Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Tencuiala+tinci+glett sau DOAR te...

Nu merge Command prompt

Decizia dintre 2.. mousi (gaming)

Upgrade stopuri frana de la halog...
 Anastasia - Nu ma lasa sa dorm

Partitii Windows 10

Pretul laikurilor

Recomandare achizite bicicleta
 Nintendo Switch Oled

Problema calculator

unde pot testa tastaturile mecani...

Seventh Wonder-caut membri trupa
 Samsung S23 Plus sau iPhone 15 Pl...

Fallout (2024 _ ...)

Vacanta in Slovenia - calatorie c...

Far aprins pe o singura parte can...

Santaj emotional (manipulare) copil adult

* * * - - 4 votes
  • Please log in to reply
329 replies to this topic

Seffo

Seffo

Junior Member

• Grup: Members

View PostCr1spy, on 16 septembrie 2023 - 09:41, said:

Chiar daca sufera din cauza ei, este mama lui, stie ca este legat de ea, asa ca simte nevoia de a o apara pentru a se apara pe sine, cel dependent de ea, de existenta ei.
Fix asa! Ai spus exact ce simt. Deci? Cum scap de nevoia asta?
Stii, eu fac planuri de nursing pentru pacienti, dar pentru mine nu sunt in stare! Sunt ca cizmarul  fara pingele...

Edited by Seffo, 16 September 2023 - 17:45.

Chayah

Chayah

Guru Member

• Grup: Senior Members
Dragă Seffo, tu ești o femeie bună și suferi când vezi că cineva e pe cale să își facă rău.
Deci suferi când vezi că mama ta face toate tâmpeniile și după aia tot ei îi este rău.
Te înțeleg și apreciez bunătatea ta.
Dar uite că bunătatea ta și dorința ta ca ei să îi fie bine te-au adus într-o stare de boală.
Deci ceva nu este bine în toată povestea asta, nu?

Dacă are bani de CT, las-o sa facă 3 pe lună, dacă asta vrea. Dacă ea vrea să se iradieze, de ce nu o lași?
Dacă vrea să stea cu dureri de cap, las-o să stea așa, că doar ea le suportă.

Tu doar acceptă că așa este ea, atâta tot!

Tu vrei sa fii pt ea, mai mult decât Dumnezeu.
Dumnezeu lasă oamenii să facă ce vor și apoi sa trăiască consecințele propriilor acțiuni. Ești de acord cu asta?

Neacceptarea realității și dorința ta de a lupta cu realitatea, uită-te și tu unde te-au adus.

Este o teorie care spune că atunci când intervii mult în viata unei persoane, pe lângă că nu lași persoana să își trăiască viața exact asa cum și-o face - ceva absolut acceptabil și de dorit - , te mai și alegi cu karma acelei persoane, o preiei.

Și să știi că citind zbaterile tale, pare că teoria se confirmă, în sensul că dacă karma mamei tale conține lupta asta cu bolile și stările de rău, asta a devenit și viața ta din ultima vreme și toate problemele tale de sănătate.

Îmi pare foarte rău, îmi dau seama cât te chinui, dar până nu accepți că nu poți să o schimbi și nu se poate ca ea să vadă viața așa cum tu o vezi, nu prea văd cum ai putea tu sa trăiești liniștită.

Chayah

Chayah

Guru Member

Și mai este ceva, Seffo: cu cât intervii mai mult în viața ei și ești mai insistentă în a-i demonstra unde greșește, cu atât mai mult ea se va opune și va face pe dos.
Tu te situezi în starea de părinte normativ, iar ea automat intră în cea de copil care face pe dos.

Hai sa luam asta cu CT-ul.
Rolul tău este să îi spui: dacă nu ai probleme majore, e recomandat un singur CT în viață, din cauza volumului mare de radiații. Poți face cancer, de exemplu.
Atâta tot!

Dacă ea insistă să își facă CT-uri fără număr, o lași în pace, e alegerea ei!
Când va depinde DOAR de ea decizia, fii sigură că va ține cont de riscul la care se supune ;).
Când însă tu ești la cârma vieții ei, normal că se opune și face pe grozava.

Cr1spy

Cr1spy

Pixie

Vizualizare mesajSeffo, pe 16 septembrie 2023 - 17:44, a scris:

Stii, eu fac planuri de nursing pentru pacienti, dar pentru mine nu sunt in stare! Sunt ca cizmarul  fara pingele...
Pai este altceva. Ce faci tu pentru altii pe parte medicala, ai nevoie pentru tine pe parte psihologica.
Este de obicei un proces de durata si care se face bineinteles cu ajutorul cuiva avizat.
Terapia contine in principiu o reparentare, psihoterapeutul preluand rolul de parinte pe care pacientul nu l-a avut.

Sfatul meu ar fi sa profiti de oportunitatea plecarii in Elvetia. 5 ani daca stai acolo esti alt om. Vei avea acces, poate si gratuit, la psihoterapie de cea mai buna calitate (fara riscul de a da bani la cine stie ce escroci cum se intampla la noi). Ii poti face si fetei tale un viitor. Mamicuta ta se descurca bine merci pana atunci, nu cred ca i se intampla cine stie ce. La 70 ani, daca vrei sa revii "sa o salvezi" decizi atunci. Dar poate ii vine ei chef de plimbare, nu se stie.

LE: Daca nu poti 5 ani, macar 3 si cred ca este de ajuns, numai sa vrei si sa poti sa profiti de oportunitatea asta, deosebita.

Edited by Cr1spy, 16 September 2023 - 19:41.

Testosteron

Testosteron

Senior Member

Seffo, pe 16 septembrie 2023 - 17:44, a scris:

De fapt tu nici nu vrei sa rezolvi problema asta...

Cr1spy

Cr1spy

Pixie

Mie nu mi se pare deloc asa, ba dimpotriva.  Si cred ca are nevoie doar de ghidare.
Bineinteles ca înclinarea ei spre medicina, spre a-i ajuta pe altii o poate trage putin inapoi, dar pe de alta parte o si poate ajuta in a trata corect problema, fara vreo exagerare sau prejudecata.

Edited by Cr1spy, 18 September 2023 - 11:14.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate