![]() |
Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Transalpina venind din Grecia , prin Bulgaria
Last Updated: Sep 19 2023 07:59, Started by
vanitty
, Sep 16 2023 14:36
·
3

Posted 16 September 2023 - 14:36

Hello, in curand se termina vacanta noastra in Tolo , Grecia, si as vrea ca la intoarcere sa vizitez si transalpina. Am ratat odata pasul Urdele (care am inteles ca e adevarata Transalpina) acum ceva ani , cand am fost prima data pe Transfagarasan , iar anul trecut am avut timp doar de Transfagarasan.
Ma intereseaza cum credeti ca e mai bine prin bulgaria? Pe la Calafat - Vidin, ca sa nu depind de bac Acest traseu.. https://www.google.c...1!3e0?entry=ttu sau pe la bechet - rahova, de unde iau bac-ul, insa voi ajunge tarziu si nu stiu daca il mai prind.. https://www.google.c...1!3e0?entry=ttu Stie careva cum sunt drumurile in Bulgaria pe ambele rute? |
Posted 16 September 2023 - 14:49

Mare atenție și verificați dacă e deschisa.
Intr-un an a nins și s-a închis din septembrie. Vidin - calafat - Craiova - novaci. |
Posted 16 September 2023 - 14:56

la ora asta pare deschis , luni oricum plecam din grecia. vad ca bacul pleaca din bulgaria pana la ora 24.00, intrebarea care e drumul mai bun prin Bulgaria?
http://www.spet.ro/f...etable/?lang=ro |
Posted 16 September 2023 - 15:09

Eu am fost de 2 ori în Grecia cu punct intermediar Oltenia și de fiecare dată am trecut pe la Calafat. Dacă faci Transalpina începând de la Novaci și nu e un ocol foarte mare, mergi și pe porțiunea Obârșia Lotrului - Sebeș. În Obârșia Lotrului, imediat după ce treci de intersecția cu drumul spre Sebeș dar în direcția Brezoi, pe dreapta e o pensiune unde se mănâncă unii dintre cei mai buni papanaș pe care i-am încercat.
|
Posted 16 September 2023 - 15:10

Nu cred ca vine prapadul pana luni sa o inchida. In general se inchide dupa 1 noiembrie
|
Posted 16 September 2023 - 16:07

Posted 16 September 2023 - 16:32

Mai bun ar fi drumul prin Serbia.
Salonic > Niș > Tr Severin > Tg Jiu > Transalpina. De la Salonic mergi pe autostradă până la Niș. De acolo mai faci cam 3 ore, maxim 4, până la PF1, apoi, de acolo, cam două ore până la intrarea pe Transalpina. |
Posted 16 September 2023 - 17:13

Mai bun ar fi drumul prin Serbia. Salonic > Niș > Tr Severin > Tg Jiu > Transalpina. De la Salonic mergi pe autostradă până la Niș. De acolo mai faci cam 3 ore, maxim 4, până la PF1, apoi, de acolo, cam două ore până la intrarea pe Transalpina. daca vii prin Serbia, mai rapid este Nis - Portile de Fier II (PF2) - Severin. https://www.google.c...1!3e0?entry=ttu pe maps pare mai scurt cu o ora, dar in realitate nu stiu ce sa zic. cred ca sunt comparabile. 16h 28 min, 1331 Km fata de 17h 47min si 1369 Km Atentie; In Macedonia se plateste autostrada, in Euro. treci prin vreo 5 puncte de taxare, platesti in total vreo 8-10 euro. in general nu sunt aglomerate, dar tot pierzi ceva timp. Inainte de Skopije sunt niste lucrari pe autostrada, vreo 20 km... In Serbia iei tichet la intrarea pe autostrada si-l platesti la iesire, pana la Nis platesti vreo 2 Euro. Quote Daca au toti pasagerii pasaport valabil.. Edited by strongsss, 16 September 2023 - 17:21. |
Posted 16 September 2023 - 17:49

Ma gandeam si eu ca astia nu sunt in UE si pot face figuri.. Carte verde are orice RCA.
|
|
Posted 16 September 2023 - 18:23

Posted 16 September 2023 - 19:13

Incearca sa ajungi la Vidin cel putin pe la ora 16, am ajuns eu la 20 si am trecut vama la…00:30 !
|
Posted 16 September 2023 - 19:31

Eu am fost de 2 ori în Grecia cu punct intermediar Oltenia și de fiecare dată am trecut pe la Calafat. Dacă faci Transalpina începând de la Novaci și nu e un ocol foarte mare, mergi și pe porțiunea Obârșia Lotrului - Sebeș. În Obârșia Lotrului, imediat după ce treci de intersecția cu drumul spre Sebeș dar în direcția Brezoi, pe dreapta e o pensiune unde se mănâncă unii dintre cei mai buni papanaș pe care i-am încercat. si cum sunt drumurile prin bulgaria? cele clasice ce ocolesc satele sau te-a bagat prin sate?
Mai bun ar fi drumul prin Serbia. Salonic > Niș > Tr Severin > Tg Jiu > Transalpina. De la Salonic mergi pe autostradă până la Niș. De acolo mai faci cam 3 ore, maxim 4, până la PF1, apoi, de acolo, cam două ore până la intrarea pe Transalpina. as vrea sa trec prin cat mai putine tari posibil. SI asa, am platit (pe cartela) roaming pe orange si nu am beneficiat, de a trebuit in grecia sa imi iau cartela cu internet (iar pana acolo am tot oprit la benzinarii ca sa verific pe waze daca merg k) , asa ca prefer cat mai putine tari strict dpdv al internetului pentru navigatie |
Posted 16 September 2023 - 20:35

daca vii prin Serbia, mai rapid este Nis - Portile de Fier II (PF2) - Severin. O fi, dar drumurile sunt proaste. Mult mai bun este drumul național Severin > Tg.Jiu > Novaci
as vrea sa trec prin cat mai putine tari posibil. SI asa, am platit (pe cartela) roaming pe orange si nu am beneficiat, de a trebuit in grecia sa imi iau cartela cu internet (iar pana acolo am tot oprit la benzinarii ca sa verific pe waze daca merg k) , asa ca prefer cat mai putine tari strict dpdv al internetului pentru navigatie Data viitoare încarcă pe telefon Tom Tom Go și plătești doar hărțile necesare. Este o bagatelă costul aplicației și nu depinzi de internet. Mai simplu și mult mai ieftin per asamblu. https://www.tomtom.c...navigation-app/ Ai 7 zile free, poți instala și încerca fără niciun cost
Intr-un timp, Macedonia nu era explicit bifata si te puneau sa cumperi una la un pret.. pe masura... Acum este în toate Cărțile Verzi, se poate verifica. Doar Kosovo este exclus. Nu ai nevoie de pașaport pentru niciun stat fost yugoslav, s-a ridicat problema mai sus. CI este unicul document necesar. Edited by antic, 16 September 2023 - 20:38. |
Posted 16 September 2023 - 21:06

Noi am fost pe Vidin-Calafat si via Montana pana la Sofia, asfaltul nu e rau dar treci prin multe sate. La dus m-am tinut cu greu dupa un camion, mergea ca nubunul.
|
|
Posted 17 September 2023 - 06:21

si cum sunt drumurile prin bulgaria? cele clasice ce ocolesc satele sau te-a bagat prin sate? |
Posted 17 September 2023 - 11:26

Este frumos pe Montana , singura buba e trecerea vamii la ora schimbului …sau cand nu au bulgarii chef !
Inca sunt traumatizat de experienta ! |
Posted 17 September 2023 - 12:42

as vrea sa trec prin cat mai putine tari posibil. SI asa, am platit (pe cartela) roaming pe orange si nu am beneficiat, de a trebuit in grecia sa imi iau cartela cu internet (iar pana acolo am tot oprit la benzinarii ca sa verific pe waze daca merg k) , asa ca prefer cat mai putine tari strict dpdv al internetului pentru navigatie vezi ca poti folosi google maps si offline, fara sa faci trafic de date |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users