Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Pitiriazis rozat Gilbert?

RABLA CLASIC 2023

Castan Comestibil

Karcher 720 nu baga suficienta pr...
 Recomandare tester auto multimarca

Conturi reale sau spam bots pe fa...

Proiectul adoptat de Parlamentul ...

prindere tarus impamantare
 Papuci inel M8 0.25-1mm2?

Batai regulate in calorifere

Dacia Duster 2024

Oferte CASCO - pareri?
 PC suspect / cum aflu daca este &...

Angajat norma intreaga (profesor ...

Statul vrea sa ii sancționez...

Probleme temelie - Sfaturi

Contestare suspendare permis

* * - - - 6 votes
  • Please log in to reply
102 replies to this topic

dtd234

dtd234

Member

• Grup: Members
Ce am mai auzit de altii: cineva cu alcoolemie 0.7 in aer a fost dus la lange si pe drum a baut o sticla cu 2 litri de apa si la sange a scapat cu 0.05 sau ceva de genu. Daca nu ar fi baut apa putea iesi peste 0.8. Daca este adevarat, inseamna ca sub 0.5 poti scapa foarte usor daca ceri sa fi dus la sange. Defapt la peste 0.4 ei sunt obligati sa te duca la analize.

sorin147

sorin147

Senior Member

• Grup: Senior Members
Pare genul de poveste de pus langa "am alcoolemie de la muraturi". :)

Valy_User

Valy_User

Senior Member

Sunt unii cărora le-a ieșit alcoolemie mare de la Tantum Verde sau de la Apa de gură.
Si la sânge erau curați.
Oricum, uitandum-ma la testările cu alcooltestul ale polițistului mult hulit, problema este că in primele 10 minute de la consumul de alcool atunci când vei sufla aparatul va arăta o valoare total eronata datorată alcoolului rămas în gură.

MareleIntelept

MareleIntelept

Member

View Postdtd234, on 20 septembrie 2023 - 14:55, said:

Ce am mai auzit de altii: cineva cu alcoolemie 0.7 in aer a fost dus la lange si pe drum a baut o sticla cu 2 litri de apa si la sange a scapat cu 0.05 sau ceva de genu. Daca nu ar fi baut apa putea iesi peste 0.8. Daca este adevarat, inseamna ca sub 0.5 poti scapa foarte usor daca ceri sa fi dus la sange. Defapt la peste 0.4 ei sunt obligati sa te duca la analize.
Matale cred ca inca ii scrii epistole lu' Mos Craciun.

aladdin2k

aladdin2k

Active Member

Ce am mai auzit de altii: cineva cu alcoolemie 0.7 in aer a fost dus la lange si pe drum a baut o sticla cu 2 litri de apa si la sange a scapat cu 0.05 sau ceva de genu. Daca nu ar fi baut apa putea iesi peste 0.8.
Doar daca si-a injectat apa aia direct in vene. Dar in cazul asta nu mai apuca sa povesteasca.

Edited by aladdin2k, 20 September 2023 - 16:39.

dorin_2k

dorin_2k

Master Member

De la apa de gura in primele 2 minute iese alcoolemie de 6 la mie. Ești mort deja după aparatul lor.
Însă după 10 minute e zero.

adip1962

adip1962

Senior Member

Este si nu adevarat.
Exista metode prin care poti elimina mai repede alcoolul din sange, dar niciuna nu are efect in 30 minute:
- transpiratie excesiva, deci efort intens
- eliminare fortata prin ingerarea de diuretice. Sa zicem, apa plata cu lamaie. Bagi un litru-doi, in 30-60 minute trebuie sa te usurezi si da, procentul de alcool va scadea cu fiecare "usurare" pe care o vei face. Poate in 2-4 ore
- natural. Adica continutul de alcool dintr-o bere se elimina natural in cca 2 ore. Daca intre timp mananci si te duci la wc, poate si mai repede, dar depinde de fiecare organism
Dar repet: este mai bine sa nu bei alcool daca trebuie sa conduci. Sunt destule accidente si fara inconstienti de genul asta. Iar daca esti alcoolist, macar cumpara un etilotest si te testezi singur, plecand cu masina cand procentul scade sub pragul de toleranta.

Edited by adip1962, 21 September 2023 - 08:04.

Prophecy

Prophecy

Member

Nu pricep cum metabolizeaza ficatul alcoolul din sange mai repede, daca bei o găleată de apă...

adip1962

adip1962

Senior Member

Alcoolul se metabolizeza imediat. Galeata de apa il elimina... in ore.
Sau te bagi repede la o dializa si scapi.

Edited by adip1962, 21 September 2023 - 14:23.

speleus

speleus

Junior Member

salut, am făcut o contestație la un proces verbal cu suspendare permis 60 de zile. Ieri s-a dat hotărâre în care se menține procesul verbal cu drept de contestație 30 de zile. Este vreo procedura prin care să închid procesul și să nu mai aștept cele 30 de zile și să predau carnetul săptămâna viitoare? Mulțumesc.

dtd234

dtd234

Member

Din cate am inteles de la un bugetake de la politie ai timp 30 de zile sa predai permisul la ei dupa sentinta, deci banuiesc ca dupa ce le dai permisul incepe perioada de suspendare

MareleIntelept

MareleIntelept

Member

Nu cred ca ti-l primesc aia pana nu trece termenul.

DannyHuwe

DannyHuwe

Active Member

View Postdtd234, on 07 octombrie 2023 - 08:34, said:

Din cate am inteles de la un bugetake de la politie ai timp 30 de zile sa predai permisul la ei dupa sentinta, deci banuiesc ca dupa ce le dai permisul incepe perioada de suspendare
Asa ai facut tu? Vorbesti din experienta :)) sunt sigur ca n-ai vorbit tu cu nimenea!

speleus

speleus

Junior Member

salut, am făcut o contestație la un proces verbal cu suspendare permis 60 de zile. Ieri s-a dat hotărâre în care se menține procesul verbal cu drept de contestație 30 de zile. Este vreo procedura prin care să închid procesul și să nu mai aștept cele 30 de zile și să predau carnetul săptămâna viitoare? Mulțumesc.

update: am vrut sa predau permisul la serviciul rutier. Nu se poate decat dupa ce primesc solutia definitiva de la proces. De la data primirii solutiei definitive (aici nu am retinut daca de la publicarea pe site sau de la primirea acasa in posta) am obligatia sa predau permisul in 30 de zile. Trebuie sa am solutia in momentul predarii. Daca nu predau in 30 de zile de la emiterea solutiei definitive mi s-ar creste suspendarea  automat cu 30 de zile si cred ca nici nu as mai avea drept de sustinere examen de redobandire pentru reducere suspendare cu 1/3.

Edited by speleus, 08 October 2023 - 14:27.

adip1962

adip1962

Senior Member

Pur si simplu nu faci contestatie in alea 30 zile. Apoi peste alte minim 30 de zile, hotararea ramane definitiva si poti preda carnetul. Apoi mai stai 60 zile pana il ridici.
Contestatia este este cu dus si intors. O poti face sa amani perioada de ridicare dar... cine stie ce apare in acest timp?
DIn cate stiu reducerea aia de 1/3 nu poate fi mai mica de o luna. Iar in cazul tau care ai si contestat... nu stiu daca se aproba. Sorry.

Edited by adip1962, 09 October 2023 - 15:20.

speleus

speleus

Junior Member

Se poate și la suspendare pe 60 de zile cu examen de redobândire pentru reducere perioada. Singura condiție este sa nu fie suspendat pentru unul din motivele pentru care ești chiar obligat să dai examen ( cred că trecerea pe rosu) și dacă nu-l dai sau nu îl iei ți se mai pun din start 30 de zile pe lângă cele 60. La mine nu e cazul. In această situație nici contestația nu afectează dreptul la examen de redobândire. Mie tot nu mi-e clar când devine definitivă hotărârea instanței? Se publică pe site automat după trecerea celor 30 de zile in care nu mai fac apel? o primesc acasă? Care e reperul de timp - unde apare data soluției definitive - după care în 30 de zile trebuie predat carnetul? Unii zic că după ce trec cele 30 de zile in care nu contest, deci după 31-32 zile mă duc la instanță și primesc definitiva, pun stampila și mă duc cu ea și carnetul la rutieră. Alții zic că trebuie să primesc acasă hotărârea și abia apoi în 30 de zile predau carnetul. Sunt cam in ceata 🥺

Edited by speleus, 09 October 2023 - 19:34.

pasilla

pasilla

Superior Member

View Postspeleus, on 09 octombrie 2023 - 19:31, said:

Unii zic că după ce trec cele 30 de zile in care nu contest, deci după 31-32 zile mă duc la instanță și primesc definitiva, pun stampila și mă duc cu ea și carnetul la rutieră. Alții zic că trebuie să primesc acasă hotărârea și abia apoi în 30 de zile predau carnetul. Sunt cam in ceata ��
Sunt valabile ambele situatii.
Depinde de cum actionezi tu.
Cred ca exista si varianta in care poti anunta instanta ca renunti la proces.

Edited by pasilla, 09 October 2023 - 19:40.

MareleIntelept

MareleIntelept

Member

Urmareste site-ul, iar cand apare definitiva fa o captura de ecran si arata-i militianului poza cand te duci sa-ti depozitezi permisul la ei.
Nu prea poti sa faci asta cata vreme esti cetatean european cu drept inalienabil de contestatie/apel/recurs in 30 zile, care inca nu s-au scurs.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate