Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Carrefour retur

Viteza Download

PROGRAM COMPRIMARE VIDEO SIMPLU,G...

Reparatie termostat Rehau H 230
 La multi ani @Cojocel!

Recomandari Baby monitor Wi-Fi!

GENER8ION, 070 Shake - Neo Surf (...

Trusa unghii profesionala
 La ce sa ma astept la urmatoarele...

Sunt dese/normale ofertele de van...

Comanda online geaca

Îmbracaminte anti frecare
 Caut o piesa muzicala

Ce reprezinta Free Dos?

Care este temperatura voastra de ...

Operatiuni ante zugravit

Probe instalatie apa casa noua

- - - - -
  • Please log in to reply
46 replies to this topic

roman

roman

Junior Member

• Grup: Members
Am o problema cu testarea instalatiei de apa la o casa noua. Instalatia a fost realizata cu teava pexal termoizolata 16/2 Ivar si distribuitor 3/4X1/2 4cai+2cai pentru apa rece si distribuitor 3/4X1/2 4cai pentru apa calda (https://euro-instal....D_BwE#descriere), alte componente fiind sertizate. Am insistat sa se faca proba de presiune. Deoarece in aceasta perioada furnizorul de apa are niste lucrari de extindere in zona, apa este oprita iar instalatorul a facut probele cu o butelie de azot.S-a introdus 6 bari in instalatie de nenumarate ori, insa dupa cateva ore presiunea scade la zero. Am spus ca nu platesc lucrarea pana nu se rezolva problemele, insa mi se spune ca distribuitorul si celelalte componente din instalatie nu sunt facute pentru aer, ci pentru apa si din acest motiv avem pierderi de presiune. Mi se pare absurd! Va rog sa-mi spuneti cum e. Mie mi se pare ca vrea sa ma aiureasca.

pasilla

pasilla

Superior Member

• Grup: Senior Members
E oarece adevar, dar nu justifica scaderea la zero in cateva ore.
Sa gaseasca o metoda pentru a o umple cu apa.

Master_Yoda

Master_Yoda

Active Member

Vezi intai pe unde scapa https://www.bricodep...-101339215.html

Naijax

Naijax

Guru Member

Pai din ce spui, instalatia aia pare OK bro'
Proba aia se face la o presiune de 1,5 - MAXIM  - 6 bari timp de 20-30 min.
La tine a bagat direct 6 bari iar presiunea a scazut la zero ... dupa cateva ore

Cu apa se verifica etansietatea
Bagi apa ... lasi 30 min. - o ora si verifici daca ai scurgeri / mai ales la imbinari

andreic

andreic

Very OLD Member

• Grup: Moderators
La o casa noua faci instalatie cu teava ca lumea nu pexal... mai ales daca e zidita.

Edited by andreic, 15 September 2023 - 17:18.

MareleIntelept

MareleIntelept

Member

Eu am bagat 5 bari de aer in roata de caruta a Civicului si acum mai are 4 bari. Dupa trei ani, nu ore.

sebulbus

sebulbus

cereal killer

View Postandreic, on 15 septembrie 2023 - 17:17, said:

La o casa noua faci instalatie cu teava ca lumea nu pexal... mai ales daca e zidita.

Pexal e o teava foarte buna, cand iei unul de firma.

roman

roman

Junior Member

Instalatia are alimentare apa rece masina spalat, WC, bideu, lavoar si dus in baie, plus lavoar bucatarie. M-a costat aproape 10000lei (materiale si manopera). Atasez o poza cu distribuitorul. Instalatorul a facut si incalzirea in pardoseala si asta tine presiunea de 6 bari de doua zile!

Attached Files

Edited by roman, 15 September 2023 - 17:38.

sebulbus

sebulbus

cereal killer

View Postroman, on 15 septembrie 2023 - 16:52, said:

Am o problema cu testarea instalatiei de apa la o casa noua. Instalatia a fost realizata cu teava pexal termoizolata 16/2 Ivar si distribuitor 3/4X1/2 4cai+2cai pentru apa rece si distribuitor 3/4X1/2 4cai pentru apa calda (https://euro-instal....D_BwE#descriere), alte componente fiind sertizate. Am insistat sa se faca proba de presiune. Deoarece in aceasta perioada furnizorul de apa are niste lucrari de extindere in zona, apa este oprita iar instalatorul a facut probele cu o butelie de azot.S-a introdus 6 bari in instalatie de nenumarate ori, insa dupa cateva ore presiunea scade la zero. Am spus ca nu platesc lucrarea pana nu se rezolva problemele, insa mi se spune ca distribuitorul si celelalte componente din instalatie nu sunt facute pentru aer, ci pentru apa si din acest motiv avem pierderi de presiune. Mi se pare absurd! Va rog sa-mi spuneti cum e. Mie mi se pare ca vrea sa ma aiureasca.

Daca pierde la aer va pierde si la apa. Poate sa fie ceva banal ca un racord nestrans sau poate sa fie vorba de o problema de executie.
Oricum, exista pompe de presiune cu apa. Sunt cam scumpe, dar ar trebui sa poata inchiria de la Romstal, daca sunt clienti. Sau poti imprumuta/cumpara un vas de expansiune ca sa presurizezi instalatia, dupa ce o umpli cu apa cu galeata si aerisesti pe la punctul cel mai inalt. Un furtun de dus e cel mai la indemana.

https://www.bricosho...resiune-h659026

Asa arata ceea ce cauti.

roman

roman

Junior Member

@sebulbus

Asta le-am spus si eu. Daca pierde aer va pierde si apa. Mi se pare ca vor sa ma abureasca; initial au spus ca nu au compresor si sa le gasesc eu la cineva !!! Apoi si-au adus aminte ca au o butelie de azot in masina. Pe care au zis ca o folosesc in locul aerului deoarece nu le ieseau testele cu aer. Apoi cand au vazut ca nu iese testul au schimbat "melodia" si au zis ca trebuie facut cu apa (stiau ca e oprita apa) In normativul I9-2022 scrie ca testul se face cu apa rece dar si test cu apa calda (55-60 grade, parca). Am vazut chiar si pe acest forum in zona Jurnal constructie casa atatea teste facute cu aer!

sebulbus

sebulbus

cereal killer

Inca o treaba. Sper ca probati instalatia de apa cu wcurile izolate.

roman

roman

Junior Member

Asta e eticheta de pe colacul de teava.

View Postsebulbus, on 15 septembrie 2023 - 18:07, said:

Inca o treaba. Sper ca probati instalatia de apa cu wcurile izolate.

Nu este izolat WC-ul. S-au uitat la el si au zis ca nu scapa aer pe acolo

Attached Files

phoenix76

phoenix76

Member

Scuza-ma dar cum au vazut ca nu iese aer pe acolo ? Eu de cand ma stiu, nu am reusit sa vad cum arata aerul.
Izolarea wc-ului inseamna sa ii inchizi robinetul, deoarece plutitorul fara apa in vas este pe pozitia deschis.
Oricum ar fi, ai pierdut prea repede presiune, ceva este in neregula acolo. Cred ca incearca sa se eschiveze. Ai gija sa nu platesti ceva ce nu va functiona.

roman

roman

Junior Member

@sebulbus

La sugestia ta, m-am dus si am inchis robinetul de la WC. Ma gandesc ca poate nefiind apa in bazin, nu inchide bine. Sa vedem; acum mai sunt 2.5 bari in instalatie. Daca pana maine ramane asa, meriti o bere !

@phoenix76

Nu stiu ce au verificat la WC, dar au deschis si s-au uitat inauntru. Au fost foarte deranjati ca am stat si m-am uitat la ei cand lucrau. Una din tevile de la distribuitor a tot fost scurtata datorita mufarilor repetate si nu a mai ajuns, asa incat au facut o innaditura. Au desfacut capacul alb de protectie din poza cu WC-ul.

Edited by roman, 15 September 2023 - 18:34.

pasilla

pasilla

Superior Member

E ciudat cu vasul de WC. Daca nu are apa, nu e inchis ventilul plutitorului si ar fi trebuit sa fasaie puternic si presiunea sa scada rapid, mai ales la 6 atm.
Verifica prin casa sa nu fie alti robineti inchisi, iar proba sa fie facuta doar pe o zona.

Edited by pasilla, 15 September 2023 - 18:41.

roman

roman

Junior Member

@pasilla

Proba s-a facut prin cuplarea buteliei de azot la robinetul masinii de spalat rufe, iar manometrul s-a conectat intre conducta de apa rece si apa calda de la dus. Ce nu mi-a placut este ca datorita modului de prindere al distribuitoarelor in cutie, robinetii incercuiti se deschid si inchid greu deoarece se freaca de bridele de prindere. Robinetii de la alimentarea distribuitoarelor s-au inchis inainte de proba iar cei din distribuitor au fost toti deschisi.

Attached Files

Edited by roman, 15 September 2023 - 18:54.

yo9hrb

yo9hrb

Active Member

N-are voie sa scada. Eu am facut proba pneumatica (4 bar) la instalatia de incalzire - 19 calorifere. Am avut cateva neetanseitati, pe la vreo 3 robinete, rezolvate, apoi a ramas presiunea relativ constanta vreo 4 zile, pana am depresurizat instalatia. In ultimii 4 ani n-am completat cu apa.

cumparator

cumparator

Guru Member

La mine a ramas aerul in instalatie vreo 2 luni.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate