![]() |
Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Repartitoarele in 2023 - da sau nu ?

Posted 15 September 2023 - 23:18

Ionut, presupun ca ai centrala de bloc si contor individual tip calorimetru ( alta mancare de peste teoretic) Nu e contor individual sunt deviceuri montate pe calorifere si undeva pe casa scarilor un modul wifi care le citeste. Da, o centrala pe metan la subsol, cladire cu 8 apartamente. Edited by ionutzitaly, 15 September 2023 - 23:21. |
Posted 15 September 2023 - 23:24

Posted 15 September 2023 - 23:41

am doua apartamente la mana sistemului centralizat, in Iasi... unul cu repartitoare, celalalt fara. eu stau in cel fara repartitoare, iarna stau lejer in tricou si bermude prin casa si nu cred ca a depasit nici macar in cea mai geroasa luna 400 de lei intretinerea. in schimb in celalalt apartament (cu repartitor), unde a stat mama pana nu demult (a decedat din nefericire), ea saraca mai punea cate o bluza pe ea, cate un fes ca sa stranga cureaua, si tot trecea de 500 de lei pe luna. ambele au aceeasi suprafata de 50 mp. deci e un pic jecmaneala cu aceste repartitoare. ca sa nu mai spun ca punea patura pe calorifer ca sa nu declanseze repartitorul... ma rog, tot felul de obiceiuri.
LE: in acele costuri de intretinere am inclus si apa calda/rece, salubritate etc... ca sa fiu mai punctual, la cel fara repartitor, incalzirea propriu-zisa era maxim 230 lei pe luna, la cel cu repartitor trecea de 300. Edited by horhescu, 15 September 2023 - 23:44. |
Posted 16 September 2023 - 00:12

am doua apartamente la mana sistemului centralizat, in Iasi... unul cu repartitoare, celalalt fara. eu stau in cel fara repartitoare, iarna stau lejer in tricou si bermude prin casa si nu cred ca a depasit nici macar in cea mai geroasa luna 400 de lei intretinerea. in schimb in celalalt apartament (cu repartitor), unde a stat mama pana nu demult (a decedat din nefericire), ea saraca mai punea cate o bluza pe ea, cate un fes ca sa stranga cureaua, si tot trecea de 500 de lei pe luna. ambele au aceeasi suprafata de 50 mp. deci e un pic jecmaneala cu aceste repartitoare. ca sa nu mai spun ca punea patura pe calorifer ca sa nu declanseze repartitorul... ma rog, tot felul de obiceiuri. LE: in acele costuri de intretinere am inclus si apa calda/rece, salubritate etc... ca sa fiu mai punctual, la cel fara repartitor, incalzirea propriu-zisa era maxim 230 lei pe luna, la cel cu repartitor trecea de 300. Nu e adevarat, sunt altii care stiu mai bine... Sarcasm... Vine cate unul si zice ca nu e asa si nici macar nu are cu ce sa compare. Eu am deja cativa ani in care pot sa compar dar nu stiu eu sa socotesc banii probabil doh... Si repet, nu zic ca ar fi mai bine fara repartitoare in general, zic doar ca in aceasta perioada romanul nu e chiar omul de repartitoare. RomanuI are tot felul de rezolvari numai sa nu plateasca. In momentul in care toti si-ar permite niste intretineri maricele atunci probabil nu ai face frigul cu repartitoarele. Poate ca nu ai sta la 23 de grade dar nici nu ai incerca sa scapi de 18 grade. Edited by Seteh, 16 September 2023 - 00:13. |
Posted 16 September 2023 - 01:12

Dar vara vrei 22° 🤣
Ce haioși sînteți în logica voastră... românească 😉 Dacă locuiați în Norvegia, ca români, contraziceați pe oricine nu suporta 17° 😁 |
Posted 16 September 2023 - 01:15

Nu vreau 22 vara, mie imi place caldura. Prefer sa stau in pantaloni scurti si tricou in casa mereu. Unde stau am centrala asa ca mi se falfaie de Mucusor si repartitoarele lui dar tin iarna la 23 de grade minim si vara stau cam pe la 25-26 ca nu prea imi place aerul conditionat si ii dau drumul cu portia. Am si noroc ca bate umbra dupa amiaza in doua treimi din apartament.
Pe plaja la 30+ de grade e mediul ambiant preferat cu o bere rece. Le: e vorba de cum iti place si faci in asa fel incat sa te simti bine. Mie 18 grade imi par putine, nu vreau, pe de alta parte altii se bucura de temperatura asta. Bravo lor! Sa faca turturi in barba. Nu vorba de cum ne place aici, evorba daca repartitoarele sunt bune au ba. Edited by Seteh, 16 September 2023 - 01:21. |
Posted 16 September 2023 - 01:27

Nu e adevarat, sunt altii care stiu mai bine... Sarcasm... Vine cate unul si zice ca nu e asa si nici macar nu are cu ce sa compare. Eu am deja cativa ani in care pot sa compar dar nu stiu eu sa socotesc banii probabil doh... Si repet, nu zic ca ar fi mai bine fara repartitoare in general, zic doar ca in aceasta perioada romanul nu e chiar omul de repartitoare. RomanuI are tot felul de rezolvari numai sa nu plateasca. In momentul in care toti si-ar permite niste intretineri maricele atunci probabil nu ai face frigul cu repartitoarele. Poate ca nu ai sta la 23 de grade dar nici nu ai incerca sa scapi de 18 grade. tine de multe chestii.. ar fi ok ca macar sa fie izolate termic apartamentele pt a nu se pierde caldura in prostie.. asa e doar risipa de bani. faci cald si nu se mentine. |
Posted 16 September 2023 - 02:50

Eu zic altfel, termoficare in 2023, mai exista? Tipic oraselor mari, multe orase mici si medii au scapat de beleaua asta.
|
Posted 16 September 2023 - 03:12

Există, de ce să nu existe?! 🤷
Există și în lumea cu mult mai avansată, de ce să nu existe la noi? O să existe și panouri solare, pe toate casele, obligatoriu ![]() |
Posted 16 September 2023 - 04:46

Offtopic.
Eu zic că ar trebui făcut un topic numit ”București și problemele lui”. În care să posteze doar bucureștenii. Pentru că problemele Bucureștiului sunt atipice, iar dacă cei din provincie (satul ăla mic, de lângă) zic ceva, vor fi banați. Spun asta pentru că am trecut prin așa ceva. Dar totuși, primarul ăsta parcă atârnă non-stop după bani de la guvern, adică e milog. Primarul satului meu nu e atât de obsedat de Guvernul României, pentru că na, la noi în sat nu mai există prostia aia. Posibil ca Nicușor Dan să țină de fapt de locurile de muncă a angajaților muncitori? Că de ăia de birou e clar că nu se poate atinge! |
|
Posted 16 September 2023 - 06:21

Daca repartitoarele astea sunt atat de bune (pentru unii), atunci de ce costurile cu incalzirea au scazut la jumatate dupa ce-am renuntat la ele?
|
Posted 16 September 2023 - 07:04

De parca radet ar da caldura. Radet plus repartitoare inseamna prost scris cu markeru pe frunte.
Ionut, daca ai in Italia aceleasi mizerii neomologate de la noi care inregistreaza caldura de la aragaz.. e de rau. In Ro la centrale de bloc sunt calorimetre. |
Posted 16 September 2023 - 08:04

A facut careva vreun calcul cum se evalueaza energia inregistrata de repartitor? Pentru ca per total, e clar ca merita ![]() Nu-mi mai amintesc exact dar cred ca facturau 10 lei de apartament pentru calculul repartizarii costurilor. Bani frumosi fara sa faci mare lucru, un simplu excel face asta. https://www.gandul.r...a-bloc-19851652 Se pare ca ar mai fi o slavare: "De la această regulă vor fi exceptate asociațiile de proprietari care demonstrează că dotarea cu repartitoare cu citire de la distanță nu este rentabilă. În context, ele pot folosi alte metode alternative rentabile pentru măsurarea consumului de energie termică."
ori e obligatoriu - caz in care nu mai conteaza ce vrea omul individual! - ori nu este, caz in care, daca nu sunt de acord niciodata, nu are cum sa ma pedepseasca! Cu cat sunt mai putini cu atat e mai mare suma.
Soacra-mea la 2 camere Repartitoarele in aprilie au inregistrat 0 A platit 35.52lei Eu, la 3 camere, fara repartitoare Tot in aprilie am platit 176.49lei Esti angajat ISTA sau?
Normal că merită! Dar, pe net, tot timpul, ca și pe alte subiecte, unii vor fi contra, alții pro. De ce contra?! Păi vreau să risipesc căldura, dar să suporte și alții risipa mea, dat blană caloriferele, și apoi deschis geamurile, oori, dat blană caloriferele, pentru că sînt friguros. De ce pro! Nu sînt friguros, leșin sau mă i-a salvarea dacă mă clocesc de cald, vreau răcoare chiar și iarna. Te muti intr-o locuinta individuala si faci ce vrei tu. Singura solutie partial corecta este instalarea de calorimetre dar si acolo avem aceeasi problema. As vrea sa vad ce ai mai sustine cand ramai unul din ultimele 5 apartamente locuite intr-un bloc de 20... |
Posted 16 September 2023 - 08:07

Care e ideea din spate? LE: Ce exemplu dai tu e extrem. Februarie, Soacra-mea la 2 camere, repartitoare. A platit 93.28lei Eu, la 3 camere, fara repartitoare Tot in februarie am platit 490.68lei Cum e? Exemplu extrem??? Ideea e ca fara repartitoare, vezi iarna geamuri deschise. Acolo e economia la bani. |
Posted 16 September 2023 - 08:07

|
Posted 16 September 2023 - 08:13

Deci ce ne spui tu este ca un apartament care nu a avut caldura a platit 35,52 lei iar unul care a avut a platit 176,49 lei?! Daca intelegi ce e scris, da, cam asta se intelege. Sau crezi ca mint?
Per total e clar ca NU merita, nu pentru locatari. Da, dai costuri din buzunar pentru profitul altora, dar cu solutia asta ii faci pe vecini mai responsabili, pentru ca romani-s nesimtiti. Stii ca exsita calorifere si in balcon? SI stau cu geamul deschis? Energia aia cine o plateste? Da, prefer sa platesc un politist sa verifice asta (repartitoarele) decat ca vecinii sa-si bata joc de banii mei
Daca repartitoarele astea sunt atat de bune (pentru unii), atunci de ce costurile cu incalzirea au scazut la jumatate dupa ce-am renuntat la ele? Te uiti la cifrele puse de mine? Am pus aprilie, nu v-a placut. In februarie am platit 500lei. NUMAI pe caldura |
Posted 16 September 2023 - 08:14

Dacă locuiați în Norvegia, ca români, contraziceați pe oricine nu suporta 17° �� Ideea ca statul sau asociatia imi stabileste temperatura optima mi se pare ... Edited by strongsss, 16 September 2023 - 08:16. |
Posted 16 September 2023 - 08:19

Eu zic altfel, termoficare in 2023, mai exista? Tipic oraselor mari, multe orase mici si medii au scapat de beleaua asta.
Offtopic. Eu zic că ar trebui făcut un topic numit ”București și problemele lui”. În care să posteze doar bucureștenii.
Februarie, Soacra-mea la 2 camere, repartitoare. A platit 93.28lei Eu, la 3 camere, fara repartitoare Tot in februarie am platit 490.68lei Cum e? Exemplu extrem??? Ideea e ca fara repartitoare, vezi iarna geamuri deschise. Acolo e economia la bani. ISTA, tu esti? Edited by lexraz, 16 September 2023 - 08:31. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users