Contestare suspendare permis
Last Updated: Nov 05 2023 12:33, Started by
dtd234
, Sep 15 2023 20:07
·
14

Posted 15 September 2023 - 20:07

Am gasit un site contesto.ro care zice ca pentru 350 de lei face contestatie pentru tine si iti recuperezi permisul in 2 zile.
Din cate am inteles se suspenda suspendarea pana la sentinta finala data de judecator care poate dura intre 3 luni si 1 an. Eu am fost suspendat 90 de zile ptr alcoolemie (f mica daca are importanta) si se pare ca sansele ca suspendarea sa fie anulata ar fi aproape nule in acest caz deoarece am suflat in etilotest. Nici nu stiam ca se poate refuza? In fine accept ca nu se poate anula suspendarea dar as dori sa stiu daca merita sa fac contestatie pentru amanarea aplicarii suspendarii. 1. trebuie sa ma prezint la judecatorie? de cate ori? ce se intampla daca nu ma prezint? ma gandesc ca oricum mi se da sentina nefavorabila deci ce rost ar avea sa ma prezint? 2. politistul trebuie sa se prezinte la judecator? 3. cum stiu cand s-a dat sentinta? primesc ceva scrisoare acasa care ma anunta verdictul si imi zice sa predau permisul? 4. ce se intampla daca am platit deja amenda? influenteaza cu ceva contestarea? 5. se plateste ceva in plus in caz ca sentinta e nefavorabila? 6. a incercat cineva contesto.ro,cum a decurs totul,cat ati mai circulat cu permisul? |
Posted 15 September 2023 - 20:15

Nu ai nevoie de nici o companie intermediara.
Poti sa trimiti singur cererea catre judecatorie si apoi cu un certificat de grefa sa obtii permisul de conducere. Nu stiu cu ce te ajuta, ca e greu de crezut ca vei obtine o decizie favorabila. Mai bine te gandesti cum dai testul ca sa nu iti creasca perioada de suspendare. 1,2,4 NU. 3,5 DA Edited by pasilla, 15 September 2023 - 20:21. |
Posted 15 September 2023 - 20:36

Nu îți arunca banii aiurea pe companii minune.
Pur și simplu depune o plângere contravențională la Judecătorie, găsești pe net tot ceea ce te interesează. Scrii în ea că vrei să ți se pună la dispoziție metrologia etilotestului. Toată treaba poate dura între 3 luni și doi ani. După ce depui plângerea vei primi un certificat de grefă cu care îți vei putea recupera permisul. Vei avea permis pe toată durata procesului, urmând ca la pronunțarea sentinței definitive să ți se suspende permisul. Vezi că trebuie să dai și redobândirea ca să nu se majoreze suspendarea(după ce termini cu procesul). Și ca să mai tragi de timp poți accesa și calea de atac. Vezi că o să plătești ceva taxe de timbru judiciar, dar sunt mici undeva la 15 lei. A, și plângerea contravențională se depune în termen de maxim 15 zile de la suspendarea permisului.
4. ce se intampla daca am platit deja amenda? influenteaza cu ceva contestarea? Edited by Valy_User, 15 September 2023 - 20:44. |
Posted 15 September 2023 - 20:36

Nu ii da permisu inapoi! Nu il mai sfatuiti degeaba.
Mai era unul pe care il sprijinea titooo prin primavara, omu bause si iesise cu masina de la subsolul unui mall, incepuse sa bage minciuni ca s-a spalat cu spirt pe maini (va mai amintiti de el unii ) |
Posted 15 September 2023 - 20:38

3. cum stiu cand s-a dat sentinta? primesc ceva scrisoare acasa care ma anunta verdictul si imi zice sa predau permisul? Oricum, la prima instanță, durează parcă 15 zile sau 30 de zile(nu mai știu exact) ca să rămână definitivă dacă nu faci apel. Edited by Valy_User, 15 September 2023 - 20:44. |
Posted 15 September 2023 - 20:38

Am gasit un site contesto.ro care zice ca pentru 350 de lei face contestatie pentru tine si iti recuperezi permisul in 2 zile. Totuși de ce 2 zile durează? Suna și întreabă. Ar trebui sa ți-l dea pe loc înapoi. Nu? ![]() |
Posted 15 September 2023 - 20:40

Spor la citit, il sustinea tittoo, ii gasea aluia alibi si scuze.
https://forum.softpe...-pt-alcoolemie/ |
Posted 15 September 2023 - 20:40

350 de lei pentru ce, mai exact? mie mi-a luat vreo ora sa depun contestatia si sa ridic si permisul. ce-i drept, e oras mic, de la tribunal la politia rutiera ajungi in 10-15 min.
Nu stiu cu ce te ajuta, ca e greu de crezut ca vei obtine o decizie favorabila. |
Posted 15 September 2023 - 20:48

Doar daca ai nevoie imediat de permis pentru un concediu cu masina in Europa ce deja l-ai platit sau in exemplul de mai sus, altfel nu are nici un sens aceasta amanare.
Edited by Leo2006, 15 September 2023 - 20:50. |
Posted 15 September 2023 - 20:54

|
Posted 15 September 2023 - 20:55

Ar trebui schimbată legea, ceri permisul înapoi și se dovedește că ai fost in culpă, sentință dublă. Să văd câți zmei mai cer permisul înapoi.
Ar fi super așa. Toți ar sta la coada la ei. Totuși de ce 2 zile durează? Suna și întreabă. Ar trebui sa ți-l dea pe loc înapoi. Nu? ![]() |
Posted 15 September 2023 - 21:05

O sa fac atunci contestatia personal.
Inca o intrebare: se scad din acele 90 de zile perioada cat am ramas fara permis, adica perioada de cand politaiul a luat permisul pana la contestatie? |
Posted 15 September 2023 - 21:13

Cata inconstienta pe capul tau iniatiatorule.Era musai sa bei,si daca era imperios necesar sa bei,era urgent sa te urci la volan.Daca ai baut nu puteai sa lasi masina acolo?!Dar mentalitate de bizon,beau ca nu ma prinde nimeni si nu are nimeni ce sa imi faca.Si acum cauti metode sa eludezi legea,pt ca tie ti se pare normal sa bei si sa te urci la volan.Stii ce imi pare rau,ca in legislatia noastra cea mai mare pedeapsa este de 3 luni suspedare.Trebuia vre-o 6-8 luni sa va invatati minte.Ca in mod sigur nu este prima data cand ai facut asta,ai mai facut-o de multe ori si nu ai fost prins dar acum ghinion,ai fost prins.
|
Posted 15 September 2023 - 21:33

Nu draga inconstienta e la voi criticii lu peste ca nu realizati cat de usor ramai fara permis pana nu vi se intampla. Romania singura tara europeana cu limita 0, toti au 0.4, dar s-a trezit Romania mai desteapta decat restul si asta fix din cauza voastra pentru ca se fac legile pe fond mediatic si din pacate exista o gramada de inconstienti care cer pedepse aiurea fara sa se gandeasca daca au sau nu vreo logica. Toti aia care comit accidente din cauza alcoolului au la bord 0.8 sau peste. Cum sa asociezi pe aia cu unu are are sub 0.1 ??
Oricum nu am nevoie de judecatile voastre morale din sec. 16. Daca aveti ceva de zis la subiect, bine daca nu gasiti-va pe altcineva sa va varsati frustrarile. |
Posted 15 September 2023 - 21:51

Eu am fost suspendat 90 de zile ptr alcoolemie (f mica daca are importanta) si se pare ca sansele ca suspendarea sa fie anulata ar fi aproape nule in acest caz deoarece am suflat in etilotest. Nici nu stiam ca se poate refuza? Cat ai avut alcoolemia? Probabil sub 0.8 ca era deja infractiune si te ducea la IML. Puteai sa refuzi etilotestul, caz in care mergeai cu politistul la IML pentru probe de sange. Tot in aceeasi situatie ajungeai. |
|
Posted 15 September 2023 - 21:54

https://www.google.c...inchisoare.html
Oricum nu am nevoie de judecatile voastre morale din sec. 16. Daca aveti ceva de zis la subiect, bine daca nu gasiti-va pe altcineva sa va varsati frustrarile. Depune contestatia si aplica metoda de secol 21 a celui din articol ca sa ii dovedesti judecatorului ca te.ai schimbat, esti alt om si meriti clementa. Eu zic ca o sa ai succes. |
Posted 15 September 2023 - 22:02

dtd234, pe 15 septembrie 2023 - 21:05, a scris:
O sa fac atunci contestatia personal. Inca o intrebare: se scad din acele 90 de zile perioada cat am ramas fara permis, adica perioada de cand politaiul a luat permisul pana la contestatie? Si vezi ca murphy zice ca o sa se termine procesul fix in perioada cand ai cea mai mare nevoie de permis. Daca nu iti trebuie musai acum, lasa-l la ei, ca sta bine. |
Posted 15 September 2023 - 22:13

dtd234, on 15 septembrie 2023 - 21:33, said:
Romania singura tara europeana cu limita 0, toti au 0.4 ..... De fapt nu e chiar așa... https://ec.europa.eu...l_limits_ro.htm Dar, da, suntem mai restrictivi decat media. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users