a pricopsit cu o asemenea vecina. Cam nasol! Si are si el tot 3 copii.

Apoi..
Eu le-am explicat, in masura in care puteau sa inteleaga, ca a fi cuminte inseamna mai multa libertate pentru ei. Cand copilul e cuminte, iti vine mai des sa pleci in excursii, la restaurante, la piscina, la diverse activitati placute si pentru ei si pentru toata lumea. Cand e obraznic si face ca Michael Jackson, nici nu-ti vine sa mai iesi nicaieri cu el, stai acasa. Asadar, cu cat mai multe figuri si smiorcaieli, cu atat mai putin iesit in lume la activitati, cu cat mai putine figuri si disciplina, cu atat mai multa libertate si diversitate in activitatile posibile. Discuplina inseamna libertate mai multa. Ca parinte, poti sa-i faci sa inteleaga asta inca de la varsta primelor cuvinte.

Conteaza mult si cum e facut blocul. Eu am stat in 11 locuri in Bucuresti si nu peste tot era la fel. La inceput cand stateam prin garsoniere de-alea naspa, se auzea si de la 3 etaje mai sus, cainele latrand de la 2 etaje mai sos. Nu ca m-ar deranja, nu ma deranjeaza in general zgomotul de acest tip ca nu-l aud, dar.. era clar o problema de izolatie fonica a blocurilor respective.
Apoi noi avem mochete puse pest tot, sub ele un fel de izolatie care cred ca-i si fonica, nu doar termica dintr-un material facut din deseuri textile, dar destul de dur, nu stiu cum se cheama ca nu ma pricep. Sigur conteaza si asta. De jos nu aud nimic si aparent nici ei nu aud de la noi.

Edited by maccip, 19 September 2023 - 14:10.

DannyHuwe

DannyHuwe

Active Member

• Grup: Members

View Postarg, on 17 septembrie 2023 - 18:35, said:

protectia copilului va proteja copilu nu vecinii.
dar cu o reclamatie din asta si un inspector tampit vei face incredibil de mult rau copilului.
nu mai dezinforma.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate