![]() |
Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
O intrebare in legatura cu numerotarea pe litere ale claselor la invatamantul pre-universitar ...
Last Updated: Sep 23 2023 13:03, Started by
anz
, Sep 11 2023 19:34
·
6

Posted 11 September 2023 - 20:59

Mai fratilor, in cele 3 luni cat am profesat la scoala mai sus numita din Timisoara (pentru ca atata am putut rezista mediului care era acolo, atat scolar cat si profsoral...), primul lucru pe care l-am observat este ca in clasele cu litere debutante (A, B si C) erau niste elevi exact asa cum ar fi trebuit sa fie, modelul unui elev bun (si exact cum am fost si eu cand eram de varsta gimnaziului). Nu aveai nicio problema cu ei. Mai dar in schimb, ce era la clasele cu F, G sau H, era teroare si groaza, alea erau clase de elevi doar cu numele ca ce era in ele numai elevi nu se puteau numi. La scolile in care am fost eu acum 30 de ani, nu era A cea mai buna clasa ... la una din scoli B si E erau cele mai bune clase, la alta D si F cred ca erau cele mai bune, iar la liceu E, C si abia apoi A.
Asadar, litera va fi data de ceva ordine-neordine din clasa 0, unde nu aveai de unde sa stii care va fi bun si care pramatie. - invatatoare mai buna - parinti mai interesati de educatia copiilor lor care au vrut sa-si duca copiii in clasa cu invatatoare mai buna Edited by utopium, 11 September 2023 - 21:01. |
Posted 11 September 2023 - 21:03

Posted 11 September 2023 - 21:04

....este reala aceasta numerotare pe litere a claselor, incepand de la cele mai bune (A, B) spre cele mai josnice (G si H)?.... - in ciclul primar (1-4) litera nu are nici o semnificatie. nu exista un clasament al profesorilor (astfel incat ei sa-si aleaga sau sa primeasca o litera "mai buna") si nici elevii nu sunt evaluati (incat sa fie repartizati dupa abilitati) - in ciclul gimnazial (5-8) in general se pastreaza litera de la ciclul primar (deci nu are nici o semnificatie) - la liceu in general clasele primesc litere in functie de profil, cu A fiind profilul cel mai cautat si cu Z cel mai putin dorit. din cauza asta si mediile sunt in ordine descrescatoare (cei mai buni elevi la A, cei mai slabi la Z sau unde se opreste etichetarea) |
Posted 11 September 2023 - 21:17

Pai nu te feri, confrunta-i. Unii sunt prosti, identifica-i si izoleaza-i. Altii sunt isteti, dar teribilisti. Astia sunt o comoara. Obraznicaturile care te pun in incurcatura. Dar ei sunt sansa natiei asteia. |
Posted 11 September 2023 - 22:34

Si anume, cei cu mediile cele mai bune sunt repartizati in clasele A si B, Exemplu, cand un liceu de tip colegiu tehnic are 10 clase... 1 de mate-info, 2 de stiintele naturii, restul alimentatie, mecanica, mediu, electronica etc... intotdeauna clasa 9-a A este cea de mate-info, a 9-a B si C sunt stiintele naturii samd, e logic. Edited by andreic, 11 September 2023 - 22:37. |
Posted 11 September 2023 - 23:16

"un lucru inportant" doresc sa va intreb... "ca il stiti care este" "liceu de kkt", "directorul nu e nici el la un nivel intelectual", iar elevii-s "animale" (dupa vorba, dupa port - vorba poetului - nu-l stiti, nu ati predat romana)... de ce ati vrea sa va intoarceti la catedra?
|
Posted 12 September 2023 - 07:22

In Bucuresti, fiecare scoala se bucura de o anume autonomie. Autonomie care creste la liceu. Dar la scoala generala nu exista o astfel de prioritizare pentru ca nu s-a intrat prin examen sau teste pshihologice/inteligenta, ci prin inscriere. Acum si aici apar - cel putin in Bucuresti - niste exceptii: "scoala de fete" s.a.m.d.
La liceu insa se cam schimba treaba, pentru ca apare ierarhizarea prin examen. O sa-ti dau un exemplu din anii... 70. Pe bune, de atunci este. Se dadea examen pentru treapta a II-a. Primii 34 au intrat in clasa cu indicativ "G". Din cei 34, 32 au intrat la facultate din prima, ceilalti 2 in al doilea an (medicina). Revenind, asa au hotarat ei ca ordinea claselor sa fi inversa notelor de admitere. Dar la liceele cu adevarat bune din Bucuresti, ce ierarhizare poti face cand ultima medie de intrare este 9,90? |
Posted 12 September 2023 - 14:27

"un lucru inportant" doresc sa va intreb... "ca il stiti care este" "liceu de kkt", "directorul nu e nici el la un nivel intelectual", iar elevii-s "animale" (dupa vorba, dupa port - vorba poetului - nu-l stiti, nu ati predat romana)... de ce ati vrea sa va intoarceti la catedra? |
Posted 12 September 2023 - 17:00

|
Posted 12 September 2023 - 19:08

@anz La niciun liceu/scoala generala/primara/gradinita/cresa, sper! Nu aveti atitudinea potrivita!
|
Posted 17 September 2023 - 20:35

@anz La niciun liceu/scoala generala/primara/gradinita/cresa, sper! Nu aveti atitudinea potrivita! Nici profesorul din videoul care l-am pus in mesajul cu care am deschis acest topic nu avea atitudinea potrivita, dupa parerea ta, asa e??? Cred ca unii ca voi ati fi in stare sa le luati apararea alora din clasa aia si sa dati vina pe profesor... halal , nu pot zice mai mult! Edited by anz, 17 September 2023 - 20:39. |
Posted 17 September 2023 - 20:42

Posted 17 September 2023 - 21:31

Asta e o certitudine. Copii nu pot fi acuzati de incompetenta dascalului. Poate unul ca Visinescu, dar nici ala, ca ii fac plangere la Politie pentru abuzuri si molestari de diverse tipuri ... deci, eu unul nu vad cum anume ... Edited by anz, 17 September 2023 - 21:32. |
Posted 17 September 2023 - 21:37

|
Posted 23 September 2023 - 13:03

cred ca tine cont de politica fiecarei scoli.
La noi clasele A si B erau mate-info intensiv, dar nu eram impartiti dupa medii ci parea o distribute relativ uniforma (probabil impartiti alternativ dupa ordinea mediilor). Apoi C, D, E erau mate-info, tot asa, impartite destul de uniform. F cred ca era singura clasa de stiinte ale naturii si G si H (nu mai stiu daca era si I) erau filologie. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users