![]() |
Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
De ce românii sunt zgomotoși?
Last Updated: Oct 17 2023 10:58, Started by
neaRica
, Sep 16 2023 22:12
·
14

Posted 16 September 2023 - 22:12

Înțeleg că nu trebuie să stăm drepți ca la armată, dar nu înțeleg o chestie. De ce trebuie să vorbești tare sau să strigi din toți rărunchii către interlocutorul tău deși e la 1 metru distanță de tine. Sau, de ce asculți muzica extrem de tare la bloc? În spații publice precum terase, restaurante, cluburi înțeleg. Dar în zone rezidențiale gen parcuri din proximitate și lângă scările de bloc... Nu realizezi cât de tare îi deranjezi pe ceilalți?
|
Posted 16 September 2023 - 22:22

Hmm inseamna ca nu ai venit in contact cu americanii
![]() |
Posted 16 September 2023 - 22:23

Stai sa vezi cand aterizeaza un avion din China pe undeva... efectiv vrei sa te evapori.
Romanii nu sunt mai zgomotosi decat media geografica, si as zice ca-s relativ decent de zgomotosi. |
Posted 16 September 2023 - 22:26

Înțeleg că nu trebuie să stăm drepți ca la armată, dar nu înțeleg o chestie. De ce trebuie să vorbești tare sau să strigi din toți rărunchii către interlocutorul tău deși e la 1 metru distanță de tine. Sau, de ce asculți muzica extrem de tare la bloc? În spații publice precum terase, restaurante, cluburi înțeleg. Dar în zone rezidențiale gen parcuri din proximitate și lângă scările de bloc... Nu realizezi cât de tare îi deranjezi pe ceilalți? De ce se mănâncă seminţe pe stradă, de ce se înjură în public de la copii până la adulţi...de ce şoferii români depăşesc pe linia continuă fără motiv; de ce la apropierea de culoarea galbenă spre roşu a semaforului, în loc să se încetinească se accelearează; de ce mulţi apreciază emisiunile TV de felul "Mireasă pentru..."; de ce suntem printre ultimii, dacă nu chiar ultimii la citit cărţi în Europa...şi aşa mai departe ?! De ce ?! Mie îmi plac proverbele, şi unul dintre ele spune aşa: "La umbra pomilor sădiţi de generaţiile trecute, se odihneşte actuala generaţie !" Sau, pe româneşte: "Ce am sădit, aia culegem". Lipsă de cultură civică s-a dat, lipsă de cultură civică avem ! Edited by lupini, 16 September 2023 - 22:37. |
Posted 16 September 2023 - 22:35

Hmm inseamna ca nu ai venit in contact cu americanii ![]()
Stai sa vezi cand aterizeaza un avion din China pe undeva... efectiv vrei sa te evapori. Romanii nu sunt mai zgomotosi decat media geografica, si as zice ca-s relativ decent de zgomotosi.
De ce se mânâncă seminţe pe stradă, de ce se înjură în public de la copii până la adulţi...de ce şoferii români depăşesc pe linia continuă fără motiv; de ce la apropierea de culoarea galbenă spre roşu a semaforului, în loc să se încetinească se accelearează; de ce mulţi apreciază emisiunile TV de felul "Mireasă pentru..."; de ce suntem printre ultimii, dacă nu chiar ultimii la citit cărţi în Europa...şi aşa mai departe ?! De ce ?! Mie îmi plac proverbele, şi unul dintre ele spune aşa: "La umbra pomilor sădiţi de generaţiile trecute, se odihneşte actuala generaţie !" Sau, pe româneşte: "Ce am sădit, aia culegem". Lipsă de cultură civică s-a dat, lipsă de cultură civică avem ! |
Posted 16 September 2023 - 22:37

Posted 16 September 2023 - 22:49

Nu se simt apreciati. Atunci se baga ei in seama. Privind ştiinţific din punct de vedere al psihologiei sociale, exact despre asta e vorba. O comunitate care se simte, uneori pe bună dreptate, neglijată, în lipsa comportamentului elevat de care nu dispune, apelează la orice comportament prin care epatează. Însă nivelul mediu cultural scăzut nu-i indică faptul că acea epatare e respinsă de lumea civilizată. Nota bene, fac referire la media unei comunităţi, nu la toţi membri ei, deoarece sunt indivizi foarte civilizaţi în orice comunitate. Totul ţine de procentul lor raportat la întreg. Edited by lupini, 16 September 2023 - 22:55. |
Posted 16 September 2023 - 22:50

metoda basic de protectie. incearca sa para mai amenintatori decat sunt, metoda clasica a animalelor slabe, a prazii. se fac mai mari, fac mai multa galagie, se umfla in pene, zici ca sunt pradatorul suprem..dar in realitate sunt niste gaini speriate. e suficient sa ii vezi cum se comporta in situatii cu adevarat serioase...
|
Posted 17 September 2023 - 01:34

|
Posted 17 September 2023 - 04:38

Ti se pare pentru ca sunt spatiile mici, peste tot. In USA sau China majoritatea stau la casa si au spatii publice largi, vorbesti normal(voce tare) si nu te aude nimeni.
In RO stau toti unul pe altu, de aici senzatia ca trebuie sa vorbesti in soapta, altfel 'tipi'. E doar impresia ta. |
Posted 17 September 2023 - 06:30

Haha, dar de italieni si spanioli ce zici? Vasile Roaita
![]() E o chestie specifica popoarelor latine, nu suntem moluste taciturne ca scandinavii. |
|
Posted 17 September 2023 - 06:33

Eu am cazut in extrema cealalta.
M-am retras din anturaje, amicitii si alte forme de convietuire cu semenii, si incerc pe cat posibil sa ascund tot ce detin. Imi place sa trec neobservat printre oameni, fara sa ii deranjez cu ceva, de frica sa nu cumva sa ma deranjeze si ei la randul lor. Nu citesc, nu sunt mai destept ca altii, dar nici nu vreau anturaj cu nimeni. Ma simt bine in prostia mea. |
Posted 17 September 2023 - 07:35

Initiator - nu ai iesit din tara pana acum ?
Ca din punctul asta de vedere suntem printre cei mai silntiosi. Poate nemtii sa ne ia fata. In rest peste tot pe unde am iesit - si am cam vazut toata Europa, toti vorbesc pe cstrada mai tare ca noi. Eu cand ma vazut titlul topicului m-am gandit la zgomotele de prin blocuri, in general, nu la vorbit tare. |
Posted 17 September 2023 - 07:59

Ca din punctul asta de vedere suntem printre cei mai silntiosi. Poate nemtii sa ne ia fata. Nemtii nemti, ca nemtii turci nu cred ![]() Si eu am impresia ca initiatorul nu prea are cu ce sa compare. Filmuletele cu arabii care vorbesc la telefon pe speaker nu sunt prea departe de realitate, ii ajuta si limba/accentul/intonatia sa para ca urla mereu. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users