![]() |
Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Cerere scazuta pe piata globala pt SSD-uri
Last Updated: Sep 22 2023 17:47, Started by
alex342
, Sep 17 2023 15:10
·
14

Posted 17 September 2023 - 18:42

Cei care se joaca au nevoie de spatiu. Cei care nu au nevoie de spatiu ca filmele sunt online, streaming, lor le pare ca sunt scumpe SSD-urile. Depinde. Cand nu ai toate platformele de streaming la indemana si vrei sa vezi un film pe tv, sa iti faci un ssd portabil e ideal. Un 4k de 80 de gb il copiezi repede si il rulezi fara probleme. |
Posted 17 September 2023 - 20:25

Eu astept ceva de 8TB echivalent cu seria Samsung EVO (nu jaf QVO) la pret rezonabil, sub 3000 lei.
La Samsung sunt multi care poate se feresc din cauza loturilor defecte de 870/970 EVO si 980 PRO. Nici eu nu mai am incredere asa mare in ei, desi cica ar fi remediat problema. Plus ca scaderea pretului nu stiu daca e indiciu pentru scaderea cererii. Ca doar nu e ca la apartamente. Poate s-a marit productia, s-a ieftinit procesul tehnologic... Edited by RaimondMacelaru, 17 September 2023 - 20:27. |
Posted 18 September 2023 - 07:05

Inafara de cateva cazuri punctuale acel 980 este cam inutil azi. Oricand isi face treaba la fel de bine cel de anul trecut sau acum 2 ani sau acum 3 ani....
Asta e problema. Ca se produc de dragul de a lansa ceva de a se scrie despre producator. Iar faptul asta face ca inlocuirea sa vina in general cand moare cel vechi nu ca ar merita cel nou. Edited by MooF2010, 18 September 2023 - 07:06. |
Posted 18 September 2023 - 07:22

Eu sunt curios la ce va trebuie capacități atât de mari.
Toate pozele și clipurile mele din 2005 pana în 2023 au 0.94TB. Incluzând fișierele raw de pe vremea când credeam că o să le folosesc cândva. Mie viteza și fiabilitatea mi se par mai importante decât capacitatea. Edited by KiloW, 18 September 2023 - 07:23. |
Posted 22 September 2023 - 15:12

Vrei viteza si fiabilitate? nu le poti avea pe toate decat daca ai acces pe la vre-un server de la un motor de cautare actual. In rest este o combinatie intre HDD, SSD si DVD in ordinea scaderii vitezei de accesare. Personal folosesc 128G SSD pentru SO, 1TB HDD pentru datele actuale si n000 DVD scrise ca backup. Stochez pe DVD cam tot ce ma intereseaza de la stiri salvate de pe net pana la filmulete interesante (unele cu pisici
![]() Ca idee, un Youtuber la fiecare clip poate folosi si cativa TB sau zeci de TB de date daca face codare si editare 4k sau 8k. PS: DVD-urile au perioada de stocare de aproximativ 30 ani daca sunt tinute in conditii decente (fara soare sau temperaturi extreme). Uneori mai glumesc si zic ca daca se opreste internetul acum eu nu ma plictisesc cam 10 ani dupa. Ca fapt real o informatie veche de 6 luni m-a scos din cacao exact atunci cand aveam nevoie si nu era disponibila pe internet dar era salvata pe un DVD din colectie. Dezavantajul este ca in DVD-uri cautarea se face manual de aceea indexarea DVD-ului dupa scriere este o necesitate. |
Posted 22 September 2023 - 15:36

va faceti probleme ca e cerere scazuta pentru SSD-uri ?! nicio grija. vor da o mana de "ajutor" companiile de gaming.
Starfield e primul joc de care m-am lovit, si pe care nu-l pot juca pe HDD, asa cum o arata si recomandarile celor de la Bethesda, ai nevoie de un SSD pentru al putea juca. pe HDD acesta nu e jucabil ! de aici inainte, restul cred ca va veni precum un bulgare de zapada.. |
Posted 22 September 2023 - 15:37

De cand ssd-urile au devenit oarecum acceptabile la pret (adica cativa ani buni), nu am mai folosit un hdd pt jocuri. Diferenta se simte.
Edited by alex342, 22 September 2023 - 15:37. |
Posted 22 September 2023 - 16:36

Eu astept ceva de 8TB echivalent cu seria Samsung EVO (nu jaf QVO) la pret rezonabil, sub 3000 lei. La Samsung sunt multi care poate se feresc din cauza loturilor defecte de 870/970 EVO si 980 PRO. Nici eu nu mai am incredere asa mare in ei, desi cica ar fi remediat problema. Plus ca scaderea pretului nu stiu daca e indiciu pentru scaderea cererii. Ca doar nu e ca la apartamente. Poate s-a marit productia, s-a ieftinit procesul tehnologic... Vad ca tot hard-urile cresc capacitatea mai rapid decat SSD-urile. Mi se pare ciudat. |
Posted 22 September 2023 - 16:58

E o tehnologie care pentru stocare de informații pe termen lung va bate oricând SSD-ul.
Si nici la sistemele de supraveghere nu cred că se pretează SSD-ul. Si sunt si nostalgic după cârâitul hardului. Îmi place. |
Posted 22 September 2023 - 17:08

Ca utilizator casnic probabil pentru stocare și hdd-ul e suficient. Dacă ai un NAS bottleneckul va fi probabil viteza rețelei și nu a discului.
|
|
Posted 22 September 2023 - 17:12

Am avut și eu o tentativă de nas făcută dintr-un PC vechi, dar am renunțat rapid. Nu merita nervii, viteze ridicole.
SSD-ul este extraordinar pentru sistemul de operare, dar ca si stocare pe termen lung nu merită. |
Posted 22 September 2023 - 17:17

Posted 22 September 2023 - 17:31

Posted 22 September 2023 - 17:33

4TB i-as folosi pentru HDD cache. Iar restul de 4TB, pentru jocuri.
|
Posted 22 September 2023 - 17:37

|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users