Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Telefon de back-up.

Vivando Unirii

Recomandare Egger culoare

Recomandare cafea de duzina pentr...
 Pisicuta bagacioasa intra in dulap

Statie incarcare PRACHT ALPHA MON...

Cum se completeaza o declaratie d...

TVA de recuperat - Germania
 beau mult? voi ce credeti?

La Multi Ani de Sfantul Andrei!

Proces verbal acasa

Ted (2024 _ ...)
 Care e cea mai sigura si buna mas...

Poze "corupte" pe un memo...

Spațiu intre acoperiș &...

Recomandari casti in-ear - sony?
 

S-a intamplat in Mexic (aliens) si asta in direct la postul national!

* * - - - 9 votes
 • Please log in to reply
306 replies to this topic

#253
Phobos

Phobos

  Guru Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 15,469
 • Înscris: 23.09.2005

View Postandreic, on 26 septembrie 2023 - 08:37, said:

Mi se pare normal si logic.

Acuma, adevarul este ca logica e si o varianta si cealalta.

Aliens may be more like us than we think

In a new study published in the International Journal of Astrobiology scientists from the University of Oxford show for the first time how evolutionary theory can be used to support alien predictions and better understand their behaviour. They show that aliens are potentially shaped by the same processes and mechanisms that shaped humans, such as natural selection.

In chestiunea asta parerile sunt de fapt impartite.

Si eu cred ca e o sansa uriasa sa vedem si extraterestri foarte diferiti de noi, dar n-am cum sa exclud nici ideea unora umanoizi.

Edited by Phobos, 26 September 2023 - 09:08.


#254
Phobos

Phobos

  Guru Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 15,469
 • Înscris: 23.09.2005
Si trebuie sa ne gandim si la situatia inversa, sa zicem ca noi suntem civilizatia cea avansata, si stim ca in Univers exista multe alte specii mai primitive, cativa umanoizi, si majoritatea aratand foarte diferit.

Cu toate ca ma indoiesc ca astea ar fi criteriile de baza in decizia unui contact, dar posibil ca am fi mai tentati sa luam contact in primul rand cu cei asemanatori noua, adica cu cei umanoizi, daca n-ar fi o problema distantele si am putea alege pe oricare.

Caci totusi, avand o biologie sau anatomie asemanatoare e logic sa presupui si ca au o gandire sau o psihologie cat de cat asemanatoare, deci contactul ar fi mult mai simplu decat in cazul altor forme total diferite.

Edited by Phobos, 26 September 2023 - 09:19.


#255
tiestodj20

tiestodj20

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 7,666
 • Înscris: 04.06.2007
Noi imagini facute publice chiar luna aceasta.
Aici, de la minutul 10:38 incolo...

https://youtu.be/tYU...yYotoA0SxNBLJp8

https://youtu.be/cBb...WjzpDNlB2U5Y5HR

https://youtu.be/2XU...TUHltepdB8fWF21

Edited by tiestodj20, 26 September 2023 - 12:17.


#256
bai3tzash

bai3tzash

  Membru

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 5,983
 • Înscris: 01.08.2006
Intre timp in Mexic: https://9gag.com/gag/aeQqRw5

#257
george_alexandru

george_alexandru

  Mwe Austria

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 30,322
 • Înscris: 30.08.2017
Probabilitatea ca papusa aia sa fie vie si sa omoare oameni cu cutitul mi se pare mai mare decat ca alea doua corpuri sa fie ale unor extraterestri :lol:

#258
gushpi

gushpi

  Guru Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 12,418
 • Înscris: 17.01.2012

View Postgeorge_alexandru, on 22 septembrie 2023 - 21:05, said:

Eu sincer sunt ok cu faptul că oamenii mai cred și în extratereștri, e mai bine așa decât să creadă în tot felul de conspirații.

sunt aceeași!

View PostPhobos, on 25 septembrie 2023 - 22:11, said:

... dar stii ce consecinte exista daca esti prins cu minciuna sub juramant in Congres?
Am pus cu cateva pagini mai in spate. Fapta e considerata "federal crime", si se pedepseste chiar si cu ani de puscarie.


știu isteții să vorbească fără să spună nimic..., nu ți-e clar? :o
cât despre cei care și-au luat-o, e ca la al capone: ăla a luat 20 de ani că a furat 10 dolari, în realitate el ucigând sute de oameni

#259
Phobos

Phobos

  Guru Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 15,469
 • Înscris: 23.09.2005
Clipul asta-i tare, in care se vede un obiect care zboara cu viteza aerian, si dupa ce coboara sub suprafata apei, continua sa mearga cu aceeasi viteza. Posted Image

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/2nSIKYlm2eE?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by Phobos, 26 September 2023 - 17:01.


#260
Rosebud09

Rosebud09

  Guru Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 15,927
 • Înscris: 02.10.2009
E intr-adevar ciudat ca autoritatile s-au hotarat sa zica ceva despre UAP si sa publice niste filme. Poate exasperate de sutele de rapoarte pe care le primesc anual?
E ca o supapa de reducere a presiunii in sistem.

Referitor la episodul lui Angry A, nu stiu ce ce Jordan s-a bagat in domeniu, el avea oricum mare audienta, de ani buni in domeniul aerospatial.
Oricum filmul pus cu observatia de pe Marte, ca si celelalte nu sunt convingatoare, pot avea alte explicatii destul de usor de dat si greu de negat, putea gasi altceva. Poate ca l-a tentat faptul ca prezenta ceva original.

Cat timp va exista teama ca adversarul ar avea ceva mai puternic si sofisticat, care ne-ar pune in dezavantaj militar, strategic sau tehnologic nu cred ca se va dori cu adevarat o analiza foarte serioasa. E mai bine sa fie lasat totul in coada de peste, dar din cand in cand data cate o picatura sa aiba media ce discuta.

Edited by Rosebud09, 26 September 2023 - 19:18.


#261
RaimondMacelaru

RaimondMacelaru

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 711
 • Înscris: 10.08.2023

View Postgushpi, on 26 septembrie 2023 - 14:22, said:

știu isteții să vorbească fără să spună nimic..., nu ți-e clar? Posted Image

Au trecut pe acolo si au fost dovediti cu minciuni tot felul de reprezentanti de corporatii, jurnalisti, angajati din servicii. E o vrajeala aia cu frica de mintit in Congres. Doar prin cine stie ce imprejurari sa patesti ceva, daca ai facut vreo nenorocire mare si esti dovedit.
Dar de data asta s-au dus unii cu "am auzit de la un vecin care are un var care lucreaza intr-o baza militara secreta ca au farfurii dezgropate care merg cu anti-gravitatie si nici vecinul nu mai stiu unde e, a disparut" sau "am vazut disectii de extraterestri, dar nu mai stiu cand si unde, ca m-au prins, m-au drogat si m-au lasat pe marginea drumului". N-a venit niciun sifilitic de-ala sa spuna unde si cand a vazut exact, in afara de pilotii care au vazut puricii aia negri pe tele-obiectiv. Cum apar detaliile clare si picante, dispar dovezile. Cum apar dovezile, dispar detaliile clare si apar puricii. Au dat aia drumu la niste imagini fara nicio valoare, sa scape de toti dementii care ii acuza de secretism.

Am o colega asa, freaca tot facebookul dupa cacaturi de-astea si spune ca a vazut o data nu stiu ce lumina in padure, o data nu stiu ce nor care era de fapt ozn (atunci au fost mai multi prosti, ca s-a dat si in presa locala), dar era un cacat de nor, ca l-am vazut si eu. Pur si simplu sunt persoane atrase de mistere, serpilieni, reptilieni, extraterestri, civilizatii subterane, civilizatii pe luna, civilizatii sub muntii Bucegi, civilizatii ascunse in dulap, care dispar cand iei cutia cu cereale...

#262
mdionis

mdionis

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 3,325
 • Înscris: 18.05.2009

View PostPhobos, on 26 septembrie 2023 - 08:56, said:

Acuma, adevarul este ca logica e si o varianta si cealalta.

Aliens may be more like us than we think

In a new study published in the International Journal of Astrobiology scientists from the University of Oxford show for the first time how evolutionary theory can be used to support alien predictions and better understand their behaviour. They show that aliens are potentially shaped by the same processes and mechanisms that shaped humans, such as natural selection.

Fragmentul este foarte instructiv cu privire la puterea de influență a propriilor dorințe asupra spiritului critic.
Dumneata vrei să descoperi cu tot înadinsul o confirmare a ceea ce dorești să crezi, anume că eventualele specii de extratereștri ar putea să arate (fizic vorbind) mult asemănătoare nouă (hominizilor). Această dorință te face să lecturezi selectiv textele și să reții doar ceea ce pare a fi să îți susțină poziția. Dat fiind că este vorba despre discuția unui articol publicat într-o revistă științifică, ai senzația că textul ar avea o greutate în plus și nu ar putea fi contrazis cu ușurință.
În realitate lucrurile stau diferit.
Am să subliniez aici câteva aspecte esențiale în speranța că, stimulat de informațile expuse, vei adopta pe viitor o metodă de lucru mai riguroasă și temeinică.

În primul rând, o regulă de bază este că trebuie examinată informația de la sursă, nu recenzia ei. În acest caz, este vorba de un articol publicat acum 6 ani de niște cetățeni de la Oxford (Samuel R. Levin, Thomas W. Scott, Helen S. Cooper și Stuart A. West) intitulat „Darwin’s aliens”. Atât din preambul cât și din concluziile articolului, nu se desprinde câtuși de puțin ideea vreunei asemănări fizice între extratereștri și ființele terestre. De fapt esența articolului este expusă cu claritate în concluzii: „Our chain of argument is: (1) Extraterrestrial life will have undergone natural selection. (2) Knowing that aliens undergo natural selection, we can make further predictions about their biology, based on the theory of natural selection. In particular, we can say something about complex aliens – that they will likely have undergone major transitions. (3) Theory tells us that restrictive conditions, which eliminate conflict, are required for major transitions. (4) Consequently, complex aliens will be composed of a nested hierarchy of entities, with the conditions required to eliminate conflict at each of those levels.”

Prima afirmație este banală. Selecția naturală operează în mod automat în orice situație imaginabilă în care există competiție de un fel sau altul (inclusiv în lumea nevie), este pur și simplu matematică seacă. Am amintit și eu despre selecția naturală în mod repetat în cursul acestui topic (și nu numai): trebuie să o avem permanent în vedere.
A doua afirmație este probabilistică. Subliniez faptul că autorii vorbesc despre viață extraterestră complexă, un alt atribut de care am vorbit în acest topic: pentru a ajunge la extratereștri interesanți aceștia trebuie să posede un grad înalt de complexitate intrinsecă. Acestea fiind zise, necesitatea tranzițiilor majore în evoluția spre complexitate nu este o lege naturală în sine ci un dat de fapt statistic: în mod necesar, de-a lungul unui parcurs evolutiv întins pe o perioadă de timp importantă, apar cu necesitate momente în care se petrec modificări remarcabile în anumite specii. Adaug eu că tocmai caracterul statistic al acestor momente de tranziții majore precum și aleatorul lor sunt factorii de căpetenie care le fac unice și definitorii pentru fiecare lanț evolutiv, deci pledează cu putere împotriva similarităților fizice prea remarcabile ale produselor „finale” ale evoluției în două sisteme independente.
A treia afirmație este o considerație despre condițiile în care trebuie să se petreacă tranzițiile majore, independent de sistemul în care survin.
A patra afirmație reprezintă concluzia finală a raționamentului: asemănarea între sistemele biologice complexe din două lumi independente este la nivel de structurare. După autorii articolului, viața complexă trebuie să se compună dintr-o ierarhie combinată de entități la diferite niveluri (cum sunt la noi pe Terra formațiunile intracelulare, celulele, țesuturile, organele etc.).
Aceasta este afirmația esențială pe care o argumentează autorii în articol, nicidecum o pretinsă similaritate de aspect între viața terestră (în special umanoizii) și cea extraterestră. Schițele prezentate în articol lămuresc încă o dată (dacă mai era nevoie) că ființele extraterestre preconizate de autori nu seamănă cu noi:

Attached File  alien0.jpg   88.95K   8 downloads

(aici ființa extraterestră complexă este cea din dreapta)

Attached File  aliens.jpg   167.54K   8 downloads

(aici vedem cum își imaginează autorii nivelurile succesive de structurare a complexității extraterestrului din stănga).

Deși gurile rele ar putea găsi vagi asemănări cu consoarta/consortul/soacra vreunei cunoștinte :) , aspectul desenelor evident nu are de-a face cu Bilateria și, cu atât mai puțin, cu umanoizii.

În afară de acest aspect fundamental, este de considerat caracterul extrem de speculativ al unei reviste științifice de acest gen. Pe cât de mult se străduiesc autorii să respecte criteriile științifice, rezultatul păcătuiește prin raționamente insuficient fundamentate, prin lipsa banală a posibilităților practice de verificare/validare/confirmare/infirmare a acestor raționamente (sunt făcute din perspectivă terracentristă) și prin nivelul discutabil de stăpânire a tematicii necesare multidisciplinare din partea autorilor.

Quote

In chestiunea asta parerile sunt de fapt impartite.

De fapt cine știe câte ceva spune ceea ce trebuie: DeGrasse Tyson menționează axact aceeași asemănare inverosimilă de care am tot amintit și apoi particularul nasului (și acesta remarcat de mine în mod ironic, nu am mai dezvoltat atunci o discuție specială). Sunt întrebările corecte pe care trebuie să ni le punem dacă avem spirit critic funcțional. Părerile împărțite egal îndreptățite există în show-urile TV, nu în știință.

Quote

Si eu cred ca e o sansa uriasa sa vedem si extraterestri foarte diferiti de noi, dar n-am cum sa exclud nici ideea unora umanoizi.

Fiindcă dumitale îți lipsesc instrumentele corecte de reprezentare a situației.
Altfel spus: nu am nici eu cum să exclud principial posibilitatea (reală) ca, datorită unei fluctuații statistice în vitezele moleculelor din aer, masa din sufragerie să facă un salt de câțiva centimetri în sus. Totuși calculând probabilitatea ca așa ceva să se petreacă, rezultă că ar trebui să aștept în medie un timp cu câteva ordine bune de mărime mai important decât durata de viață preconizată a universului. Deci dacă cineva îmi prezintă un filmuleț în care o masă se pune pe țopăit, în mod sigur nu voi atribui mișcările mesei fluctuațiilor statistice din atmosferă și voi căuta explicații mai plauzibile. În același mod, dacă cineva îmi prezintă niște pretinse ființe care seamănă cu noi, nu voi căuta explicații extraterestre ci voi examina posibilitățile legate de existența lor terestră: probabilitatea apriorică de a veni din altă parte este neglijabil de mică.

#263
Corl

Corl

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 587
 • Înscris: 11.04.2006
Si daca semana cu un caine evident tot vei examina "posibilitatile legate de existenta lor terestra." Pe pamant sunt multe forme cu ceva tot trebuie sa semene. In pus se pot aduce niste argumente pentru forma umanoida. Fiintele trebuie sa aiba un creier, bine protejat, receptorii de simturi trebuie sa fie aproape de el si asa apare ceva care semana cu un cap. Trebuie sa prelucreze materialele si asa vor aparea ceva care semana a maini, trebuie sa se deplaseze si va avea ceva gen picioare.(desi poate zboara si are aripi).Oricum ideea este ca forma umanoida este o urmare a evolutiei si daca s-a intamplat pe Pamant e foarte posibil sa se intample si in alta parte.

#264
mdionis

mdionis

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 3,325
 • Înscris: 18.05.2009

View PostCorl, on 27 septembrie 2023 - 11:48, said:

Si daca semana cu un caine evident tot vei examina "posibilitatile legate de existenta lor terestra."

Exact. Dacă seamănă cu o formă terestră rezultat al unui parcurs mult prea specific Terrei, există o probabilitate maximă să fie vorba de o ființă terestră reală sau un fals produs de cineva.

Quote

Pe pamant sunt multe forme cu ceva tot trebuie sa semene.

Nu neapărat, natura are mai multă variabilitate decât îți închipui dumneata. Evident, dacă seamănă cu o bacterie, gradul de complexitate nu este suficient de mare pentru a exclude proveniența extraterestră a unei astfel de ființe; de cum se trece la un agregat multicelular cu plan structural bine definit încep durerile.

Quote

In pus se pot aduce niste argumente pentru forma umanoida. Fiintele trebuie sa aiba un creier, bine protejat, receptorii de simturi trebuie sa fie aproape de el si asa apare ceva care semana cu un cap. Trebuie sa prelucreze materialele si asa vor aparea ceva care semana a maini, trebuie sa se deplaseze si va avea ceva gen picioare.(desi poate zboara si are aripi).Oricum ideea este ca forma umanoida este o urmare a evolutiei si daca s-a intamplat pe Pamant e foarte posibil sa se intample si in alta parte.

:facepalm:
Nu este exclus însă este extrem-extrem de improbabil. Argumentația este valabilă din perspectivă terestră, nu dintr-o altă lume cu alte evenimente majore ce au marcat lanțul evolutiv.

#265
KiloW

KiloW

  Guru Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 11,083
 • Înscris: 08.01.2021
Păcat ca nu pot sa dau doua like-uri, unul pentru raționamentul general și al doilea pentru versetul asta :D :

 mdionis, on 27 septembrie 2023 - 01:24, said:


În primul rând, o regulă de bază este că trebuie examinată informația de la sursă, nu recenzia ei.

Din păcate nimeni din ziua de azi nu mai face asa ceva, toți preiau informația pre-digerata și de multe ori denaturata de la alții.

Inclusiv în lumea științifică exista fenomenul asta, exista o epidemie de de metastudii, unele valide si/sau utile, însă altele din păcate care nu valorează nici o ceapa degerata.
Și se creează iluzia ca oricine poate să o facă, și ca nu-ți trebuie prea mult creier sau rigoare să iei câteva polonice de date scoase de alții fără sa înțelegi exact contextul în care au fost produse sau limita de aplicabilitate, mai adaugi după gust niște păreri proprii și pac ai produs știința noua... Una pe care orice jurnalist e capabil s-o înțeleagă, să i se para coerenta și s-o împingă publicului larg. Da click aici ca să vezi cum poți trăi 120 ani conform cercetătorilor britanici.

#266
Phobos

Phobos

  Guru Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 15,469
 • Înscris: 23.09.2005
Deci mdionis, zici ca daca maine aterizeaza un disc zburator la mine in gradina si coboara din el niste fiinte umanoide de 3 metri si care imi transmit telepatic ca au venit in pace, si vor sa ne faca intrarea in comunitatea galactica, sa iau furca la ei, ca precis vor fi ceva diavoli pamanteni. :)

[ https://i.pinimg.com/236x/8f/c6/0d/8fc60d5239ee49c9958952bb046ad799.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#267
mdionis

mdionis

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 3,325
 • Înscris: 18.05.2009

View PostPhobos, on 27 septembrie 2023 - 13:56, said:

Deci mdionis, zici ca daca maine aterizeaza un disc zburator la mine in gradina si coboara din el niste fiinte umanoide de 3 metri si care imi transmit telepatic ca au venit in pace, si vor sa ne faca intrarea in comunitatea galactica, sa iau furca la ei, ca precis vor fi ceva diavoli pamanteni. Posted Image

Vai de mine, bineînțeles că nu!
Eu zic că, dacă se petrece așa ceva, să te relaxezi și să te bucuri din plin de acest moment unic fiindcă nu se știe exact peste câte clipe vei da cu mâna de marginea patului și te vei trezi.

#268
Phobos

Phobos

  Guru Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 15,469
 • Înscris: 23.09.2005
[ https://media.tenor.com/yz5C6S2X7c4AAAAC/alien-aliens.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by Phobos, 27 September 2023 - 22:53.


#269
Phobos

Phobos

  Guru Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 15,469
 • Înscris: 23.09.2005

View PostCorl, on 27 septembrie 2023 - 11:48, said:

Fiintele trebuie sa aiba un creier, bine protejat, receptorii de simturi trebuie sa fie aproape de el si asa apare ceva care semana cu un cap.

View Postmdionis, on 27 septembrie 2023 - 12:14, said:

Nu este exclus însă este extrem-extrem de improbabil. Argumentația este valabilă din perspectivă terestră, nu dintr-o altă lume cu alte evenimente majore ce au marcat lanțul evolutiv.

Daca te gandesti insa la niste fiinte capabile sa fabrice tehnologie, chiar e greu de imaginat sa fie fara membre capabile sa manipuleze obiecte.

Iar daca au membre, exista sanse mari sa fie si creier.

Si iaca, gata, deja aproape sigur gasesti o forma asemanatoare cu ceva terestru.

#270
mdionis

mdionis

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 3,325
 • Înscris: 18.05.2009

View PostPhobos, on 28 septembrie 2023 - 06:44, said:

Daca te gandesti insa la niste fiinte capabile sa fabrice tehnologie, chiar e greu de imaginat sa fie fara membre capabile sa manipuleze obiecte.

O posibiilitate cu probabilitate de verificare rezonabilă ar fi efectiv cea ca niște ființe tehnologice să posede una sau mai multe părți ale corpului în măsură să manipuleze obiectele.
„Membrele” în sensul nostru uzual de brațe cu structură osoasă de tetrapod pentadactil nu sunt unica soluție cosntructivă posibilă (chiar și pe Terra avem de exemplu tentacule la cefalopode sau trompa elefanților care sunt alt tip de soluții naturale în acest sens).

Quote

Iar daca au membre, exista sanse mari sa fie si creier.

Existența unui CPU localizat este o astfel de posibilitate, nu este însă unica. Totuși baiul mare nu este aici ci la concluzie:

Quote

Si iaca, gata, deja aproape sigur gasesti o forma asemanatoare cu ceva terestru.

Nu. Chiar presupunând că am avea de-a face cu un corp al unui extraterestru conținând o structură prensilă (eventual multiplă) și o structură localizată de tip cerebral, nu există nicio modalitate realistică de a confina dispoziția lor geometrică și structurală exact ca la tetrapodele terestre. Acesta este pur și simplu antropocentrism păgubos, n-avem atâta imaginație încât să concepem toate formele alternative viabile însă presupunem cu fudulie că imaginația noastră condiționată de experiența noastră limitată ar fi exhaustivă.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate