Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
RABLA CLASIC 2023

Castan Comestibil

Karcher 720 nu baga suficienta pr...

Recomandare tester auto multimarca
 Conturi reale sau spam bots pe fa...

Proiectul adoptat de Parlamentul ...

prindere tarus impamantare

Papuci inel M8 0.25-1mm2?
 Batai regulate in calorifere

Dacia Duster 2024

Oferte CASCO - pareri?

PC suspect / cum aflu daca este &...
 Angajat norma intreaga (profesor ...

Statul vrea sa ii sancționez...

Probleme temelie - Sfaturi

SMS Samsung j6

Probe instalatie apa casa noua

- - - - -
  • Please log in to reply
46 replies to this topic

MareleIntelept

MareleIntelept

Member

• Grup: Members
Romane, tu esti orbit de dorinta de a-ti inaugura casa. Nu accepta nici o scapare prin instalatie, chiar daca crapa cerul pe tine. Rabda si rezolva.

crocko.dilul

crocko.dilul

Senior Member

• Grup: Senior Members
Subscriu. Probabil pierderile sunt pe la imbinari dar trebuie gasite.

gushpi

gushpi

Guru Member

1. nu se acceptă probă cu gaz!
2.ești sigur că ai angajat instalatori? nu știu instalator serios care nu are pompă manuală de făcut presiune
2.1. cum să cumperi tu pompa? :o

roman

roman

Junior Member

View PostMareleIntelept, on 17 septembrie 2023 - 18:58, said:

Romane, tu esti orbit de dorinta de a-ti inaugura casa. Nu accepta nici o scapare prin instalatie, chiar daca crapa cerul pe tine. Rabda si rezolva.

Asa e. Am inceput lucrarile pe 19 iunie. Am ajuns la instalatii sanitare si m-am blocat. Cel care imi toarna sapa m-a pus in stand by. Asteapta altii cu finisaje, tavane, izolare etc. As vrea sa termin pana de Craciun!

kretzu77

kretzu77

Custom title

Ciudat ca nu vrea sa testeze sau se face ca poua.
Mie mi-au testat asa:
- 10 bari 1 min
- 6 bari 2 ore
- 3 bari mai bine de 1 luna, pana a inceput sa se puna faianta (ca a trebuit sa dezactiveze un strap); m-a pus sa urmaresc la 2-3 zile daca scade presiunea (a trebuit sa stranga un aerisitor de la unul din distribuitoare dupa primele 2 zile); dupa vreo doua saptamani am si uitat, ca presiunea nu a mai scazut; a fost ca a vrut musai sa fie la turnarea sapei, sa fie sigur ca scurgerile, sifoanele si alte chestii sunt ok si sa-i le spuna sa nu le miste pozitia. Si a verificat inca o data si ceasurile de presiune.

roman

roman

Junior Member

View Postkretzu77, on 18 septembrie 2023 - 14:18, said:

Ciudat ca nu vrea sa testeze sau se face ca poua.
Mie mi-au testat asa:
- 10 bari 1 min
- 6 bari 2 ore
- 3 bari mai bine de 1 luna, pana a inceput sa se puna faianta (ca a trebuit sa dezactiveze un strap); m-a pus sa urmaresc la 2-3 zile daca scade presiunea (a trebuit sa stranga un aerisitor de la unul din distribuitoare dupa primele 2 zile); dupa vreo doua saptamani am si uitat, ca presiunea nu a mai scazut; a fost ca a vrut musai sa fie la turnarea sapei, sa fie sigur ca scurgerile, sifoanele si alte chestii sunt ok si sa-i le spuna sa nu le miste pozitia. Si a verificat inca o data si ceasurile de presiune.

Testare cu aer sau cu apa? Asa e, nici nu aminteau nimic de testare. Eu am pus problema si le-am spus ca nu platesc daca nu fac test.

modoran

modoran

Senior Member

In concluzie le spui doreilor că chemi alta firma autorizata cu factura și garanție sa rezolve problema, pe banii lor ( dar posibil sa mai pui alți bani și de la tine ).

kretzu77

kretzu77

Custom title

View Postroman, on 18 septembrie 2023 - 15:03, said:

Testare cu aer sau cu apa? Asa e, nici nu aminteau nimic de testare. Eu am pus problema si le-am spus ca nu platesc daca nu fac test.
Apa cu ceva in ea, de au verificat cu lampa UV toate traseele. Asa au gasit a 3-a zi aerisitorul ala care nu era strans cum trebuie.

Sa nu cumva sa pui sapa si sa tencuiesti pereti fara test serios si de cel putin o saptamana. Daca e frig noaptea, e posibil sa vezi o scadere f mica dimineata fata de dupa-amiaza precedenta. Nu-i panica daca nu scade dupa o saptamana si nu vezi cu lampa supurari la legaturile ce vor fi in perete sau sapa.

Edited by kretzu77, 18 September 2023 - 15:42.

Talibane

Talibane

Junior Member

• Grup: Junior Members
Probabil ca problema este rezolvata, dar ca idee.

Eu fac incalziri in pardoseala, si nu am lasat sa toarne sapa pana nu am facut probele. Proba o fac la cat este scris pe teava plus doi bari timp de minim 48h. Si o fac numai cu apa. Aer mai fac iarna ca sa nu inghete apa pe instalatii.
Casa daca nu este cuplata la apa, o bag cu pompa manual, nu are apa deloc?! pun clientul sa faca rost, il trimit si la magazin sa cumpere apa la sticla daca ii cazu.

Aia nu sunt meseriasi care nu au pompa manuala, ii o suta de lei o saracie de pompa.

Si felicitari ca nu ai cedat la plata pana nu ai pus sa verifice.

roman

roman

Junior Member

Proba s-a facut cu o pompa manuala de apa in data de 19 septembrie. S-a pompat apa pana la presiunea de 6 bari. Pana astazi 28 septembrie (noua zile), am o scadere de aproximativ un bar. Nu se vad scurgeri de apa pe la imbinari etc.
@ Talibane: Asa era corect; sa se faca proba de presiune inainte de a se realiza instalatia de incalzire in pardoseala. Aviz celor interesati !
Sapa este acum de culoare gri. Nu am inca montate ferestrele. Se trece la faza urmatoare: izolare tavane cu 30cm vata si tavane rigips. In paralel, am comandat fosa si se va lucra la canalizare.

Talibane

Talibane

Junior Member

• Grup: Junior Members
Dupa ce a fost bagata presiunea pentru probe, este perfect normal sa mai scada dupa.  Daca a scazut doar un bar si s a oprit, aia nu este pierdere de apa, ci se intinde teava (pana la un anumit punct).

Acuma tine si de cati ml de teava ai si temperatura apei, daca ai 1000 ml de teava, poate scadea si doi trei bari.

Problema este cand ajunge la zero. Un bar  cat a scazut la tine ii ok.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate