Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Achizitie camera video auto (II)

Baza de date cu imagini pe bani

Robotul martian european, revigor...

Geoana: „Sistemul de vot es...
 Imprimare mai multe pagini intr-o...

trebuie sa depun declaratie unica...

Ruse vs Rusesti

Le mai putem da pe brazda? tipsuri
 Recomandari gips carton tavane. (...

ce fel de activitate intretinere ...

Se poate imbunatati o poza sa se ...

Folosește cineva syncthing? ...
 Închidere fereastra dupa deschidere.

Kit AC contine brate Unitatea ext...

Smart Switch fara neutru

Ierbicid pentru parul porcului.
 

Video-interfon IP Hikvision

- - - - -
  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1
Adrian1303

Adrian1303

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 08.04.2023
Buna ziua,
am videointerfon de la hikvision (partea care se afla la poarta si doua monitoare in casa la diferite etaje), ele pot fi conectate prin LAN sau WIFI.

Soneria: ds-kv8113-wme1-b

Monitoarele DS-KH6320 WTE1

Am facut configurarea acestora, monitoarele sunt legate wifi la reteaua din casa, soneria la fel, la aceeasi retea (am fost atent sa faca parte din aceeasi clasa de IP, acelasi Gateway, masca retea.)
Attached File  Capture ivms.PNG   48.01K   44 downloads

Inteleg ca au diferite adrese IP cand sunt conectate prin cablu si altele cand sunt conectate prin WIFI.

Ar mai fi mult de zis... dar nu stiu anume ce este interesant pentru rezolvare...

Problema mea este urmatoarea:
1. merge totul bine cand totul este conectat prin cablu.
2. merge totul bine cand monitoarele sunt legate wifi iar soneria prin cablu (aceeasi retea bineinteles)
3. merge la fel de bine cand o asociez cu adresa LAN sau cu cea WLAN la monitoare (conditia e ca soneria trebuie sa fie conectata si prin cablu), pot accesa soneria prin interfata web prin ambele IP;
4. problema apare atunci cand scot cablul LAN din sonerie, desi este conectata prin WIFI, gasesc IP ei in iVMS4200 si in SADP, insa nu mai pot accesa interfata web, iar in iVMS4200 apare offline, reapare online dupa ce o conectez prin cablu desi IP este pentru WLAN. Attached File  Capture2.PNG   58.77K   45 downloads

Va rog daca ma puteti ajuta sa rezolv aceasta problema.
Multumesc!

#2
The Stressmaker

The Stressmaker

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,275
  • Înscris: 25.10.2005
Soneria este conectata prin cablu si routerul face bridge intre lan si wifi de aceea vedeti soneria in wifi. Refaceti instalarea soneriei cu cablul scos. Se pare ca soneria da prioritate la instalarea prin lan indiferent de setarile pentru wifi.

#3
Adrian1303

Adrian1303

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 08.04.2023
Buna ziua, multumesc pentru interes.
Am resetat totul la setarile din fabrica, am pus totul pe DHCP, asa a mers si prin WIFI.
Am pus IP static la sonerie pe WLAN prin interfata web, monitoarele nu le-am putut accesa prin interfata web (nu stiu care e problema) asa ca au ramas pe DHCP, am vrut sa fac rezervare porturi din router, doar ca am constatat ca au acelasi MAC, e posibil asa ceva?
Deci se poate bifa ca rezolvat, multumesc mult pentru ajutor.

#4
jm2010

jm2010

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,014
  • Înscris: 14.03.2013
Deci, tot Hikvision am si eu. Am avut problemele tale. Sa iti spun cum am rezolvat.
Postul de la poarta pe cablu, posturile de interior (3) prin wifi.
De la poarta am scos wifi-ul (nu l-am configurat), am lasat doar pe cablu.
In interior am lasat doar wifi (nu am pus cablu la ele).
La fiecare post (interior/exterior) am pus IP static din router bazat pe MAC (device-urile le-am lasat pe DHCP dar router-ul le da tot timpul acelasi IP).
Am asociat posturile din interfata ca sa se "vada" corect.
Acuma merge totul bine, nu mai am probleme.
Problemele apareau cand router-ul dadea ip-uri diferite pe dhcp si posturile nu mai aveau asocierea corecta.

Pune-ti iVMS si adauga acolo device-urile, le poti configura mai usor (vezi ca daca ai mac, versiunea de win e mai buna decat cea de mac, pe mac aplicatia nu mergea bine).

#5
mcfly

mcfly

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 05.04.2007
Salut,
Am aceleasi deviceuri, cu diferenta ca unitatile exterioare sunt pt 2 familii, KV8213.
Stie cineva cum se configureaza corect intr-un use case de 2 posturi exterioare si 2 interioare?
Cele exterioare le-am conectat prin cablu, cele interioare wifi. Am setat fiecare aparat pe DHCP, unitatile interioare le vad pe cele exterioare.
Totusi, nu functioneaza simultan tot sistemul in sensul ca unul dintre posturile exterioare nu poate suna la cele interioare dar, se poate accesa imaginea prin live view de pe unul dintre posturile interioare.
Daca un post exterior il setez ca Doorphone, merge live view de pe ambele monitoare, dar de sunat tot nu se poate suna.
Pe scurt cred ca imi scapa modul corect de configurare. Adica, cele interioare ar trebui sau nu, ca unul sa fie Extension si celalalt Main? Unul dintre cele exterioare ar trebui sa fie Doorphone si celalalt Villa station?
Ce am sa mai incerc, e sa setez IP-uri fixe ca in postul de mai sus.
Multumesc!

#6
The Stressmaker

The Stressmaker

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,275
  • Înscris: 25.10.2005
Daca routerul permite vlan (sau "guest lan") creeati o retea separata pentru fiecare unitate de exterior apoi incercati la fiecare recomandarile din postul anterior pentru a asocia unitatile interioare la fiecare unitate exterioara.

#7
------

------

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 09.03.2008

 mcfly, on 07 februarie 2024 - 07:13, said:

Am aceleasi deviceuri, cu diferenta ca unitatile exterioare sunt pt 2 familii, KV8213.

Trebuie setat un post exterior ca principal, la aparatul unde ai setat ca doorphone, pui inapoi villa doorstation si schimbi numarul postului din 0 in 1 si va cere restart.
La postul care are numarul 0, te duci la rubrica devices si adaugi un device nou, selectezi subdoorstation si  completezi rubricile. Apoi la postul caruia i-ai schimbat numarul, la intercom ai printr-un tab o rubrica cu main door station, acolo pui ip-ul postului principal si parola lui.
Teoretic daca ai pus totul ok, apare o bulina verde in acel tabel in dreptul echipamentului adaugat, daca nu, da-i restart la ambele. Important este ca toate aparatele sa aiba aceeasi data si orele cat de cat ok.
Posturile interioare pot lucra in doua feluri:
- daca vrei sa sune simultan ambele cand apeleaza cineva, unul trebuie sa fie main si unul extensie
- daca vrei sa fie apelate individual, ambele vor fi main, dar la unul trebuie sa ii schimbi room number (preferabil sa pui 2 daca vrei sa iti functioneze direct apelarea de pe butoanele fizice ale postului exterior, altfel trebuie sa ajustezi din interfata web ce camera apeleaza fiecare buton fizic)

ps: daca ai schimbat setari peste stari si nu stii ce si cum, recomand resetare totala la toate echipamentele si incepi de la 0

Edited by Ravy, 08 February 2024 - 13:33.


#8
mcfly

mcfly

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 05.04.2007
Multumesc de raspunsuri! Am sa le incerc in weekend.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate