Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Viteza Download

PROGRAM COMPRIMARE VIDEO SIMPLU,G...

Reparatie termostat Rehau H 230

La multi ani @Cojocel!
 Recomandari Baby monitor Wi-Fi!

GENER8ION, 070 Shake - Neo Surf (...

Trusa unghii profesionala

La ce sa ma astept la urmatoarele...
 Sunt dese/normale ofertele de van...

Comanda online geaca

Îmbracaminte anti frecare

Caut o piesa muzicala
 Ce reprezinta Free Dos?

Care este temperatura voastra de ...

Operatiuni ante zugravit

Teapa sa nu sa dai avans la prelu...

Repartitoarele in 2023 - da sau nu ?

* * - - - 3 votes
  • Please log in to reply
140 replies to this topic

ionutzitaly

ionutzitaly

Guru Member

• Grup: Senior Members

View Postthe_blue_raven, on 15 septembrie 2023 - 23:09, said:

Ionut, presupun ca ai centrala de bloc si contor individual tip calorimetru ( alta mancare de peste teoretic)

Nu e contor individual sunt deviceuri montate pe calorifere si undeva pe casa scarilor un modul wifi care le citeste.

Da, o centrala pe metan la subsol, cladire cu 8 apartamente.

Edited by ionutzitaly, 15 September 2023 - 23:21.

crisstonne

crisstonne

Ἀταραξία

View Postthe_blue_raven, on 15 septembrie 2023 - 22:29, said:

E de doamne fereste.
Ooof, Doamne Doamne.

horhescu

horhescu

Active Member

• Grup: Members
am doua apartamente la mana sistemului centralizat, in Iasi...  unul cu repartitoare, celalalt fara. eu stau in cel fara repartitoare, iarna stau lejer in tricou si bermude prin casa si nu cred ca a depasit nici macar in cea mai geroasa luna 400 de lei intretinerea. in schimb in celalalt apartament (cu repartitor), unde a stat mama pana nu demult (a decedat din nefericire), ea saraca mai punea cate o bluza pe ea, cate un fes ca sa stranga cureaua, si tot trecea de 500 de lei pe luna. ambele au aceeasi suprafata de 50 mp. deci e un pic jecmaneala cu aceste repartitoare. ca sa nu mai spun ca punea patura pe calorifer ca sa nu declanseze repartitorul... ma rog, tot felul de obiceiuri.

LE: in acele costuri de intretinere am inclus si apa calda/rece, salubritate etc... ca sa fiu mai punctual, la cel fara repartitor, incalzirea propriu-zisa era maxim 230 lei pe luna, la cel cu repartitor trecea de 300.

Edited by horhescu, 15 September 2023 - 23:44.

Seteh

Seteh

Senior Member

View Posthorhescu, on 15 septembrie 2023 - 23:41, said:

am doua apartamente la mana sistemului centralizat, in Iasi...  unul cu repartitoare, celalalt fara. eu stau in cel fara repartitoare, iarna stau lejer in tricou si bermude prin casa si nu cred ca a depasit nici macar in cea mai geroasa luna 400 de lei intretinerea. in schimb in celalalt apartament (cu repartitor), unde a stat mama pana nu demult (a decedat din nefericire), ea saraca mai punea cate o bluza pe ea, cate un fes ca sa stranga cureaua, si tot trecea de 500 de lei pe luna. ambele au aceeasi suprafata de 50 mp. deci e un pic jecmaneala cu aceste repartitoare. ca sa nu mai spun ca punea patura pe calorifer ca sa nu declanseze repartitorul... ma rog, tot felul de obiceiuri.

LE: in acele costuri de intretinere am inclus si apa calda/rece, salubritate etc... ca sa fiu mai punctual, la cel fara repartitor, incalzirea propriu-zisa era maxim 230 lei pe luna, la cel cu repartitor trecea de 300.

Nu e adevarat, sunt altii care stiu mai bine... Sarcasm...
Vine cate unul si zice ca nu e asa si nici macar nu are cu ce sa compare. Eu am deja cativa ani in care pot sa compar dar nu stiu eu sa socotesc banii probabil doh...
Si repet, nu zic ca ar fi mai bine fara repartitoare in general, zic doar ca in aceasta perioada romanul nu e chiar omul de repartitoare. RomanuI are tot felul de rezolvari numai sa nu plateasca. In momentul in care toti si-ar permite niste intretineri maricele atunci probabil nu ai face frigul cu repartitoarele. Poate ca nu ai sta la 23 de grade dar nici nu ai incerca sa scapi de 18 grade.

Edited by Seteh, 16 September 2023 - 00:13.

crisstonne

crisstonne

Ἀταραξία

Dar vara vrei 22°  🤣

Ce haioși sînteți în logica voastră... românească  😉

Dacă locuiați în Norvegia, ca români, contraziceați pe oricine nu suporta 17°  😁

Seteh

Seteh

Senior Member

Nu vreau 22 vara, mie imi place caldura. Prefer sa stau in pantaloni scurti si tricou in casa mereu. Unde stau am centrala  asa ca mi se falfaie de Mucusor si repartitoarele lui dar tin iarna la 23 de grade minim si vara stau cam pe la 25-26 ca nu prea imi place aerul conditionat si ii dau drumul cu portia. Am si noroc ca bate umbra dupa amiaza in doua treimi din apartament.
Pe plaja la 30+ de grade e mediul ambiant preferat cu o bere rece.

Le: e vorba de cum iti place si faci in asa fel incat sa te simti bine. Mie 18 grade imi par putine, nu vreau, pe de alta parte altii se bucura de temperatura asta. Bravo lor! Sa faca turturi in barba.
Nu vorba de cum ne place aici, evorba daca repartitoarele sunt bune au ba.

Edited by Seteh, 16 September 2023 - 01:21.

horhescu

horhescu

Active Member

View PostSeteh, on 16 septembrie 2023 - 00:12, said:

Nu e adevarat, sunt altii care stiu mai bine... Sarcasm...
Vine cate unul si zice ca nu e asa si nici macar nu are cu ce sa compare. Eu am deja cativa ani in care pot sa compar dar nu stiu eu sa socotesc banii probabil doh...
Si repet, nu zic ca ar fi mai bine fara repartitoare in general, zic doar ca in aceasta perioada romanul nu e chiar omul de repartitoare. RomanuI are tot felul de rezolvari numai sa nu plateasca. In momentul in care toti si-ar permite niste intretineri maricele atunci probabil nu ai face frigul cu repartitoarele. Poate ca nu ai sta la 23 de grade dar nici nu ai incerca sa scapi de 18 grade.

tine de multe chestii.. ar fi ok ca macar sa fie izolate termic  apartamentele pt a nu se pierde caldura in prostie.. asa e doar risipa de bani. faci cald si nu se mentine.

Neaceasca85

Neaceasca85

The Soviet EU-Infrigment and RoExit

Eu zic altfel, termoficare in 2023, mai exista? Tipic oraselor mari, multe orase mici si medii au scapat de beleaua asta.

crisstonne

crisstonne

Ἀταραξία

Există, de ce să nu existe?!  🤷
Există și în lumea cu mult mai avansată, de ce să nu existe la noi?

O să existe și panouri solare, pe toate casele, obligatoriu  :naughty:

FlapJack7

FlapJack7

Active Member

Offtopic.
Eu zic că ar trebui făcut un topic numit ”București și problemele lui”.
În care să posteze doar bucureștenii.
Pentru că problemele Bucureștiului sunt atipice, iar dacă cei din provincie (satul ăla mic, de lângă) zic ceva, vor fi banați.
Spun asta pentru că am trecut prin așa ceva.

Dar totuși, primarul ăsta parcă atârnă non-stop după bani de la guvern, adică e milog.

Primarul satului meu nu e atât de obsedat de Guvernul României, pentru că na, la noi în sat nu mai există prostia aia.

Posibil ca Nicușor Dan să țină de fapt de locurile de muncă a angajaților muncitori?
Că de ăia de birou e clar că nu se poate atinge!

adip1962

adip1962

Senior Member

Daca repartitoarele astea sunt atat de bune (pentru unii), atunci de ce costurile cu incalzirea au scazut la jumatate dupa ce-am renuntat la ele?

the_blue_raven

the_blue_raven

Senior Member

De parca radet ar da caldura. Radet plus repartitoare inseamna prost scris cu markeru pe frunte.

Ionut, daca ai in Italia aceleasi mizerii neomologate de la noi care inregistreaza caldura de la aragaz.. e de rau.

In Ro la centrale de bloc sunt calorimetre.

lexraz

lexraz

Senior Member

View PostTsunamii, on 15 septembrie 2023 - 21:57, said:

A facut careva vreun calcul cum se evalueaza energia inregistrata de repartitor?
Pentru ca per total, e clar ca merita
Per total e clar ca NU merita, nu pentru locatari. Pentru vanzatorii si operatorii repartitoarelor si cei ce nu folosesc apartamentele, da merita. Posted Image
Nu-mi mai amintesc exact dar cred ca facturau 10 lei de apartament pentru calculul repartizarii costurilor. Bani frumosi fara sa faci mare lucru, un simplu excel face asta.

https://www.gandul.r...a-bloc-19851652

Se pare ca ar mai fi o slavare:
"De la această regulă vor fi exceptate asociațiile de proprietari care demonstrează că dotarea cu repartitoare cu citire de la distanță nu este rentabilă. În context, ele pot folosi alte metode alternative rentabile pentru măsurarea consumului de energie termică."

View Postpinguinul666, on 15 septembrie 2023 - 22:08, said:

ori e obligatoriu - caz in care nu mai conteaza ce vrea omul individual! - ori nu este, caz in care, daca nu sunt de acord niciodata, nu are cum sa ma pedepseasca!
Te vei pedepsi singur, cei care nu au montate repartitoare platesc cel mai mult, pentru ca pierderile de caldura prin tevile comune sau caloriferele montate in spatii comune ori cele datorate scurgerilor sau eventualelor furturi (unii foloseau apa din calorifere pentru a incalzi un boiler de ACM, economisind astfel la apa calda, buna idee) se impart doar la ei.
Cu cat sunt mai putini cu atat e mai mare suma.

View PostTsunamii, on 15 septembrie 2023 - 22:09, said:

Soacra-mea la 2 camere
Repartitoarele in aprilie au inregistrat 0
A platit 35.52lei
Eu, la 3 camere, fara repartitoare
Tot in aprilie am platit 176.49lei
Deci ce ne spui tu este ca un apartament care nu a avut caldura a platit 35,52 lei iar unul care a avut a platit 176,49 lei?!
Esti angajat ISTA sau?

View Postcrisstonne, on 15 septembrie 2023 - 22:17, said:

Normal că merită!
Dar, pe net, tot timpul, ca și pe alte subiecte, unii vor fi contra, alții pro.

De ce contra?!
Păi vreau să risipesc căldura, dar să suporte și alții risipa mea, dat blană caloriferele, și apoi deschis geamurile, oori, dat blană caloriferele, pentru că sînt friguros.

De ce pro!
Nu sînt friguros, leșin sau mă i-a salvarea dacă mă clocesc de cald, vreau răcoare chiar și iarna.
Dar din pacate locuiesti in condominiu, nu conteaza doar ce vrei tu, peretii sunt comuni. Economia ta este suportata de vecini. Imobilul trebuie privit ca un tot unitar, asa cum este la casa. Degeaba inchizi caloriferul intr-o camera, va fura caldura din camerele adiacente.
Te muti intr-o locuinta individuala si faci ce vrei tu.
Singura solutie partial corecta este instalarea de calorimetre dar si acolo avem aceeasi problema.
As vrea sa vad ce ai mai sustine cand ramai unul din ultimele 5 apartamente locuite intr-un bloc de 20...

Tsunamii

Tsunamii

Bucuresti

View PostSeteh, on 15 septembrie 2023 - 22:11, said:

Care e ideea din spate?

LE: Ce exemplu dai tu e extrem.

Februarie,
Soacra-mea la 2 camere, repartitoare.
A platit 93.28lei
Tot in februarie am platit 490.68lei

Cum e?
Exemplu extrem???

Ideea e ca fara repartitoare, vezi iarna geamuri deschise.
Acolo e economia la bani.

lexraz

lexraz

Senior Member

View Posttytysor, on 15 septembrie 2023 - 22:26, said:

P.S. dl. avocat tot balarii spune in mare parte.
Care sunt acelea? Sa le analizam impreuna, unii de pe aici se mai pricep la instalatii termice si hidro. Realizezi ca avocatul a discutat cu un expert sau crezi ca se preda si asta la Drept?

Tsunamii

Tsunamii

Bucuresti

View Postlexraz, on 16 septembrie 2023 - 08:04, said:

Deci ce ne spui tu este ca un apartament care nu a avut caldura a platit 35,52 lei iar unul care a avut a platit 176,49 lei?!

Daca intelegi ce e scris, da, cam asta se intelege.
Sau crezi ca mint?

View Postlexraz, on 16 septembrie 2023 - 08:04, said:

Per total e clar ca NU merita, nu pentru locatari.

Da, dai costuri din buzunar pentru profitul altora, dar cu solutia asta ii faci pe vecini mai responsabili, pentru ca romani-s nesimtiti.
Stii ca exsita calorifere si in balcon? SI stau cu geamul deschis?
Energia aia cine o plateste?
Da, prefer sa platesc un politist sa verifice asta (repartitoarele) decat ca vecinii sa-si bata joc de banii mei

View Postadip1962, on 16 septembrie 2023 - 06:21, said:

Daca repartitoarele astea sunt atat de bune (pentru unii), atunci de ce costurile cu incalzirea au scazut la jumatate dupa ce-am renuntat la ele?

Te uiti la cifrele puse de mine?
Am pus aprilie, nu v-a placut. In februarie am platit 500lei. NUMAI pe caldura

strongsss

strongsss

Senior Member

View Postcrisstonne, on 16 septembrie 2023 - 01:12, said:

Dacă locuiați în Norvegia, ca români, contraziceați pe oricine nu suporta 17°  ��
Nu era treaba mea la ce temperatura stau altii, nu e treaba altora la ce temperatura stau eu.
Ideea ca statul sau asociatia imi stabileste temperatura optima mi se pare ... cel putin cretina ... comunista rau.

Edited by strongsss, 16 September 2023 - 08:16.

lexraz

lexraz

Senior Member

View PostNeaceasca85, on 16 septembrie 2023 - 02:50, said:

Eu zic altfel, termoficare in 2023, mai exista? Tipic oraselor mari, multe orase mici si medii au scapat de beleaua asta.
Pai nu e tocmai belea asta, care este cealalta varianta in special in Romania? Montarea de centrale individuale, la un bloc cu 10 etaje sunt 44 apartamente. Noxele nu reprezinta o problema, nu? Mai ales la cum se construieste in prezent, cu blocuri cat mai inghesuite si fara spatii verzi, mai rau ca in anii comunismului.

View PostFlapJack7, on 16 septembrie 2023 - 04:46, said:

Offtopic.
Eu zic că ar trebui făcut un topic numit ”București și problemele lui”.
În care să posteze doar bucureștenii.
Intra si Ploiesti aici cu sistemul de termoficare de la OMV/Petrom Brazi?

View PostTsunamii, on 16 septembrie 2023 - 08:07, said:

Februarie,
Soacra-mea la 2 camere, repartitoare.
A platit 93.28lei
Tot in februarie am platit 490.68lei

Cum e?
Exemplu extrem???

Ideea e ca fara repartitoare, vezi iarna geamuri deschise.
Acolo e economia la bani.
Fa schimb cu soacra, ce sa zic. Iar compari mere cu pere, soacra a stat in frig si tu ai avut caldura. Cat au platit vecinii soacrei ca sa incalzeasca si apartamentul ei?
ISTA, tu esti?

Edited by lexraz, 16 September 2023 - 08:31.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate