![]() |
Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Scoala te face om!

Posted 12 September 2023 - 16:59

Bună ziua,
Anul acesta școlar am Clasa pregatitoare...cum procesul de predare- învățare la școlarii mici este mai mult decat o provocare, mai ales când ne referim la materiale didactice, vin și va intreb...nu aveți o imprimanta/multifuncțională sau orice sistem xerox pt a ma putea ajuta în multiplicarea fiselor de lucru? Nu trebuie sa fie noua, scumpa sau sofisticata, doar sa mai fie funcțională un timp...până găsesc o alta soluție. Răspund anticipat la întrebarea de ce nu îmi cumpara scoala: Mi-a cumpărat! O imprimanta de duzina HP care a scos vreo treizeci de pagini, iar după reîncărcare nu a mai funcționat nici cu rugăminți, nici cu incantatii, iar ca să cumpăr cartușe noi ar fi costat mai mult decât imprimanta in sine. Ca să solicit bani din partea părinților nu-mi permit, și asa acestia sunt nevoiți sa achiziționeze pachetul de auxiliare pe banii lor, deoarece ministerul nu a făcut nimic de când a implementat aceasta clasa în ciclul primar, micuții nu primesc manuale sau alte materiale didactice. Actul de caritate ar fi pecetluit de o patalama de donație către scoala, iar eu as proba cu poze utilizarea și destinația ei. |
Posted 12 September 2023 - 17:02

Scuze de oftopic, dar orice dar nu HP.
Și ieși mult mai în pierdere cu o imprimantă ieftină. HP-urile și Lexmarkurile sunt cele mai pretențioase la cartușe. Cele ieftine au cartușe de alea mici cu cip și nu permit reîncărcărcarea. Singurele imprimante care merită cumpărate sunt CISS și cele laser(cu mici excepții). În rest te bucuri că ai cumpărat o imprimantă de 200 de lei și cam atât. Am văzut și eu o situație similară cu a ta. https://forum.softpe...ta-recomandari/ La postul #8. Edited by Valy_User, 12 September 2023 - 17:10. |
Posted 12 September 2023 - 17:08

O imprimanta de duzina HP care a scos vreo treizeci de pagini, iar după reîncărcare nu a mai funcționat nici cu rugăminți, nici cu incantatii, iar ca să cumpăr cartușe noi ar fi costat mai mult decât imprimanta in sine. ![]() Sper sa gasesti pe cineva care sa te ajute! |
Posted 12 September 2023 - 17:10

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/6_9wq7TnANw?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
|
Posted 12 September 2023 - 17:10

Ca un sfat general, daca nu este musai nevoie de color (caci e scump), mai bine luati ceva pe led / laser, cu toner negru. Ala se preteaza la volum mare, nu se usuca samd... se incarca usor in functie de model desigur, unele dai doar toner, la altele se schimba si cilindrul, oricum capacitatea lor este superioara celor pe cerneala si tolereaza perioade lungi de nefolosire.
Cartusele pe cerneala nu se impaca bine cu cerneala non-originala si in timp se infunda, n-ai ce sa le mai faci. Mai mult imprimantele pe cerneaza se uzeasa la sistemul de curatare (lamela de cauciuc) dupa un numar de cartuse si iarasi n-ai ce sa mai faci... exista niste variante care au posibilitate CIS din fabrica dar trebuie sa le gasesti convenabil. Edited by andreic, 12 September 2023 - 17:13. |
Posted 12 September 2023 - 17:13

Cartusele pe cerneala nu se impaca bine cu cerneala non-originala si in timp se infunda, n-ai ce sa le mai faci. Mai mult imprimantele pe cerneaza se uzeaza la sistemul de curatare dupa un numar de cartuse si iarasi n-ai ce sa mai faci... exista niste variante care au posibilitate CIS din fabrica dar trebuie sa le gasesti convenabil. Nu au alt sistem de printare, totul stă în cartuș. |
Posted 12 September 2023 - 17:14

Spune te rog de unde esti - judet/oras.
O imprimanta buna si usor de folosit cartuse ieftine este Brother, Konika-Minolta. |
Posted 12 September 2023 - 17:34

Nu e nevoie de o imprimanta la clasa. Merge si una la 10 clase. Cu 140 lei pe clasa se rezolva cumparand un Epson Ecotank cu cerneala pentru 5000 de pagini color si 14000 alb-negru. Mai scumpa va fi hartia decat imprimanta. La 14000 de pagini hartia e 650 lei.
https://altex.ro/mul...a/cpd/MLTL6270/ Edited by Leo2006, 12 September 2023 - 17:41. |
Posted 12 September 2023 - 17:37

De ce ar fi mai avatajoasă aia decât una la 700 de lei tot cu CISS? Că la astea cerneala se toarnă din bidonaș. Care e vreo 30 de lei.
|
Posted 12 September 2023 - 18:01

Pentru ca are ADF automat iar cu cat e mai scumpa cu atat capul de scriere e mai robust. Am una, tot Epson dar varianta workforce, care foloseste pungi de cerneala si a depasit 150000 de pagini fara nici un blocaj sau duze infundate,
Astea de tip workforce au si cutie de rezidual ,ink absorber, care se poate schimba foarte usor si nu necesita reset. Una din asta rezolva problemele de printare a unei scoli. 50000 pag/luna si 22 pagini pe minut. Edited by Leo2006, 12 September 2023 - 17:50. |
|
Posted 12 September 2023 - 18:15

Anul școlar trecut au fost achiziționate sase sau șapte, or fi costat vreo 1000 de lei toate...sa fie pt fiecare clasa; cum lucrurile ieftine se dovedesc a fi și proaste, toate au ajuns aruncate prin cine știe ce unghere, ca nu a mai avut nimeni ce sa facă cu ele.
Nu, nu am parinti IT. iști. |
Posted 12 September 2023 - 19:00

Anul școlar trecut au fost achiziționate sase sau șapte, or fi costat vreo 1000 de lei toate...sa fie pt fiecare clasa; cum lucrurile ieftine se dovedesc a fi și proaste, toate au ajuns aruncate prin cine știe ce unghere, ca nu a mai avut nimeni ce sa facă cu ele. Nu, nu am parinti IT. iști. Pune locatia la profil si se gasesc binevoitori in zona... Si @Adm a zis ca te ajuta daca pui locatia... Edited by xmanyacs77, 12 September 2023 - 19:01. |
Posted 12 September 2023 - 19:05

@hvb Felicitari pentru atitudine! Acum 10 ani la scoala lu' fiumeu au cumparat cateo multifunctionala laser la fiecare clasa + perdele + alte balarii, pe banii parintilor, evident. Cand am intrebat daca nu sunt necesare si carti pentru copii (ceva util, haios, educativ... nu manuale - astea le primeau), toata lumea m-a injurat.
![]() |
Posted 12 September 2023 - 20:08

Un monocrom laser ieftin la care gasesti tonere compatibile ieftine. La SH ar trebui sa-l gasesti si pe undeva pe la 300 de lei, poate chiar mai putin.
Zic asta pentru ca acum 5-6 ani mi-am luat una laser color, de la un magazin SH, cu garantie 6 luni care m-a tinut pana recent cand am schimbat-o cu una noua, desi cred ca daca-mi bateam capul cu ea, mai trageam de ea 2-3 ani.. Multifuncionala, full duplex, ADF, si am doat doar 700 de lei pe ea, cu tonerele aproape pline, doua tonere originale pe ea. Una monocrom cu ADF ar trebui sa fie pe la jumate. Clar si-a scos banii. Ca am tras si eu la inceput mult pentru profesoara lui fii-mea, tot felul de fise de lucru, color, pentru toti elevi clasei. Mai trageam de ea, dar a cam inceput sa scartaie, sa-si tot dea calibrare cand mi-era lumea mai draga si am hotarat sa-mi iau alta. Era si cam zgomotoasa. Am constatat ca s-au ieftinit serios, fata de cat erau acum 5-6 ani. Pe asta noua am dat 1700 lei. Inca o am, dar ar trebui reparata, tonere schimbate.. chestii de-astea. Si nu cred ca mai merita. Si-a trait traiul, dar a fost foarte buna. |
Posted 12 September 2023 - 21:37

E nevoie de o imprimanta trainica si ieftin de utilizat, iar pentru asta un Bizhub C35 SH e teoretic magnific, color, laser, dublu scan/print.
Problema este ca nu ai garantie si ca trebuie dusa DEPARTE de bucuresti, in Moldova si nu poti sa o trimiti prin curier ca se face praf.
Scoala n-are fonduri pentru imprimanta ? Un copiator ar fi ideal, dar pretul este foarte mare.
Nu e nevoie de o imprimanta la clasa. Merge si una la 10 clase. Cu 140 lei pe clasa se rezolva cumparand un Epson Ecotank cu cerneala pentru 5000 de pagini color si 14000 alb-negru. Mai scumpa va fi hartia decat imprimanta. La 14000 de pagini hartia e 650 lei. https://altex.ro/mul...a/cpd/MLTL6270/ |
Posted 12 September 2023 - 22:12

N-au un fond scolile respective ? Fond pentru diverse cheltuieli ? Imi aduc aminte ca si noua ne cereau bani pentru hartie/creta...in mod normal, astea trebuiau sa fie asigurate de stat...si banuiesc ca sunt...cine administreaza fondurile respective ? De ce nu se discuta cu ei ? |
Posted 12 September 2023 - 23:50

E nevoie de o imprimanta trainica si ieftin de utilizat, iar pentru asta un Bizhub C35 SH e teoretic magnific, color, laser, dublu scan/print. Problema este ca nu ai garantie si ca trebuie dusa DEPARTE de bucuresti, in Moldova si nu poti sa o trimiti prin curier ca se face praf. Scolile romanesti nu au mai nimic si adesea ce se cumpara sunt pe ideea pretului cel mai mic. Un copiator ar fi ideal, dar pretul este foarte mare. Link cu rezervele te rog Laserele sunt foarte complexe si dificil de servisat. Epson ecotank sunt mai potrivite pentru o scoala. Pot scoate si poze fara sa increteasca hartia cum are obiceiul o imprimanta laser. La modelul Workforce, cartusul de negru permite printarea a 50000 de pagini si costa 1250 lei. Un asemenea cartus acopera necesarul de printare a unei scoli pentru jumatate de an. Edited by Leo2006, 13 September 2023 - 00:04. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users