Masurare teren fara proprietari din acte prezenti
Last Updated: Sep 18 2023 22:12, Started by
Winc
, Sep 16 2023 19:16
·
6

Posted 16 September 2023 - 19:16

Este legala masurarea de catre cadastristi de la o firma de cadastru a unui teren cu imobil pentru intocmirea schitei cu propunerea de dezmembrare fara ca proprietarii din acte sa fie prezenti ci doar rude ale proprietarului care detine 1/2 iar schita cu propunerea de dezmembrare sa se faca conform preferintelor acestor rude? Eu ca si coproprietar nu am fost anuntata si oricum nu mi se permitea accesul. Vreau sa stiu daca e legal ce au facut cei de la firma de cadastru. Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
|
Posted 16 September 2023 - 19:29

Cred ca e legal. Acele rude au fost probabil mandatate de coproprietar sa permita accesul celui de la cadastru.
Edited by pasilla, 16 September 2023 - 19:29. |
Posted 16 September 2023 - 19:35

Masurarea este partea tehnica a procesului.
Pentru partea legala e nevoie de acceptul notarial al tuturor proprietarilor. |
Posted 16 September 2023 - 19:37

Ea e cea cu casa darapanata si verisoarele.
Speta veche era cu impozitul. N-am idee, dar cineva trebuie sa faca iesirea din indiviziunea. Si se pune intrebarea, din cat, cum, in ce fel. Asa ca se masoara terenul. Ca sa ai acte cu care sa te poti judeca. Mi se pare legal. |
Posted 16 September 2023 - 19:38

Este in curs cadastrarea completa a Romaniei.
Se face preponderent din satelit, apoi se compara cu actele existente. In princiiu se urmareste ca fiecare teren sa aibe un proprietar-doi si nu zeci. Edited by adip1962, 16 September 2023 - 19:38. |
Posted 16 September 2023 - 19:42

Dacă ruda respectiva a fost de acord cu accesul respectivilor pe teren, este cât se poate de legal. Dacă nu a fost, nu e ok, pentru că nu poți intra pe o proprietate fără acordul proprietarului (exceptand cazul in care este un spațiu deschis publicului). Dar nu cred că ai putea face ceva în acest caz, faptul este consumat.
|
Posted 16 September 2023 - 19:42

Nu trebuia sa fiu si eu acolo cand au masurat ca si coproprietar care a solicitat aceasta masurare si achitat jumatate din costul operatiunii din ce imi aduc aminte? Schita prea pica in mod suspect exact cum le convine lor, pe partea care au stabilit ei ca este a lor. Mie nu mi s-a explicat cum s-a ajuns la acea schita, doar mi s-a solicitat plata. Habar nu am ce draq au facut cei de la cadastru acolo, eu, ca si coproprietar, nu am fost anuntata sa fiu prezenta. Este legal asa ceva? Nu reusesc sa gasesc ce spune legea in legatura cu acest fapt, daca spune ceva. Sau este de fapt un loop legal?
|
Posted 16 September 2023 - 19:45

Nu e tocmai aceeasi situatie, dar acum 2 ani la o locatie, un vecin isi inpisese tarusii in una din parcelele mele.
Am rechemat cadastristi, au remasurat, au mutat tarusii, fara el prezent. I-am comunicat mai tarziu, i-am dat actele, a fost ok. |
Posted 16 September 2023 - 20:27

Nu e nimic ilegal din ce s-a intamplat pana acum, doar ca lucrurile sunt impinse intr-o directie.
Ori te tii mai aproape de faptele care se petrec, ca sa le rezolvi amiabil, ori te pregatesti de rezolvare pe calea justitiei, ca la notariat sigur nu va veti intelege. Dezmembrarea nu se poate face fara acordul proprietarilor. |
Posted 16 September 2023 - 20:54

Daca ei au masurat si te-au "fortat" sa platesti si tu, atunci, dupa ce vine raspunsul, masori si tu si-i pui sa plateasca juma. Daca iese la fel, e corect, daca nu.. mai vedeti voi.
|
|
Posted 16 September 2023 - 21:00

Dacă ruda respectiva a fost de acord cu accesul respectivilor pe teren, este cât se poate de legal. Dacă nu a fost, nu e ok, pentru că nu poți intra pe o proprietate fără acordul proprietarului (exceptand cazul in care este un spațiu deschis publicului). Dar nu cred că ai putea face ceva în acest caz, faptul este consumat. Asa e din pacate. Cu politia(plangere ptr violare de proprietate) si dat in judecata in justitie (trebuie avocat). Cu vorba buna nu se poate,nu se vor intelege din pacate. |
Posted 17 September 2023 - 06:38

Winc, dacă îmi aduc aminte corect, voi aveți acolo o coproprietate pe cote părți așa că oricare dintre voi e la fel de coporoprietar pe oricare fir de țărână din acea curte. Faptul căverișoarele fac acum documentația cadastrală a imobilului nu ai cum să o împierdici. Cu împărțeala tot la instanțele de judecată veți ajunge.
|
Posted 17 September 2023 - 08:48

Intra fara acordul proprietarului daca nu e ingradit cu gard si poarta nu e inchisa cu lacat. Asa e din pacate. Cu politia(plangere ptr violare de proprietate) si dat in judecata in justitie (trebuie avocat). Cu vorba buna nu se poate,nu se vor intelege din pacate. Rudele ei sunt coproprietari, nu e nimic ilegal. Mai usor cu politia. Citeste-i topicurile anterioare si te lamuresti. |
Posted 17 September 2023 - 13:51

Pentru a face dezmembrarea conform schitei facute de cei de la cadastru la notariat mi s-a cerut certificat de urbanism pe care NU l-am obtinut de la Primarie pe motiv ca parcelele rezultate vor fi sub 150 mp si nu vom obtine autorizatie de constructie. Dar pe parcele exista deja constructii si schema de dezmembrare facuta de cei de la cadastru s-a facut tinand cont de constructiile existente.
Dar acum am gasit o informatie cum ca certificat de urbanism pentru dezmembrare se cere doar daca dezmembrarea se doreste a se face in 3 sau mai multe loturi pe cand noi voiam sa dezmembram doar in 2 loturi. Plus ca scopul era de dezmembrare nu de constructie. Deci in concluzie nu inteleg pe ce baza legala mi-a cerut notarul certificat de urbanism pentru dezmembrare. Oare e cineva pe aici care mi-ar putea da un raspuns avizat? Notarul respectiv nu a binevoit sa-mi explice, dupa ce NU am obtinut certificat de urbanism mi-a zis ca nu se mai poate se continuam cu actele acolo la notariat si cand am intrebat "De ce?" - m-a repezit si a raspuns in bataie de joc: "De aia!". Asa ca eu am luat actele si am plecat si.. la pasul asta am ramas cu actele de atunci. |
Posted 17 September 2023 - 14:07

Legea nr. 50/1991 privind executarea lucrarilor de constructii stabileste in cuprinsul art. 6, alin. (6), lit. c) cazurile si conditiile in care actul autentic notarial de alipire/dezlipire trebuie sa fie insotit de certificatul de urbanism.
Astfel, "Certificatul de urbanism se emite si in urmatoarele situatii: (...) c) pentru cereri în justiţie şi operaţiuni notariale privind circulaţia imobiliară, atunci când operaţiunile respective au ca obiect: - comasarea, respectiv dezmembrarea terenurilor din/în cel puţin 3 parcele; - împărţeli ori comasări de parcele solicitate în scopul realizării de lucrări de construcţii şi de infrastructură; - constituirea unei servituţi de trecere cu privire la un imobil. Operaţiunile juridice menţionate, efectuate în lipsa certificatului de urbanism, sunt lovite de nulitate. Solicitarea certificatului de urbanism este facultativă atunci când operaţiunile de împărţeli ori comasări de parcele fac obiectul ieşirii din indiviziune, cu excepţia situaţiei în care solicitarea este făcută în scopul realizării de lucrări de construcţii şi/sau de lucrări de infrastructură. Edited by Winc, 17 September 2023 - 14:10. |
|
Posted 18 September 2023 - 13:50

Problema e ca NU mi se aproba dezmembrarea la notar chiar daca voi da declaratie ca nu urmeaza sa construiesc (constructiile existand deja) pe motiv ca loturile rezultate vor fi sub limita de 150 mp, de aici nu inteleg contradictia: legea pe de o parte spune ca se poate face dezmembrare fara certificat de urbanism in 2 loturi, pe de alta parte (in cazul meu) legea spune ca nu se poate face dezmembrare daca lourile rezultate dupa dezmembrare vor fi sub 150 mp.
Ma poate lamuri cineva in legatura cu aceasta contradictie? Multumesc anticipat. |
Posted 18 September 2023 - 22:12

Este in curs cadastrarea completa a Romaniei. Se face preponderent din satelit, apoi se compara cu actele existente. In princiiu se urmareste ca fiecare teren sa aibe un proprietar-doi si nu zeci. Se face un mare rahat, tipic romanesc, la mine in sat / comuna au facut prapad cu "marea" cadastriada, nici macar nu au fost in stare sa compare cadastrele deja existente ca nu pupa cu aberatiile emise de ei, |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users