Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Pardoseala foarte denivelata apar...

Garnitura robinet baie

Probleme dupa fractura picior

Parcare Militari Residence
 Taxa pe soare

din greseala am stropit pomii cu ...

Branduri de card acceptate la pla...

Doctoratul sau al 2-lea masterat ...
 Reparatie tabla smulsa in jurul u...

W11 home , problema cu limba engl...

De unde cumpar o tigaie wok?

Modem 4G LTE (USB) cu sim Vodafone
 Cartela cu numar pentru activarea...

Cablu ingropat

Presiune/amenințari

Sapatura de jur imprejurul casei
 

Viteza internet ONT Digi

* - - - - 2 votes
  • Please log in to reply
35 replies to this topic

#1
richardmircea

richardmircea

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 29
  • Înscris: 21.03.2018
Salutare. Am internet de la Digi Fiberlink 1000 iar ONT-ul este trecut in mod bridge iar la el este conectat un router Google WIFI. Daca trag cablul de internet la PC din router am viteze de download de 400-500 Mbps. In schimb daca trag cablul direct de la ONT am viteza care ar trebui de aprox 900 Mbps. Nu stiti sa ma invatati si pe mine va rog cum sa obtin viteza asta si din router? Multumesc.

#2
Rubin1977

Rubin1977

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,126
  • Înscris: 15.07.2017
Îți cumperi un router care poate!
Ca ăsta: https://www.emag.ro/...6/pd/D0CSFCBBM/

Edited by Ravy, 17 September 2023 - 10:23.


#3
richardmircea

richardmircea

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 29
  • Înscris: 21.03.2018
Si asta ce il am de ce ai crede ca nu poate? E router de 500 lei nu de 160.

Edited by Ravy, 17 September 2023 - 10:22.


#4
Rubin1977

Rubin1977

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,126
  • Înscris: 15.07.2017

 richardmircea, on 16 septembrie 2023 - 11:19, said:

Si asta ce il am de ce ai crede ca nu poate? E router de 500 lei nu de 160.

Attached Files



#5
richardmircea

richardmircea

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 29
  • Înscris: 21.03.2018

 Rubin1977, on 16 septembrie 2023 - 11:41, said:


Sunt gresite specificatiile acolo, am scris ca la momentul actual am 400-500 mbps. Daca aveam router de 100 mai prindeam 500?

#6
crischir

crischir

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,246
  • Înscris: 04.06.2023
Si cate dispozitive conectate mai ai pe wi-fi si/sau sarma ?

#7
richardmircea

richardmircea

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 29
  • Înscris: 21.03.2018

 crischir, on 16 septembrie 2023 - 11:58, said:

Si cate dispozitive conectate mai ai pe wi-fi si/sau sarma ?
Doar un TV si un XBOX prin cablu, dar sunt oprite momentan.

#8
loler256

loler256

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 201
  • Înscris: 27.12.2012
Atat poate google wifi, daca vrei viteze mai mari iei un router mai nou si mai bun.

#9
richardmircea

richardmircea

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 29
  • Înscris: 21.03.2018
Va rog nu mai vorbiti fara sa stiti si fara sa va informati ce fel de router este, ca si colegul de mai sus. Routerul este perfect capabil de viteze gigabit. Daca aveti niste solutii putin mai inteligente decat nu e bun routerul as fii recunoscator.

Edited by Ravy, 17 September 2023 - 10:24.


#10
cipinet

cipinet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,021
  • Înscris: 25.08.2010
Routerul banuiesc ca e conectat prin cablu de cel de la digi nu?

#11
cralin

cralin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 616
  • Înscris: 18.09.2020

 richardmircea, on 16 septembrie 2023 - 12:46, said:

Va rog nu mai vorbiti fara sa stiti si fara sa va informati ce fel de router este, ca si colegul de mai sus. Routerul este perfect capabil de viteze gigabit. Daca aveti niste solutii putin mai inteligente decat nu e bun routerul as fii recunoscator.

Pai daca stii tu sigur ca routerul ala este capabil de viteze gigabit, de ce nu pui tu frumos mina pe manualul utilizatorului de la routerul ala al tau, citesti in manual cum se configureaza si apoi si il configurezi tu singur ca sa-ti mearga la viteze gigabit ?

Ce rost are sa insiti aici pe forum ca altcineva sa faca asta pentru tine ?

Edited by cralin, 16 September 2023 - 13:01.


#12
richardmircea

richardmircea

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 29
  • Înscris: 21.03.2018

 cipinet, on 16 septembrie 2023 - 12:57, said:

Routerul banuiesc ca e conectat prin cablu de cel de la digi nu?

Da. Din ONT am cablu la router si din router am cablu la PC.

 cralin, on 16 septembrie 2023 - 12:59, said:

Pai daca stii tu sigur ca routerul ala este capabil de viteze gigabit, de ce nu pui tu frumos mina pe manualul utilizatorului de la routerul ala al tau, citesti in manual cum se configureaza si apoi si il configurezi tu singur ca sa-ti mearga la viteze gigabit ?

Ce rost are sa insiti aici pe forum ca altcineva sa faca asta pentru tine ?

Pai tu pentru ce esti aici pe forum? Forumul asta pentru ce e? Nu pentru situatii de genul asta? Crezi ca nu am incercat si singur, am venit aici din prima secunda? Mai mult decat am facut nu stiu ce altceva sa fac. Daca n-ai chef de ajutat pentru ce te bagi in seama?

#13
crischir

crischir

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,246
  • Înscris: 04.06.2023
Daca ONT scoate pe sarma 900 mbs la PC, e bun, deci " buba" unde crezi ca e, desigur tot la tine: sarme, mufe, router, ce ai prin casa.. Un router bun, poate fi mult mai ieftin dar sa isi faca treaba, un cablu sau o mufa crapate, oxidate da cu virgula. Baietii de la digi au pus analizorul pe cabluri, mufe ? Dar pe router ? La viteze mari nu se face treaba din "ochi" , sunt scule speciale.

Edited by crischir, 16 September 2023 - 13:35.


#14
cralin

cralin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 616
  • Înscris: 18.09.2020
Daca tot zici ca ai incercat, da-le si colegilor de aici de pe forum mai multe detalii despre ce ai tu acolo.
  • O diagrama sau un desen a setup-ului tau din care sa se inteleaga cum sint conctate echipamentele tale care le-ai folosit in timpul incercarilor/testelor.
  • Ce model de router ai (modelul exact, nu afirmatii de genul "e router de 500 nu de 160") ?
  • Ce configuratie ai acuma in router (ce este setat cu adevarat in router nu doar povesti nemuritoare despre ce crezi tu ca este setat) ?
  • Ce alte echipamente ai folosit in timpul incercarilor/testelot tale (detalii complete cu specificatiile echipamentelor, nu povesti nemuritoare sau afirmatii care nu pot fi verificate/confirmate de nimeni altcineva) ?
  • Ce ai incercat/testat pina acum ?
  • Cum ai incercat/testat ?
  • Ce rezultate ai obtinut in urma incerarilor/testelor care le-ai facut (cifre, nu povesti nemuritoare sau valori subiective care nu au fost masurate sau nu pot fi masurate) ?
  • Ai apelat sau nu la ajutor din partea producatorului echipamentului ?  Daca da, ce raspuns ai primit ?
  • Ce te astepti sa obtii ?

Edited by cralin, 16 September 2023 - 13:48.


#15
richardmircea

richardmircea

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 29
  • Înscris: 21.03.2018

 crischir, on 16 septembrie 2023 - 13:31, said:

Daca ONT scoate pe sarma 900 mbs la PC, e bun...

Stiu ca la mine e problema si acum incerc sa aflu unde mai exact. Chiar azi am schimbat cablurile, aveam cat 5e dar erau jerpelite si mi-am luat unele cat 6 noi si asa am zis sa incerc sa bag pe direct cablul la PC sa vad totusi nu scot mai mult de 400-500 asa? Si am scos. Deci cablurile sunt bune, noi, placa de retea e buna, drivere, tot ce trebuie. Problema banuiesc eu ca doar in setarile routerului poate fi. Chestia e ca nu ma pricep chiar in cele mai mici detalii la routere sa umblu sa fac setari manuale cine stie pe unde.

Edited by Ravy, 17 September 2023 - 10:25.


#16
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 121,947
  • Înscris: 07.02.2003

 richardmircea, on 16 septembrie 2023 - 11:02, said:

Nu stiti sa ma invatati si pe mine va rog cum sa obtin viteza asta si din router? Multumesc.
Cu un router mai bun.

 richardmircea, on 16 septembrie 2023 - 12:46, said:

Va rog nu mai vorbiti fara sa stiti si fara sa va informati ce fel de router este, ca si colegul de mai sus. Routerul este perfect capabil de viteze gigabit.
Poate  pe lan... nu si pe wan.

#17
cipinet

cipinet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,021
  • Înscris: 25.08.2010
Poate nu te ajuta dar sunt discutii pe alte forumuri cu aceiasi problema. Asa ca nu esti singur.
Solutii n-am prea vazut, ceva de cablu, resetare dupa care sa nu folosesti "google home app" (???) si "ethernet Port Aggregation" sa fie dezactivat (???)

Edited by cipinet, 16 September 2023 - 14:08.


#18
richardmircea

richardmircea

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 29
  • Înscris: 21.03.2018

 cralin, on 16 septembrie 2023 - 13:40, said:

Daca tot zici ca ai incercat, da-le si colegilor de aici de pe forum mai multe detalii despre ce ai tu acolo.

- Model router Google WIFI AC 1304 (prima versiune de google wifi, o sa pun si o poza mai jos)
- Model ONT Huawei HG8143A5
- Vitezele obtinute in situatia actuala cu cablu din router: 523.3 Mbps download si 335.3 Mbps upload.
- Vitezele obtinute in situatia cablu direct din ont in PC: aprox 900 Mbps download si upload nu mai retin(nu mai scot din nou cablurile si pc-ul sa refac iar conexiunea pe direct).
- Viteze testate pe site-ul digi si speedtest.net
- Ma astept sa obtin viteza de aprox 900 Mbps si in situatia cablu din router la PC.

 andreic, on 16 septembrie 2023 - 13:50, said:

Poate  pe lan... nu si pe wan.
Ambele

Attached Files


Edited by Ravy, 17 September 2023 - 10:26.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate