Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
OnePlus 12

tv jvc(vestel) cu dungi brusc

Apel la relații clienți...

Debranșare de la furnizor cu...
 IPS Teodosie este cercetat de DNA...

Race for Glory (2024)

Apogeul frumusetii feminine 65+?

Achizitionare placa video Palit s...
 Stie cineva daca tableta va funct...

Contract mandat SRL pentru micro ...

Elevii romani au obținut cel...

Dilema soluție canalizare - ...
 IDA TV devine Sens TV

Bradut furat.

Fetita 3 ani adoarme tarziu

In Romania inflația este de ...

Santaj emotional (manipulare) copil adult

* * * - - 4 votes
  • Please log in to reply
329 replies to this topic

altuser09

altuser09

Senior Member

• Grup: Senior Members
Poate daca ai incerca sa te minti singura, ca ai devenit o alta persoana, cu alte ganduri...
Sa-ti schimbi (macar partial) coafura, modul in care te imbraci, schimba traseul spre/de la munca, sa schimbi rutina zilnica.
Sa ai o preocupare care-ti capteze atentia, sa alunge gandurile negre. Nu vor dispare dar se vor duce mai in spate, subcostientul nu doarme niciodata dar de multe ori ne ofera rezolvarea la problemele pe care temporar le-am lasat in suspans.
Poate un animal de companie, o floare, o excursie montana de weekend in grup.
Am inteles ca esti singura, e mai greu sa nu ai cu cine sa iti imparti gandurile, grijile.
Dar incearca sa vezi partea plina a paharului, daca esti singura, esti mai libera!
Citisem cu vreo 30 de ani in urma ca o formula de succes, o mantra de fapt,  este sa repeti zilnic, ca o rugaciune, de cate ori ai ocazia:
"Am tot ce-mi trebuie ca să fac tot ce vreau şi am tot ce vreau ca să fac tot ce-mi trebuie"
Acum am vazut, mantra este de actualitate, apare ca recomandare mai recenta, sunt si precizari pe care le uitase, de cate ori si cand sa o rostesti:
https://www.antena3....ani-599498.html
https://ingridmylife...-ce-mi-trebuie/
Eu am incercat-o fara rezultat sau nu mi-a dat seama de efect.

Chayah

Chayah

Guru Member

Vizualizare mesajSeffo, pe 12 septembrie 2023 - 06:18, a scris:

Mama ei, bolnava in stadiu terminal, ii croseta ei ciorapi, pentru ca "este sensibila". Are traume din tinerete si toata viata cei din jurul ei au " trebuit" sa faca chestii pentru ca ea NU POATE.

Cred că este enorm de important ce ai spus aici.
Este extraordinar de important! Și poate fi salvator pentru tine, Seffo :)

Din ce ai scris pana acum că faci și trăiești vizavi de ea, pare că ești exact pe drumul pe care a mers mama ei.
Chiar vrei să fii ca mama ei? :)

Mama ta nu a avut grijă de sufletul tău, nu i-a păsat când îl doare și când suferă.
Ce-ar fi sa faci tu însăți pentru tine tot ce nu a făcut mama ta pentru tine?

excentryc

excentryc

Active Member

• Grup: Members

Vizualizare mesajSeffo, pe 12 septembrie 2023 - 09:06, a scris:

Spiralele ei se invart in jurul bolilor. Mereu are cate ceva. O doare, o mananca, i-a iesit ceva, e de la diabet, e da la inima, e de la fund, e de la...
Deformatie profesionala, trebuie sa iau in considerare orice simptom...ea are de toate zilnic...
Fii-mea cand este racita, nu intru in panici cum intru cand se plange mama de o durere de cap....
ca sa intelegi nivelul de trauma pe care l-am dezvoltat...
Din spusele tale eu inteleg ca tu la un nivel de subconstient ti-e frica de acel moment cand ea va trece la cele vesnice ... Sigur te-ai gandit la asta si o vezi aparent ca o eliberare ... dar in adnacul tau va fi o mare durere!

Seffo

Seffo

Junior Member

Vizualizare mesajChayah, pe 12 septembrie 2023 - 09:11, a scris:

Inteleg foarte bine, Seffo.

Cum sa ma distantez?
Uite cum se deruleaza o conversatie cu ea:
Ziua 1-
ea- Ce faci?
eu- Prin casa, vreau sa strang pe aici
ea- aha
Nu o intreb ce face, pentru ca sa nu ii dau apa la moara...
aha, este de pregatire...
ziua 2:
ea- ce faci?
eu- am pus la spalat si vreau sa fac ceva de mancare
ea- aha
ziua 3
ea- ce faci?
eu- M am spalat la cap si ma usuc. Tu?
ea- sa stii ca nu ma simt bine deloc, nu stiu ce am

Daca nu o intreb ce face, ma trezesc cu mesaj direct. Ma doare, ma usutura, mi-a iesit, ma mananca...

ziua4
ea: ce faci?
eu- face ceva de mancare
ea aha
ziua 5
ea: ce faci
eu- ma duc pana in oras sa fac nu stiu ce. tu?
ea- trebuie sa fac ceva de mancare dar nu mai am nimic prin frigider, n-am iesit pentru ca nu ma simt bine...

totul este la modul negativ. totul.

Chayah

Chayah

Guru Member

Vizualizare mesajSeffo, pe 12 septembrie 2023 - 09:35, a scris:

totul este la modul negativ. totul.

Ai zis că pe ea nu o mai poți schimba la 65 de ani.

Oare ai putea schimba ceva la tine?
Până la urmă, de ce îi dai voie să decidă cum te simți tu zilnic?

Ev_eee

Ev_eee

Smochină Înghețată

Începe prin a nu i mai răspunde la telefon în fucking fiecare zi.

Seffo

Seffo

Junior Member

Vizualizare mesajexcentryc, pe 12 septembrie 2023 - 09:32, a scris:

Din spusele tale eu inteleg ca tu la un nivel de subconstient ti-e frica de acel moment cand ea va trece la cele vesnice ... Sigur te-ai gandit la asta si o vezi aparent ca o eliberare ... dar in adnacul tau va fi o mare durere!
Nu imi doresc sub nicio forma sa se intample ceva cu ea. Asta este si frica mea cea mai mare. Nu m-am gandit niciodata in felul asta.
Sufar pentru ca se plange tot timpul de cate ceva si de multe ori exagereaza sau minte doar pentru a primi atentie, cel putin in urma cu ceva ani am prins-o de multe ori cu minciuna. Doar ca sa ma puna pe drumuri. Problema mea este ca acum nu stiu cand minte si cand este adevarat.
Desi este bolnava si stiu asta, de cele mai multe ori isi face rau singura si "omite" sa spuna ca este din vina ei.
diabetica mananca o painepe zi, cardiaca, fumeaza 1 pachet de tigari pe zi...
-Mi-a crescut glicemia 220 si nu stiu de ce...

Ev_eee

Ev_eee

Smochină Înghețată

Tre să accepți faptul că are probleme și că nu i le poți rezolva tu. Oricât de mult ai încerca. Efectiv spune i că ai o viață, să nu te mai deranjeze atât că îți face rău.
Dc ea nu este în stare să priceapă că îți face rău,  pur și simplu tre să te detașezi complet. Fără să te simți vinovată.  Pt că nu ești.

Seffo

Seffo

Junior Member

Vizualizare mesajChayah, pe 12 septembrie 2023 - 09:38, a scris:

Ai zis că pe ea nu o mai poți schimba la 65 de ani.

Oare ai putea schimba ceva la tine?
Până la urmă, de ce îi dai voie să decidă cum te simți tu zilnic?
As schimba dar ce? Cum sa imi fac mintea sa nu ii mai pese ca ii este rau?
Este normal la varsta asta sa iti mai fie si rau, dar ei ii este rau zilnic...zilnic

Ev_eee

Ev_eee

Smochină Înghețată

Vizualizare mesajSeffo, pe 12 septembrie 2023 - 09:40, a scris:

Nu imi doresc sub nicio forma sa se intample ceva cu ea. Asta este si frica mea cea mai mare.

Este bătrână și o să moară. Că ăsta i mersul vieții. Nu moare din cauza ta, ci pt că este bătrână.  Oamenii bătrâni mor.

Seffo

Seffo

Junior Member

Vizualizare mesajEv_eee, pe 12 septembrie 2023 - 09:42, a scris:

Tre să accepți faptul că are probleme și că nu i le poți rezolva tu. Oricât de mult ai încerca. Efectiv spune i că ai o viață, să nu te mai deranjeze atât că îți face rău.
Dc ea nu este în stare să priceapă că îți face rău,  pur și simplu tre să te detașezi complet. Fără să te simți vinovată.  Pt că nu ești.
Tocmai asta este problema pentru ca nu stiu cum sa ma detasez. De aia caut pareri, idei.
Grija mea pentru ea a devenit cel mai mare dusman al meu...

Vizualizare mesajEv_eee, pe 12 septembrie 2023 - 09:43, a scris:

Este bătrână și o să moară. Că ăsta i mersul vieții. Nu moare din cauza ta, ci pt că este bătrână.  Oamenii bătrâni mor.
Multumesc pentru trigger... mi-ai fost de ajutor..

Chayah

Chayah

Guru Member

Vizualizare mesajSeffo, pe 12 septembrie 2023 - 09:42, a scris:

As schimba dar ce? Cum sa imi fac mintea sa nu ii mai pese ca ii este rau?
Este normal la varsta asta sa iti mai fie si rau, dar ei ii este rau zilnic...zilnic

Păi tu ziceai în alt topic de aici, că abia poți sa ieși din casă și să faci 100 metri mers pe trotuar.
Cum ai putea să o ajuți din poziția asta în care te găsești?

Ea se așează acolo unde găsește loc liber.
Atâta timp cât locul tău nu este ocupat cu tine, normal că vine ea să îl ocupe, nu?

Ev_eee

Ev_eee

Smochină Înghețată

Vizualizare mesajSeffo, pe 12 septembrie 2023 - 09:46, a scris:

Multumesc pentru trigger... mi-ai fost de ajutor..

Știu f bine ce simți.  Dar tot timpul tre să te gândești la tine. Tre să te pui pe primul plan. Altfel o vei lua razna.

Seffo

Seffo

Junior Member

Vizualizare mesajChayah, pe 12 septembrie 2023 - 09:46, a scris:

Păi tu ziceai în alt topic de aici, că abia poți sa ieși din casă și să faci 100 metri mers pe trotuar.
Cum ai putea să o ajuți din poziția asta în care te găsești?

Ea se așează acolo unde găsește loc liber.
Atâta timp cât locul tău nu este ocupat cu tine, normal că vine ea să îl ocupe, nu?
Exact. Sunt in recuperare. Nu am actualizat inca pentru ca am vrut sa scriu atunci cand scapam de stari definitiv.
De  1 luna ies afara, ma duc la piata, gatesc. M-am apucat sa crosetez o patura. Mi-am facut tot felul de activitati.
Dar cum ma vede ca sunt putin vie, vine si ma rastigneste.
Am observat ca daca ma plang ca imi este rau, ma lasa in pace pana cand nu mai poate ea deloc si atunci mi-o arunca...ca sa spuna, sa nu tina pentru ea...

Edited by Seffo, 12 September 2023 - 09:50.

Ev_eee

Ev_eee

Smochină Înghețată

Nu există un plan pt cum să te detașezi. Asta ține de personalitatea fiecăruia. Tu ești fff sensibilă iar maică ta exploatează treaba asta.

Chayah

Chayah

Guru Member

Vizualizare mesajEv_eee, pe 12 septembrie 2023 - 09:43, a scris:

Are 65 de ani totuși, nu 85. Nu se moare la 65 de bătrânețe.

Dar dacă este atât de bolnavă, să facă bine să se ocupe de bolile ei, să fie lăsată să se poarte ca un adult, care are grija de bolile lui și face tot ce poate pentru a-și păstra o stare acceptabila.

Atâta timp cât alții se ocupă de asta, normal ca ea nu se va ocupa.

Seffo

Seffo

Junior Member

Vizualizare mesajEv_eee, pe 12 septembrie 2023 - 09:48, a scris:

Știu f bine ce simți.  Dar tot timpul tre să te gândești la tine. Tre să te pui pe primul plan. Altfel o vei lua razna.
La 65 de ani nu este batrana. Altii de abia se pensioneaza...

lucianburjuiul

lucianburjuiul

Unserious member

Prioritati si limite. De aici trebuie sa incepi.

Mama ta nu e prioritatea numarul 1. In momentul asta tu esti prioritatea numarul 1, iar fata ta numarul 2. Mama pica pe 3. Intre 1 si 2 poti face schimb in functie de dispozitie. Cand iti spune ca se simte rau, fii pregatita sa-i raspunzi ca si tu ai o problema sau fata ta are o problema si ca ea urmeaza la rand.

La limite e ceva mai simplu. Trebuie sa-i explici cu binisorul sau brusc (precum leucoplastul) ca programul tau este saptamanal si zilnic astfel (tu il punctezi) si ca intre orele x si orele y, chiar daca te suna nu te poti ocupa de dansa. Ca in saptamana x vei fi plecata sau ai alta treaba. Iar cand te va suna, ca te va suna sigur in intervalul in care i-ai spus ca esti ocupata, nu-i raspunzi. O suni ulterior si vezi cat de "grava" este problema.

Am si eu parte de asa ceva: de un narcisist, un vampir energetic si egocentrist pe deasupra. Ar fi in stare sa vina cu mine in concediu, daca l-as lasa, ca sa ma sacaie. De cand am adoptat stilul miserupist sunt asa de zen incat se oftica. Imi spune zilnic ca el isi da viata si sanatatea iar eu sunt cu capul in nori. Si mi se rupe si mai tare.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate